Есенната фея орисва в коремче, едно момиченце или едно момченце. ~бебеправене 422~

• 33 845
  • 813
  •   1
Отговори
# 315
  • Замък сред облаците
Аз от Кандиларов (централа) оплаквания нямам, винаги са били точни и адекватни резултатите. Сега, в някой филиал в Дупница може да не са.

# 316
Ох, с тези разлики в лабораториите е ужас. Затова е най-добре да се пускат в една и съща. Аз бих повторила в Цибалаб, дано обаче втория резултат да е верен.

Ходенето на различни места има смисъл, ако проверяваш в един и същ ден или дори в една и съща седмица, сравнително скоро. Аз бях така като изследвах ТСХ. В първата лаборатория резултатът нямаше никаква логика, отидох в друга и там излезе различен, който беше Ок.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 10:08 от mommy22

# 317
Нито Август месец, нито Септември, нито този месец АГ  ми е гледала антралните фоликули...
За 8 месеца съм сменила 3-ма АГ и тримата ме викат на 8-9ти ден и следят доминантен фоликул до деня на неговото спукване.
Последно бях на преглед на 22-ри септември и изрично попитах да дойда ли на 2-3 ден от МЦ да видим фоликулите....отговорът беше - няма нужда, ела на 8ми ден и пусни пак половите хормони да видим има ли грешка в стойността на АМХ.

АА, пускани са в София, филиала до Галакси Трейд Център.

Mommy22, така мисля да направя.

Ако няма разлика в антралните със сигурност е грешка на лабораторията. Доста голяма разлика, за да е само от наваксан вит. Д примерно. При първия резултат следва да си имала по 1 макс 2 антрални. Ако са били повече още тогава е трябвало да се замислиш за грешен резултат. Иначе пък Цибалаб са по-надеждни от Кандиларов 🙄

# 318
  • Замък сред облаците
От по-достъпните лекари Дойчиновски ли гледаше антралните на 2-3 ден от МЦ? Ако някоя мацка може да потвърди, може да се видиш с него във Вита 1, ако този район ти е удобен.

# 319
  • София
Гледам, че в Неовитро напоследък само при Сенкова е навалица другите двама АГ-та имат повечко свободни часове, ако е само за едни антрални.

# 320
Ако няма разлика в антралните със сигурност е грешка на лабораторията. Доста голяма разлика, за да е само от наваксан вит. Д примерно. При първия резултат следва да си имала по 1 макс 2 антрални. Ако са били повече още тогава е трябвало да се замислиш за грешен резултат. Иначе пък Цибалаб са по-надеждни от Кандиларов 🙄

Аз имам лоши спомени с Цибалаб. Дадох си преди време изследване на фекалии.. всички паразити излезнаха отрицателни, а аз имах със сигурност, защото ги виждах… не съм сигурна вече коя лаборатория е надеждна

# 321
Няма никакво значение районът, стига да намеря моя си доктор. Това винаги съм искала, но до момента не се е случило. Нито преди първата ми бременност, нито по време на нея, а и сега след това. Чета коментари за даден лекар, отивам, или не си пасваме или начините му не са ок. Някоя приятелка ми препоръчва лекар, пак отивам и пак нещо не се получава. За последните години съм посещавала 6-7 АГ специалисти ( не знам много ли са, малко ли са) и никой не съм го усетила, така, че да му имам пълно доверие, както ми се иска.
При вас момичета, колко време отне да си намерите лекаря/ите?

От по-достъпните лекари Дойчиновски ли гледаше антралните на 2-3 ден от МЦ? Ако някоя мацка може да потвърди, може да се видиш с него във Вита 1, ако този район ти е удобен.

# 322
Здравейте,

Чета редовно темата, но рядко се включвам. Сега обаче бих искала да споделя какво ми се случи, може би ще ми олекне. Накратко предистория – аз съм на 32, мъжът ми на 39. Опитваме се да имаме детенце от около 1,5 години. Аз съм с НЯР и интрамурална към субсерозна миома 4 см (която следя и не е мръднала от много години), той при последната спермограма е с 2% морфология и лоша ДНК фрагментация. Но пък има голямо количество сперматозоиди – така че урологът му казал, че положението не е чак толкова зле. Водим здравословен начин на живот – не пушим, нито пием, спортуваме редовно, храним се качествено, без боклуци и почти без захар. Това лято и двамата излекувахме Уреаплазма Парвум – не сме имали никакви симптоми. Веднага след отрицателния PCR тест на мен ми направиха проверка на тръбите с пяна – казаха ми, че са добре. Казват, че след проверка на тръби се забременявало по-лесно и това стана и при мен. За първи път забременях спонтанно още същия месец! Още преди да си направя тест усещах, че съм бременна – имах леки менструални болки, гърдите ми се надуха и станаха твърди и болезнени. Пуснах веднъж ЧХГ и прогестерон, но нямах възможност да повторя след 48 часа и реших направо да отида да ме видят. Така около 2 седмици след закъснението на цикъла посетих лекар, която видя гестационен сак 4 мм в матката. Каза, че може би се касае за късна овулация – моята обикновено е ранна – и да дойда след 10 дни пак. Обаче една седмица по-късно получих кафеникаво течение, придружено с малко по-изразени менструални болки, и веднага по спешност посетих друг АГ. Плодният сак си беше на мястото, но беше едва 6 мм – лош знак, но имало надежда – видя жълтъчено мехурче и ембрионална сянка. Предписа ми Утрогестан и Ношпа. Още на другия ден обаче от кафеникаво течението стана червено и се засили – все повече приличаше на цикъл. На следващия ден беше още по-силно и вече бях сигурна какво се е случило. Все пак отидох пак при същия АГ и предположението ми се потвърди – плодният сак се беше отлепил и сплескал. АГ предположи, че ще се изчистя сама след като спра лекарствата. И така спрях прогестерона и Ношпа-то и до вечерта получих доста силно течение с големи парченца тъкън, като много кофти цикъл.

Мисля, че е било кухо яйце, но според АГ не било кухо заради жълтъченото мехурче и ембрионалната сянка. В повечето случаи на ранен спонтанен аборт се касаело за генетична аномалия, която се разпознава от тялото.

Моля за предложения какви изследвания да направя – знам за тромбофилия, но кой пакет точно? Има ли смисъл от пълния – много е скъп? Колко време трябва да мине от аборта преди да направя изследванията?

# 323
  • София
аз честно казано Гогова я търсих 4-5 месеца, докато се чудех кой и къде, четох коментари отзиви и отидох на профилактичен при нея. Грабна ме от раз! След като излезе по майчинство се прехвърлих при Сенкова, бих се върнала при нея ако не успеем да видим 2те черти и не реша, че явно не ми се полага второ дете....
Чух добри отзиви и за Инвитро клиниката към болница Доверие, но нямам отзиви лични за там.

# 324
аз честно казано Гогова я търсих 4-5 месеца, докато се чудех кой и къде, четох коментари отзиви и отидох на профилактичен при нея. Грабна ме от раз! След като излезе по майчинство се прехвърлих при Сенкова, бих се върнала при нея ако не успеем да видим 2те черти и не реша, че явно не ми се полага второ дете....
Чух добри отзиви и за Инвитро клиниката към болница Доверие, но нямам отзиви лични за там.

Една приятелка прави там инвитро. Не беше доволна. Млади са репродуктивните и ембриолозите и ако има сериозен проблем едва ли биха се справили… но човек трябва да опитва. Тя беше при Бангеева.

# 325
АА в темите за изчерпан резерв много пъти се е коментирало, че в Кандиларов излизат грешно завишен амх. Някои жени си го пускат там заради фонд например. А най-малко в Дупница ме касае как е 😂
Герка много съжалявам, много кофти. Пуснете си кариотип, ти щом толкова млада си с няр и за мъжа ти е добре предполагам заради фрагментацията 🙄 Пожелавам ти да се изчистиш без намеса и веднага да ти дадат зелена светлина за нови опити. Следващия път да е до финал 🍀

# 326
  • София
и днес научих нещо полезно  Grinning ако се реша на 4ти опит ще знам къде да пускам амх Grinning

# 327
Хапвате ли протеин/ протеинови барчета докато произвеждате яйчица?

# 328
  • Замък сред облаците
Алисън, реалността е че всяка лаборатория (верига) има немалко лоши отзиви. Аз затова нонстоп апелирам да се пуска в централа или болнична лаборатория (макар че тези също са под въпрос особено в областните градове), където ще ви обработят с минимално забавяне пробите. Масовото пробовземане във филиали нерядко дава отклонения заради престояването между 6 и 36 часа на пробите.

# 329
GerKa, моята е история почти идентична на твоята-забременяване след ЦС, но кухо яйце и аборт в 7 г.с. 90% от лекарите при нас казаха, че е заради високата фрагментация. Последният беше Д-р Кацаров и ни каза, че колкото и инвитро опити да правим, ако Днк фрагментацията е висока няма да се получи. За да се получи, трябва да се смъкне днк фрагментацията или задължително инвитро с Macs.

Аз днес имах доста "интересен" преглед при репродуктивен във Варна който исках да помоля да ми вземе материал за Фемофлор, но той не ми взе и каза, че Гарднерела нямала никакво значение за забременяване. Честно казано не мисля, че е така и затова веднага запазих час за днес при нов лекар, добре че имаше свободни, защото пътувах специално до Варна за Геника и този тест. Чакам в момента и се надявам да успея най-накрая...

ПП Лекарят ме пита защо не правя инвитро във Варна и му казах заради по-малкото отзиви в бгмама и липсата на достатъчно инфо за там и той каза, че това било така тъй като техните пациенти не пишели в бгмама защото там били смао луди. Та луди сме да знаете..

Аз просто продължавам да не мога да открия нормален гинеколог във Варна.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 12:14 от S.G.C.

Общи условия

Активация на акаунт