Есенната фея орисва в коремче, едно момиченце или едно момченце. ~бебеправене 422~

• 33 855
  • 813
  •   1
Отговори
# 330
АА това за болничните лаборатории е така, защото там са с по-строг контрол на стандарта за качество. Аз предимно пускам в Токуда и Надежда. Амх само един път съм изследвала в края на 2020 г - в Щерев

# 331
Ох, голяма мъка е с откриване на читав лекар извън София... поне там са много и има къде да обикаляш. В Бургас е нещо страшно, дори ако забременея не знам къде ще ходя да се следя, нито къде бих отишла да раждам. Ходя при Калчева засега, но ще видим. Зимата имах ангажимент до Пловдив и отидох при някакъв в Пълмед - със смесени чувства останах. Ноември месец имам пътуване до София и мисля да посетя АГ там

# 332
  • Замък сред облаците
Строг, строг, ама не навсякъде… Брат ми така в областна болнична лаборатория му бяха изкарали и трите хормона на ЩЖ високи, което е невъзможно, все един ще е с обратна корелация, та повтаря тук в София и после в Германия. Та така.

За лекарите щях да казвам, аз 3 съм сменила в София, като от последната (Гагова) съм безкрайно доволна, но месеци наред четох темите за различни лекари и отсявах отзивите. Много е важно да знаеш какво търсиш в лекаря, защото не малко жени търсят аху-иху отношение просто. Много такива жени дават и негативни отзиви, щото си мислят че лекарят ги е погледнал накриво и о,ужас. Ама не се замислят, че лекарят е уморен или без настроение, защото се е наложило да съобщи кофти новина на бременна или цяла нощ се е борил да спаси родилка от кръвоизлив… Или че се налага да чакат 1-2-3 часа за преглед или да пренасрочват часове без да си дават сметка, че една част от тях се сблъскват със сложни случаи и се налага продължителна консултация или са в раждане, защото то не е по график, и не се подмотват понеже така им е скимнало.
Едно от важните неща при избор на АГ е да е добър профилактик, да е добър с УЗ, да не претупва прегледа (5мин със събличането и обличането имаше лаф) и да не пренебрегва оплакванията без ясна обосновка.

Разписвам се със зацапване на 29 ден, дано пробие до довечера. О май е била на 17 ден, не успях да я засека защото забравих да купя лентички баш по 22 септември, а ходихме на гости. Не бях много редовна с добавките, но пак е добре. Имах силно изявен ПМС и се опъпчих доволно както отдавна не съм.

# 333
Албена Гагова от Вита ли имаш в предвид?
Ако е тя, трябваше да бъда Март месец на преглед при нея, но се оказах с Ковид, отмених часа, после тя нямаше часове и се разминахме нещо.
Има много хубави коментари за нея и мисля да я посетя.

Строг, строг, ама не навсякъде… Брат ми така в областна болнична лаборатория му бяха изкарали и трите хормона на ЩЖ високи, което е невъзможно, все един ще е с обратна корелация, та повтаря тук в София и после в Германия. Та така.

За лекарите щях да казвам, аз 3 съм сменила в София, като от последната (Гагова) съм безкрайно доволна, но месеци наред четох темите за различни лекари и отсявах отзивите. Много е важно да знаеш какво търсиш в лекаря, защото не малко жени търсят аху-иху отношение просто. Много такива жени дават и негативни отзиви, щото си мислят че лекарят ги е погледнал накриво и о,ужас. Ама не се замислят, че лекарят е уморен или без настроение, защото се е наложило да съобщи кофти новина на бременна или цяла нощ се е борил да спаси родилка от кръвоизлив… Или че се налага да чакат 1-2-3 часа за преглед или да пренасрочват часове без да си дават сметка, че една част от тях се сблъскват със сложни случаи и се налага продължителна консултация или са в раждане, защото то не е по график, и не се подмотват понеже така им е скимнало.
Едно от важните неща при избор на АГ е да е добър профилактик, да е добър с УЗ, да не претупва прегледа (5мин със събличането и обличането имаше лаф) и да не пренебрегва оплакванията без ясна обосновка.

Разписвам се със зацапване на 29 ден, дано пробие до довечера. О май е била на 17 ден, не успях да я засека защото забравих да купя лентички баш по 22 септември, а ходихме на гости. Не бях много редовна с добавките, но пак е добре. Имах силно изявен ПМС и се опъпчих доволно както отдавна не съм.

# 334
  • Замък сред облаците
Да, за нея. Обичайно има часове за след около месец.

# 335
Аз се чудя в Лина, Синево, Тошкина или Бодимед да си пусна полови хормони+ЩЖ, в Лина със сигурност ще пусна TORCH. До сега съм доволна от Лина, но в момента се колебая. В Бодимед пускам придобитата тромбофилия да я следя.

# 336
АА, да се допитам и аз до теб - възможно ли е намален яйчников резерв да е причина за забавяне на работата на яйчниците?

Не съм АА, но съм с НЯР и имам отговор, намаления резерв, ако е само това - забързва функцията на яйчниците, колкото и прадоксално да звучи. Много жени очакват в предменопаузата цикъла да се удължи, но е обратното, отделя се повече FSH, за да стимулира яйчниците и цикълът се скъсява, овулацията настъпва рано, при някои жени дори в края на цикъла. Чак по-късно почва да прескача и такива.

# 337
Одри аз не разбрах точно какво има предвид тя под “забавяне на работата…” Иначе това което си писала ти си е така, аз съм по същия начин - заради високия фсх имам овулация рано, цикълът е къс често, един месец е 24 дни, другия е 27, после пак е 24, после 26,25 и т.н се върти около тия цифри. Никой не ми е казал, че това е предменопаузата 🙄 Аз мислех, че прескачането си е при предменопаузата, когато предполагам резерва е изчерпан и може да имаш овулация един път на 5 цикъла примерно. На майка ми така й казаха - първо единия яйчник спря да работи, след около година и повече може би спря и другия.

# 338
И моят цикъл е същият като на Алисън. Върви около 25 дни…и ранна овулация. И аз съм с НЯР. А като бях млада (24-25) цикълът ми беше обикновено 30 и повече дни…😣

# 339
При мен цял живот е бил макс 28 дни. От няколко години имам цикли 23-24, но най-често е 26 дни. И никога не е бил супер обилен или болезнен, само първия цикъл след раждането беше някакъв ужас и после пак си ми идва нормално количество и продължителност.

# 340
Аз съм все още “млада”, но от тийн годините насам до момента (26) ми става по-редовен и по-кратък цикъла. Преди ми идваше на 32-36 дни, сега ми е 28-32 най-често. Иначе нямам индикации за проблеми с ЯР, последно гледахме по 9-16 фоликула на яйчник, но всички в семейството ми са със сравнително ранна менопауза преди 42 години.

# 341
SGC, в АГ Варна ли ходи на преглед?
Ако не е тайна при кой лекар?
Ако е при тях, даже си има група във форума.

Не пиша нищо за себе си, защото ми е каша, а и няма какво.
Знам, че или лошо качество на яйцеклетките, или МФ е причината при нас. Второто е доказано, а моите години не са за подценяване. Другата седмица ще стана на 42. Наистина имаме една снежинка и както не веднъж съм казвала, ми нови спокойствие. Въпроса е колко ще се срина при евентуален неуспех. Ще си говорим вкъщи, но наистина трябва ни време.
Благодаря ви за подкрепата Heart

Честно да си кажа имах усещането, че нещо не е както трябва. След като забременях, пулса ми се вдигна до 110, а съм с ниско кръвно.
Миналата седмица ми направи впечатление, че не е така ускорен както беше. В момента е 86.
Може и да е съвпадение.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 22:28 от m-angel

# 342
  • Варна
Сега като ви чета AlisonParker и GerKa99 се замислям. Аз също от години съм с цикъл между  27-29 дни, като това да ми дойде на 24-ти ден или 30-ти ден може да се каже че беше изключение. Сега сякаш по-често ми идва на 25-26 ден (средно). Но имам промяна в дните на кървене - последните 2 г. ми намаля до 3-4 дни, а преди си ми беше по 5 дни. АМХ изследван това лято 1.13 ng/ml, FSH 6.76 IU/l. Всичко това означава ли че вървя към НЯР и предменопауза?

# 343
На колко години си, arogans? Според мен е един от знаците, че яйцеклетките ти намаляват, да, но  не значи, че си с НЯР защото е нормално при всички да намаляват.  Просто при нас намаляват по-бързо от “нормалното” или от средното. Може би защото от самото начало сме имали по-малък резерв.

# 344
  • Варна
На колко години си, arogans? Според мен е един от знаците, че яйцеклетките ти намаляват, да, но  не значи, че си с НЯР защото е нормално при всички да намаляват.  Просто при нас намаляват по-бързо от “нормалното” или от средното. Може би защото от самото начало сме имали по-малък резерв.
На 40 г. Sad

Общи условия

Активация на акаунт