Есенната фея орисва в коремче, едно момиченце или едно момченце. ~бебеправене 422~

• 33 846
  • 813
  •   1
Отговори
# 300
  • Cyprus, Пловдив
Ейнджъл, стиснати палци и от мен, от сърце се моля за положително развитие в понеделник.
АА, да се допитам и аз до теб - възможно ли е намален яйчников резерв да е причина за забавяне на работата на яйчниците? И на какви стойности се наименува "намален" и "ограничен" резерв или няма разлика между двете?
Утре съм на лекар, тъй като още нямам Ц, а и не мисля, че ще дойде, поне не и този месец.

# 301
  • София
Лъки, моят амх е 0,51 с по 3-4 антрални на 2ри ден, въпреки това, като изключим месеците след стимулация, О си е около 12-14 ден

# 302
Ейнджъл, стиснати палци и от мен, от сърце се моля за положително развитие в понеделник.
АА, да се допитам и аз до теб - възможно ли е намален яйчников резерв да е причина за забавяне на работата на яйчниците? И на какви стойности се наименува "намален" и "ограничен" резерв или няма разлика между двете?
Утре съм на лекар, тъй като още нямам Ц, а и не мисля, че ще дойде, поне не и този месец.

Според мен едва ли намален резерв е причината. Аз имам амх 2.72, ама с овулацията не знам какво става. Хормони в норма, витамини пия постоянно…

# 303
Има намален и изчерпан резерв. Ограничен няма. Намален е като имаш малко на брой антрални фоликули - под 7-8 общо в двата яйчника, изчерпан е като се намират 1-2 и то само понякога. Но по пътя на логиката би могло това да е причина за забавяне на яйчниковата функция. Въпреки че не съм сигурна ти какво точно визираш под “забавяне на работата на яйчниците”
Иначе като е изчерпан резерва циклите започват да пропускат

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 23:00 от AlisonParker

# 304
Аз също с резерва си не знам какво става, защото имам АМХ 2.93, на 29г., ама антралните фоликули единият път 7, единият път 10 общо за двата яйчника при двете инвитро процедури. Станулов ми каза, че толкова ми бил потенциала. И сега не знам да се притеснявам ли или да го мисля за особеност при мен. Засега не го мисля, ама като споменавате за това... се сещам да споделя.

# 305
За първи път чувам на такъв амх резултат да има толкова антрални фоликули. По принцип при ин витрото нали се гони някакъв брой -  да извадят повече яйцеклетки, та да станат повече ембриони, пък да има за трансфери при евентуален неуспех (а и май рядко връщат само един като цяло) Но при естествено забременяване важно е да има овулация и една качествена яйцеклетка. От тези антрални колко ембриона имаше? Теб това те бърка като цяло и би било повод за притеснение

# 306
Ейнджъл, силно се надявам всичко да е наред, ако пък не е било писано в никакъв случай не се отказвайте. Да, нормално е психически да ти е много трудно, но си дай време и ще започнеш пак да искаш да опитате. Много е разочароващо, да ти рухне направо света, но жените сме страшно силни и сме готови да минем през какво ли не !

# 307
Alison, точно това е проблемът, че от толкова малко яйцеклетки и в двата случая оставахме само с 1 емрбион (но сме с мъжки фактор който всъщност най-вече допринесе), което на мен ми намалява значително шансовете за бременност. Защото на практика 2 опита по фонда при нас "изгърмяха" само с 2 трансфера, докато при повечето жени от 1 стимулация остават поне няколко ембриончета и после могат няколко трансфера от 1 пункция да правят, което чисто статистически увеличава повече шанса за успех. Но засега гледам да не го мисля, просто си мисля, че трябва да имаме предвид всички аспекти, включително възраст, стойност на амх, антрални ф., наличие на овулация, начин на живот и т.н., за да имаме максимално ясна картинка. А пък накрая всичко е съдба, както всички тук много добре знаят.

# 308
Alison, точно това е проблемът, че от толкова малко яйцеклетки и в двата случая оставахме само с 1 емрбион (но сме с мъжки фактор който всъщност най-вече допринесе), което на мен ми намалява значително шансовете за бременност. Защото на практика 2 опита по фонда при нас "изгърмяха" само с 2 трансфера, докато при повечето жени от 1 стимулация остават поне няколко ембриончета и после могат няколко трансфера от 1 пункция да правят, което чисто статистически увеличава повече шанса за успех. Но засега гледам да не го мисля, просто си мисля, че трябва да имаме предвид всички аспекти, включително възраст, стойност на амх, антрални ф., наличие на овулация, начин на живот и т.н., за да имаме максимално ясна картинка. А пък накрая всичко е съдба, както всички тук много добре знаят.

Понякога наистина всичко е на късмет. Ние без никакви проблеми от един инвитро опит имахме само два трансфера, а нямаме мъжки фактор. Не го мисли толкова. Имам друг пример, моя позната на 27 мъжа й на 40 имат 14 замразени ембриона на 5 ден, така че не знам колко голямо значение има и възрастта.

# 309
  • Замък сред облаците
Лъки, съжалявам, не съм се интересувала в дълбочина за ЯР. Мисля, че Алисън е дала добри насоки.

SGC 🤗

# 310
жаки може ли да споделиш къде го имат този резултат твоите познати?

# 311
  • София
SGC, не си сама.... макар моят нисък АМХ вадим по 7-8 Я и не стигаме до ембрион.
Аз нещо тотално съм се сдухала ... от вчера мисля дали да почване нещо след този цикъл или да чакаме до нова година, или дали да почваме изобщо.... ММ нещо ми киселее цяла седмица и ми лази по нервите, може и заради цикъла да съм по-изнервена, ама .... малко ми е никакво...

# 312
жаки може ли да споделиш къде го имат този резултат твоите познати?

В надежда при Персенска, но аз при същата докторка и болница имах два ембриона, значи е много относително. И не знам от какво зависи..

# 313
M-angel, съжалявам! ❤️ ...в такъв момент, няма много думи, които могат да се кажат.
Бъди силна и вярвай, че твоето детенце те чака някъде там, не се отказвай!
Както и другите момичета са написали, аз винаги съм за второ, та дори и трето мнение, но ако си си намерила твоя доктор и му имаш пълно доверие, и има и минимален шанс нещата да се развият в хубава посока, най-искрено ти го пожелавам в понеделник! 🍀

Момичета, аз имам питане...Август месец АМХ ми беше 0,01 ng/mL,  вчера (пак пускано на 3-ти ден) АМХ е 1,01 ng/mL. Тази разлика на какво може да се дължи, освен на грешна стойност в някоя от лабораториите? Първото е пускано в Цибалаб, вчера в Кандиларов. 🤔

# 314
Ако няма разлика в антралните със сигурност е грешка на лабораторията. Доста голяма разлика, за да е само от наваксан вит. Д примерно. При първия резултат следва да си имала по 1 макс 2 антрални. Ако са били повече още тогава е трябвало да се замислиш за грешен резултат. Иначе пък Цибалаб са по-надеждни от Кандиларов 🙄

Общи условия

Активация на акаунт