Есенната фея орисва в коремче, едно момиченце или едно момченце. ~бебеправене 422~

• 33 484
  • 813
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Честита да си Одри!

# 691
Одри, Честит Рожден ден! Бъди здрава на първо място, щастлива, а скоро да ти се случи най-желаното.

Gery666, добре дошла. Мъжът ти пуска ли разширена спермограма? Ако не е, нека го направи, в репродуктивна клиника, често проблемът е при половинките ни, а повечето от нас се фокусират само върху женската част.

# 692
Одри, Честит Рожден Ден!  Бъди здрава и нека щастието и късметът бъдат с теб! Вълшебен ден ти пожелавам! Gift Heart Flowers Bouquet

За витамин Ц да добавя, че лекар ми е казвал да приемам по-малки дози през 1-2 часа, защото витаминът е водоразтворим и се изхърля с урината излишното количество, следователно, ако е по-голяма дозата не може хубаво да се усвои от еднократен прием. При дози около 2,000 мг съм имала стомашни проблеми и аз. Но максималната която винаги са ми казвали да не надвишавам е 2500. Аз обикновено взимах 3 пъти по 500 през няколко часа.

Mila101, стискам палци скоро да се похвалиш с положително тестче, помня, че си скоро след трансфер. Късмет!

# 693
Одри ♡, честит рожден ден! Пожелавам ти много щастие и сбъднати мечти! Това ми е любимата торта от детството 😍
Подкрепям казаното от SGC за вит. Ц. Най-добре да се вземе Цетебе 500мг с удължено освобождаване и да се взима 2×1 капс. след храна. В момента е на промоция в Софармаси.
Относно Q10- няма как да се каже, че убиквиноЛ е по-качествен от УБИКВИНОН, защото действието и предназначението им е напълно различно. Както аспирин от 100мг има един ефект, а от 500мг съвсем различен ефект(давам по-прост пример, макар да не е напълно аналогичен). Вече качеството зависи от самата фирма. При хора със сърдечни проблеми се изписва убиквиноН, защото убиквинолът няма да има никакъв ефект при тях. При жени, които искат да подобрят качеството на яйцеклетките се приема убиквиноЛ.
Успех на всички! ☺️❤️☀️

# 694
Дори най-елементарната и бърза справка показва, че убиквинолът също е е с големи ползи при сърдечни проблеми
Скрит текст:
”Ubiquinol has dramatically improved absorption in patients with severe heart failure and the improvement in plasma CoQ10 levels is correlated with both clinical improvement and improvement in measurement of left ventricular function….”
“A general but important heart health benefit of ubiquinol is that it also acts as an antioxidant in your blood, where it prevents the oxidation of LDL cholesterol, thereby helping prevent atherosclerosis….”
Едното очеизвадно е по-добрата и активна форма на CoQ10, не знам защо продължава да се коментира и то в друга посока, като очевидно от тук четящите всеки ще го пие с цел подобряване на репродуктивната функция и яйцеклетките
Одри здраве и щастие ти желая 🍀

# 695
  • Замък сред облаците
Убиквинон също има действие за подобряване на Я. По всяка вероятност има значение как организмът преработва убиквинона както Алисън обясни вчера и дали някои имат нужда по-скоро от убиквинол. Само да отбележа, че масата проучвания за фертилитета от последните 30г насам са с убиквинон и едва по-скорошни са малък брой с убиквинол, тъй като като хранителна добавка е създаден едва 2007г.

Тъй че нека без крайности Simple Smile

# 696
АА вероятно е наистина така, защото от много скоро дори репродуктивните лекари изписват убикнвинол (с уточнение) а преди казваха просто CoQ10

# 697
  • гр. София
Убиквинон също има действие за подобряване на Я.

Благодаря много на всички ви за мненията и съветите! Дано все пак и убиквиноНът да е имал ефект при мен, пия го повече от 3 месеца, до старта на процедурата ще са точно 4 месеца. Flowers Four Leaf Clover

# 698
  • Замък сред облаците
Да, проучванията за убиквинола са “избухнали” след 2018г като гледам интернет справката. Няма лошо, нека се развива медицината, но като много други проучвания дават само насока, не и дефинитивни отговори.

Но за да не е спор за спорта, когато избирате кое да пиете, просто си отговорете на въпросите:
- цената има ли значение?
- под/над 30-35г ли съм?
- имам ли проблем с функцията на яйчниците/ниско качество на яйцеклетките?

За общо подобрение убиквинона е съвсем ок. За сериозно подобрение на Я, изберете убиквинол.

# 699
  • София
момичета, аз питах и в другата тема... ама ще се повтроя и тук, с риск някой да ми се скара Grinning
мъжки материал може ли да се замрази преди пункция? изпокарахме се вкъщи, че има голяма вероятност ММ да не е наличен повреме на следваща О, сега не си говорим... та ако стигнем до процедура дали може да замрази материал?

# 700
момичета, аз питах и в другата тема... ама ще се повтроя и тук, с риск някой да ми се скара Grinning
мъжки материал може ли да се замрази преди пункция? изпокарахме се вкъщи, че има голяма вероятност ММ да не е наличен повреме на следваща О, сега не си говорим... та ако стигнем до процедура дали може да замрази материал?

Може, но аз когато исках и питах в Надежда беше доста скъпо. Нещо от сорта на 800 лв. Най добре попитай в клиниката която си. Тогава ембриолозите ме разубедиха че не е хубаво да се замразяват, защото не всички ще оцелеят

# 701
Може, но има по-голям риск при размразяване да останат по-малко на брой. Но при двойки с добър материал, замразяването едва ли ще повлияе толкова. Отделно е скъпо, но като няма друг вариант и това е опция.

# 702
Честит рожден ден,Одри! Желая ти здраве и догодина +1 член на семейството! 🤗🎂

# 703
Честит рожден ден , Одри ❤ Да си жива и здрава , много щастлива и обичана 🌺
Сони и Ив честито , момичета 🤗

# 704
Честно казано се дразня, когато някой влиза на контра и мисли, че е по-знаещ в моята материя. Аз също ще взема да чета разни статии в някоя област, за която хората са учили по 5 години и нагоре и после ще ги поучавам. За мен това е най-малкото неуважение към човека отсреща. Все пак ние учим цял живот и постоянно имаме курсове, имам и допълнителни дипломи специално за добавки, приятели кардиолози, сестри в кардиология и т.н. Много добре знам коя форма за какво е и за това давам тук достъпна информация. Който иска да си чете и вярва на сляпо от информацията в интернет. При сърдечно болни се изписва само убиквиноН. Той също има антиоксидантно действие, но не и колкото убиквиноЛ. Основната роля на убиквиноН е свързана с АТФ. Съжалявам за по-острия тон, ама честно казано ми идва вече в повече и се разваля добрия тон на групата.
ПП Али, не се засягай, просто споделям ☀️ Няма лошо да споделиш информация, но доста агресивно я поднасяш.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 16:06 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт