Есенната фея орисва в коремче, едно момиченце или едно момченце. ~бебеправене 422~

• 33 480
  • 813
  •   1
Отговори
# 705
Аз много добре знам, че си учила фармация 5 г и работиш това, обаче някои от нещата, които пишеш напоследък за мен не са правилни. И аз съжалявам за острия тон, съвсем искрено. Ще ти дам и други примери - като за теб е напълно ок да се приемат витамини от група В, вит. Е, алфа липоева киселина и убиквиноН (всичко това) заедно с мелатонин (овабуст, който толкова хвалиш) или като за теб е ок, въпреки че си с ИР, да не спазваш 12те часа пауза от храна преди изследване на инсулин и да ядеш шоколадова бисквита?!  Може и да не съм го учила, но за мен това не е правилно и дори човек, който е учил не може да ме убеди, че е все тая как ще го направиш и все тая какво ще приемаш. А иначе по принцип всеки може да е компетентен на всякакви теми, независимо от образованието, което има. За мен в България образованието не е на много високо ниво, за съжаление, и не смятам че някой със сигурност е на 100% компетентен само защото е учил еди какво си
И отново съжалявам, че това си учила и работиш, просто аз не съм ок с мнението ти. Всеки, който чете вижда и двете страни и преценява за себе си какво да приеме като вярно/логично/правилно

# 706
Али, благодаря ти, че се извини ❤️☺️ Всъщност се консултирах и 1 бисквита не е никакъв проблем за изследването, реално ядена 11 часа преди това, а вечерята цели 15 часа преди изследването и то нисковъглехидратна(и аз съм се объркала, че трябва да са 12часа, но не е нужно). Достатъчни са 8 часа гладуване за изследване на инсулин, дори някои лаборатории дават 7 часа. Имам няколко приятелки, които забременяха 2-3 месеца след Овабууст, дали е съвпадение или не, не знам, но е факт. На старата ми опаковка пише, че съдържа УбиквиноЛ, на новата няма информация. Само да дам и друг пример за комбинация, която по принцип трябва да се избягва. Желязото е добре да има 4 часа отстояние от вит. В12, но в много добавки са заедно в състава. Иначе съм напълно съгласна, че не всеки е компетентен въпреки дипломата. Аз обаче съм от хората, които са учили не просто да вземат диплома и постоянно надграждам знанията си и категорично заставам зад всяко мнение, което пиша тук в помощ на момичетата. Ако не съм сигурна в нещо, винаги сверявам с учебник и с няколко колеги. Ти може да не си съгласна, за мен е достатъчно, че давам достоверна информация и вече всеки сам си преценява. 🍀
ПП учила съм 8 години, а не 5г. Имам две дипломи от медицински и от софийски. Не го казвам да се хваля, а в контекста на разговора.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 17:15 от Kactus

# 707
Излезе ми резултата от STD теста. Негативен е за всичките плазми whoop whoop 🙌🏻

# 708
  • гр. София
А момичета, извинявам се за тъпия въпрос, но съм боса в повечето теми, които обсъждате.

Виждам, че коментирате какво и кога може/не може да се консумира преди изследване за кръвна захар и инсулин.
Разбирам, че може да е фалшиво висок резултатът, ако сме консумирали въглехидрати за вечеря и не са минали достатъчно часове преди изследването.
Но въпросът ми е дали не може пък и фалшиво нисък резултат да излезе, ако така си се храним по принцип всяка вечер?
Т.е. не е ли идеята все пак да знаем реалните стойности на кръвна захар и инсулин спрямо начина, по който реално се храним в ежедневието си? А не спрямо как сме се хранили “прилично” по изключение в една конкретна вечер?

Не знам дали успях да обясня какво имам предвид и още веднъж се извинявам, ако е глупаво питането ми.

# 709
В подкрепа на Алисън ще кажа само едно нещо в насока не към Кактусчето,а генерално:

Не вярвайте толкова крайно на никого и си проверявайте информацията ако трябва 10 пъти с различни клиники, доктори. Защо ли?
 Вчера лаборатория Igenomix, която е световно известна навсякъде, най-накрая ми пратиха разширен full mosaic report на двете ми ембриончета (на двата ембриона ми пише "Не" за трансфер, единия monosomy 21,а другия trisomy 18 и двата отчетени като абнормал/ небалансирани Август месец)
 Чакаха ме да подпиша,че искам да ги унищожа. Обаче някъде из многото ровене във ФБ групи извън БГ, разговори с жени из цял свят и генетик в Канада, то аз не послушах нито лабораторията, нито доктора.
 Разбира се, борбата бе 2 месеца,разговори с Igenomix в Дубай, се оказва,че в Турция Igenomix мозайцизъм не репортува и ако ви кажат ,че репортуват-ЛЪЖАТ!!!

Краен резултат: Ниска мозайка на едното ембрионче и ще имам трансфер! Разбира се, ревизиран пълен мозайчен рипорт от Igenomix.

Успях да ги преборя и да си взема рипорта,а колко нерви,четене, разговори и ровене ми струваше само аз си знам!

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 18:38 от bananovolisto

# 710
Me, myself & I ядеш си както и каквото си ядеш по принцип (въглехидрати, сладко) просто спираш 12 часа преди изследване (за повече пак не знам колко ще е реално, нека друг да каже) Тя беше писала, че си е вечеряла и след не знам си колко време е хапнала бисквита 10 часа преди изследването. Имаше и още нещо, за което АА й обърна внимание, че вероятно резултата е фалшив, но сега не смятам да се връщам да чета пак. Такъв беше конкретния случай, за който писах. Щом според лекарите й е ок и тя е съгласна - всичко е точно в нейната ситуация. Същото беше и с железния панел на шантал. АА опита да обясни нещо, тя каза, че лекаря е наясно и е ок - всичко е точно и в нейната ситуация. Пак казвам аз предпочитам да напиша когато не съм съгласна с нещо, с цел да достигне и да помогне на друг тази информация. Кой как ще я интерпретира - негова воля. Кой какво ще приеме за достоверно във форум - също си решава сам.
 Бананово листо и на мен са ми попадали такива информации за мозайцизъм при ембрионите. Разбира се, ти си поемаш риска, но си е твой риск и се радвам за теб, че си успяла да се информираш и си решила да го поемеш, а не са ти отнели това право. Стискаме палци да излезе голям боец от това ембрионче! 🍀🍀🍀

# 711
bananovolisto, ще ми пишеш ли на лично, моля за повече информация относно ПИД☺️❤️ Напълно съм гласна с теб ☀️

# 712
Ив, тихичко честито и нека след две седмици да дойдеш пак с добри новини от прегледа! Nature Star2

Me, Myself & I, посещавай ни честичко с новини как минава инвитрото, ще стискам палци за добра реколта и успешен трансфер с ЧХГ до небето! Flowers Four Leaf Clover

Одри, честит рожден ден! Пожелавам ти още следващият месец да ви е месец за пункция и до края на годината да се похвалиш с положителен резултат! Tada

Мила, ще те чакаме теб с положителен тест да затвориш темата! Nature Sparkles

# 713
  • София
Преди бях споделила за опита ни в болница Надежда и какво се случи. Съответно и в темата стана грозно - не се хареса, но споделих реално мнение.

За съжаление отново греда с поредния лекар, а това е доктор Ковачев, който преди е работил при Сигридов. Няма време за пациентите си. Няма време, отклонява се от плановете, противоречи на думите си. Препоръчах го на моя приятелка, която трябва да бъде оперирана, с голяма миома е, казал "евентуално другия месец". Не търпи такова отлагане.

Кофти усещане.

# 714
  • Замък сред облаците
Аз доколкото чух самият той чака бебе напролет и предстои да намали драстично ангажиментите си, вкл ще спира да изражда.

Иначе той е по-скоро популярен и фокусът му е в подготовка и проследяване на бременности. За миоми е добре опитен хирург с фокус в това, от нашумелите Калчев примерно. Има и доста други, но повечето имена са в подфорум Здраве, не в Бременност

# 715
В подкрепа на Алисън ще кажа само едно нещо в насока не към Кактусчето,а генерално:

Не вярвайте толкова крайно на никого и си проверявайте информацията ако трябва 10 пъти с различни клиники, доктори. Защо ли?
 Вчера лаборатория Igenomix, която е световно известна навсякъде, най-накрая ми пратиха разширен full mosaic report на двете ми ембриончета (на двата ембриона ми пише "Не" за трансфер, единия monosomy 21,а другия trisomy 18 и двата отчетени като абнормал/ небалансирани Август месец)
 Чакаха ме да подпиша,че искам да ги унищожа. Обаче някъде из многото ровене във ФБ групи извън БГ, разговори с жени из цял свят и генетик в Канада, то аз не послушах нито лабораторията, нито доктора.
 Разбира се, борбата бе 2 месеца,разговори с Igenomix в Дубай, се оказва,че в Турция Igenomix мозайцизъм не репортува и ако ви кажат ,че репортуват-ЛЪЖАТ!!!

Краен резултат: Ниска мозайка на едното ембрионче и ще имам трансфер! Разбира се, ревизиран пълен мозайчен рипорт от Igenomix.

Успях да ги преборя и да си взема рипорта,а колко нерви,четене, разговори и ровене ми струваше само аз си знам!
Браво, бананово листо!
Аз не успях да спася моето ембрионче и още ми е мъчно, че го изгубихме, но тогава нямах много информация по въпроса. Много хубаво, че споделяш тази полезна информация.
Успех и късмет на трансфера!

# 716
Т.е. не е ли идеята все пак да знаем реалните стойности на кръвна захар и инсулин спрямо начина, по който реално се храним в ежедневието си? А не спрямо как сме се хранили “прилично” по изключение в една конкретна вечер?

Аз, без да имам много информация, мисля точно като теб. Пък и разликата ми в инсулина след вечеря - яйца със салата и после мусака (три месеца по-късно) е 2 и малко. Сега верно няма да си направя изследването след днес примерно дето съм яла до 21:30 и вече трета бира пия, но ако всеки ден ям и пия така, мисля че трябва така да го направя.

Мерси на всички, да ви се връщат хубавите пожелания Purple HeartBlue HeartGreen Heart

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 22:12 от Одри ♡

# 717
С малко закъснение, Честита да си Одри. Желая ри здраве и сбъдване на всички мечти.

bananovolisto Успех и дано всичко е наред.

# 718
  • гр. София
Alison, Одри, мерси за отговорите!
Аз единствено гледам да спазвам интервал от хранене до изследване поне 12 часа. Но за храненето не се бях съобразявала досега и съответно съм виждала различни резултати - към 4,4-4,6 ми е захарта, когато не съм яла въглехидрати на вечеря, а в противен случай винаги минава 5, до 5,7 даже е стигала.

Fayona, много благодаря за пожеланията, чул те Господ!
Аз имам вече едно съкровище (пак от инвитро), но мечтая за поне още едно. Е да, като вече имам едно дете, чисто емоционално определено подхождам различно към предстоящата процедура и най-вече към резултата от нея, но все пак притеснението пак си го има.

Силно желая положителни тестове на всички ви и скоро да обсъждаме по-приятни теми! Grinning

# 719
Здрвейте! Бях на преглед току що, доктора каза, че матката е уголемена,но не се вижда нищо все още. С 5-6 дни закъснение съм. Притеснена съм доста. Пуснах ЧХГ току що.

Общи условия

Активация на акаунт