Тревожна Привързаност (Anxious Attachment)

• 10 541
  • 180
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Момент.... Аз не знам защо си помислих, че живеете заедно. Ами в случай на онлайн връзка, случаят е съвсем друг. Ми то връзка почти няма...
И е нормално да параноясваш. И аз го правя.
Или ще се виждате на живо, или ....

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 23:09 от Rockstar

# 136
Все пак е добре, че най- накрая уточни, че било връзка от разстояние, което за мен не е никаква връзка. Иначе ми беше съвсем необяснимо как нормален мъж ще търпи подобно поведение.

# 137
Скрит текст:
В крайна сметка скъсахме с младежа…Аз ще работя над решаване на проблема си, но може ли да ви попитам за мнение за следното, което се случваше във връзката - в смисъл: за мнение дали ми е била адекватна реакцията да се ядосвам за подобни неща и да изпадам в състояния на рев и тем подобни…
За контекста: бяхме във връзка от дистанция

- Дразнех се за това, че често сутрин не получавах отговор на съобщенията си “Добро Утро!” - виждах го, че седи с часове онлайн, гледа ми сторитата, но не ми отговаря - ядосвах се, защото има 30 мин да седи онлайн, но няма 10 сек да ми прати отговор, получавах отговор след 1-2 часа (подчертавам: обикновено не почвам разговор след сутрешния поздрав - нито пращам романи, които се четат по 2 часа, нито съобщения, които изискват отговор, който се пише по 2 часа, едно просто “Добро Утро!” ми стига)

- Случвало се е (3 пъти за 2 месеца) при съвсем леко издразване от моя страна (например да му кажа че съм ядосана, защото ме игнорира с часове - а бих била ок просто да ми каже, че е зает - просто ме дразни, че е онлайн и не му дреме)
да се ядоса и да не ми говори в продължение на 2-3 дни…и аз за това време нормално да се почувствам зле - пиша му, извинявам се, моля го да говорим - нищо…и след няколко дни се връща…Веднъж се разсърди, защото ми даваше акъл без да съм му го искала и аз отговорих сопнато с “РАЗБРАХ!”
Скрит текст:

- Последно ми наля една камара проблеми, които имало в мен и как се дразнел, че аз не одобрявам част от неговото поведение и че не искал да го промени…

Та адекватно ли ви се струва да реагирам така в такива ситуации? Не съм сигурна аз ли изисквах прекалено много или той ми даваше прекалено малко…
Благодаря!
Това го четохме скоро в друга тема на друга авторка.
Според мене нямаш работа с мъж в момента. Честно казано, и за в бъдеще не съм сигурна, че трябва да имаш.

# 138
Мразя мъже, които избягват сериозни разговори, затварят се и си мислят, че проблемът ще мине след ден-два.
Детинско поведение.

# 139
Някой, който ми мълчи 3 дни и после реши да се появи няма да има къде да се появи. Единствено бих го позволила еднократно за експеримента да го видя КАК ще се появи и как ще се държи!

Също така е детинско и грозно като си тръгваш да "сипеш" на някого какви проблеми бил имал. Пък той неговите си ги харесвал и нямал да ги променя. Че и аз си се харесвам такава симпатична невротичка!

И да, бих се засегнала да кажа "Добро утро" и да ми отговорят 3 часа след като са сатанали при наличие, че сме гаджета/двойка пък ако щеш и свалящи се. Обидно е и показва незаинтересованост.  Дали това е обсебващо или досадно - не ми пука - имам нужда от това и бих търсила човека, който има нужда и дава същото.

# 140
Човекът не я иска, тя се натиска. И в предишната ù тема ù го казах. Това е сбъркано поведение и трябва да се коригира със специалист.

# 141
  • Далечният изток
Скрит текст:
В крайна сметка скъсахме с младежа…Аз ще работя над решаване на проблема си, но може ли да ви попитам за мнение за следното, което се случваше във връзката - в смисъл: за мнение дали ми е била адекватна реакцията да се ядосвам за подобни неща и да изпадам в състояния на рев и тем подобни…
За контекста: бяхме във връзка от дистанция

- Дразнех се за това, че често сутрин не получавах отговор на съобщенията си “Добро Утро!” - виждах го, че седи с часове онлайн, гледа ми сторитата, но не ми отговаря - ядосвах се, защото има 30 мин да седи онлайн, но няма 10 сек да ми прати отговор, получавах отговор след 1-2 часа (подчертавам: обикновено не почвам разговор след сутрешния поздрав - нито пращам романи, които се четат по 2 часа, нито съобщения, които изискват отговор, който се пише по 2 часа, едно просто “Добро Утро!” ми стига)

- Случвало се е (3 пъти за 2 месеца) при съвсем леко издразване от моя страна (например да му кажа че съм ядосана, защото ме игнорира с часове - а бих била ок просто да ми каже, че е зает - просто ме дразни, че е онлайн и не му дреме)
да се ядоса и да не ми говори в продължение на 2-3 дни…и аз за това време нормално да се почувствам зле - пиша му, извинявам се, моля го да говорим - нищо…и след няколко дни се връща…Веднъж се разсърди, защото ми даваше акъл без да съм му го искала и аз отговорих сопнато с “РАЗБРАХ!”
Скрит текст:

- Последно ми наля една камара проблеми, които имало в мен и как се дразнел, че аз не одобрявам част от неговото поведение и че не искал да го промени…

Та адекватно ли ви се струва да реагирам така в такива ситуации? Не съм сигурна аз ли изисквах прекалено много или той ми даваше прекалено малко…
Благодаря!
Това го четохме скоро в друга тема на друга авторка.
Според мене нямаш работа с мъж в момента. Честно казано, и за в бъдеще не съм сигурна, че трябва да имаш.
Това дали не го четохме във въпросите за СО? Може да го е писала като анонимна. Помня същата история, но не помня къде е писала.

# 142
Имаше отделна тема за сръдливо гадже. Вчера прехвърлих по диагонал темите в СО, но не я открих, иначе щях да я цитирам.

# 143
Съветвам авторката да не подвежда хората! В темата изглеждаше,че живеете заедно,някакви откъсни случки,които обикновено се случват когато двама души живеят заедно,или поне се виждат всеки ден,прекарвайки повече от времето си заедно.
Сега ставало въпрос за онлайн връзка,вие някога виждали ли сте се на живо??? Хора,които никога не са се виждали на живо,не са си никакви,няма значение дали използват клишираните (любовни) изкази.

# 144
Единствено във видео разговори сме се виждали. Коментирахме, че искаме да пътуваме заедно, но нямахме все още конкретен план. За 2 месеца връзка, толкоз. 😅

# 145
Девойче, ти гаргара ли си правиш с аудиторията, или това наистина е ситуацията?

# 146
Това наистина е ситуацията - работехме заедно (на различни локации, но в същата фирма). Прекарвахме много време заедно покрай проекти около година и аз си го харесах. Реших да му кажа. Същата вечер той ме намери в инстаграм и започнаха дългите разговори и милите думи, които много ме зарибиха по него. Абе държеше се перфектно. Пита ме искам ли да сме гаджета, казах че да. Един месец бяха цветя и рози. След това само че почна да ме игнорира (разговорите драстично намаляха, съобщенията също) и аз започнах да се дразня…последваха “драмите”, които вече описах.
Това беше причината да създам темата - не разбирам аз ли искам прекалено много или той ми дава прекалено малко - аз ли съм “луда” че се дразня, че виси с часове на телефона, но няма време да ми прати един отговор “здрасти” или резонно намирам, че това е тъпо поведение към човек, който наричаш свое гадже.

# 147
Вие не сте се виждали наживо, той те е питал дали искаш да сте гаджета?
Вие в детската градина ли сте или ти се гъбаркаш тука с аудиторията?

# 148
  • Далечният изток
А вариант да виси с часове на телефона и да няма време за теб, защото пише с още няколко такива заблудени бели птици, м?!

# 149
  • София
Момиче, как да ти го кажа? Излез и живей реално. Ако един мъж не си го видяла на живо, това не е мъж, а Покемон. Покемоните се почистват през две седмици максимум.
Роки каза.😁

Общи условия

Активация на акаунт