Отговори
Привет,

Имам магистратура свързана с маркетинг и реклама, надградих бакалавър.

Много се чудя в каква насока да продължа. Осъзнавам, че моята професия си има живот - писане на реклами, писане на копита, всичко това е интелектуален труд и след години ставаш негоден - учи се постоянно в тази сфера.

Да речем, че за в момента се справям и обожавам това, което правя, но искам сериозно да помисля и за бъдещето си, и да инвестирам в него.

След години... трябва да си стигнал на ниво своя агенция, или да си минимум тийм лид.

Искам да мога да имам нещо като план "Б" - обичам си много работата и ще се радвам ако мога да предавам знанията си на други.
За да мога да стана преподавател.. в училище, да речем, или дори частно да преподавам маркетинг, комуникации, какво следва да направя?

Съответно за учител, мога ли да изкарам следдипломна квалификация? Колко време продължава?

Ако имам докторантура в моята област, това би ли ми позволило да преподавам?

Или ми е необходимо директно да изкарам магистратура с педагогическа насоченост?

Благодаря предварително за отговорите!

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 09:45 от Iliewa_

# 1
  • София
Не се обиждай, но първо поработи над граматиката.
Важна е за професията ти. Особено ако решиш да преподаваш. Рекламата влияе на голям брой хора и е важно да не е пълна с грешки.

# 2
Не се обиждай, но първо поработи над граматиката.
Важна е за професията ти. Особено ако решиш да преподаваш. Рекламата влияе на голям брой хора и е важно да не е пълна с грешки.
Не се обиждам, моля да поправиш всяка една грешка, ако не те затруднява - това би било градивна критика.

# 3
  • София
Ооо, не съм учителка, за да поправям.
Започни с дългите изречения, запетаите, предлозите.
По темата - и двете опции ще ти дадат възможност да преподаваш. Докторантурата изисква да правиш И научни публикации. Имаш ли интереси и готовност да полагаш усилия и да търпиш разочарования в тази област?

# 4
Мисля, че е по-добре да не се захващаш с ново учене, защото не си сигурна какво точно ще ти е най-полезно. Вероятно е, след години да си поела в неочаквана посока и само тогава ще знаеш къде точно трябва да надграждащ. Ти звучиш на около 30, имаш много време да направиш и грешки, и да ги поправиш. Успех.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 17:59 от ierldan

# 5
За академично развитие са необходими определени умения и заложби, които преподавателите забелязват още по време на годините в университета. Т.е. консултирайте се с преподавател дали би ви посъветвал да поемате в посока докторантура, дали имате шансове пред другите искащи същото.

Прочетете постовете на Фивър рей - и да не стигнете до докторантура, ще бъдат полезни и дори само за практиката в рекламата.

Общи условия

Активация на акаунт