Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 202
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Става въпрос за пуканки от царевица тези малките белите ,иначе си яде и зрънчо като не виждал.не искам да се буди в толкова за мен нормалното време за будене е макс 8:30 а най-добре в 8 същото е и за лягането до 8:30 ми се струва добре да си е легнал друг е въпроса че напоследък става и ляга ,котато си иска а от 3 вечери на сам се буди често върти се и не може да си намери място,мрънка,налагасе да ставам да го друсам. Някай има ли идея на какво се дължи,зъбите избиха такаче не е. От тях а нови зъби не виждам да са на път

# 646
Аз отдавна не съм влизала и ще започна малко по- отдалеч.

Вики и тя не прояви интерес към дъската за рисуване, дава аз да рисувам и после само ми дърпа химикалката 😃.

Започна вече да се радва на гърнето като го види, стои на него, но нищо не прави..

Лизи, благодаря за линка, Вики  слуша с интерес и се смя, а аз като чета ми дърпа книжките.

И при нас все гледа къде да се кетри, макар че няма много места, за сега любимото е на облегалката на дивана. Като я видя отгоре седнала и да подскача или по- лошото да я видя изправена и настръхвам. Отдолу е плочки и не ми се мисли.

Ради, Вики преди се будеше към 7 часа и много не беше за една дрямка. От скоро се буди около 9 часа и на обяд давам да хапне и я слагам към 13 часа да си легне, ако е закусила късно и не иска обяд хапва след като стане.

Онзи ден сутринта стана към 7 часа, не спря да се дере от рев, и добре че беше баща ѝ да каже че искала мляко. Направо не можах да повярвам.. после спа до към 9 и 30.

Сега е на тема шкафове, отваря единия със зимнината и вади бурканите, доста е внимателна, но на тези плочки трябва само леко да ги чукнеш и се чупят . Веднъж един буркан се гътна от около 10 см , и се пръсна.

Милото, много благодаря! Да са ни здрави и щастливи дечицата!
Плами кога празнува имен ден, то през годината има поне 5-6 имени дни.

Ради, направо си е за плашене! Дано никога повече не ви се случва!

Ангелова, дано да не е бактерия и бързо да се изчисти!

Вики я къпем изправена във ваната, играе си с играчките само когато се къпят с баща си. През останалото време я къпем права набързо, и тя помага като загребва вода и си търка тялото 🤣.

Май ще я почват кучешките, понякога отказва да яде. Мисс, при Божко трудно ли избиха? Чувала съм, че са най болезнени.
Ох,да то Пламена да си. През цялата година има вариант да е именичка 😄Ами ние миналата година го отбелязахме на Игнажден🤷♀Така ми дойде. Вие сте адашки,та ти кога го празнуваш?

# 647
Ние сме на гости на баба, включвам се набързо, че нямам никакво време тук за нищо. Само да кажа на Пламинго, че кучешките на Божко излезнаха много лесно. Ще се включа пак.
Явно е индивидуално, аз много се притеснявах за тях. Втората двойка е избила снощи или вчера. Той спа добре, през деня беше по кисел.

# 648
На Любовче кучешките започнаха от четвъртък, все едно адът се е качил у нас. Буди се с писъци, реве по цял ден. Снощи се принудихме да дадем нурофен, за да се успокои поне за малко, но не можем да даваме нон стоп докато пробият 4 зъба 😵‍💫 Дано при другите дечица да излизат по-леко, аз например с голямото дете нищо не съм разбрала, само отчитах, че е излязъл поредният зъб. За уикенда бяхме на вила с приятели, и двете вечери изкарах затворена с нея в стаята, за да не проваляме почивката на всички 😕 Мъжът ми ме отменяше за малко, но аз настоявах той да стои с компанията, бяхме с негови приятели от детството. Днес вкъщи положението е още по-зле и май ще оставя махането на дневния памперс за по-спокойни дни, че съм доста напрегната. Къпем я седнала на пода, и да се опитваме да я изправим, тя се свлича нарочно, за да плиска с ръце. Ради, съжалявам за това, което си преживяла, мен много ме е страх от задавяне, имам си травма, колега почина на едно коледно парти от задавяне с маслина и винаги съм се чудела ако се случи дали ще съумея да реагирам адекватно. Чудя се обаче защо изобщо му даваш пуканки, едно, че са опасни и второ, нищо добро не му дават, което за мен ги прави и нещо безсмислено. Ти си знаеш, но съм останала с впечатление, че се втелясваш за дреболии и си склонна да се съмняваш във всички лекари, а в същото време не обръщаш внимание на елементарни неща, които зависят от теб. Извинявай за грубостта, но не може да не ми направи впечатление, че се кахъриш, че си сложила капки за очи в носа преди месец и си готова да държиш сметка на личната, но в същото време даваш пуканки и пържени кренвирши за закуска. Сори, не се стърпях, но искрено признавам, че ти се ядосах.

# 649
Венче Напълно съм съгласна с упреците ти ,пуканките ги дадох,защото се прибирахме от магазина и плачеше и трябваше с нещо да го укротя ,относно кренвиршите обикновенно е било за обяд не помня да съм писала,че е било за закуска,но когато детето ти не яде нищо и е само на кърма се принуждаваш да го нахраниш с нещо макар и да са кренвирши . За капките не съм държала сметка на личната ,защото не ги е предписала тя ,на нея й зададох въпроса за да ми обясни дали ще му стане нещо,капките бяха предписани от друга лекарка ,когато беше в болницата.

# 650
Ради, не е нужно да се оправдаваш пред мен, то си е твоето детенце. Но отдавна казваш, че "опуква" пакет зрънчо и не знам още какво, зрънчото, пуканките и кренвиршите по принциип не са храна, но ако "опуква" такива неща, не очаквай и да яде нормална храна, ако си е напълнил стомаха с талашит, сол и палмово масло. Много добре знам какво е злоядо дете, имам второ такова, при това нямам кърма отдавна и нямам много ходове. Яде колкото иска, понякога е само 1 лъжица и е доста слаба, но не давам произволни неща, защото те не компенсират, разбираш ли. Хвана ме яд на теб просто, защото за другите неща си супер загрижена. Няма да те критикувам повече, гледам да пропускам когато не одобрявам нещо и не се обаждам, но бебетата в тази група ги усещам някак по-близки и просто ме е грижа.

# 651
  • Велико Търново
Милото, аз до сега не празнувах на нито един ден, но от скоро започнах да го отбелязвам на Игнажден и аз (само защото някои приятели ме наричат Пламъче 🤣 ).

Мисс, Венче, явно наистина всяко дете е различно, аз не очаквам да мине леко, имайки предвид че кътниците бая я озориха.

Какъв Нурофен давате, за деца или юноши? Никъде не намирам за деца, а гледам че някои дават за юноши, но по- малка доза.

Другия месец ще местим Вики при друг личен, че с педиатърката не могат да се разберат кой да бие тия прословути ваксини, и тогава ще бием за морбилите, от сега се притеснявам. Знаете ли този обрив който може да избие дали е заразен, забавихме я заради малкия, но вече трябва да ги бием , че идват другите ваксини.

# 652
  • Пловдив
Mалката фъстъчка проходи! В събота се пусна, а днес започна да кръжи из детската площадка. Напълно съм наясно, че е една от последните, но толкова време я чаках, че не мога да не се похваля 😄
Зъбите са вече 6 бр. В събота отидохме да продупчим ушите и вече е с обички. Плака още като влезе в кабинета и аз бях почти сигурна, че ще си тръгнем безславно без продупчени уши, но козметичката се справи.

# 653
Ох,то и за нас тя е Пламъче. Толкова чакана,жадувана… След раждането животът и почна Пламенно. Доста от съфорумките тук ми писаха на лично след раждането и определяха,че животът и ще е пламенен. Тя си е нашият герой. Първите две седмици беше надупчена по цялото тяло. В толкова съмнения бях в началото,че на всяко нейно напредване в развитието се радвам. На всеки нейн успех си поплаквам. Майчина работа.
Да попитам имали други,които изключително много си търсят бибероните? Пламена от седмица го търси дори и през деня,а преди не беше така. Има вече 6-то зъбче😍
П.С Честито Кате,нека стъпва смело Йоанка. А затова кой е първи или последен въобще няма значение за мен. Всички деца са различни. Ако едно е добро в ходенето,то друго ще е по добро в  говоренето или прочие. Аз на такива вече не се връзвам дето гледат само да изпъкнат колко са добри децата им в нещо. За мен моето е перфектно,дори и да няма в речника си 20 думи😃

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 13:11 от Милото

# 654
Кате не си последната и ние още не ходим ,ходим ,но за ръчичка не смее да се пусне и все търси ръката ми

# 655
Пламинго, давам за деца, но май го имам отдавна, купували сме го за всеки случай и си стоеше неотварян. С вкус на портокал е и го пи с ентусиазъм, чак сама го изсмука от дозатора. Кате, браво на детето, честито!!!  Няма никакво значение първа или последна прохожда, много е специален този момент 🤗🥰 Аз чакам да пусне малко грива, че да сложим обеци. И Любовчето си иска биберон, без него не може да заспи и ако падне нощем от устата започва да реве и да го търси. През деня също, щом го види го налапва, но може и без него. Майките на девойки, какви ластици взимате за прически, май малките гумени са най-удобни за слагане, но не скубят ли много 🤔 че има нещо като перчем и трябва вече да го прибирам някак.

# 656
Напоследък мисля,че заради зъбките го търси така често. Даже и храната не хапва с желание както е по принцип.
С гърнето сме до никъде. Реве като го види,ами се иска поне през деня да се учи. Мисля да взема друго,че това явно я плаши🤷♀Ластички  ползвам едни обикновенни от ДМ,но тя е с два косъма. Няма толкова косичка за две опашки. Една мога да направя,но със зор.
Нашият Нурофен сега го видях е за деца с портокал също.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 13:26 от Милото

# 657
Е то и Люлята е с два косъма, но за късмет вече й влизат в очите 🤷‍♀️ Не искам да я подстригваме, ще я пускаме дълга. Много странна прическа има, отзад ситно къдрава като кокошчица, отпред перчемът прав 🫢Точно навреме, Мило, следобед имам ходене до ДМ 😊 И според мен търсят биберон заради зъбите, решила съм да го давам докато не поникнат всичките, пък после ще видим. С кучешките не знам дали проблемът не е и в това, че са между 2 други и не може да се почеше там.

# 658
Кате, честити първи крачки на Йони 🥰 да стъпва смело напред 🎈
Ние утре сутринта ще ходим да пуснем секрет на Ава, днес сякаш е намалял сопола, но за всеки случай. Под нослето е с ужасна рана от бърсане милата, а само големи памучни тампони използвам, че са ми по-мекички от кърпичките.
Иначе тя е рошава къдруша, ще кача снимка на буклите 😍 но ѝ е твърда косата и склонна за заплитане, въпреки това няма да я подстригваме. Използвам малки силиконови ластички, за мен съм ги купувала преди доста време, не помня от къде.
И ние отлагаме ваксината за морбили, първо заради пътувания, сега заради сопола.
И Ава много си търси биберона, има дни, в които през по-голяма част от деня е с него. И аз не мисля до избиването на всички зъби да го махам, сукателният рефлекс помага за самоуспокояването. Както казва ММ "зъби се оправят, нерви не се връщат" 😃 в кръга на шегата разбира се, неговият хумор е малко по-груб на моменти 😃 а той сега е с настинка и се изживява като многострадалната Геновева. Знаела ли съм аз колко му е зле, от къде да знам, аз като съм отпаднала пускам три перални и прахосмукачка 😃 нямала съм сърце така да се шегувам с него 😃 ама той всеки път с 37.5 температура ляга и само дето не е поискал лист и химикал да си пише завещанието 😃

# 659
Аз се чудя вече цяла седмица, дали да подстрижа Яна късо, но ми е жал... Всички от фамилията ми казват да я подстрижа, за да и стане гъста косата. Сега буквално има два косъма, на места почти няма коса, определено е много далече от това да ѝ бърка в очите Joy, та се чудя, ако от едно подстригване ще и стане гъста косата, като възрастна, ще го направя, ама то май не зависи от това.  Брат ми, ми каза " ти не помниш ли как по време на пубертета се сцепваше да се клепаш с кви ли не конски витамини и други и само мрънкаше че нямаш коса , това ли искаш да причиниш и на Яна?" а брат ми има супер гъста коса, като бебе е подстригван до кожа няколко пъти, сега и косъма му е дебел, като конски. Мойта коса е супер рядка и много тънък косъм, не мога да си пусна дълга коса, щото расте на цъфтеж само, толкова е тънка Joy
Та много се чудя да подстрижа ли Яна, сега зимата ще е със шапка, никой няма да види.
Имаме успех с шапката, сложих с връзки, мрънка, тегли, но накрая се примири. По едно време ме беше страх да не се удуши с тия връзки от теглене Flushed

Вече и Сами е болен, от сутринта кашля и е с малко сополи.

За нурофена, ползваме за деца.

Честити първи крачки на Йони!  Спокойно и Яна не е много стабилна, та не е баш проходила, пуска се за няколко крачки.

Общи условия

Активация на акаунт