Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 163
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Аз ползвам 4ка (но Хармони) от над половин година. При нас пък от 3 дни ака барабонки. Давах сливи, киви, круша днес.. чия и овесени ядки не помогнаха. Ще видим утре какво и ще спра явно банани, ориз и такива 🥲

Лизи, дано да му минава бързо на Сами

# 106
Бери, супер е якенцето !
Лизи, ние сме с 6-ца на лили и с 5-ца на памперс гащи, тежи около 10кг.Даже бях минала на 6-ца памперс , ама върнах 5-цата, че много и висят , макар , че не пропускаха.Пробвай да вдигнеш с един номер.

# 107
Лизи, ако имаш слоу кукър- уред за бавно готвене, вари ги там. Няма да го мислиш за толкова дълго време.

# 108
  • Пловдив
Йони е все още с обикновените памперси Premium Care 4-ка. Една мама в квартала ми обясняваше наскоро, че е добре да бъде с обикновен памперс, а не гащички (изискване на конкретната ясла), но силно се съмнявам да издържим до 2 годинки с обикновен памперс. Все още не се дърпа и не ми се "кара" като я преобувам. Тикам в ръчичките играчка да се разсейва.
Последните нощи спи много неспокойно: буди се почти на всеки час, търси си биберон. Аз искам да го огранича и я галя по гръбчето, за да я успокоя. Но вече има един момент след 4 сутринта, в който се предавам и я давам 😕
Бери, много хубаво якенце! Аз взех една идея по-тънки на Йоанна, но взех предвид факта, че миналата зима я изкара само по едно по-дебело горнище, реших, че засега не искам да взимам по-дебело.
Обувките на Йони също ги взех онлайн, мерих крачето ѝ, в Спиди ги пробвахме с таткото, почти бях сигурна, че ще ги върнем, но добре ѝ паснаха.
Снощи забелязахме между пръстчетата на крачетата ранички, таткото помисли, че е кир, започнахме да ги търкаме лекичко, но тя беше много кисела, спеше ѝ се и не успяхме да позачистим и подсушим между пръстчетата. Притесних се да не е от обувките, да ѝ е пораснало крачето, да я стискат.. но като оглеждах, не ми се стори да е от това.

# 109
Може да е от чорапките
Йони е все още с обикновените памперси Premium Care 4-ка. Една мама в квартала ми обясняваше наскоро, че е добре да бъде с обикновен памперс, а не гащички (изискване на конкретната ясла), но силно се съмнявам да издържим до 2 годинки с обикновен памперс. Все още не се дърпа и не ми се "кара" като я преобувам. Тикам в ръчичките играчка да се разсейва.
Последните нощи спи много неспокойно: буди се почти на всеки час, търси си биберон. Аз искам да го огранича и я галя по гръбчето, за да я успокоя. Но вече има един момент след 4 сутринта, в който се предавам и я давам 😕
Бери, много хубаво якенце! Аз взех една идея по-тънки на Йоанна, но взех предвид факта, че миналата зима я изкара само по едно по-дебело горнище, реших, че засега не искам да взимам по-дебело.
Обувките на Йони също ги взех онлайн, мерих крачето ѝ, в Спиди ги пробвахме с таткото, почти бях сигурна, че ще ги върнем, но добре ѝ паснаха.
Снощи забелязахме между пръстчетата на крачетата ранички, таткото помисли, че е кир, започнахме да ги търкаме лекичко, но тя беше много кисела, спеше ѝ се и не успяхме да позачистим и подсушим между пръстчетата. Притесних се да не е от обувките, да ѝ е пораснало крачето, да я стискат.. но като оглеждах, не ми се стори да е от това.

# 110
Аз пак си мисля,че Геокса са и малко по свободни на Плами и се чудя дали да не купя други😃Иначе Биомаханикс са и добре,но Геокс са уголемени🤷♀Бодита които взех пак 86 размер  от английският магазин ми се струват по малки и че не отговарят на размера си. Тази година пък на Н&М нещата са супер уголемени😃На Плами 86 размер на Н&М и идва леко голям. Та в крайна сметка все нещо има покрай облекло и обувки 🤣

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 12:27 от Милото

# 111
Вчера взех гащички 5ца на Яна, нямаше обикновени 5ца, забелязах че на гащите и обикновените на pampers са различни килограмите. Ще видим днес дали ще ѝ е по добре с тях, със Сами ще изразходвам 4ката, на него са му добре, но дупето му е много малко.
Снощи Яна повърна 6 пъти, яде ориз с домати от кухнята, не знам дали от него беше, може доматите да са ѝ раздразнили рефлукса.  Ще видим днес как ще е, дано не е вирус, че ѝ с тая температура се притеснявам. Тази нощ и двамата се будиха много, почти не съм спала.

В детските градини искат обикновен памперс, защото не им свалят панталоните, само до глезените и ги преобуват прави. Това ми го каза една приятелка, дето работи в детска градина.

Мойте правят живо чудо, като им сменям памперсите, борят се, бягат, едва им ги сменям.
Иначе от седмица не се бият, надявам се да е минал периода, теглят си играчки и Сами обикновено реве, че му е взела играчката.
Събота и неделя ги разделихме малко, баща им излиза с единия, аз с другия по задачи, после и вкъщи, единия беше на вън с баща си, после ги разменихме, толкова са спокойни когато единия го няма, все едно няма дете. Играха си сами и успях да свърша доста работа. Друго си е с едно дете, че и спокойно, направо си отпочинах.
Аз трябва да им купувам обувки, мисля на колев и колев босите, ако има размер, миналия път успяха да ми намерят по техните магазини и ми пратиха, ще видим този път, майка ми зарежда магазина, в който работи от тях и те ѝ вършат услуги, като каже че са за внучетата ѝ, те търсят, ама ще видим.  Не ми се иска да взимам други, защото, както казва Милото ще трябва да връщам 100 пъти, много им е слаб кракаи глезена. Яна се очвртава с по- дълъг крак, но аз съм с 41 номер, едва си намирам обувки, защото ми е много слаб крака, а работя в магазин за обувки, а ММ е 45, нв очаквам да са с малки крака при тоя ген.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 10:08 от Lizi:) :)

# 112
Лизи моя син също много се протрии междукрачетат там дето попринцип се впиват памперсите йно откакто минахме на гащички нямаме този проблем,все още му седи белек от прежилването ,дори по-голям размер взимах,но ефекта беше същия . С гащичките на pampers проблем нямам. Пробвах с гащите на пуфис ,но те го запарват и се обрина от тях и сега седи цял пакет 70 бройки за красота 😂

# 113
Забравих да кажа... Яна постоянно ходи до леглата им и  дърпа завивките, за да ги смуче, как ще я отуча от това не знам, биберона ще го скрие човек, а завивката? Постоянно я търси, не знам как ще я отуча. Преди я ползваше само за заспиване, а сега цял ден си лази с нея.

# 114
И аз имам лека драма с размерите дрехи, от HM купих 92, ок са, леко дълги ръкави и крачоли, но нищо фрапиращо. Нашите бяха в Турция и от там са взели подаръци и аз поръчах от LC Waikiki, обаче Ава е между два размера, 86/92 са ѝ точни, но се притеснявам да не стане така да ги носи 2-3 пъти. Баба ѝ предвидливо е взела няколко комплекта, грейка и жилетка 92/98 😃 Ами и те добре ѝ седят. Чудя се за зимното яке, то е 86/92, дали да го продам докато е с етикета и да взема следващ размер. Тя на ръст е за 86/92, на килограми за 92/98 🤣 влиза и в по-малкия размер де 😃😃 иначе от мнооого време памперсите са 5+ на ДМ. Не се впиват изобщо и съм много доволна освен редките случаи на пропуск, ама то с нейното въртене и вирене на крака не е от памперса 😃

# 115
  • Пловдив
От дрехите на H&M които съм купувала, в момента Йони носи яке 74, от миналата година.

# 116
На Плами 86 размер на Н&М една идея са и свободни и леко дълги.  Аз принципно не харесвам големи дрехи,дори и малко да са. В крайна сметка не ги купувам да ги носи до първи клас. Мен като дете все ме обличаха с по-големи дрешки и имам лош спомен. Може би затова не одобрявам това да и слагам по-големи неща,но ги оставих 86 размер,понеже зимата тепърва предстои 😆Иначе не съм я мерила на височина,но в предвид,че с баща и сме ниски няма да е уау висока. Мисля че ще е 81 см. За килограмите последно беше 11.800кг☺

# 117
Момичета, знаете ли как мога да направя, нещо подобно на телешката заготовка на Плазмон,но домашна, Сами я яде пък логопедката, каза без никакви купени пюрета. Но винаги като им правя домашно месо, става някак сухо и не може да се пасира финно, а той като усети малките парчета спира да яде.

# 118
Вчера поръчах обувки на Геокс, нямам търпение да пристигнат, дано паснат 😊 Любовчето е твърдо с 4ка памперс и няма изгледи скоро да мине на 5ца, на мен гащите са ми трудни за обуване и събуване и ще си караме с лепките до последно. Отдавна не съм купувала дрехи, май последно бодита и якето от Окайди размер 86-92, те са малко странни, дължината е нормална, но са тесни, точно като за глисти като нея 😆 Бабите много ни подаряват, имам даже от погачата такива, които още са големи за нея. Свекърва ми взима най-често от Синсей и Пепко, според мен са умалени, уж са нейния размер, а едвам я напъхвам за едно-две обличания и край. Майка ми подарява всякакви марки, тя пътува доста и носи от където каквото види, най-често също са малки 🤷‍♀️ На консултацията за годинка беше 9200, 82 см., сега какви са габаритите, никой не знае, но си е все така видимо дълга и слаба. Мисля, че е пораснала на височина, защото се справя с все по-високи рафтове. Мъжът ми се шегува, че се разтяга като дъвка, 80см. височина се усещат като метър и половина 😆 Лизи, не знам за телешкото, аз имам печален опит с една кокошка, освен да го  пасираш с повече бульон или да го смелиш на кайма друго не ми идва на акъл.

# 119
  • Варна
Пробвай с вода малко или бульон и по-дълго да го готвиш може би. Но задължително с бульон и в блендер направо, ще стане на вода направо... но малко бульон де, че ще стане за пиене със сламка накрая. Аз давам супа със сламка между другото, много й харесва. На моето само на крака й трябва 80+ размер, на ръцете, тоест блузите й стават от миналата пролет, даже зима .. и в 62-68 влиза... странна работа. Не очаквам да е ниска, но за момента върви по-нисичка явно, не знам. Ще видим. Също няма изглед за по-големи памперси за момента. Сега се чудя с какво да я натъпча още да разхлабя тоя корем Grinning

Общи условия

Активация на акаунт