Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 237
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Абсолютно се съобразявам Орехче, никога не съм го приспивала когато не иска. Само го будя, за да не спи много през деня, защото е от ясно по ясно при нас, че няма да спи вечер. Следя го много и го правя защото искам и се боря 15 месеца да поспим всички нормално. Ако имах поне месец от тези 15 да съм спала, може би нямаше чак толкова да го мисля. Но за първи път спах цяла нощ откакто се родил ония ден буквално. Колкото и да се опитвам да не го мисля няма как. Не помня колко години от живота си прекарваме в сън, но е доста. Няма как да отпочине мозъкът ни и само трупа трупа трупа и ще гръмне. Отразява се много психически и  физически също.
Събуждаш се изнервен, недоспал, детето започва да мрънка от сутринта. Ставал си 6 пъти през нощта. Бебето сърдито че е спало много или малко, че е гладно или мокро. Започват ежедневните задачи и останали премеждения от деня.  Цял ден си сам в тази забава. Спи ти се, изморен си, боли те. Да силни сме всички, но наистина изморени.
Оттам започваш да мислиш как да решиш проблема... Но той просто няма решение. Идва, четенето, следенето, искането на съвети, молитвите, магиите, ритуали, рутини Grinning

# 511
Аз също се водя по момичетата. Не ги будя. Оставям ги да се наспят, но те сами са си в режим. Децата... хората са различни. Те спят по цяла нощ още от 4ти месец. И всички ме питат, как съм го направила. Ами не съм аз, те сами. Водя се по тях. Започнаха да стават сутрин в 9:30-10:00, педиатърката ми каза, че не е ок, да ги будя в 7 и да давам мляко преди закуската. Ами няма будене.  Дълбоко си спят. Опитах веднъж, два пъти и се отказах. В крайна сметка и аз съм така. Обичам да спя до късно и да си лягам късно.
Като бременна много четях в групите за близнаци. И помня един пост: "Водете се по децата и спазвайте техния режим. Само с режим може да се оцелее, като родител". Wink
С храненето също се опитвам. Държа да бъде по едно и също време, да няма междинни и задължително в столчетата. Племенницата ми се хранеше тичайки около масата и доста трудно се научи да яде седнала. За това много държа на това. Постоянно правя забележки на бабите, които обичат по всяко време да им бутат всичко в устата. До преди две седмици не бяха яли бисквити, а солети броени пъти. Бяхме на гости и там цяла вечер солетки и игра и сега не мога да ги отуча. Не че солетите са толкова лоши, но започва едно тръшкане и сочене на шкафа, където стоят, което не ме радва Wink Живеехме си много по-спокойно без тях Wink
За приборите и аз съм от стиснатите, може би, защото всичко умножавам по 2. Взех от Али силиконови - чинийка, купичка, лъжичка и виличка за 40лв. В моя случай 80лв Wink 

Доволна съм. Опитват с виличките и добре се справят. Лъжички още не съм давала. Трудно ми е да премина бариерата на мазането, което ще направят Wink

# 512
Сами пак не спа тая нощ. Вчера спаха за цял ден 50 мин. Вечерта беше ад заспиването отново.
За това, че без режим не се оцелява, съм съгласна. Имали сме периоди, в които спят и съответно ядат в различни часове. Еми не става... Цял ден храня, цял ден приспивам, за всичко закъснявам. И просто не става. Сега Сами е буден от 7:00, дори му дадох 60мл мляко, за да заспи, но не се получи, Яна още спи и ще я събудя след малко. Но разминаването от час в сутрешното събуждане, най вероятно ще повлияе през деня на заспиването и не знам как ще го наглася. До някъде съня  и според мен си е до дете. Яна много рядко ми се е будила нощем, спря си нощното хранене много рано, за Сами не мога да кажа същото . Яна Има по тежък сън нощем, много пъти Сами реве и се дере, тя не по мръдва даже. Но не знам какво ѝ стана сега със заспиването.
  Логопедката ми каза,  въобще да не давам храна извън стола, защото няма как да ги гоня и храня в бъдеще, това беше един от първите съвети за храненето, но аз като цяло не го правя. Солети и бисквити, пуканки давам от скоро, само след храна, но не мога да кажа, че са им фенове, общо взето дали ще дам или не, не ги интересува особено. Но мойте като цяло не се интересуват от храната, та с това не мисля че ще имам драми. А и ядат 1/4 от бисквитата или една солета.

# 513
Пуканки /зрънчо като му дадох онзи ден на тръгване от площадката щото ревеше и до вкъщи беше изял половината пакет а сме на 10 м 😂😂😂

# 514
Ами повече поспахме ние. Мерси за да идеята Лизи да поспи повече през деня. Стана един път за мляко, но не  е като будуване и ставане 5 пъти...
С две думи ако се водя по него ще спим 4-5часа през деня и ще ставаме в 3-4ч сутринта Blush

# 515
И при нас е същото яко не се наспи през деня вечерта много става и будува ,но при него съня е 2 пъти по 1:20

# 516
Сега бяхме при хирурга, каза че понеделник иска да види раната на Сами, ако не е тръгнала кожа, ще ни праща в София да му присаждат. Astonished

# 517
Аз само да покажа още малко как ще бъде моя Вики ако продължава да суче вместо да яде храна 😂 в кой физически магазин мога да открия коледни дрешки ? Кандидатствах в един коткурс и ни приеха и темата ще е коледна

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 18:14 от Radii :)

# 518
  • Варна
HM например, но вече във всички има сякаш

# 519
Сега бяхме при хирурга, каза че понеделник иска да види раната на Сами, ако не е тръгнала кожа, ще ни праща в София да му присаждат. Astonished
Лизи ще тръгне! Всичко ще е наред Hug

# 520
  • Велико Търново
Ох, Лизи, дано да не се стига до там !!

Вики напоследък спи доста дълго следобед, от около 13 часа до към 16, 16 и 30. После заспива мааалко късно , но тези дни малко вдига температура, и съм решила да я оставя да си поспива. Иначе до преди едвам спеше по 2 часа и малко.

На мен понеже ми е малко трудно излизането с двамата и да я пускам да играе (само я разхождам с количката). Съм решила да направя нещо като детски кът на терасата в детската стая. Имате ли идеи какво мога да сложа, за да стане поне малко уютна.

ММ откакто ѝ дава през нощта мляко , спи до по- късно.
Оказа се че снощи е пила 3 пъти мляко. Едно когато ляга, към полунощ се събуди, а ММ заспал на дивана и не я чул, та ѝ направих мляко, и се оказа че по-  късно и той ѝ е правил. Та тази вечер като стигнахме до този извод, я извикахме набързо да си признае защо така ни изигра 🤣.

# 521
Вики отново му се запушва носа и явно пак ще протече и ще сме с хрема,та въпроса ми е каква може да е причината на връщането на хремата след като беше хремав до преди 10тина дни

# 522
Зъби. Баткото заради зъби беше цяло лято с хрема и кашлица. Накрая даже докторката нищо не му изписваше. Водех го на преглед след всяко връщане на хремата и кашлицата, обикновенно през 10 дни, преглеждаше ги и ако няма друго си тръгвахме, ако нещо я притеснява му изписваше лекарства. И така ваксината за морбили, която трябваше да се бие май месец, я бихме октомври. Сега малката е с задна хрема от 1 седмица, избива кътник. Ами вчера отложихме и на нея ваксината за морбили. Ако всичко е наред ще и я бие края на месеца, ако тя или някой друг е болен ще я бие когато всички са здрави.
Другия вариант в скапаното време дето да се чудиш как да си обличаш детето ем да не се изпоти, ем да не му е студено.

# 523
  • Бургас / Славейков
И Митко е с хрема.Ей така от нищото се появи.Веднага почнах с капките ,че да видим . Понеделник сигурно ще го закарам при докторката.А в средата на месеца щеше да е на ваксина.Сега ще я забавим заради хремата.И на него му никнат уж зъби.Ама кога ще ги видя незнам.Още стоим с 4бр.

# 524
На нас ни избиха 2та зъба,който са до централните горните 2 и вече са пробили виждат се,но продължава да е кисел и да търси да ме хапе ,не трябва ли като избият да спре да го мъчи ?

Общи условия

Активация на акаунт