Квалифициран електронен подпис - какъв?

• 1 604
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали КЕП, не съм имала досега и не зная какъв да си купя.
Ще се ползва от физическо лице, като ще го ползвам и за Търговския регистър, ако има значение.

# 1
Аз все се каня да си извадя, но а днес, а утре...
Така че също се присъединявам към молбата за препоръки за КЕП за физическо лице. Simple Smile

# 2
  • София
Информационно обслужване - 12лв. За 3 год.на физ.лице. Вече отделно-еднократно се плаща флашката/четеца.

# 3
Може да погледнете и Евротръст - имат и безплатен облачен подпис. Инсталира се приложението, верификация и е готов. Става за търговски регистър, подписване на договори с банки, сайтове на държавната администрация и др.

# 4
Може да погледнете и Евротръст - имат и безплатен облачен подпис. Инсталира се приложението, верификация и е готов. Става за търговски регистър, подписване на договори с банки, сайтове на държавната администрация и др.
Т.е. имам КЕП с флашка и към него и безплатен облачен, който мога да ползвам от телефона ли?

# 5
Аз съм много доволна от Борика, защото само те имат опция за доставка до адрес.

Допълвам. ~desex~ Облачният КЕП, който е през телефона, има само три безплатни подписвания, след това се плаща отделно от флашката.

# 6
По отношение на инсталация и цена мисля, че StampIt на Информационно обслужване са без конкуренция. На Infonotary подписът лесно се инсталира, но е по-скъп. B-trust на Борика е доста упорит за инсталиране. На по-стари операционни системи по някога трябва да си плюеш 2 пъти през дясното рамо и да направиш 3 кълба напред, че да се инсталира всичко и да тръгне.
По отношение на функционалност - всички са еднакви и така трябва да бъде по дефиниция.

# 7
Т.е. имам КЕП с флашка и към него и безплатен облачен, който мога да ползвам от телефона ли?

Само облачен е, в мобилното приложение. Не знам дали издават и отделен КЕП на флашка.
Общо взето всичко отива към идентификация през телефон и мобилно приложение. Дори и банките спряха да ползват тези подписи на флашка и всичко минава през техните приложения, токени и т.н. А за идентификация ползват приложенията на Евротръст и Борика /и те имат облачен подпис с B-trust Mobile приложение/

# 8
  • София
От 15 години електронният ми подпис е на Infonotary, не са ми дали до момента повод да ги сменя.

# 9
Информационно обслужване - StampIt

# 10
Информационно обслужване. Ползвам техен от 15 год и го препоръчвам и на всичките си клиенти. Лесен за инсталация и най- лесно се работи с него за ползване на административни услуги и подписване на локални документи.

# 11
Освен Борика никой друг май не предлага доставка до адрес, нали?

# 12
Освен Борика никой друг май не предлага доставка до адрес, нали?
Да

# 13
Аз имам подпис на Евротръст. Доставиха ми го до адрес. Много съм доволна.

# 14
Аз вече две години използвам B-trust на Борика. Нямал съм никакви проблеми и всичко си работи перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт