Карти таро - тема 31

• 26 772
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, един келтски кръст от мен.
Какво ще е развитието между мъж и жена до Нова година?
Има взаимен интерес между тях, комуникацията е на приливи и отливи, като в различни моменти ту единия я инициира, ту другия. Последно активен е бил мъжа. Питаща е жената.

Аз лично тези карти ги чета по по различен начин.
Първите две карти са подсилващи се една друга и говорят за тъга, загуба, процес на възстановяване. В случая питащата минава през труден период чувства се самотна и изоставена по петица чаши и минава през процеса на възстановяване по шестица мечове.
Във времевата линия са магьосникът и десетка жезли. Магьосникът в случая аз го тълкувам като това, че дамата е била горда от започване на отношения с дадения мъж. Той е бил дълъг блян или моментно много си го е харесала и се е почувствала магьосница, че е успяла да го умая. Или пък изразява нейната представя за мъжът. А може и двете тълкования да са верни.
Десетка жезли аз мисля, че показва продължаването напред. Взела си е от отношенията каквото и е било нужно и с товара продължава напред да покорява замъците. Десетка жезли и шестица мечове също са подсилващи се карти и говорят за справяне и преборване със ситуацията.
Цялата времева линия може да се обобщи като - идеята за мъжа, чувство на изоставане, поемане на път, справяне с чувството на самота.
Кралица пентакли и кулата според мен тук са вътрешния свят на питащата. Кралицата показва на повърхността и каква иска да я виждат другите, а кулата как се чувства отвътре. Кулата при мен се е проявявала като скандал, малко по сериозни ежедневни проблеми. Вътрешно според мен дамата изпитва емоционален трус или трябва да се подготви за такъв.
Шестица жезли е противоположна на кулата и петица чаши. Докато другите две карти говорят за смирение, поражение, загуба и липсва на признание, шестица жезли според мен в случая говори, че пред другите тя няма да ги признае и ходи с високо вдигната глава. Тази карта показва нейната нежелае да покаже поражението си пред другите.
Десетка чаши също в противоположност на другите карти. Аз тази позиция я приемам като как другите виждат питащия. Според мен в очите на околните тя е щастлива, но и това им показва по предната карта. Прикрива вътрешната си борба и страдание.
Двойка мечове показва точно това - блокиране. Не допуска навън, но не допуска и навътре. Тази позиция за мен показва съветът на картите. Питащата трябва да се освободи и да махне превръзката от очите си и да види околния свят.
Последната карта, мен лично винаги ме е затруднявала, мисля че показва едно завършек - кулминацията на усилията, приключване на действията, откриване на успешно решение. Питащата след като получи цялата информация, претегли за себе си нещата и си направи една хубава равносметка ще вземе най-правилмосто решение дали комуникацията с този човек си заслужава. Смятам, че ще получи някаква допълнителна информация и на база нея ще прецени, но решението ще бъде взето от нейна страда.

Като цяло смятам, че тук първо трябва да се изясни със себе си. Според мен по тези карти тя е устремената да поддържат контакт отколкото той. По тези карти отношенията не мисля, че са сериозно, а са в доста начален етап. Смятам, че мъжът присъства тук само като представа така че може дори да не са се срещали. Осмица жезли може и да говори, че най после тя ще се престраши, ще махне превръзката от дойка мечове, и ще го постигне да излязат. Но дали и как ще се развие това според мен трябва да се направи още една подредба.

Надявам се да съм помогнала, може да съм познала това онова или тотално да греша.

# 586
  • София
Момичета, благодаря ви за включването по КК.🌸
Не бих казала, че питащата стои, чака и страда, но и не проявява инициатива. Дамата има доста обожатели, но на този етап и двамата са свободни, не са във връзки. Кралица на пентаклите като редих подредбата, питащата я определи като жената, която ги е запознала. (Зададох няколко насочващи въпроса по описанието на кралицата и тя я свърза с тази жена) Възможно ли е тази жена да повлиява по някакъв начин, не говоря положително или отрицателно, а по принцип?

# 587
Благодаря за мненията за вчерашната карта, прекарах приятна вечер с мъжа, отдавна не се беше случвало, след негово тежък ден, отидохме на бар и обсъждахме ситуацията и възможни варианти за справянне. Даже  успях да му дам няколко насоки, за които не се беше сетил и се надявам нещата да се разрешат безпроблемно (намесени са работа и приятелски отношения)
Другото в посока учене е старанието ми да отделям ежедневно, специално време на едно от децата ни 🙂

Ще се радвам да чуя тълкувания и по втория въпрос, той ми е по-интересен.

Едит с още едно хвърляне:
Ще има ли подобрение в отношенията между  мъж и жена в следващите 3 месеца?

Имат общо минало, дете, но от лятото са разделени. Аз все мисля, че бъдещето им е заедно и следя отблизо обаче.... Тя е изискваща перфекционистка, той не знае какво иска, но свободолюбив, податлив на влияния и много чувствителен.

По кралица жезли може би тя ще предприеме нещо, по колесницата също  има действие, но в каква посока?

И още една дневна карта:

# 588
Кралица на пентаклите като редих подредбата, питащата я определи като жената, която ги е запознала. (Зададох няколко насочващи въпроса по описанието на кралицата и тя я свърза с тази жена) Възможно ли е тази жена да повлиява по някакъв начин, не говоря положително или отрицателно, а по принцип?
Аз съм се учила, че първа женска/мъжка енергия показва енергията на мъжа/жената в четенето и с времето за себе си се убедих, че картите точно така се проявяват. За мен Кралица пентакли е питащата.

# 589
Кралица на пентаклите като редих подредбата, питащата я определи като жената, която ги е запознала. (Зададох няколко насочващи въпроса по описанието на кралицата и тя я свърза с тази жена) Възможно ли е тази жена да повлиява по някакъв начин, не говоря положително или отрицателно, а по принцип?
Аз съм се учила, че първа женска/мъжка енергия показва енергията на мъжа/жената в четенето и с времето за себе си се убедих, че картите точно така се проявяват. За мен Кралица пентакли е питащата.

Ако излезе Императрицата и Кралица не в един ред как разбираш дали е друга жена или е атмосферата

# 590

Ако излезе Императрицата и Кралица не в един ред как разбираш дали е друга жена или е атмосферата
Зависи от околните карти. Ако има карти, индикиращи любовен триъгълник или чужда намеса, то четящият вижда, че се намесва друга енергия. Зависи и от позицията на самите карти. Индивидуално си е за всяко четене.

# 591
Здравейте, таро императрици Simple Smile
Ако неправилно използвам таро термина, моля да бъда извинена! Търся книжка на български език към колодата на Chris-Anne - The Light Seer's Tarot. В olx видях обява, че продават колода карти с книжка на български, но никъде не мога да открия такава, за да си я купя. Ще съм благодарна, ако получа помощ от приятел Simple Smile

Пиши ми на лично мейла си, ще ти я пратя в pdf формат

# 592
Благодаря за мненията за вчерашната карта, прекарах приятна вечер с мъжа, отдавна не се беше случвало, след негово тежък ден, отидохме на бар и обсъждахме ситуацията и възможни варианти за справянне. Даже  успях да му дам няколко насоки, за които не се беше сетил и се надявам нещата да се разрешат безпроблемно (намесени са работа и приятелски отношения)
Другото в посока учене е старанието ми да отделям ежедневно, специално време на едно от децата ни 🙂

Имат общо минало, дете, но от лятото са разделени. Аз все мисля, че бъдещето им е заедно и следя отблизо обаче.... Тя е изискваща перфекционистка, той не знае какво иска, но свободолюбив, податлив на влияния и много чувствителен.

По кралица жезли може би тя ще предприеме нещо, по колесницата също  има действие, но в каква посока?

И още една дневна карта:

Чудесно е, когато си даваме обратна връзка, защото така учим картите по един, донякъде по бърз и лесен начин.
Срещата с мъжа и насоките, които казваш че си му давала са напълно в духа на Йерофанта. Той държи ключовете в ръцете си за разрешаването на различните казуси, има отдаденост и ангажираност, винаги намира решения, носи ред, надежда. При Йерофанта винаги има действия, за разлика от Висшата жрица. Тук е изобразен мъж, който носи принципа на действието, активността, проявлението,докато жената/Висшата жрица/ носи енергията на пасивността. Един вид ти, на базата на собствените си убеждения и вярвания си изградила правила и ред и си дала на този мъж съвети . От астрологична гледна точка Йерофанта е Телец, но сякаш повече Козирог, заради всичко което носи като енергия в себе си-ред, правила, спазването на определена структура.Козирог е също така и кариерата на човек.Има и нещо Нептунианско заради религията..12 дом..не се учудвам че сте ходили на бар, където вероятно сте консумирали и алкохол/Нептун/. Йерофанта освен с връзката учител-ученик се свързва и със законодателството,пълна отдаденост и следването на установени норми и правила, както и с държавна високопоставена личност.
Задълбочих се с този Йерофант, но така ми запомнящо, носещо опит, за затвърждение така да се каже, защото картата е трудна. Blush

# 593

И още една дневна карта:

Чудесно е, когато си даваме обратна връзка, защото така учим картите по един, донякъде по бърз и лесен начин.
Срещата с мъжа и насоките, които казваш че си му давала са напълно в духа на Йерофанта. Той държи ключовете в ръцете си за разрешаването на различните казуси, има отдаденост и ангажираност, винаги намира решения, носи ред, надежда. При Йерофанта винаги има действия, за разлика от Висшата жрица. Тук е изобразен мъж, който носи принципа на действието, активността, проявлението,докато жената/Висшата жрица/ носи енергията на пасивността. Един вид ти, на базата на собствените си убеждения и вярвания си изградила правила и ред и си дала на този мъж съвети . От астрологична гледна точка Йерофанта е Телец, но сякаш повече Козирог, заради всичко което носи като енергия в себе си-ред, правила, спазването на определена структура.Козирог е също така и кариерата на човек.Има и нещо Нептунианско заради религията..12 дом..не се учудвам че сте ходили на бар, където вероятно сте консумирали и алкохол/Нептун/. Йерофанта освен с връзката учител-ученик се свързва и със законодателството,пълна отдаденост и следването на установени норми и правила, както и с държавна високопоставена личност.
Задълбочих се с този Йерофант, но така ми запомнящо, носещо опит, за затвърждение така да се каже, защото картата е трудна. Blush

Дяволът е Козирог

# 594
Да, и аз съм чела, че Дявола е Козирог в Тарото, може би заради рогата му, с които е изобразен в класическата колода Blush , но също така съм учила за връзката между Йерофанта и Дявола, на визуално ниво като погледнеш двете карти, сякаш виждаш едно и също нещо, но в различен стил и характер,който носят...И Йерофанта и Дявола са вдигнали ръцете и пред тях има двама души...прекалено еднакви са като визия, но всеки от тях има различна, противоположна енергия.
Като изгледах новото видео на този таролог от ютуб, за който писах малко по-нагоре, самият той счита, че в картата на Висшия жрец има Козирожка енергия, заради символизма. И честно казано и аз така усещам нещата. По склонна съм да прочета Козирога в пети голям аркан, отколкото в Дявола. То в Тарото така или иначе астро знаците могат да бъдат срещнати в повече от една карти. Примерно Овена го има и в Императора, но и в Крал жезли и т.н.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 03:40 от AnMary

# 595
Силфида, ще се радвам на твоето мнение досега ти излезнаха 😅
Както и на всеки, който иска да се включи разбира се 🫶🏻
Как ще се развият отношенията между мъж и жена до края на седмицата?
8 меч Слънцето 10 чаши Смъртта пояснена с Асо пентакли 8 жезли
Романтична е връзката, без контакт са от една седмица

# 596

Някой от двамата семеен ли е? По първите три карти бих казала, че някой е ограничен или се самоограничава по 8 мечове заради семейство и деца - Слънцето и 10 чаши. Ако няма семейни или това не е причината, то вероятно периодът на края на годината и празниците - Слънцето, го събират с близките - 10 чаши, и това го ограничава.
По Смъртта ще настъпи промяна и ще се отвори възможност по Асо пенаткли един жт двамата поне да пише по 8 жезли.

Малко изстрел в тъмното - има ли цикличност в тези отношения? Малко от типа на ела си, иди си.

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 18:36 от innasn

# 597

Някой от двамата семеен ли е? По първште три карти бих казала, че някой е ограничен или се самоограничава по 8 мечове от семейство и деца - Слънцето и 10 чаши. Ако няма семейни или това не е причината то вероятно периодът на края на годината и празниците - Слънцето, го събират с близките - 10 чаши, и това го ограничава.
По по Смъртта настъпи промяна и ще му се отвори възможност по Асо пенаткли поне да пише по 8 жезли.

Малко изстрел в тъмното - има ли цикличност в тези отношения? Малко от типа на ела си, иди си.

Има цикличност да - разгърни ако искаш

# 598
Скрит текст:

Някой от двамата семеен ли е? По първште три карти бих казала, че някой е ограничен или се самоограничава по 8 мечове от семейство и деца - Слънцето и 10 чаши. Ако няма семейни или това не е причината то вероятно периодът на края на годината и празниците - Слънцето, го събират с близките - 10 чаши, и това го ограничава.
По по Смъртта настъпи промяна и ще му се отвори възможност по Асо пенаткли поне да пише по 8 жезли.

Първа и последна карта са осмици - една отрицателна (8 мечове), която е и един своеобразен стоп, и една положителна (8 жезли), която пък е старт. А осмицата е и знак за безкрайност.

# 599
Скрит текст:

Първа и последна карта са осмици - една отрицателна (8 мечове), която е и един своеобразен стоп, и една положителна (8 жезли), която пък е старт. А осмицата е и знак за безкрайност.

Много добра забележка , както и Смъртта - управлявана от Скорпион - трансформация , нещо свършва, за да започне друго, турбулентни отношения, трудно скъсване

Общи условия

Активация на акаунт