Карти таро - тема 31

• 26 785
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря ви! А как да разбера по-ежедневните им значения, смисъл аз ги тълкувам според значенията, които съм чела за всяка карта, сега виждам, че явно имат и други не толкова драматични значения, но как го разчетохте така- прозаично, а не хиперболизирано.

Най-лесното е започвате с теглене на дневна карта , тегления за близки, тегления за ситуация и изчаквате проявлението на картите. Може дори да си водите Дневник. Така ще разберете какво говорят картите на вас. С предимство е винаги усещането на този, който “хвърля”.Значението в книгите са само база и нечий опит, това не означава че при вас ще се проиграят така.
Също може да видите дали има подредби, които Ви говорят повече. Те наистина дават повече информация за даден въпрос отколкото 3 карти.

# 196
Много ви благодаря! Ще пробвам така.
Не знам защо не ми допадат подредбите, хвърлям си по повече карти от 3, за да получа по-задълбочена информация по въпроса, и се опитвам да ги обвържа както с общоприетите четения, така и с вътрешното ми усещане и по самите картинки на картите също (не знам дали е правилно, но някои са доста живописни и ми идват интиутивно неща, които да кажа и усещам), имала съм някои точни попадения. Но ще започна да прилагам и вашите съвети.

# 197
Много ви благодаря! Ще пробвам така.
Не знам защо не ми допадат подредбите, хвърлям си по повече карти от 3, за да получа по-задълбочена информация по въпроса, и се опитвам да ги обвържа както с общоприетите четения, така и с вътрешното ми усещане и по самите картинки на картите също (не знам дали е правилно, но някои са доста живописни и ми идват интиутивно неща, които да кажа и усещам), имала съм някои точни попадения. Но ще започна да прилагам и вашите съвети.

За тук искам да Ви помоля да си снимате картите, да давате ОВ и да се пробвате с чужди карти.

# 198
Ангелика, обръщам внимание, че на въпроси с отговор Да/Не - има ли чувства,  няма смисъл от 3 карти. Всяка карта в Таро има значение Да/Не/Може би.
Малките аркани оригинално са възприемани като ежедневни, битови карти, илюстриращи събития, които са по-краткотрайни като влияние и продължителност. Разбира се, някои са по-бързи от други - пентаклите са най-бавни, жезли са бързи.

Щом ви е интересно Таро, продължете да четете по-задълбочено по темата. Може и курс да запишете, има такива и със сигурност ще научите нещо полезно.

# 199
Здравейте, момичета. Може ли малко помощ..
На въпроса -Какви действия ще предприеме съпруга ми спрямо мен до датата на развода ?

# 200
На въпроса -Какви действия ще предприеме съпруга ми спрямо мен до датата на развода ?

Сложете пояснителна на Любовниците

# 201
Този развод от кого е иницииран? От Вас или от съпруга Ви?
И двамата ли сте съгласни на него, има ли нещо, което разделяте?

Със сигурност се намирате в ключов момент на отношенията. Колелото на съдбата дава индикации за приключване на стар цикъл поради външни, по-големи от нас обстоятелства, върху които нямаме възможност да влияем директно, защото по някакъв начин са част от съдбата ни. Този промяна може да не е непременно лоша, дори и в момента да не бъде посрещана с желание, понеже Колелото е под знака на Юпитер, който е дава разширение и много нови и хубави възможности.
Тази промяна по колелото се потвърждава и по Справедливостта. Тя често символизира юридически битки, разводи, уреждане на документи. Но също така е карта, която говори за кармичност и справедливост, която е над нас.
Любовниците могат да бъдат четени по няколко начина включително и да се избере посока и път, по който да се поеме.

Затова е важно да се види каква е точно динамиката във вашата ситуация в зависимост кой е инициатор на развода и има ли претенции. Възможно е мъжът да иска да се опита да повлияе на процеса по някакъв начин което да включи и емоционално въздействие върху вас, което да ви накара да взимате решение не рационално и с оглед на интерес, а базирано на чувства.

# 202

Със сигурност се намирате в ключов момент на отношенията. Колелото на съдбата дава индикации за приключване на стар цикъл поради външни, по-големи от нас обстоятелства, върху които нямаме възможност да влияем директно, защото по някакъв начин са част от съдбата ни. Този промяна може да не е непременно лоша, дори и в момента да не бъде посрещана с желание, понеже Колелото е под знака на Юпитер, който е дава разширение и много нови и хубави възможности.
Тази промяна по колелото се потвърждава и по Справедливостта. Тя често символизира юридически битки, разводи, уреждане на документи. Но също така е карта, която говори за кармичност и справедливост, която е над нас.
Любовниците могат да бъдат четени по няколко начина включително и да се избере посока и път, по който да се поеме.

Затова е важно да се види каква е точно динамиката във вашата ситуация в зависимост кой е инициатор на развода и има ли претенции. Възможно е мъжът да иска да се опита да повлияе на процеса по някакъв начин което да включи и емоционално въздействие върху вас, което да ви накара да взимате решение не рационално и с оглед на интерес, а базирано на чувства.
Той желае този развод ,но решихме да е по взаимно съгласие. Пояснителна карта на Влюбените е Рицар Чаши . Определено аз не виждам някакви действия от негова страна . По -скоро ,че трябва да се случи този развод .

# 203

Той желае този развод ,но решихме да е по взаимно съгласие. Пояснителна карта на Влюбените е Рицар Чаши . Определено аз не виждам някакви действия от негова страна . По -скоро ,че трябва да се случи този развод .

Щом е Рицар Чаши и той иска този развод (за първи път срещам мъж да иска да се разведе 😳) значи ще е по най-лекия начин (може нещо на Ви предложи да вземете цялото имущество или да задържите нещо ), сама сте го казала по взаимно съгласие.
Аз по тези карти действия не виждам, а реално отразяване/потвърждение на ситуацията.

# 204
И аз мисля че по тези три големи аркана не би имало действия от негова страна. И все пак ако изключим това, възможно е да започне да се колебае дали е постъпил правилно по отношение на брака, т.е.задвижения развод, а може и някакво предложение да даде с този РЧ, в положителен план да обещае нещо, и току виж си променил решението по отношение на развода. Но ако погледнем в негативен план този РЧ носи неспазени обещания, отлагане на нещо, някаква несериозност.

# 205
Щом той е инициатор, може просто да се държи добре с жена си, получил е каквото иска. Големите аркани са доста категорични за ситуацията и не мисля, че рицарят ще обърне играта. Вероятно ще й предлага подкрепа, помощ и т.н.

# 206
И аз мисля че по тези три големи аркана не би имало действия от негова страна. И все пак ако изключим това, възможно е да започне да се колебае дали е постъпил правилно по отношение на брака, т.е.задвижения развод, а може и някакво предложение да даде с този РЧ, в положителен план да обещае нещо, и току виж си променил решението по отношение на развода. Но ако погледнем в негативен план този РЧ носи неспазени обещания, отлагане на нещо, някаква несериозност.
Според ме тук показва неспазени обещания . Нещо за което сме говорили и в крайна сметка се е отметнал .

# 207
Все пак Рицар Чаши пояснява Любовниците, а не е от “главните” карти, и все пак е положителна карта. Доста оскъдна е информацията, за да може да разсъждаваме по темата. Авторката трябва да си знае най-добре какъв е изборът по Любовниците и какъв жест може да пояснява този избор.
Може просто да се държи добре с Вас, за да не се отметнете от взаимното съгласие, ако има някакъв друг интерес (имоти, пари и тн)

# 208
Някакво предложение ще има от негова страна за споразумение след развода ако има нещо поред което да делите мен от което няма как да можеш да откажеш.🙂

# 209
  • София

Бихте ли споделила коя е тази колода? Много красиви карти.

Общи условия

Активация на акаунт