Банята - тема 45

• 43 425
  • 762
  •   1
Отговори
# 120

Защо ви наказват с такси за дистанционното отчитане не мога да си обясня, освен че са монополисти. Поне на теория работата им би трябвало да се улесни.

Отговорът е във въпроса.
Отчитане 1 път годишно на парното и веднъж на 3 месеца на водата (топла и студена) са по регулирани цени. Всички останали услуги (ежемесечното отчитане се смята за услуга, екстра към базовото обслужване) са по пазарни цени, т.е. такива, каквито поиска монополистът. Ако искаш...

Извинителната бележка за отсъствие на учениците и децата в ДГ също е платена - не влизала в основния пакет дейности, плащани от здравната каса. Това, че някои педиатри не взимат по 2 лв. за извинителна бележка, е просто тяхно решение. Иначе би трябвало да го правят. А родителите нямат вариант да не вземат бележка.

# 121
Човече, разпитай как са се справили с този "проблем' съседите. Може да си откраднете някоя чужда идея.

# 122
Няма друг с нашето разположение Simple Smile По принцип там са тоалетните на съседите.
Когато го купихме сменихме местата с мивката. В оригиналния вариант, като влезеш от вратата, тоалетната чиния е точно пред теб, което избегнахме.
Примерна снимка от нета.

П.П. Понеже ще възникне въпросът как сме я преместили. Знаем, че не се пипа отходната тръба и не сме. Просто влиза от лявата ѝ страна, а не отпред Hands Plus1

# 123
  • Варна
Няма ли вариант да преместите водомерите в шкафа под мивката .
Това значи да разбиваме панела. Не ми се иска.
Но защо? Така или иначе ще разбивате цяла баня. Още малко къртене ще ви спести скъпите механизми и неудобството занапред. Аз бих се възползвала от момента.

# 124
Много са ни причините:
- Избягваме да правим отвори в панелни стени, предпочитаме да ползваме тези, които са по проект.
- Шкафът е препълнен, защото е единственото място за затворено съхранение. Писах напред, че пътуваме често и спираме водата. По-лесно е да я спираме отгоре, дори със сваляне на огледало, отколкото да вадим нещата от шкафа всеки път.
- След време, когато се наложи нова смяна на вертикалните щрангове на цялата сграда, не мога да си представя какво мъчение ще е да се прави през шкафа. И отгоре беше достатъчно трудно.
- Банята и тоалетната са заедно и е само една. Няма как да живеем там, докато тече ремонтът. Изнасяме се в апартамент, който е свободен до определена дата. Имаме 16 дни, като броя съботите и неделите, в които не знам дали майсторът ще работи. Ако не работи, стават 12 дни. Местенето на водомерите ще изяде допълнително време, защото трябва да викаме и фирма за разпломбиране/пломбиране. Не знам дали ще се вместим във времето.
- Живяли сме в апартамент, в който водомерите бяха там. Не ни е удобно.

# 125
Аз имам два водомера. Един на студената вода и един на Техем за топлата. Този на топлата уж може да се отчита дистанционно. Има даже във входа гледах между етажите кутия на Техем. Не знаех че щом съм сложил такъв водомер ми взимат пари за отчитане. По инерция всеки месец подавам самоотчети на апликацията на софийска вода и давам данни и за двата водомера. И долу на вратата на входа има съобщения че минава някой си всеки месец ама и нас не е влизал от 3 години може би.

# 126
Благодаря за новата тема Blush
Аз направо съм в потрес от цените.
Нещата за банята /на доставни цени - познат ми е/ са близо 4300 лв. ПВЦ мебелите отделно... и те ще са към 1500 лв. Труд не е включен и банята е малка 3 кв.

Просто видях това мнение и го цитирам на бързо.
На мене мисля че мебели душ мивка структура може би ще ми излезе толкова и изкърпване и направа на нова баня 4 кв м някъде ще излезе 10 300 лв труд и 4 000 грубо за мебели

# 127
...
И тогава видях подобни в друг магазин, отидохме на място, оказаха се некалиброван. Докато се чудехме дойде служител, който направо ни разби. Истински търговец! Разубеди ни за първоначалната идея и избрахме други Laughing направи ни допълнително още 25% отстъпка, направо "без пари" ги купихме. На снимката в каталога нямат нищо общо с действителността, затова няма да ги показвам, докато не ги наредим. Но се влюбих така, както и в тъмните Trollface
...

Тук се впечатлих, изглежда като да сте попаднали на изключение от обичайните статисти по магазините. Може ли да споделиш, къде се случи това чудо, да бъдете обслужени по този начин?

# 128
Хоум макс Люлин, за първи път стъпваме там. Мъжът ми видя в онлайн магазина им подобни на тези, които търсим, аз ги бях подминала, защото имаха оскъдно описание, не пишеше дали са гланц или мат. Звъннах да питам, не знаели, да се свържа с магазин, в който има наличност и да проверят на място. Обадих се в люлинския, защото ни е най-близо, казаха, че са гланц и имат наличности, направо тръгнахме.
Първо като отидохме нямаше никакви служители. След като обиколихме 3 пъти и не видяхме изложен търсения артикул, започнахме да издирваме консултант. Намерихме едно младо момче, което ни посрещна с обичайната реплика "Не съм от този отдел" Trollface малко след това се появи въпросния човек. Беше с цивилни дрехи и първо си помислихме, че е обикновен клиент. Мисля, че беше завеждащ отдел или нещо такова, защото си имаше офис в края на магазина, където ни оформи документите. Ще се разровя да видя дали ще открия визитка.

И това не е всичко. Намери ни консултант, който ги натовари на количка и след това сам ги вкара в колата ни. Не е искал пари, ние му дадохме, защото преценихме, че е редно.

Платихме ги по 29.99 лв. на квадрат (редовна цена 39.99 лв.). Открих същите само в един друг магазин, цената в момента там е 49,99 лв. на промоция, редовна цена 59.99 лв.Dizzy Face

П.П. В момента опаковаме багажа и след малко се местим. От утре започва къртенето. Изкъпах се за последно в старата баня. Толкова много я мразех, а сега ме налегна една носталгия Joy

# 129
Благодаря Човече, извадили сте късмет, това е като джакпот от тотото. Така да ви върви и по време на ремонта.

# 130
Хоум макс Люлин, за първи път стъпваме там. Мъжът ми видя в онлайн магазина им подобни на тези, които търсим, аз ги бях подминала, защото имаха оскъдно описание, не пишеше дали са гланц или мат. Звъннах да питам, не знаели, да се свържа с магазин, в който има наличност и да проверят на място. Обадих се в люлинския, защото ни е най-близо, казаха, че са гланц и имат наличности, направо тръгнахме.
Първо като отидохме нямаше никакви служители. След като обиколихме 3 пъти и не видяхме изложен търсения артикул, започнахме да издирваме консултант. Намерихме едно младо момче, което ни посрещна с обичайната реплика "Не съм от този отдел" Trollface малко след това се появи въпросния човек. Беше с цивилни дрехи и първо си помислихме, че е обикновен клиент. Мисля, че беше завеждащ отдел или нещо такова, защото си имаше офис в края на магазина, където ни оформи документите. Ще се разровя да видя дали ще открия визитка.

И това не е всичко. Намери ни консултант, който ги натовари на количка и след това сам ги вкара в колата ни. Не е искал пари, ние му дадохме, защото преценихме, че е редно.

Платихме ги по 29.99 лв. на квадрат (редовна цена 39.99 лв.). Открих същите само в един друг магазин, цената в момента там е 49,99 лв. на промоция, редовна цена 59.99 лв.Dizzy Face

П.П. В момента опаковаме багажа и след малко се местим. От утре започва къртенето. Изкъпах се за последно в старата баня. Толкова много я мразех, а сега ме налегна една носталгия Joy
Хайде, успешно да е! Ще забравиш носталгията съвсем скоро 🙂

# 131
Здравейте! Предстоят ни доста довършителни дейности.
Може ли мнение за плочките/гранитогрес, които се продават в Хикови?
Не пише по етикетите кой е производител😁, уж са 1 кач.испански-по думите на продавача,но в нета не откривам такива модели???

# 132
  • София
Аз съм с гранитогрес от там за под и баня. Пише произхода на сайта, доставката е от Ямбол Grinning
Иначе са добри, аз взех от тези два модела, има инфо за произход

Дамата в магазина на Опълченска е доста компетентна и помага с информация, включително с рекламации Blush

# 133

Защо ви наказват с такси за дистанционното отчитане не мога да си обясня, освен че са монополисти. Поне на теория работата им би трябвало да се улесни.

Отговорът е във въпроса.
Отчитане 1 път годишно на парното и веднъж на 3 месеца на водата (топла и студена) са по регулирани цени. Всички останали услуги (ежемесечното отчитане се смята за услуга, екстра към базовото обслужване) са по пазарни цени, т.е. такива, каквито поиска монополистът. Ако искаш...

Извинителната бележка за отсъствие на учениците и децата в ДГ също е платена - не влизала в основния пакет дейности, плащани от здравната каса. Това, че някои педиатри не взимат по 2 лв. за извинителна бележка, е просто тяхно решение. Иначе би трябвало да го правят. А родителите нямат вариант да не вземат бележка.
Незнам това да ти взима 2 лева такса в бурканче за бележка е просто ... Системата ни е такава.

добре аз като пращам водомерите всеки месец на софийска вода по апликацията взимат ли ми такса че е всеки месец ? Там пращам и за топла и за студена данните. По горе споменах че имам водомер за топлата с дистанционно но аз мислех че това е само за сверка на данните имат и кутия Техем във входа

# 134

добре аз като пращам водомерите всеки месец на софийска вода по апликацията взимат ли ми такса че е всеки месец ? Там пращам и за топла и за студена данните.

Точно Техем искат 100% от живущите да са поискали ежемесечно отчитане на водата към Софийска вода, за да го правят. Таксата за това е някъде около левче, левче и малко.

На инкасаторите на Софийска вода се плаща на отчетен апартамент, доколкото знам.

Общи условия

Активация на акаунт