Банята - тема 45

• 43 469
  • 762
  •   2
Отговори
# 135
Момичета и момчета, без да искам надрах мивката в банята с перо за стъкла. Мисля, че е алуминий.
Имате ли идея как да изчистя:

# 136
Момичета и момчета, без да искам надрах мивката в банята с перо за стъкла. Мисля, че е алуминий.
Имате ли идея как да изчистя:

Пробва ли с обичайните препарати за порцелан? То по-скоро не е надраскано, а оцветено.
Срам ме е да си кажа, но чистих такова нещо и сега не помня с какво. Във всеки случай не беше нещо специално, по-скоро с някой от препаратите за баня. Ще положа усилия да се сетя навреме.

# 137
"Признах" си пред мъжа ми Joy Бях сигурна, че няма начин и той да не е слагал перото в мивката.
Та ми каза тайната - яко търкане с грубата страна на домакинска гъба.
Успях Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 18:16 от zigizagi

# 138
  • Los Angeles CA
Имам следният въпрос, ако някои се е сблъсквал с проблема. Разпечатах пакета на чучура за душа на Grohe и се оказа, че е наранена повърхността. С Grohe  компанията ли да се свържа или с магазина, който ми го продаде? 

# 139
Според мен към магазина.

Ние напредваме. Вече започна лепенето на гранитогреса.
Имам въпрос за стъклените паравани. Оказа се, че никъде няма готови паравани като този, който искам и за поръчка ми дават срок месец-месец и половина... Открих единствено в емаг, обаче няма никакви отзиви и се притеснявам за качеството. Някой има ли опит?
https://www.emag.bg/paravan-za-vana-80x140-sm-silla-pro-sgyvaem- … l83/pd/DSBTL1MBM/

# 140
Според мен към магазина.

Ние напредваме. Вече започна лепенето на гранитогреса.
Имам въпрос за стъклените паравани. Оказа се, че никъде няма готови паравани като този, който искам и за поръчка ми дават срок месец-месец и половина... Открих единствено в емаг, обаче няма никакви отзиви и се притеснявам за качеството. Някой има ли опит?
https://www.emag.bg/paravan-za-vana-80x140-sm-silla-pro-sgyvaem- … l83/pd/DSBTL1MBM/
Нямам личен опит, но бих ти предложила да съпоставиш вид стъкло и цена /пък и други възможни параметри/ на сходен модел по поръчка и готовия от Емаг. Ако разликата в цената е много голяма и не може да бъде обусловена само от факта, че се изработва по поръчка,  може би е по-добре да изчакаш поръчката. Довери се на проверен изпълнител.

# 141
100-200 лева е разликата с офертите, които получих.

Нямам никаква идея обаче и за тяхното качество. Предвид това, че поисках в едната фирма само стъкло с панти, без рамка и т.н. и ми обясниха, че ще чакам месец и половина, започвам да се съмнявам, че и те не го произвеждат, а поръчват от Китай и чакат доставка...

# 142
100-200 лева е разликата с офертите, които получих.

Нямам никаква идея обаче и за тяхното качество. Предвид това, че поисках в едната фирма само стъкло с панти, без рамка и т.н. и ми обясниха, че ще чакам месец и половина, започвам да се съмнявам, че и те не го произвеждат, а поръчват от Китай и чакат доставка...
По препоръка от тук се бях свързала за параван с Кристиян Нейко - бяха изключително отзивчиви, обсъдихме разни особености и заявиха, че няма невъзможни неща /преди това бях ги обсъждала с други и мрънкаха дали щяло и как щяло да стане/. Аз не направих поръчка, че промених проекта и съм без параван, но останах с добро впечатление от контакта си с тях. Ако ми се наложи, пак бих ги потърсила.   
Те не си произвеждат стъклата, разбира се, но зависи откъде и с какво качество са материалите, с които работят.

# 143
За параваните - можете да погледнете готови във VidaLX. Можете да поискате оферта в Баня стил - поръчват в някаква българска фирма. Качеството е много добро. Не знам дали сте ги проверили. Аз имам параван от тях, само с панти обаче. Поръчката е около месец, но можете да видите в шоурума в "Младост" 4 - имат готови на промоция, които ако ви паснат на размер и вид, излизат по-евтино от поръчка. В някой от големите строителни магазини, ама Практикер ли, Баухаус ли, не помня, също имаше богат избор. Кристиян Нейко определено са по-скъпи, ако цената ви е критерий. Обаче срокът на повечето места се движи около месец и нагоре. Добре работят Панда глас и Еспехо също. Има и други - Студио сенс (но те поръчват някъде). Почти всички магазини за бани могат да ви поръчат, работят с някави фирми. На нас току що ни монтираха на друга баня параван "хармоника". Много съм доволна от резултата. Ако искате мога да ви дам координати на фирмата, която го изработи и монтрира за две седмици (не е за вярване!). Но за да се вземат размери, мисля, че трябва да са сложени всички плочки, независимо кой го прави. Освен ако точният размер не е определящ.

# 144
Кристиян Нейко са големи производители/доставчици на стъкла. И аз препоръчвам на тях да се обадите. Имат и обковите - панти и др. за параваните.
Стъклото да е триплекс или закалено, защото е за баня.

# 145
Всички работят със закалено за баня. Или с триплекс.

# 146
Благодаря за препоръките за фирми!
Ние ходихме в Баня стил, но в люлинския клон. Казаха, че няма вариант за избор за дебелина на стъклото и срокът е месец и половина. Ако правя по поръчка, искам поне дебелината да си избера.

За Кристиян Нейко попаднах на оферта от 2010 г. за цена, на която сега се продават параваните (от препоръчаните като добри фирми), представям си сега колко струват, страх ме е да се обадя Laughing нямаме конкретен бюджет, но и не се целя толкова високо.

# 147
  • Sofia
Каква дебелина търсиш? 8мм, 10мм? Принципно, не виждам никакъв смисъл от нещо различно от 6мм, защото колкото е по-дебело, толкова е по-тежко и натоварващо за панти/механизми.
Ако е с цел да се "облегне" някой на него или да се държи (примерно стъкло за вана), може и да има смисъл от по-дебело стъкло (примерно 10мм), иначе не бих си го причинил.

# 148
Искам 6 мм, защото е отваряемо и не искам да е тежко (моделът, който бях харесала при тях беше с 2 панти, без рамка). Те обаче предлагат само опция 8 мм.

# 149
НСЧ, дано да не бъркам, ама ти не си ли в Люлин (Sunglasses?
Ако е така, виж тази фирма в Люлин 10, продават обков, вероятно правят и душкабини (сигурно стъклата ги поръчват от някъде).
https://diem.biz/bg/gallery/dush-kabini

Общи условия

Активация на акаунт