Банята - тема 45

• 43 482
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
  • София
НСЧ- ние поръчахме параван за банята на вилата във фирма за производство на дограма, които предлагаха и огледала, паравани за стълбища и др. / Еспехо мисля че се казваше/
Но нашият е стационарен и не се отваря, както ти искаш.
Може да попиташ в някоя...

# 151
Тази фирма също е сравнително голяма, в Горубляне е
https://www.maxfitting.eu/

# 152
Според мен към магазина.

Ние напредваме. Вече започна лепенето на гранитогреса.
Имам въпрос за стъклените паравани. Оказа се, че никъде няма готови паравани като този, който искам и за поръчка ми дават срок месец-месец и половина... Открих единствено в емаг, обаче няма никакви отзиви и се притеснявам за качеството. Някой има ли опит?
https://www.emag.bg/paravan-za-vana-80x140-sm-silla-pro-sgyvaem- … l83/pd/DSBTL1MBM/

Мислех, че за нещо по-сложно става дума. Това не е никакъв проблем, вземай го и не му мисли. Ще си го монтирате сами. Стъклото е закалено, повече от 6 мм за това приложение не е нужно (даже ще е вредно, защото ще е тежко).

# 153
Поръчах. На твоя отговорност Laughing
Не мога да чакам месец+. Моя си е грешката, че не проверих предварително...

# 154
Здравейте, не знам дали съм в правилната тема, но ми трябва майстор за ремонт на баня в панелен блок. Виждам, че тук ремонтите вече са се случили ( при някои) и ако има доволни от изпълнението, моля да споделите.

# 155
Здравейте, не знам дали съм в правилната тема, но ми трябва майстор за ремонт на баня в панелен блок. Виждам, че тук ремонтите вече са се случили ( при някои) и ако има доволни от изпълнението, моля да споделите.
Ако сте от Бургас мога да препоръчам

# 156
Ако сте от Бургас мога да препоръчам
от София съм

# 157
Здравейте, да попитам по-запознатите, според вас в новопостроена сграда, при слягането,  може ли да възникне проблем ако в банята няма лайсни ,а плочите на местата с ниши са на 45° ?
Майстора по принцип казал, че няма проблем да ги направи без лайсни, но имало риск да се ронела фугата или нещо подобно обяснявал. И още нещо, някой може ли да сподели реална снимка как изглежда тоя ръб без лайсна.
Благодаря предварително !

# 158
  • София

Ето 2 с лайсни и то добре направени, а не с лепнат отгоре върху плочките външен ъгъл, което е най - левашки.
Защо по списанията и мострите на бани няма нито една с лайсна на ъгъла - защото е много по - красиво и правилно да се изрежат под 45 градуса, но е много по - пипкаво и трудоемко за майстора.
Ако се напука от голямо слягане ще се напука и с ъгли и без ъгли. Ето на тези 2 издадените ъгли са без лайсни.

# 159
Обаче пък, при чукване на ъгъла с нещо, може да се отчупи парченце плочка, тъй като е пилена. Докато с лайсна това не може да се случи.

# 160
  • Sofia
Ако е гранитогрес то бих ги направил под 45 градуса, но изпилените ръбове, при залепването им е задължително да се запълнят с лепило - излишното се отстранява с гъба. Така ръба става много здрав.

Ако е фаянс, то не бих рискувал и бих сложил лайсна. Има толкова крехък фаянс, че дори с поглед може да се счупи ръбчето.

Като цяло е хамалогия, но ако се слагат лайсни аз харесвам само от неръждаема стомана. Не съм фен на алуминиевите.

# 161
Ето и др.вариант с лайсна,видима само от 1 страна-стои много хубаво.Вътрешния е без.

И аз мисля,че ако е фаянс е добре да е с лайсна.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 07:39 от reninel

# 162
  • Пловдив
То ако при слягане лайсната спасяваше ...  Simple Smile
Ние правихме 3 бани в новопостроена къща. Плочките ги лепи ММ ,който не е фаянсаджия ,точно 1година след старта на строежа .Всичките са с пилени ъгли и гранитогрес .Само в едната има бял фаянс над мивката ,затова го снимах .Слягане имаше и е налице напукана мазилка на места на втори етаж ,но в баните проблем не е имало .
Ето снимки от близо на ъглите .

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 09:19 от nelina_london

# 163
Здравейте. Срещала съм в темата, че поръчвате изгодно неща от чужбина. Харесах си смесител на Grohe, но дори и намалената му цена тук ми идва твърде висока. Може ли препоръка в кои сайтове да разгледам за добри оферти?

# 164
В bania.bg гледа ли? Нашия го намерихме там на много изгодна цена. В чуждите сайтове беше на същата или по-висока.

Ние (след повече от месец) сме почти на финала. Разделихме се с първия майстор, който омаза почти всичко и се наложи по спешност да търсим друг, затова се забавихме. Надявам се до няколко дни да се приберем най-сетне.

Общи условия

Активация на акаунт