Банята - тема 45

• 43 491
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
В bania.bg гледа ли? Нашия го намерихме там на много изгодна цена. В чуждите сайтове беше на същата или по-висока.

Ние (след повече от месец) сме почти на финала. Разделихме се с първия майстор, който омаза почти всичко и се наложи по спешност да търсим друг, затова се забавихме. Надявам се до няколко дни да се приберем най-сетне.
За такива "майстори" съм петимна да се възстановят членовредителните средновековни наказания!
Успех с новия майстор и да се похвалиш!

# 166
Здравейте,

Плочки 40х25 как е най-красиво да се наредят на стените в банята-  40 на ширина или на височина? Подовите плочки са 33х33 и ще ги редят шахматно. Ако има значение, плочките са мат; за стените светло сиви, за пода тъмно сиви

# 167
Предполагам зависи от помещението.Моите са такива.Понеже си правих проект,първо мислех вертикално,но като го направиха така ,не ми хареса и ги наредих хоризонтално.Аз имам и декорни.
В родителите ми обаче този размер в тоалетната са вертикални ,а в банята хоризонтални.И двата начина се получиха при тях.
При при приятелка са тип мрамор и са вертикално наредени.Също се получи.
Както ви хареса повече. Simple Smile .

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 21:40 от reninel

# 168
  • София
Здравейте,

Плочки 40х25 как е най-красиво да се наредят на стените в банята-  40 на ширина или на височина? Подовите плочки са 33х33 и ще ги редят шахматно. Ако има значение, плочките са мат; за стените светло сиви, за пода тъмно сиви
За пода по - добре да са на ромб, защото е по - красиво и няма да се разминават с фугите на стените.

# 169
Аз не харесвам диагонално редене по пода. Категорично не исках такова. Много чертах в една  тетрадка с квадратчета, но най-накрая ми се получи обикновено редене.
Баш майсторът се опита да ме натисне, че не се правело така. Ами аз като плащам, ще редят както на мен ми харесва. Между другото, диагоналното редене е по-скъпо, макар че не води до голямо оскъпяване, все пак подът е малка квадратура.

# 170
  • София
И аз не харесвам диагонално, но какво ще рече шахматно? 2цвята ли са?
Или редене със застъпване тип тухлички,?

# 171
  • София
Тои аз не харесвах диагонално редене, но ако има как да се напаснат красиво фугите. Още по - грозно ми е с различни формати плочки и всичко да се разминава. Та в някои случаи това е начинът да изглежда по - добре.

# 172
  • София
😂 😂 😂 Аз пък като вляза в една баня, я ползвам и не й гледам фугите, има си го общото впечатление и толкова, само на снимки и проекти забелязвам фуги.  Даже харесвам различни формати плочки и ни най малко не ми пречи разминаване особено пък между пода и стените... А диагонала как ще спаси положението?

# 173
Въпрос на мода е Simple Smile
Едно време беше хубаво да е диагонално, сега е модерно на пода да е тип паркет и така нареден. Или пък прав гранитогрес (една до друга, без разминаване).
Точно общото впечатление е важно. То дава усещането за фешън Grinning или ретро баня.

# 174
  • София
Ето това е добре

Това е добре

А това е зле

# 175
  • София
Само първата става, втората и третата са ужас и то не заради редене или фуги. 🤣

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 11:36 от Angel_Dust

# 176
Въпрос на мода е Simple Smile
Едно време беше хубаво да е диагонално, сега е модерно на пода да е тип паркет и така нареден. Или пък прав гранитогрес (една до друга, без разминаване).
Точно общото впечатление е важно. То дава усещането за фешън Grinning или ретро баня.
Начинът на редене според мен си идва някак естествено според вида, декорацията и размера на плочките и общия замисъл и стил. Моите подови са едноцветни, квадратни, светли, без шарки и са редени диагонално. Диагоналното редене се ползва за оптическо разширяване на пространството, т.е. за корекция и от такъв ефект имаше нужда моята баня. Със същата цел и всички мебели и тоалетна са конзолни, така подът се вижда изцяло и създава илюзия за по-голям размер от действителния, иначе ме потиска усещането за тясно пространство.
Ако плочките са с ясно изразени шарки/нишки и при диагонално не съвпадат, ами става накъсана шарката, не е добра идея - при такива плочки бих се ръководила за подреждането от това как изглежда цялостно подът. Това важи особено за имитациите на мрамор с ясно изразени жилки. Ако всяка плочка си стои сама за себе си и шарките не продължават в следващите, дори не бих ги взела. Скоро бях в такова жилище с плочки в коридор и кухня на шарки, но не мрамор, а оникс - няма такъв ужас! Дори избягвах да гледам надолу, докато вървях. А плочките сами по себе си наистина бяха много красиви и ефектни.

# 177
  • София
Аз не поствам бани, а вид редене на подове и нямам време да търся красиви бани и не за това е въпроса в момента.

# 178
Разминаване на фугите има, когато плочките не са калибрирани, т.е. разминават им се размерите. Макар и с милиметър, примерно, като се наредят и става видима разликата в ширината на фугите.

Диагоналното редене на пода обикновено се ползва, за да се избегнат различни размери рязани плочки в крайщата, при стените. Това се получава, когато стените не са под прав ъгъл. Или пък остават малки "ленти" крайни рязани плочки, които не стоят красиво.

Заради тези 2 неща си избрах калибрирани плочки и смятах и рисувах върху тетрадка с квадратчета, за да напасна размера на плочките спрямо размерите на пода и да не ми останат грозни малки "ленти" от 2 см. примерно до стената.

# 179
  • София
Разминаване на фуги има когато са подбрани различни по размер и вид плочки, от различни серии/производител - съвсем естествено не винаги могат да се напаснат, не е и нужно.
А в пуснатите от теб бани даже  не мога да фокусирам фуги, най-вече във втората.
При такива съчетания,  например(като тези по-долу) , иди напасвай фуги😅
Иначе просто избираш еднакъв или кратен размер за под и стена - и готово. Т. е. за плочки 20/40 избираш под 20/20,40/40, 120 на нещо, може 60на 60 ако се редят вертикално.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 11:39 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт