Банята - тема 45

• 43 582
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Да, има първоначален, в смисъл, презполагам ако ще се миеш може да пуснеш настрани душа, да ди настроиш приятна струя и после да го насочваш.

# 211
  • Sofia
Нормално е и зависи от налягането в тръбите. Силата на струята трябва винаги да се спира на 100% иначе е доста вероятно скоро да сменяте маркуч и пръскалката, ако държите накрайника и маркуча под налягане.
Като съдя от майстора, 99% не е сложил обратни клапи на интимния душ, така че смесителя ще смесва топлата и студената вода при оставен отворен смесител. Т.е. още една причина да го спирате на 100%. Достатъчно ще да пуснете примерно батерията на мивката докато сте оставили смесителя на интимния душ отворен за да получите студена вода на мивката вместо топла.

# 212
  • София
Къде в инструкцията за монтаж има обратни клапи на интимния душ.

# 213
  • София
Какво общо има мивката? Какви обратни клапани, вс си е монтирано според инструкциите? Защо бих била толкоз глупава, че да го държа под налягане?

# 214
Вкарах се пак във филма и аз, ще си сменяме мебелировката в банята, подовите плочки и сифона.. не ми се занимава със стените, биват си, а и сме в ремонт и строеж от 2г и ще пробвам да минем леко и нежно през таз баня... Всичко сами си правим.
Ако ММ види снимките на НСЧ след майстори, майсторите ще съжалят, че са правили ремонт вкъщи 🤣
Та за да не си вкарваме бели, къртим, носим и творим сами...

Интимен душ имаме на вилата, на мивката се регулира температурата и с копчето си пускаш после душа... Струята си е доста силна, което е супер за миене на тоалетната. Но при ползване - с намалена чешма си е ок.
Какви клапани, какво налягане. Същото, като да имаш душ над ваната, ама спусъкът е по-различен.

# 215
  • Sofia
Angel_Dust, коментара ми беше насочен към НСЧ, за да си провери дали има монтиран обратен клапан преди смесителя на интимния душ, за да не смесва топлата и студената вода, при оставен отворен смесител (и очевидно затворен спусък).

Това се тества с друг консуматор, примерно, отворен кран на мивката - така започва да тече вода (от високо към ниско налягане), т.е. искаш да тече топла вода, но заради отворения смесител на интимния душ започва да тече студена вода към топлата вода през самия смесител. За да не преминава студена вода през смесителя и обратно в посока на топлата е нужен обратен клапан.

Наблизо цял комплекс реве, че при забравен смесител на интимния душ, хората в съответния вход нямат топла вода - заради разлика в налягането, при оставен смесител топлата вода се разрежда със студена от съответния апартамент.

Разбира се, никой не си забравя нарочно интимния душ и да харчи от собствената си студена вода, но се случва. Далеч по-просто е монтирането на обратни клапани за да не тече студена към топла или топла към студена.

# 216
  • София
julian. Може ли снимка на хигиенен душ с монтиран клапан .

# 217
  • Sofia
https://vodnipompi.bg/v-zvratni-klapi-klapani/

Няма нужда от схема - свързването на възвратен клапан е безобразно просто.

Ако не сте ме разбрали как водата протича и се смесва заради разлика в налягането, няма да ви помогне снимка, схема или каквото и да е.

# 218
Няма такъв клапан в комплекта, който купихме, но си имаме изградени навици, няма опасност да го забравяме Hands Plus1

# 219
  • София
Аз много добре ви разбрах.Но покажете ми снимка където сте монтирали такъв клапан в стената. В моята практика досега не съм виждал на хигиенен душ монтиран клапан.Преди водомер да.

# 220
  • Sofia
Лошото е, че в конкретен комплекс с ТЕЦ (с АКТ16 от една година, а не някой много стар блок) от няколко стотин апартамента, хората разчитат на късмет за да имат топла вода и се молят някой съсед да не забрави интимния душ отворен. Имаше случай преди месец на забравен такъв душ, а собственика го няма за повече от седмица в жилището за да го спре.

В 21ви век подобна грешка да остави цял вход без топла вода за къпане е доста неприятно.

Преди няколко години никой не монтираше интимни душове, а сега е стандарт. Не е лошо да се започне масово да се поставят обратни клапани за да няма подобен проблем, където човек от един апартамент зависи от комшиите си за това дали има топла вода или не. А и не мисля, че е особено сложно или скъпо.

Колко често се случва не знам, но съм говорил както с майстор, който задължително монтира такива клапани преди интимните душов, така и монтажника на проточни бойлери препоръча поставянето на такъв. Така, че дано стане масова практика.

# 221
  • София
Обикновено клапан се монтира преди водомера. В плановете на вик на апартаментите е зададен.

# 222
Здравейте , бих искал съвет за видовете тавани кое според вас е най - добро колкото повече чета оставам с впечатление , че опънат таван е най - добрия вариан но ме претиснява освтлението не искам да викам майстор да се сваля всичко зареди изгоряла лента има ли вариант осветлението да се изкара под паното като лунички или нещо което да се сменя лесно при нужда?

# 223
Здравейте , бих искал съвет за видовете тавани кое според вас е най - добро колкото повече чета оставам с впечатление , че опънат таван е най - добрия вариан но ме претиснява освтлението не искам да викам майстор да се сваля всичко зареди изгоряла лента има ли вариант осветлението да се изкара под паното като лунички или нещо което да се сменя лесно при нужда?
Че какво му е най-доброто на опънатия таван в сравнение със стандартен с шпакловка и мазилка/латекс?

# 224
Всички правели окачен таван с лунички в банята, така каза моя фирмаджия (баш началникът), като дойде да подписваме договора.
Аз категорично не исках окачен таван и още по-категорично - лунички. Само дето не направи жеста с ръка тип "завъртане на крушка", в смисъл хлопа ми дъската, щом не искам това, което всички искат. В крайна сметка има окачен таван, защото трябваше да се равни нивото на тавана (винаги има разлика в нивото, никога таванът не е хоризонтален) и да се инсталира плафон в средата. То и плафоните вече са за вграждане над окачен таван, масово. Но поисках изрично този гипскартон да е окачен на най-тесния профил - 3 см., а не да ми "окачат" тавана направо на душ-питата.

Общи условия

Активация на акаунт