Банята - тема 45

• 43 587
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
Аз съм си доволна от окачения таван с луничките.
- С този тип таван си регулираш височината на тавана, защото плочките никога не излизат точно. Освен това таванът иначе може и да не е равен и това ще личи.
- Също така окабеляването с окачен таван е лесно. Лесна е и смяната на крушки, трафове, жици.
- Окаченият таван е топъл и по него никога не се образува конденз.

# 226
Всички правели окачен таван с лунички в банята, така каза моя фирмаджия (баш началникът), като дойде да подписваме договора.
Аз категорично не исках окачен таван и още по-категорично - лунички. Само дето не направи жеста с ръка тип "завъртане на крушка", в смисъл хлопа ми дъската, щом не искам това, което всички искат. В крайна сметка има окачен таван, защото трябваше да се равни нивото на тавана (винаги има разлика в нивото, никога таванът не е хоризонтален) и да се инсталира плафон в средата. То и плафоните вече са за вграждане над окачен таван, масово. Но поисках изрично този гипскартон да е окачен на най-тесния профил - 3 см., а не да ми "окачат" тавана направо на душ-питата.
Доколкото разбирам пишещия, мисля, че говори за опънат таван /от специфичен синтетичен материал/, а не за окачен с ГК, на който финишната му обработка си е пак шпакловка и мазилка. 
Окачен се налага и заради комуникациите, както и за изравняване при нужда, но съвсем не означава, че трябва да се слагат и лунички - аз също не ги обичам и нямам такива никъде, включително в банята.

# 227
Питащата май е проучвала възможностите - таван само с шпакловка и боя, окачен таван и опънат таван. Аз поне за тези варианти се сещам.

Аз си смятах И колко ще излязат плочките на височина - не исках да остава много голямо разстояние до тавана без плочки или да се режат някакви тънки ленти, които ще стоят грозно. Точно 8 реда плочки ми се събраха - по 33 см. широки, най-долният ред до пода е рязан малко, но не толкова, че да стои грозно, под 1/3 от ширината на плочките е. И по ширината на стените мерих и чертах на тетрадка с малки квадратчета. Ходех по магазините с листа с размерите на всяка стена и чупка и смятах за плочките, които евентуално ми хванат окото. То луд умора няма! Laughing

# 228
Питащата май е проучвала възможностите - таван само с шпакловка и боя, окачен таван и опънат таван. Аз поне за тези варианти се сещам.

Аз си смятах И колко ще излязат плочките на височина - не исках да остава много голямо разстояние до тавана без плочки или да се режат някакви тънки ленти, които ще стоят грозно. Точно 8 реда плочки ми се събраха - по 33 см. широки, най-долният ред до пода е рязан малко, но не толкова, че да стои грозно, под 1/3 от ширината на плочките е. И по ширината на стените мерих и чертах на тетрадка с малки квадратчета. Ходех по магазините с листа с размерите на всяка стена и чупка и смятах за плочките, които евентуално ми хванат окото. То луд умора няма! Laughing
Да де, стана ми любопитно кое му е най-доброто на опънатия таван - поне такъв извод беше изложен от проучването. Аз не се сетих за плюсове, затова питах, дали ще отговори - не знам.

# 229
  • Sofia
@man_darin_ka

Еми, окачения таван (с/без лунички) си има много предимства и е нормална реакцията, човека да не разбира (прекалил е обаче с жеста - ваша си е банята, вие ще си я ползвате и парите са ваши - съответно липсата на уважение си е дебилщина).

- шумоизолация
- топлозолация
- контрол на влагата
- място за инсталиране на осветление/озвучаване/вентилация/ смарт хоум
и по-дребни неща, като изравняване на тавана, с което се пести труд и време

Единствени минуси:
- сваля нивото с 15см
- може да ви излезе по-скъпо (сравнено с просто закаченe на една обикновена лампа и ръчна шакловка, ако тавана е равен).

За опънатия таван - наистина, ако не е направен с качествени лед ленти и захранване (т.е. да издържи поне 5години), то ще е досадно да сваляте паното за достъп до осветлението. А и по-горените плюсове няма да ги има (на окачения таван с гипсокартон), а минусите си остават.

# 230
Имам бял опънат таван от няколко години. Минуси още не съм му открила

# 231
Имам бял опънат таван от няколко години. Минуси още не съм му открила
Аз се интересувам какви са позитивите му спрямо стандартен с шпакловка и мазилка. Предстои ми решение в къщата и не бих отказала повече информация, ако може. Благодаря!

# 232
Равномерна осветеност е за мен най-големия плюс!
Иначе не задържа влага, съответно няма как да се заформи зона с мухъл или нещо такова. Не изисква толкова отнемане на височина, както окачения. Мисля че нашето ниво е около 8 см. Поддръжка (почистване) досега не се е налагала.

Сега конкретно моя е с двуцветна лента-топла и студена плюс димиране и мога да си наглася цвета и осветеността както си искам.

# 233
Човек винаги научава по нещо ново в темите. Сега установих грозно провисналото в единия край и калпаво снаденото с разлика в цветовете платно на тавана в един хотел какво било.
Трябва да съм супер сигурна в уменията на майстора, за да се реша на такова нещо. Разбира се и при другите опции също стават грешки и грозотии.

# 234
Здравейте, има ли някой впечатления и отзиви за Studio Sense обзавеждане за баня?
Като качество?

# 235
Здравейте, има ли някой впечатления и отзиви за Studio Sense обзавеждане за баня?
Като качество?
Малко е общ въпросът, та не е лошо да се уточни качеството на какво се търси и в какъв смисъл точно магазин да е качествен -  повечето магазини за обзавеждане на бани имат всякакъв клас и качество на плочки, порцелан, мебели и аксесоари според цената.
В някои се поддържат принципно среден и по-висок клас серии от всичко и не се предлагат от най-евтините, определено той е един от тях /или поне беше, докато аз съм гледала - преди 3-4 години/, има и други /Естета например/.
По-скоро се ориентирай към производители, отколкото към магазини. Вече откъде ще вземеш едни и същи продукти, е въпрос на достъп и удобство, ако ги има на различни места. Някои магазини пък са фирмени и предлагат само на един производител плочки.

# 236
Studio sence са И производител на разни шкафове, кабини и подобни неща. Другата им марка е AB group.
Но мнение не мога да дам, водих някакви разговори с тях, но не стигнахме до поръчка

# 237
По-скъпи продукти предлагат, имам предвид не толкова, че са по-скъпи от други магазини, предлагащи същите продукти, а че предлагат по-висок клас неща, съответно по-скъпи. Аз заради Раньо ги бях харесала преди време, но се разубедих - нямаха мостра, харесах едни плочки, казват ми - ами същите са, като в каталога. И трябва да решите до 2-3 дни за поръчка, защото спират серията. Серията действително я спряха, но не и за 2-3 дни да изчерпят наличните складови количества.
АВ груп, когато имаха магазин на Солунска, пробвах 2-3 пъти да мина в обедната почивка. И всеки път имаше онази любима бележка "Връщам се след ....мин."

# 238
Здравейте, търся мнение за вентилатор за вграждане не с плочка за баня и тоалетна https://lotos-light.com/product/%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8%d … 1%87%d0%ba%d0%b0/
Мисля, че има добри характеристики за цената си, но дали наистина ще върши работа? Тази плочка не пречи ли на вентилацията? Има ли нещо по-специфично при монтажа?

# 239
  • София
Като качество?

Аз съм поръчвала параван и шкаф за баня - доволна съм. Лесна комуникация с тях, всичко в срок. Но ги имам от скоро, така че не мога да кажа как се държат с времето

Общи условия

Активация на акаунт