Банята - тема 45

• 43 593
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
Препоръчайте ми добър вентилатор за баня.

# 241
# 242
Здравейте, мисля, че ми предстои да се включвам често, защото започваме да правим банята ни, която е около 10кв.м и имам доста въпроси. Бих искала да сложим по-голям гранитогрес - 60х120см, но съм си харесала един декор, ще сложа снимка, който е 32.8х89.8. Декорът искаме да е само по една плочка, една над друга до тавана. От стената 90см надясно, да кажем. Проблем ли ще е, че декорът е с размер 33х90, а останалата баня цялата ще е наредена с 120х60? Реално тези плочки ще се “срещат” едностранно и странично. Ще съм благодарна за мнения по темата 🤗

# 243
С фуга по 1 мм. може и да не се получи разминаване на фугите хоризонтално. Но ви трябват задължително калибрирани плочки и майстор-перфекционист. Много ще е трудно това напасване. Проверете си и дебелината на основните плочки и декорните, за това също трябва да се внимава и да се има предвид при лепенето. Основните плочки от 2-те страни на паното може да се режат, за да центрираш декора, примерно.

# 244
Да, голямо притеснение имам как ще намерим читав майстор. От едната страна на декорите има ъгъл, тоест стартират от ъгъл и реално се срещат само от дясно с основните плочки за банята. Благодаря ти, мандаринка

# 245
  • Sofia
Не съм сигурен, че разбирам. Двете плочки са с различни размери и по Х и по У. Какво е очакването? Фугите да съвпадат?
Има ли смисъл да се гони това? Плочките са различни тъй или иначе, а и аз не би сложил фуга под 2мм.

# 246
Виждала съм декор с различен размер плочки /еднаква тоналност обаче/, който е обрамчен с борд и тогава не се забелязва разминаване на фугите, даже и да го има. Сега не намирам снимка, но ще потърся. Не за всеки стил обаче е приемливо и не за всички плочки. Добре е да се видят самите плочки и стила.

# 247
Да, аз забравих да пусна снимки на плочките. Декорът е първата снимка, основните плочки за банята не сме ги избрали, но ще си паснат тонално с дървото. Просто във всички бани, които сме правили до момента винаги плочките са били с един размер - и декори, и основни. Но сега се чудя дали е добра идея да подредим 9 плочки от декора една върху друга, а навсякъде другаде да са си 60Х120. Дали ще е грозно там къде се докосват двата вида плочки.

Скрит текст:
Декор:

Основни примерни:

# 248
  • София
А защо не няправите с декора цяла стена?
Иначе лошо няма да е, но зависи пт вътрешната ви настройка, обранчване с декоративна лайсна също е вариант.
Нещо такова но по вертикал, не намирам в момента снимка

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 21:10 от Angel_Dust

# 249
Защото декорът ми се иска да е само под и над мивката, за акцент. Плочката е 90см, толкова ще направим и мивката. А и е малко натрапващ и ако направим цялата стена ще е доста в повече, мисля. Сега си играх с тези плочки с една програма. Не успях да направя само половината стена с декора, но пък видях как стоят плочките на стените заедно. Аматьорско е, де. Доста 😀
Скрит текст:

# 250
Защото декорът ми се иска да е само под и над мивката, за акцент. Плочката е 90см, толкова ще направим и мивката. А и е малко натрапващ и ако направим цялата стена ще е доста в повече, мисля. Сега си играх с тези плочки с една програма. Не успях да направя само половината стена с декора, но пък видях как стоят плочките на стените заедно. Аматьорско е, де. Доста 😀
Скрит текст:

Направи подовите плочки като основните, ако искаш дървесното за акцент. И основните да са с едва забележим декор /както на твоя модел/. Иначе ще стане продължение на подовите плочки на стената, ама с различна подредба и линии и не ми звучи добре, поне за моя вкус...ама тук всички идваме със своя си, не с чуждия вкус, така са оцветени и мненията ни Simple Smile

# 251
  • София
Аз също не бих сложила друг дървесен десен на пода... Иначе цялата стена не е лошо.

# 252
Подовите плочки бяха от програмата, в началоро ги сложих и после добавих стените от картинка. Но да, смених подовите с основните на стените и стана страхотно!

# 253
Наредете ги на ромб, както на снимката от каталога, иначе нещо недовършено изглежда.

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 23:35 от Чи лу

# 254
  • Sofia
Да, тези плочки на пода с декорацията и на мен не ми пасват.

Обаче, ми се струва, че това, за декорация има потенциал да стане много добра комбинация: https://tedceramica.bg/product/60120-granitogres-prissmacer-caen … -i-matirana-144m2

120 на 60, така, че по-лесно може да се нагодят фугите.

Общи условия

Активация на акаунт