Банята - тема 45

• 43 659
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
подгряване на огледалото е наистина ефективно и помага

# 301
"Още не сме стартирали ремонта и огледалото си стои в кашона. Избрах го по цената и визуално да ми допада.
https://baniastil.com/%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB … 9-(15)-10004.html" - доста красиво и функционално изглежда. Самата марка съм чувал ,че няма добра репутаця , но това е просто едно огледало. Ще съм благодарен ,ако споделите след като започнете да го използвате дали всичко е точно.

# 302
  • София
С такова огледало сме в банята - изключително удобно е. Аз лично намирам още един плюс - доста често се къпя само на тази светлина, много приятно усещане създава в банята.
Само защрихованата част не се запотява - криво ляво начертана Bowtie

Скрит текст:

# 303
Честита Нова Година на всички в темата! Аз да задам един въпрос за след ремонта Simple Smile .Приключили сте с банята Wink и вече даже се налага миене Simple Smile .Какви препарати по-щядящи за фугите ползвате.Моята старата освен доместос друго не признаваше/отрових се в годините/ Сега размишлявам с какво да почиствам новата.Безпокойството ми идва от това-преди години чистих новата баня в родителите ми.Не помня какво ползвах /май Медикс или Полирапид/ но фугите пуснаха цвят/тъмно синьо/ ,който така си остана леко по плочките/вижда се само ако знаеш/Сега новата е с тъмно кафяв фугин /Мапей/ и се притеснявам да не с е получи пак така.Та с какво чистите после ? Simple Smile

# 304
  • София
Ползвам си каквото се налага. Заради варовик ми се налага да ползвам съответни, ако има нещо по-мръсно капвам някакъв за вц, аз не ползвам хлорни. Иначе пода дъс стандартен за подове като цяло забърсвам, в моя случай фрош.

# 305
Честита Нова Година на всички в темата! Аз да задам един въпрос за след ремонта Simple Smile .Приключили сте с банята Wink и вече даже се налага миене Simple Smile .Какви препарати по-щядящи за фугите ползвате.Моята старата освен доместос друго не признаваше/отрових се в годините/ Сега размишлявам с какво да почиствам новата.Безпокойството ми идва от това-преди години чистих новата баня в родителите ми.Не помня какво ползвах /май Медикс или Полирапид/ но фугите пуснаха цвят/тъмно синьо/ ,който така си остана леко по плочките/вижда се само ако знаеш/Сега новата е с тъмно кафяв фугин /Мапей/ и се притеснявам да не с е получи пак така.Та с какво чистите после ? Simple Smile
Събирате шишета от няколко препарата, една гъбичка в ръка и правите проби в най-скритото ъгълче. Относно кой ще успее да почисти качествено - Сао времето може да покаже.
Едва ли някой може да ви препоръча нещо конкретно и то да върши работа. Аз напр. за пръв път чувам за оцветяване на плочки от фугата.
От моя опит много съществено влияние оказва твърдостта на водата. Натрупва се един микрофилм варовик, който се оцветява (незадължително в бяло) и не пада освен с Антикалк препарати.

# 306
  • София
Другото, което е, ама още не съм стигнала до там да кажа лично мнение има ли ефект, мисля да сожа допълнителен импрегнант на фугите.  Уж да не задържат мърсотия.

# 307
И при мен е много варовикова.Ще пробвам на скрито с по-лек препарат.Иначе по принцип съм доволна от Полирапид,но не за цели стени.Само за батерии и мивка.
За оцветяването и аз не предполагах.Направо така гледах Flushed Но и вече колко години-не се е махнало.Както казах в момента на миене шурна едно тъмно синьо и сега мноооого слабо си личи.

# 308
  • Sofia
Фугираща смес Mapei Ultracolor Plus се води импрегнираща и водоотблъскваща, НО моя майстор я беше разредил (както го правят всички майстори) до пастообразна консистенция, която е лесна за работа вместо да следват внимателно инструкциите. Съответно самата фуга се мокри и потъмнява от водата, а когато изсъхне банята си връща (сухия) цвят.

Поради дефект на две места, във фугата се появиха дупчици и се наложи да разчистя по 5см и да си забъркам фугираща смес според предписанията (много по-гъста) и сега коригираните фуги не се мокрят и не си променят цвета и след 20мин мокрене.

Та какво да кажа - майстори. Сами си вадете изводи, трябва ли ви нещо повече или само контрол над изпълнението.

# 309
И аз мисля,че майтора до паста я е разредил...но бях на работа и нямаше как да го следя...В банята на родителите ми не беше мапей -а,не помня какъв преди 15 год Simple Smile .Но там си текнаха като боядисна вода...не избеляха обаче..просто пускаха цвят с препарат. Иначе е ясно за цвета и на моите се променя от мокро към сухо Simple Smile Но и не съм майстор да знам как да се разрежда фугина-за това поне разчитам той да го е правил както трябва....
Май човек трябва да напусне работа за да гледа майстора какви ги къдри Simple Smile .

# 310
Фугираща смес Mapei Ultracolor Plus се води импрегнираща и водоотблъскваща, НО моя майстор я беше разредил (както го правят всички майстори) до пастообразна консистенция, която е лесна за работа вместо да следват внимателно инструкциите. Съответно самата фуга се мокри и потъмнява от водата, а когато изсъхне банята си връща (сухия) цвят.

И вкъщи е същата история, със същия фугин. Побърквам се.

# 311
И при нас същата работа. Като майсторите ни я правиха с пластификатор, който взехме по препоръка на консултанта в магазина. На места дори напълно суха пак се различава по цвят. Добре че в тези зони е с гранотрес, който имитира бетон и стои горе долу естествено.

# 312
  • София
🤔 Не съм се замисляла... Честно не съм виждала фуга, която да не променя цвета си при мокрене

# 313
🤔 Не съм се замисляла... Честно не съм виждала фуга, която да не променя цвета си при мокрене
И аз така

# 314
Не само при мокрене. Като е суха на места стои светлосива, на места тъмносива. Като се намокри става равномерно тъмносива.

Другото, което се сетих - при тази марка трябва да изберете според дебелината на фугата. Ние взехме за малка фуга, но на места имаше по-голяма останала и не хвана добре.

Общи условия

Активация на акаунт