Банята - тема 45

• 42 816
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Не, като го пипам е гладък, а като погледна под ъгъл гланцът е като на локвички, кръгове.
Ми пише първо качество😆... аз не се вързах де, каквато съм мнителна.
Даже, честно да си призная, съмнявах се и в думите на нашия приятел за редовната цена на която се продават италианските плочки. Но ги видях на още по-високи цени в Тед керамик.🫨

# 511
  • Пловдив
Точно това ,което описваш е второ качество .В едната баня имаме 60/120 италиански  гранитогрес  със сатен покритие , второ качество.Водопроводчикът объркал тръбите към вградения смесител (разменил топла и студена вода ) и разбрахме година по-късно .ММ беше изхабил резервните плочки за някакви негови щуротии .Отива в магазина (Джия) и търси същите .Показват му първо качество и той казва : " Ааа не ,нашите не са такива " .Били много гладки и лъскави и като му показват второто качество (хем му казах ,че нашите са второ) и тогава му светнало ,че реално покритието ,което аз намирах за тип ръчна изработка  Simple Smile  , е с такива вдлъбнатини ,погледнати под ъгъл .А,аз си мислех ,че ще имат проблем с размер или някоя друга точица ...

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 00:29 от nelina_london

# 512
Второ качество италиански съм виждала само дървесни, те са извити като лък. И тези дето били "комерс" качество, но не разбрах какво точно им е, освен три точки на 50 плочки.😆 Те си бяха много лъс и много гладки.
А тези за които пиша са испански и ги виждам по магазините с надпис 1во качество. Последните, които видях бяха 59.90лв.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 00:00 от Чи лу

# 513
Това микс качество, т.е. в кашон има и 1-во, и 2-ро и 3-то, на късмет, го има много в Булгрес, при Каем Борисов - също, макар и не толкова често, но най-евтините чужбински трябва да се гледат за качество.
2-ро качество и в Джия съм гледала, бях харесала точно на един малък стенд до витрината някакви плочки, но пишеше 2-ро качество. Продавач се опита да ме убеди, че 2-ро италианско качество е като 1-во качество българско, но аз не се вързах. Не били абсолютно еднакви като размер, т.е. калибрирани, та можело да има минимални отклонения при размерите, това ми каза. Като ще давам повече пари, не искам компромис.

# 514
  • Sofia
Ако в един кашон има 1во, 2ро и 3то качество, то качеството на продадените плочки е винаги най-ниското, т.е. 3то.

# 515
  • София
Това микс качество, т.е. в кашон има и 1-во, и 2-ро и 3-то, на късмет, го има много в Булгрес, при Каем Борисов - също, макар и не толкова често, но най-евтините чужбински трябва да се гледат за качество.
2-ро качество и в Джия съм гледала, бях харесала точно на един малък стенд до витрината някакви плочки, но пишеше 2-ро качество. Продавач се опита да ме убеди, че 2-ро италианско качество е като 1-во качество българско, но аз не се вързах. Не били абсолютно еднакви като размер, т.е. калибрирани, та можело да има минимални отклонения при размерите, това ми каза. Като ще давам повече пари, не искам компромис.

Аз точно в Борисов харесах плочки. Като за 100 лв/кв това ми звучи притеснително, ако ще получа плочки с компромисно качество.

# 516
В Каем Борисов предлагат плочки предимно 1 качество. Имат и 2-ро, но по-малко, имат и това т.нар. смесено качество. Малко вероятно е за 100 лв. на квадрат да получите нещо друго освен 1 кач.
Просто съветвам да се гледа, с малки букви да го нарека, какво се купува. Често хората гледат красотата и цената, размера, но не обръщат внимание на технически подробности като качество.

Ето тук, например, изрично с големи букви е написано ВТОРО качество, където няма написано, е първо.
 https://djia.bg/bg/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0 … 1-OUTLET/c42.html

Ето тук, в ликвидация, на съответната по-ниска цена, пак е 1-во качество. Вероятно е по-стара серия, изостанали количества или по-малко като количество, но качеството си е 1-во.
https://djiashop.com/bg/granitogres-treverkage-white-10x70-1/p3055.html

В Булгрес най-много съм виждала това смесено качество и 2-ро качество. Затова и са им "конкурентни" цените, а и като дизайн хващат окото. Да уточня, че впечатленията са ми отпреди около 10 години, не знам сега как е. Онлайн са много зле откъм сайт и информация.

# 517
  • Sofia
Просто съветвам да се гледа, с малки букви да го нарека, какво се купува. Често хората гледат красотата и цената, размера, но не обръщат внимание на технически подробности като качество.
И това ако са коректни. В Хикови и Макензи например нямат срам да ти продадат "първо качество" плочки а да пристигнат в потресаващо състояние:
- мокри и разкъсани кашони;
- силно мухлясали плочки (и по лицевата част и отдолу, откъм керамиката);
- счупени, напукани, с повредени ръбове;

Първо качество - ама по документи, от производителя, но от техния склад до вашия обект - 58мо качество, което и циганин в ромска барака няма да иска да залепи.

# 518
Избрала съм от Хикови плочки 1к., чакам да дойде времето за лепенето и тогава да поръчам.
Да очаквам, че може и насипни, каквото качество има, такова да пратят?

# 519
  • София
Ох, и това с плочките си е цяла наука!
И ние започнахме да обикаляме, макар да сме далече от баните.
Въпрос - при тези плочки с негланцово покритие, не знам как се нарича - леко грапаво на допир - как стои въпросът с почистването?

# 520
  • София
Зависи от плочката и колко е грапаво-от лесно до почти невъзможно 😅

# 521
Ако е мат, но гладко- бива. Ама и при тях има сто вида, някои попиват и стават на петна, други нямат нужда от чистене. Имам едни испански, матови, светли, отпреди сто години, в баня, която само лятото се ползва, но много интензивно. Никога не се изцапаха, мия ги просто за да знам, че съм ги мила. Сега ако има откъде, пак бих си купила, ако ще да са ретро.
Грапаво и без пари не искам. Слугувах на едни такива в предишното жилище и сега директно ги подминавам.
Най-лесно се чистят гланцовите.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 10:24 от Чи лу

# 522
За второто качество на Булгрес да кажа - преди 17 години правихме малката баня с техни плочки 2-ро качество. Те внасят само от Италия. Матови, комбинация от бяло с лек релеф от самия дизайн, не защото е имало проблем (вдлъбнатини и прочие) и бежово - кафяво /земен цвят/. Първо, на плочките им нямаше нищо, да е имало на една-две нещо като пъпчица, за размерите даже не помня да е имало разлика или пък изкривяване, второ - не са мръднали. Банята е като нова. Скоро (преди няма две години) смених мивка с шкаф, тоалетна и стъклена преграда, и наистина стана все едно е сега правена банята. А, и фугите направихме наново, че те бяха потъмнели. На всичко отгоре още си е актуална като дизайн. В Булгрес ми правиха дизайна. И още - подът е оттам също - коридор и кухня. Гранотогрес, матов. Ами не е мръднал и той, и си е супер актуален. Обаче наистина сайтът им е ужас. Трябва да се ходи на място и да се говори. Аз лично ги препоръчвам с две ръце. Скоро от тях взимах пак. Но ако искате първо качество, трябва да се уточни. Много са комбинативни и много добре работят с клиенти.

# 523
  • Sofia
Избрала съм от Хикови плочки 1к., чакам да дойде времето за лепенето и тогава да поръчам.
Да очаквам, че може и насипни, каквото качество има, такова да пратят?
Тъй като имам горчив опит и разправии. Задължително отваряте кашоните, като ви ги стоварят на тротоара и НЕ подписвате протокола преди да ги прегледате плочка по плочка (това е изискване на магазина). Ако има проблеми ги описвате в присъствието на шофьора, за да ви ги заменят.
Иначе след това ще трябва да се занимавате с КЗП и да губите седмици наред.

По отношение на чакането - колкото по-рано имате възможност и място да ги вземете, толкова по-добре. Аз бях взел турски гранитогрес от Макензи и дойдоха 20% от тях насипно и с разкъсани кашони (в целите и здрави кашони нямаше счупени - изненада, изненада). Исках да заменят счупените - нямали нужното количество. Хайде връщай всичко (твои хамали и транспорт, защото транспорта в твоята посока била безплатна?!?).
При тези обстоятелства естествено не исках да поръчвам от тях, за това избрах Хикови - обясних им, че държа да проверят плочките още в склада и им обясних през какво съм преминал. Обещаха. И след това пристигат друг модел и производител (испански) плочки в разкъсани, мокри кашони, вътре мухлясали, счупени. Едвам събраха нужното количество за замяна, като при втората доставка 50% от плочките бяха в същото състояние за което вече си исках отново парите за всички заменени плочки отново със счупени и мухлясали. Едва когато КЗП се намеси ми върнаха парите.

Така, че вземете си рано плочките защото ако ви се случи нещо подобно, а майстора ви седи и чака плочките със седмици или месеци...

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 14:02 от julian

# 524
  • София
Ужас... После какво? - препакетираш и лепиш... Това за малки количества ок, но при по-големи? 3 часа ще преглеждаш плочки... Нищо не казвам, съвета най-вероятно е адекватен, но принципно е безумие...

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 21:51 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт