Банята - тема 45

• 42 755
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Не знам от кое не съм доволна - дали от плочките на Мараци или от майстора, който успя на 20% от плочките да направи чукнато, едно от които е с размер на 10 стотинки. Беше позамазал с фуга и при измиването нещата цъфнаха. Иначе резервни е оставил доста. Не вярвам да е чак толкова некадърен, явно и плочките нещо им има, а не са евтини и уж първо качество.
От гранитогреса на Ragno обаче съм много доволна. Май най-качествените, които сме слагали.

# 646
  • София
Ще погледна и тях.
Набелязах няколко вида засега- atlas concorde, bottega, marazzi.
Имаме добър опит с realonda- като цена бяха нещо като marazzi мисля.
Сега ще разгледам и ragno.

# 647
Здравейте,

Дойде моментът и аз да се сблъскам с основен ремонт на баня около 3кв/м. Опитвам се да намеря информаця за процеса на ремонта и ориентировъчна финансова подготовка.

Наясно съм, че всяка баня е различна и изпълнението на всяка е строго индивидуално.
Целта ми е да добия груба информация и да си сверя часовника колкото е възможно.

Искам да попитам следните въпроси и ще се радвам, ако някой наскоро е минал през този процес да сподели:
- Колко се чака от уговорката с майстора до започването на работа по банята?
- Колко време отнема  целия процес по ремонта (примерно месец, 3 месеца, 1 година и т.н...)?
- Колко ви излезе вашата баня от къртене до момента да можете да се изкъпете?

Успех с ремонтите на всички!

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 16:32 от haizen47

# 648
Е, точно тези въпроси са най-индивидуални Simple Smile и тъкмо по тях на практика няма как да се даде дори ориентировъчен отговор, освен може би на втория въпрос и пак условно.
1.Зависи първо какво ще се прави в банята и колко и какви майстори ще трябват - ВиК, електро, друго...
Зависи дали се наема фирма, която на свой ред осигурява и стикова работата на различни специалисти или се работи с един майстор, евентуално с помощник по всички части; зависи дали преди твоята баня или паралелно с нея (това е обичайна практика) се работят и други обекти и още куп условия,  та може да се чака от седмица до половин година. 
2.Ремонтът, ако не се прекъсва съществено от други поръчки, които се работят по същото време и майсторите имат всичко налично за работа, долу горе продължава около месец, месец и половина.   
3.Последният въпрос е с най-много отговори - всички СМР и особено материали и елементи на банята могат да са много евтини, много скъпи или по средата, както и комбинация от евтини и по-скъпи. Да кажем, около 7-10 хиляди по спомени.

# 649

Искам да попитам следните въпроси и ще се радвам, ако някой наскоро е минал през този процес да сподели:
- Колко се чака от уговорката с майстора до започването на работа по банята?
- Колко време отнема  целия процес по ремонта (примерно месец, 3 месеца, 1 година и т.н...)?
- Колко ви излезе вашата баня от къртене до момента да можете да се изкъпете?

1.етап -къртене - или се договаряте със съответните хора, или си купувате къртач, маски  и чували и се заемате. Изкъртеното се събира в  специални чували не повече от 20-25 кг.  Уловката е че хората ,които се занимават с това   не си спазват уговорките.
2, Подмяна на водопроводите, каналите и водомерите- нужен Ви е водопроводчик. Струва 40 лв на точка само труда, материалите са отделно.  Ориентировъчно 1200 труд и толкова материали
3,Ако има пукнатини по стените трябва да се измажат и укрепят а мрежа за да не се отворят после фугите между плочките.
5 хидроизолация
6 лепене на плочки
7 фугиране
Тези дейности ги прави един човек. Цената е от 50 до 150 на кв м.
8 извозване на отпадъците- поръчва се контейнер  или се обръщате към фирма с хамали, които осигуряват техен, но и работници, които да изнесат отпадъка от къртенето и този от лепенето на новите плочки. около 400 лв +/-
  Не всеки майстор работи на няколко обекта едновременно, но се чака.

# 650

Каква е причината да се пазят старите плочки, а не да се сменят?

Тривиална. Имот който ще се ползва рядко, невъзможност за намиране на майстор в населеното място и желание за ограничена сума на инвестиция. Пода мога да преглътна да не се сменя.

# 651
Ще погледна и тях.

Ти хич не гледаш/харесваш едни от най-скъпите марки.Laughing не се подигравам, и аз съм същата бира - каквото ми хване окото, все е скъпо.

Студио сенс предлагат Раньо, там съм гледала и еволюшън  марбъл, много са добри.
Виж в Мултимо дизайн, магазинът на Стамболийски и Братя Миладинови, там продавачите ми се сториха по-читави от магазина на Раковска до Първа градска, и за Мараци, и за Атлас Конкорде. Предлагат и други марки, които в повечето магазини ги няма, ама са все скъпи - поне ще си изплакнеш окото.

# 652
Ще погледна и тях.

Ти хич не гледаш/харесваш едни от най-скъпите марки.Laughing не се подигравам, и аз съм същата бира - каквото ми хване окото, все е скъпо.

Студио сенс предлагат Раньо, там съм гледала и еволюшън  марбъл, много са добри.
Виж в Мултимо дизайн, магазинът на Стамболийски и Братя Миладинови, там продавачите ми се сториха по-читави от магазина на Раковска до Първа градска, и за Мараци, и за Атлас Конкорде. Предлагат и други марки, които в повечето магазини ги няма, ама са все скъпи - поне ще си изплакнеш окото.
Мандаринке, хем не търся сега плочки, че ми е рано, хем се препъвам всеки път на тротоара покрай витрината на Мултимо дизайн на Стамболийски, наистина нареждат едни невероятни красоти там и се заплесвам Blush

# 653
Загазихме с тази баня...
Сълзи от задния ръб, дългата страна към стената. Майсторите го правиха втори път, закисна се. Тогава други майстори монтираха паравана, статичен е и при фиксирането във ваната явно от приложения натиск се сцепи пак. Пак го разлепихме и залепихме. Изкара 1 седмица и отново протече. Получават се леки процепи в зоната, в която стоим под душа, явно от тежестта ваната мърда малко и се получава така.
Днес на смени, в просължение на няколко часа, с мъжа ми чистихме силикона, голяма играчка Disappointed Relieved прочетох, че трябва ваната да е напълнена и да остане така 24 ч., докато стегне, за да се избегне този проблем.
Освен силикона, има и ъглов профил отгоре.
Скрит текст:

Ако и този път не стане, не знам вече какво да правим...

# 654
Благодаря на Кубратова и mamamari.
Като направя запитване от майстори ще пиша да дам информация и на други които имат сходни въпроси.

# 655
НСЧ, големи перипетии. Дано този път да се получи със силикона!

Трябва да правя бюджетна баня 3 кв. м.
Трябва стените да са с бели плочки.
От няколко дни обикалям - баня Стил, МалМук, Практикер. Няма..
Освен едни в практикер 25/60 на цена
29.99 лв. Но размера не ми харесва много.
Моля за съвет, къде в София да купя бели плочки. И цената да е до към 35-40 лв.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 21:48 от bubkab

# 656
  • София
man_darin_ka, не си далеч от истината 😀  Гледам, гледам, все около 80-100 лв/кв сме 🤨 Но този път не мисля да си пробвам късмета със случайни плочки, защото гадните плочки всеки път ти бъркат в здравето после и като ги гледаш, и като ги чистиш, и пак не бяха много евтини.
Записвам си магазините, много сте ми полезни.

# 657
  • София
Как така няма бели плочки? Какъв размер искаш?
Аз от баня стил съм си кипувала. 🤷‍♀️ И в баухаус има.

# 658
Как така няма бели плочки? Какъв размер искаш?
Аз от баня стил съм си кипувала. 🤷‍♀️ И в баухаус има.
2018 направих два апартамента от Баня стил. Ходих миналата събота в магазина на бул. България. Имаха само един вид бяла плочка, цена около 60 лв. кв. м.

Ще видя в Баухаус, мерси!
Сега помагам на леля ми, иска точно бели плочки... А бюджета е много ограничен.

# 659
  • София

Бели плочки, били са 46 лв в Сима. Снимала съм ги миналата година, когато купувахме други плочки. Може да видите името и да проверите дали не са по-добри цени другаде или да ви направят отстъпка.

Общи условия

Активация на акаунт