Банята - тема 45

• 42 749
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Трябва да правя бюджетна баня 3 кв. м.
Трябва стените да са с бели плочки.
От няколко дни обикалям - баня Стил, МалМук, Практикер. Няма..
Освен едни в практикер 25/60 на цена
29.99 лв. Но размера не ми харесва много.
Моля за съвет, къде в София да купя бели плочки. И цената да е до към 35-40 лв.
От тази серия, като се скролне надолу, има бели: https://formabania.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B … ania-ape-adorable Размер 20х60, съвсем леко матови, според мен доста приемливи за бели плочки, защото ефектът не е като в дежурно белите бани от миналото. Слагаме ги в мокро помещение в комбинация с гладките сини, на мен ми харесва доста.

# 661
Много ви благодаря!!!

# 662
Я, трендът да не се е обърнал - аз се побърквах, че все бели и мраморно бели плочки има, а аз не харесвам... Шегичка, разбира се...

Бубка, виж в сайта на АС-АТ, или на място, в Горубляне са.

# 663
  • София
Сега гледам сайта на баня стил пълно е с бели плочки, да - част от шарени серии са, но ги има... Някои релефни, някои с ефект, но даже най тъпите квадратни 20х20 още си ги има, но така и не казахте желан размер поне малки големи, квадрат /правоъгълник, тухлички тип метро... и какво значи бяло. -гланц, мат, релеф, седефен ефект, бяло снежно, бяло слонова кост...

# 664
Бели, 30/60, мат.
Благодаря за предложенията, вече харесах от тях 🥰 два варианта.
Ще отида и в АС-АТ тази седмица.

Angel_Dust, и аз гледах сайта, но на място в този магазин на Баня стил нямаше. Продавачката, с която съм правила две бани каза, че не им ги търсят.
По-скоро са в големия им магазин в Младост.

# 665
Бубка, доста неугледен е "магазинът" на АС-АТ, тип метално хале е, по-скоро прилича на автосервиз. Но наистина имат доста плочки, при това налични. И цените им са прилични.

# 666
  • София
Ама те обикновено са на таблата с дадената серия. И какво значение за бели има или няма в магазина, просто поръчваш. 🤷‍♀️
Аз по принцип най-често от магазина на черни връх купувам, 2-3пъти сме ходили до околовръсното. Последно миналото лято обикаляхме и все още имаше избор от бели. 🤷‍♀️ Все едно де, сигурна съм, че ще намерите.това имах предвид. 👍

# 667
НСЧ, големи перипетии. Дано този път да се получи със силикона!

Трябва да правя бюджетна баня 3 кв. м.
Трябва стените да са с бели плочки.
От няколко дни обикалям - баня Стил, МалМук, Практикер. Няма..
Освен едни в практикер 25/60 на цена
29.99 лв. Но размера не ми харесва много.
Моля за съвет, къде в София да купя бели плочки. И цената да е до към 35-40 лв.
Строителните хипермаркети Практикер, Хоум макс, Бриколаж.
В неделя  в Хоум макс пускат и  разпродажби , но на редовна цена имаше в бяло поне няколко модела преди 2-3 седмици .
 Може и на сайтовете да се погледне, но на място има по-голям избор.

# 668
  • София
Следя един канал в ютюб, потърси за следното заглавие там "What are the BEST Brands of Vinyl Plank and How to Test their QUALITY".
........

julian, от препоръчаните във видеото марки нито една не намерих да се продава в БГ....

# 669
  • на дъното
Здравейте 🙂
Извинявам се ако въпросът ми не е за тази тема.
С какъв препарат да почистя плочките в банята за да не остават бели следи? След изсъхване трябва да бърша със суха кърпа и пак трудно се маха.Плочките са тъмно кафеви.
Благодаря много предварителна 🤗

# 670
  • София
За баня срещу котлен камък, най-хубаво с оцетни или цитрусови препарати. И редовно и е хубаво след ползване да се изсушава бързо... Дали с мн добро проветрение, подово, парцал и тн, но минимално време да остава вода еле пък локвички... И наистина като се образува тръдно се маха, особено ако се понатрупа.... Или си слагате омекотител на вода.

# 671
Ето тази марка Ultracolor Plus  фугираща смес се разпада след обилно поливане и миене с разтвор на оцет баня.
https://www.masterhaus.bg/bg/product/216435-fugirashta-smes-za-b … -110-manhatyn-2kg
 Няма да обяснявам как съм  направила ''откритието''.Yum

# 672
Значи и за басейните се разтича.. Хм ,аз мислех ,че само моята се разтече от Полирапида...Не се разпадна..но тече и си мислех,че е от препарата/сигурно/,защото о в родителите ми той им разтича фугите .

# 673
Мазилки и фугин са на някаква варо-циментова основа. А този материал не понася киселини. Трябва да се мият с основи. А ако е с киселина да се плакне много добре. Ето какво пише в упътването на тази фуга:

Цитат
Ако за почистване на фугите се
използва почистващ препарат на
базата на киселина, препоръчваме да
тествате предварително продукта, за да
проверите устойчивостта на цвета. Винаги
проверявайте дали фугите са добре
изплакнати, за да избегнете наличието на
следи от киселина върху фугите.

# 674
ЧС -може ли да дадеш пример за препарат "основа" и то за котлен камък..Не мога да се ориентирам.Явно и в Полирапида има някакъв вид киселина...

Общи условия

Активация на акаунт