Банята - тема 45

• 43 590
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Да не задържат уж мърсотия и варовик , да се чистят по-лесно...
За сифона, че е хлътнал ли.... Ми нищо ако общия наклон е ок и е добре изолиран, реално ще е грозен, но ще се оттича, и няма да попива в мазилката...

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 16:20 от Angel_Dust

# 196
Човече, тоя ми иде да го глобя и да го ошамаря! Така чакаше този ремонт.

# 197
Да не задържат уж мърсотия и варовик , да се чистят по-лесно...
За сифона, че е хлътнал ли.... Ми нищо ако общия наклон е ок и е добре изолиран, реално ще е грозен, но ще се оттича, и няма да попива в мазилката...
Питам защото на приятелката,която приключи преди мен и слага фугин на Мапей и казали в магазина,че нямало нужда с този фугин.
Ето това болднатото ме притеснява мен...освен грозотата де Smiley Реално едининят няма да е проблем,защото  е извън прага и почти няма да се мокри,но този в душовото пространство ми е притеснителен.

# 198
Това да ти влезе майстор в дома, наистина е древно китайско проклятие.

Имаме две малки бани в апартамента, но решихме, че на мястото на душа във втората да си изкараме още един сифон(още строителите го добавиха) и да бъде там пералнята.

Майсторът, който ни прави апартамента беше и отговорен за този на родителите ми преди три години. Те бяха много доволни, заради което и аз се навих. Имах интериорен дизайнер, който присъстваше и разясняваше всичко. Имахме схема на редене, имахме фира, всичко си беше подготвено и крайният резултат са две чудесни бани стига да не се вглеждаш. Вече шест месеца всеки път щом вляза и се ядосвам.

По някаква причина не се спази схемата за редене на едната баня и фугите на стената и пода се разминават въпреки, че бяха изрично избирани да им съвпадне, но как да е зараи това е центрирана на смесителя та е добре.

Абсолютно самосиндикално реши, че ще намали заложените от дизайнера размери на структурата "за да имам повече пространство", което иди дойди, но за сметка на това не центрира бутоните на структурата спрямо новите размери, а си използваше оригиналния чертеж и отстояния та сега бутоните ми са леко пияни.

Аз и мъжът ми сме високи, заради което решихме, че искаме да имаме в набите аплици над огледалата. Написахме на стената на каква височина искаме да са кабелите за тези аплици и влизам в деня след залепянето на плочките ми, които с любов и не малко средства съм закупила, и виждам как са на 1.90 "по стандард". Звъня и питам " а с чертежа, визуализацията и написаното по стената какво стана", за да може да ми каже как не знаел, че искаме аплици (които предишния ден му дадох в ръцете за монтиране) и трябвало да му кажа, че искам промяна. Това преля чашата, навиках се, промени ги в едната баня, за другата беше късно, но естествено не центрира кабела и сега имам най-грозния аплик на света.

Трябваше да вдигнем дупките за душа - усукани са и дизайнерският ми душ тече и до ден днешен, каквото и да правим.

И най-любимото ми е как се карахме, че искам втори сифон в главната баня, макар да нямам параван и той не го сложи, защото нямало как да отива вода там...искахме го в случай на недай си боже наводнение.

# 199
  • София
Ами те и нашите са с мапей, според плочкаджията мн лесно се чистел даже нямало нужда от силни препарати, да де ама и долната баня е с мапей бели и съм откачила от търкане на фуги и там мисля да полея с белина и да импрегнирам, преди да остана без фуги от търкане с четка☺️☺️☺️
И понеже аз се и къносвам, от което текат от мен оранжеви реки след "боядисване", хептен не искам да рискувам да имам петньосани фуги. 🤣 Въпреки, че на новата баня са сиви и бежови... Няма да е страшно както би било на бели.
Реално нямам отзиви тези импрегнанти наистина действат ли изобщо. Ще си е проба грешка ситуацията.

За сифона не знам, предпочитам все пак има и хидроизолация? в сф сме под наем, бяха направили умопомръчителен ремонт преди да се нанесем, едно от милионите идиотщини е да наредят върху старата мозайка плочки без да пипат сифона, в смъсъл той е в дупка. Няма проблеми точно с това при нас, ясно, че мозайката не пуска и към саседите.
Но ако беше в новите бани сигурно някой щеше да кърти под 😅😂 там сме и с хидро и вс, но заради подовото сме с някаква замазка, която не трябва да се мокри, та съм сигурна, че мм нямаше да  остави такъв канал.

# 200
Ами панела е с мозайка по пода,отделно като вдигна нивото с цимент ,върху него сложи хидроизолация...знам ли -дано не пуска надолу.
Иначе точно такава я свърши-отряза ги и после нареди плочките и се получи дупка...
Не ща да виждам майстори скоро.Още малко остана
Моя е тъмно кафяв...може да пропусна импрегнирането-че сама трябва да си го правя.

# 201
  • София
Е, то не е философия, с една четка по фугите, цъка цъка... Обаче май после не трябва да се ползва банята някакво време

# 202
Да не би един и същи нескопосан майстор да е правил баните на целия форум? И при нас този проявяваше творчество и самоинициативата въпреки всички проекти, рисунки по стените, безкрайни обяснения и висене на главата. Имаме оплескани сифони, кабели, пуснати на грешни места, разместни или непуснати кабели в тавана за осветление, нащърбени плочки, липса на симетрия, нецентрирани бутони, ниши на различна височина, отвратително фугиране, лепене на кюфтета. В едната баня махнахме напълно втория сифон, защото по план трябваше да бъде под тоалетната чиния, до стената, той го беше сложил ПРЕД нея. Изкъртихме цялата плочка, 120/60 и просто замазахме всичко, вече не ни се разправяше.

# 203
Ето сифоните
Скрит текст:

А и самата баня

Ами не съм голям майстор на снимките..и цветовете не са много реални.По-светли и зеленикави са.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 11:29 от reninel

# 204
  • София
Пак що годе културно ги е направил.... В смисъл постарал се е...
Добре де вие като правите баня от - до един майстор ли прави...
В смисъл ние понеже строяхме, та водопроводчиците си правеха тръбите и сифоните, после други правеха куфари и тавани, други замазка, електротехник сложи кабелите, плочкаджията лепеше само плочки (и хидроизолацията) , даже отказа санитарията той да я слага, викнахме си пак водопроводчиците. 🤷‍♀️ 😂
Аз даже вътрешно не съм сигурна, че искам да се доверя на един човек от - до... Нормално е да не е спец по всичко.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 21:22 от Angel_Dust

# 205
При мен беше един и нямахме проблеми. Всъщност ВиК-то не е толкова трудно. Кабелите пък са съвсем лесни. Плочките искат мислене и "виждане" и умение да се направят равно, да се режат добре и прочее.

# 206
Ооо да,поне от това съм страшно доволна-всичко той прави-В и К/смени всички тръби/ и в баня и тоалетна,сложи новите водомери,плочки ,и осветлението монтира и санитарията сложи и боядиса таваните и ВС-то/.От-до.Те за това приятелките го препоръчаха.При тях няма издънки.То  във ВС-то сифона е сложен много добре.Нямам идея защо така се издъни в банята/сифоните/.Според мен просто забрави за прага.Как-не знам след като му беше пред очите.
ВС-не е готово още има някои неща,като врата примерно Laughing и една етажерка,но това ще е .Е и кофа няма да има Smiley
Скрит текст:
Ейнджъл .вие сте строили.Сигурно е по-различно.При мен е панел от 1000 години.При това толкова крив,чееее не е за описване и това прави 100 проблема.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 21:58 от reninel

# 207
Добре де вие като правите баня от - до един майстор ли прави...
Когато преди 20 г. правихме основен ремонт сменихме хоризонталните щрангове и цялата ел. система. Тогава бяха различни, бригада за ВИК, електротехник и отелен човек за самите плочки + монтиране на вана/тоалетна/мивка. Сега не сме пипали по ВИК и ел. Този сегашният каза, че освен с редене на плочки се занимава и с окачени тавани и куфари и монтиране на санитария. Момчетата, които после дойдоха, също.
Всъщност таванът и обличането са добре като изпълнение, явно там му е силата. Ако ги беше направил и не само да са красиви, а и функционални, цена нямаше да има. Ама таванът е свалил с 20 см. Куфарът зад вратата ограничава отварянето (трябваше да го направи като десния ъгъл на банята на reninel), този на казанчето пък е с 2-3 см. по-малък, отколкото трябваше и се наложи да се прави една допълнителна стеничка м/у ваната и него.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 12:31 от Не се сърди, човече

# 208
  • София
НСЧ
Хигиенният душ - да силата на струята се регулира от смесителя.

Сега се сещам за гранитогреса, понеже имаме подобни плочки в единия коридор(подобни на тъмните ви) , та ни обясниха, че макар и калиброван и уж първо качество има посока, в която да се реди, всяка плоча има стрелка маркер и вс трябва да са в една посока, защото иначе се получават разминавания, при все, че нашият майстор го знаеше това, пак се оплака, че има разлики... Просто... Не знам и не е само до цена, той сподели, че и с гранитогрес от 200лв квадрат му се е случвало ☺️🤷‍♀️😂

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 12:56 от Angel_Dust

# 209
НСЧ
Хигиенният душ - да силата на струята се регулира от смесителя.
Да, но при нас дори при съвсем минимална струя, при натискането за пускане от слушалката се усеща удар. Усеща ли се при вас или е плавен спусъкът?

Обмисляме вместо отваряем параван за ваната да сложим статичен, защото от другата страна е ръба на вграденото казанче и се притесняваме, че ще го очукаме набързо. Ако има някой с фиксиран, моля да сподели каква е оптималната ширина, за да може хем да пази, хем да е комфортно влизането/излизането от ваната.

Общи условия

Активация на акаунт