Банята - тема 45

• 43 648
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
Аз имах "неспециален" мдф в предната баня  и пак си беше в перфектно състояние 8-9г. Не се обливаше с вода де.
Моите мебели от Висота не са се повредили, нито пантите са ръждясали, просто изглеждат зле за мен.

Julian, кои са тези неръждаеми панти? Питах в няколко сериозни магазина за обков и не знаят за такива🙄

# 271

Julian, кои са тези неръждаеми панти? Питах в няколко сериозни магазина за обков и не знаят за такива🙄

Това е право в десятката - да търсиш съвет от "консултант" в магазин. Те си гледат какво е написано на етикета и това е. За такава заплата - толкова компетентност.

# 272
Естествено, че от консултант се търси съдействие.
И ако на етикета не пише, че пантата е неръждаема, как тогава да се разбере, дали е такава?
Мебелистът също не е чувал за такива панти.
В Гугъл намерих тогава, но се оказа, че са като всички по-качествени, просто на накои пише, на други не.

# 273
  • Sofia
Еми защо не знаят, не мога да отговоря Sad

Най-добре да се свържете, не с магазина, не с консултантите, а с производителя на шкафовете. Консултантите не знаят не само за тези неща, но и не знаят важни детайли като дали плочката е ректифицирана или е калибрирана. Рядко знаят и какъв е класа на грапавост/противохлъзгане/.
Както казвате - в гугъл можете да намерите такива неръждаеми панти, подходящи за мокри помещения.

# 274
Като се сетя производителят какви монтажници ми изпрати, нищо не искам да питам😆
На пантите им няма нищо от влагата, аз исках просто за всеки случай да сложа неръждаеми, но не открих тогава.

# 275
Минавам да се отчета, че накупих всичко основно за малката ни баничка (2 квадрата и малко) и през новата година ще уговарям старт с конкретни майстори. Сметката дотук е 5000 лв и се надявам още толкова да стигнат за труд и чарколяци.
Испански гранитогрес 25/75 за 52 лв/кв; структура, тоалетна чиния с падащ капак, душ, смесители - всичко на Грое; мивка 100 см на Идеал Стандарт с пвц шкаф с 2 чекмеджета, огледало с лед осветление и система против запотяване; плосък бойлер.
Остава да се купува лепило, фуга, лайстни, тръби, с всичките им преходчета и кранчета, подов сифон точков, пвц врата, малко прозорче, вентилатор, сифон за мивката, друго не се сещам.
Плочкаджията е приятел на леля ми. След оглед обяви цена 2300 лв за изкъртване на настоящата баня, измазване, хидроизолация и лепене на новите плочки и монтаж на санитарията. ВиК-то ще го прави друг човек, с който той работи, който още не знам колко пари ще иска, но едва ли ще е много.
Очаквам да стане среден клас баня - нищо по последен писък на модата, но семпло, надеждно, да не се разбива следващите 20 години.
Здравейте. Бих искал да попотам за огледалото с лед и система против изпотяване. Понеже и на мен ми предстои правене на нова баня , тази екстра (система против изпотяване) реално работи ли изобщо ? Прави ми впечателение ,че тези огледала не са скъпи и даже се предлагат от марки , които са в ниския ценови диапазон. Ще бъда благодарен ако дадете линк на модела, който сте купили и защо сте се спрели на него.

# 276
  • София
Работят, реално са с лек подгрев, като огледалата и стъклата на колите.

# 277
Аз пък, на които попаднах, са все скъпи, в порядъка 200+ и нагоре. Не виждам нищо по-евтино.
Ще помоля и аз за линк 😊

# 278
Аз пък, на които попаднах, са все скъпи, в порядъка 200+ и нагоре. Не виждам нищо по-евтино.
Ще помоля и аз за линк 😊
https://praktis.bg/led-ogledalo-60x60sm-s-funktsiya-protiv-izpotyavane-led602

# 279
Супер евтина система против изпотяване - като ползвате банята и огледалото се изпоти, а ви трябва - сипвате малко душ гел на дланта и го размазвате по огледалото.  След като свършите оглеждането - изплаквате с душа.
Това - ако огледалото не е в изцяло суха част на банята.

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 05:52 от dariVale

# 280
Супер евтина система против изпотяване - като ползвате банята и огледалото се изпоти, а ви трябва - сипвате малко душ гел на дланта и го размазвате по огледалото.  След като свършите отглеждането - изплаквате с душа.
А не може ли просто да го избършем? Grinning
Огледалата са обикновено над мивки с шкафове, в близост има лампи, кърпи, та с душа...

# 281
Супер евтина система против изпотяване - като ползвате банята и огледалото се изпоти, а ви трябва - сипвате малко душ гел на дланта и го размазвате по огледалото.  След като свършите отглеждането - изплаквате с душа.
А не може ли просто да го избършем? Grinning
Огледалата са обикновено над мивки с шкафове, в близост има лампи, кърпи, та с душа...
Ако сте го намазали с душ гел ще падне доста бърсане.
Съвета ми не е общо валиден. Зависи от банята. Душа винаги може да се пусне на слаба струя, така че да се контролира мокренето лесно.
Споделям просто трик, който ползвам и който може да не е широко известен.

# 282
И след година ще ви ръждяса огледалото. При мен така стана с предното. Със следващото, което купих никога не мокря с вода, а почиствам с кърпа и препарат за прозорци, непокътнато вече година +.

# 283
И след година ще ви ръждяса огледалото. При мен така стана с предното. Със следващото, което купих никога не мокря с вода, а почиствам с кърпа и препарат за прозорци, непокътнато вече година +.
Нищо му няма вече 10та година. Шкаф за баня с огледало и стъклена полица, над мивката. Нисък ценови клас, от хипермаркет. Измивани единствено чрез обилно директно поливане с душа. Огледалото редовно натъркавано с препарата за фаянс.

# 284
Здравейте, бих искал да сложа омекотителна система за Апартамент , от Варна сме спрели сме се на диларски магазин "Pavirani" по конкретно модел Hera  и още един магазин "Pios" , някой с конкретни мнения за двата ? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт