Банята - тема 45

• 42 777
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Всеки може да си сложи каквото иска. Аз бих заложила на посигурното с надеждата, че все пак ще е по-качествено и няма да тече, да се бели покритието или 100 часа да си глася водата.

# 586
А за тоалетната чиния - просто търсих възможно най-късата и се оказа, че най-късият модел на пазара - 49 см, е именно на Грое.
Duravit имат чинии по 48 см.
https://bg-maistor.com/bania/toaletni-chinii/konzolna-toaletna-4 … -d-neo-45880900a1
Тази е 45, марката не ми е известна
https://djia.bg/bg/okachena-toaletna-chiniya-moon-45-bez-rabove- … ktsiya/p1031.html

# 587
  • Sofia
То са много фактори.
20 годишна батерия вероятно е монтирана в стара инаталация с метални тръби които са много шумни. Честа практика е тръбите и да не са факсирани, с прекалено голяма свобода откъдето и вибрират много.
Плюс, че през последните 15 години се развиха много софтуера за моделиране и симулация (CAD) на флуидите откъдето самите батерии са оптимизирани да няма завихряне и лошо смесване на водата. Т.е. очевидна е разликата в работата на стара батерия отпреди 15-20 години и такава в днешно време. Не само по отношение на шума.

# 588
  • Варна

Хм. Значи имало. Но аз месеци гледах по рази сайтове и по магазините във Варна и така и не попаднах на такива. Продавачите и те трърдяха, че на Грое е най-късата възможна. А и е доста по-евтина тя - 429 лв.

# 589
  • София
Да не ви се случват съседи, които обичат да се къпят в 3ч през нощта, а банята им е до спалнята Ви. Тогава много ясно се различава кои батерии са хубави и кои не.
И не, не са 20 годишни батерии с метални тръби - ново строителство, с нови нови смесители.

# 590
  • София
А може ли да е от тръбите? 😂 Само си питам де...

# 591
То са много фактори.
20 годишна батерия вероятно е монтирана в стара инаталация с метални тръби които са много шумни. Честа практика е тръбите и да не са факсирани, с прекалено голяма свобода откъдето и вибрират много.
Плюс, че през последните 15 години се развиха много софтуера за моделиране и симулация (CAD) на флуидите откъдето самите батерии са оптимизирани да няма завихряне и лошо смесване на водата. Т.е. очевидна е разликата в работата на стара батерия отпреди 15-20 години и такава в днешно време. Не само по отношение на шума.

Съгласна съм с написаното и да допълня, че една батерия няма да шуми просто защото е стара. И при старите батерии има удачни модели с добра хидродинамика, и при новите сигурно също. Вероятността при скъпите да го има ефектът е по-малка. Но една стара батерия ако е била проектирана и произведена добре и след 50 години няма да стане шумна само заради изминалото време. И няма гаранция, че евтината ще шуми, само е по-вероятно. Но според мен и тръбите оказват влияния, все пак говорим за система (тръби, фитинги, завои, батерия...).

# 592
Да, и евтина батерия може да не е шумна. Въпросът е, че когато установиш, че е шумна, вече е монтирана и използвана, дори и да е само 2-3 дни. Следователно, вече е невъзможно да бъде върната и да си вземете парите, защото шумът не е дефект. И тогава трябва или да се примирите с шума, или да купувате нова батерия.

В ремонтираната баня настоях тръбите в стените да са с изолация, едни ръкавчета, които се нахлузват на тръбите. Не са скъпи. Идеята ми беше повече за допълнителна шумоизолация, отколкото за топлоизолация.
Ето такава, дебелина според мястото в стените.
https://bauhaus.bg/izolaciya-za-trabi/c/1852

# 593
  • София
Ми те и нашите в къщата имат изолация, че и куфара напълниха с вата... Обаче, в апартамета няма никакви екстри... И батериите са няй-тъпите възможни и нямат проблем, чат пат чувам да пеят тръбите на съседите, ама не съм сигурна, че е от батерията им проблема... Това ли е търсения шум... 🤷‍♀️ 😂 Жалко че не ги познавам дотолкова че да ги разпитам каква им е батерията в банята 😁 иначе като изключим писъка по тръбите веднъж на няколко месеца, не се сещам някога да съм чувала особен звук освен на течаща вода. Та странно ми е, така го описвате все едно е супер често срещан проблем

# 594
  • София
Ами приемете, че не всичко знаете.

И при нас хигиенния душ е много шумен. Ще го сменяме сега тъй като е много стар, за другата баня беше на blandini, сега ще е roca, пък каквото излезе в крайна сметка. Но е много неприятно, ако вечер късно се пуска и шуми в съседната стая, докато нормалния смесител и душа са ок (ideal standard)

# 595
  • София
Ами приемам, дали приемам, че само смесител от 1000лв няма да има този проблем - не. Дали приемам, че проблвма е само в смесителя-по-скоро не.

# 596
  • Варна
Ох, спрете да пишете глупости. Никой не твърди, че само смесител за 1000 лева е ок или че всички евтини са боклуци!

# 597
Спомням си, че някой прави баня с винил, но не помня кой.
Може ли малко снимки ако е удобно, ако се разпознае в поста Simple Smile

# 598
Здравейте момичета,

проекта ми за баня  е почти готов и първоначално ми се искаше да поставя черни батерии, но сега виждам, че с роуз голд ще стои по-добре. Естествено цената ме притеснява и искам да поразуча нещата предварително. В едната фирма ми предложиха доста симпатични смесители в бяло и роуз голд или само роуз голд, но са на фирма KARAG, която всъщност чувам за първи път.  Някой има ли някакви впечатления от нея? Ако пък ме насочите към други такива ще съм благодарна. Прилагам и снимка на батерията, която гледах тогава.

# 599
А на този "роуз голд", какви аксесоари за баня ще сложите? Сифон, обков на душ параван, бутон на тоалетната, дръжки на шкафчета...

Общи условия

Активация на акаунт