💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 5 (02.10 - 09.10)

• 147 992
  • 3 264
  •   1
Отговори
# 1 365
  • София
Да, да, аз не отричам нищо, което казваш, просто явно още от първи сезон това е начин да разкарват неудобните играчи. Не знам въпросния Валентин дали е бил неудобен, но случилото се е ....знаеш мнението ми за цялата свита.
Не беше неудобен Валентин, беше положителен образ (и от продукцията така бе представен), умерено силен на терен и умен, но беше използван като plot device, продукцията реши, че ще е интересен сюжет да сложи трима пъзелисти един срещу друг и Неделчо (със сигурност по-колоритният образ) да постигне рекорд за най-бързо решаване на пъзел и за да се подсигурят, решиха пъзелът на втория най-добър пъзелист просто да е нерешим, да не би нещо да прецака тв момента. Sob До толкова не беше неудобен, че тук хората се чудеха защо не ги съди, след като "черно на бяло" е излъчено това в национален ефир, но самият Валентин беше казал, че не вижда смисъл в подобно дело (мисля, че се занимаваше с финанси в Лондон, и вероятно от финансова гледна точка е преценил, че е пълна загуба на време и средства).

# 1 366
  • Другата България
От ден едно този човек не го харесах. Не знаех защо, просто не беше “мой човек“. Не съм против любовните двойки и против любовта по дефолт, това момче просто не можа да ме грабне. За разлика от половинката си Мудева.
После си харесах Васко. А после същият Радев и Дени заиграха срещу Васко. И още повече не го харесах. Дени си я харесвам.
Както и да е, накрая ми стана жал за него, гледайки го на онзи плаж и във вида, в който беше. На негово място вероятно много играчи биха си тръгнали доброволно. Не знам какво са му обещавали и защо се е съгласил, “суша“ на участия ли има /сега разбирам, че снима с фолк певици и е някакъв модел/, но за мен влизането му беше унизително - единствения “парашутист“, влязъл в племената без битка. Само заради сценария и любовната ниша. Лошо няма.
И сега, след като благодарение на същия Момчил, когото дефинира и обозначи с такива нелицеприятни думи, се поохрани и “заглади косъма“, вече се напери и започна с изразите: “На МЕН ми трябва човек да МИ реди пъзелите“. Та, ти кой си? Много такива сме виждали, и него ще видим, да не говорим, че предложението му за номинация на слаби участници не намери почва именно защото той не предложи нищо конкретно, той просто отиде да опипа “почвата“, явно очаквайки конкретика от Момчи. И като не я получи - на дивана с Мудева, на същия диван, на който Виолета с Мартин “ковяха“ същия Момчи в началото. Когато бяха екип. Символика някаква. Blush Румен жена си няма да номинира, нито обкръжението около нея. Остава Теди - най-/не/ заменимата, но и най-/не/забележимата. Ако това е целта - казвай направо, той някак искаше Момчил да предложи име, женско, и след като не го направи, и определено не разбра казаното насреща, обърна плочата от другата ѝ страна. Не беше мъжко, не беше коректно. Не беше отборно, а нали /уж/ това е целта? Племето?

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 12:06 от Не се сърди, човече

# 1 367
За сезон 3 и Валентин не е само това причината. Трябваше да идат на битка Мани и Паулина, ако Вальо беше наредил своя това нямаше как да се случи.

# 1 368
  • Sofia
Противно на повечето мнения мисля че Румен Радев беше абсоютно прав, за племето най-лошия вариант е да загубят Момчил. Момчил иска да ходи на номинации защото е уверен в себе си и иска да печели грошове, които ще му трябват в следващия етап на играта когато ще гонят точно силните и битките ще са с доста по силни противници Stuck Out Tongue Winking Eye В битката за територия минаха трасето без Момчил, той им трябваше на пъзела. И да не забравяме неотдавна как каза (не помня на кой точно от старейшините)  "Аз съм старейшина". 
Също така избра предимство за племето защото грошовете бяха малко, а още два гласа му бяха излишни.
Момчил го харесвам умен е и играе хитро играта но също така мисля че наистина не е искрен.

# 1 369
Румен и Момчи диктуват в амазонките ,Гатьо мълчи там не смее да се обади Laughing
Не е точно така.
Според мен, колкото и да е абсурдно, става точно каквото е решил Гатьо.
Цяла седмица рева, че на елиминации жените ще изпратят двамата мъже, които са пушечно месо. И девойките, за да не писка изпратиха един мъж и една жена, а този мъж не беше Гатьо. Nerd
След това започна да ги обработва, че ако искат мъжете да им имат доверие трябва да направят мъж капитан и направиха Момчи. А точно това беше желанието на Гатьо хем да е мъж, хем да не е той и да поема риск.
Гатьо прост, прост, но си ги води както си иска. Smile
Гледам на битките почна да прави контакти с бившите си съотборници. На териториалната защити Дани, днешният епизод пак им напомни за себе си, "гордо" заяви, че си остава Гладиатор. Не е случайно това поведение, скоро ще разтурят едното племе и има шанс да се събере с част от съотборниците си.
Плете си кошницата наш Гатьо, хич не е за подценяване. Nerd

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 00:57 от sineva 1

# 1 370
  • Другата България
Само да отбележа, че Рълев го е готвил Гого и е излезнал от неговите кастинги. Grinning
Личи си, той просто се отличава от всички, макар и сам да не коментира представянето си, нито продукцията много да го хвали. Quiet superiority бих казала. Bowtie
Абе не е като да не го хвали Димо, но ако направя сравнение с Момчил, когото не спират да хвалят, съм склонна да се съглася с теб и това още повече да затвърди мнението ми, че Момчил освен, че ще е омазан някак в по-следващ момент, няма и да е победител. За Рълев още съм под въпрос.

Последното нещо, което интересува Румен Радев, е племето. Неговият интерес е личен, все пак всеки играе за себе си. А той играе и за Мудева. Племето му е необходимо, за да вървят двамата напред, необезпокоявани. Силно племе имам предвид. А без Момчил то не е такова. Коалицията си я имат, няма кой да ги бутне там.

# 1 371
  • Sofia
А защо Момчил трябва да е искрен?! И беше ли Румен такъв?

# 1 372
Аз харесвам и Момчил и Румен. Момчил е по-мълчалив, затова и остава впечатление за нещо недоизказано. Аз мисля,че играе умно, но чисто . Румен беше полусмачкан на мизерията и глада, сега си върна самочувствието, което има спрямо физическа подготовка  и хубост, има интересно лице , чаровен е. И съответно малко се изхвърля. Но не може да му отречете , колкото и да не го харесвате, че бързо се възстанови и няма пропуск откакто е в игрите, справя се перфектно. Елвиса да не е цвете, с арогантността и лицемерието си, но него го възхвалявате като големия стратег. Румен бил парашутист, а Елвиса го спасиха от елиминация поради каква причина че не се сещам точно .Аршина рязко става друг по симпатия.
  Въпроса обаче при амазонките на съвета кой ще квалифицира като по-слабото звено в племето. Защото тук силите са поизравнени, открояват се Момчил, Теди , Румен и Гатю като сила.Обаче Момчил се има за старейшина ,Гатю за гладиатор, те самите си казват ,че не са от това пелме , и те така.

# 1 373
  • Sofia
Аз само казвам, че съм съгласна с Румен а дали той е искрен още нямам наблюдения но по нататък ще разберем евентуално Simple Smile

# 1 374
  • София
Гладиаторите днес ме накараха да се почувствам замислена. Големи са! Simple Smile
Онова момченце Руменчо,за което оревахте света,как ви се видя,хъм? Simple Smile
Но такъв е резултатът от изкуственото помпане на това племе.Вече и на резиденцията,но продължават да ги подпират.
Винаги,когато те са на втора номинационна,им дават статична игра.Как може да играят 8 към 5 Simple Smile
Стискам палци на покерджията утре.Искам да видя Руменчо кого ще посочи като заменим Simple Smile
Ще остави ли някой да МУ решава пъзелите...пфф...отвратих се,честно.

# 1 375
Логика в думите на Румен за Момчил имаше, но тона му беше простоват, без всякакво уважение, а това "на мен ми трябва" изобщо няма да го коментирам. Мудева, макар усетила това, което и на мен не ми харесва у Момчил, рязко ми опростя в очите, дори протеиновите ѝ палачинки с бакпулвер не могат вече да я върнат на по-висока позиция.
Много му се събра на Калоян. Малък е, незрял е, не искам да съм в неговата позиция изобщо, не и аз не мога да давам мъжка дума. И ако Радо не беше такъв глупак, нямаше да се стигне до тази ситуация, поне не още днес. Почти съм сигурна, че с Цвети нямаше да са последни на тази игра.
Независимо от слабата ѝ игра, от начало симпатизирам на Никол. Ами, седи си в Чистилището, не заема мястото на никой по-добре подготвен, постоянно усмихната, видимо отслабва... няма причина да ме дразни.

# 1 376
  • Другата България
А, не така. Когато за който каквото си е. Лично аз и за Елвиса съм писала много негативи, според зависи. Дори бас чукнах, че няма да стъпи на реката именно защото е с привилегии. Сгреших.
Друг е въпроса, че поне аз се опитвам да не смесвам социалната игра с физическото представяне. И никъде не съм казала, че Румен не се представя добре на терен. Коментирам единствено поведението и манталитета му. За Мартин важи същото. Разграничавам едното от другото.
И накрая, хората сме различни. Всеки има различна гледна точка и харесва различни хора като поведение и представяне. Не мисля, че трябва да се сочим с пръст кой кого и защо коментира, кого “възхвалява“ и т.н., големи хора сме. А пък да се докладваме заради това съвсем. По принцип говоря.

# 1 377
Ако има желаещи.

# 1 378
Аз само казвам, че съм съгласна с Румен а дали той е искрен още нямам наблюдения но по нататък ще разберем евентуално Simple Smile
Все пак е стратегическа игра, тук искренността или липсата ѝ не са достойнство или липсата му. За да са добри играчи е задължително да мислят в перспектива за себе си, да заблуждават и да не си издават плановете.

# 1 379
Страхотна игра на Радо. Не остави избор на Калата и по този начин хем се ОТЪРВА от Цвети и запази племето СИЛНО, хем вече има нужните гласове(5-2) да номинира и ДВАМАТА от другата коалиция на съвета. Това беше малко в стил Сървайвър от страна на Радо. Адски тъжно е, че малко хора оценяват подобни ходове Grinning

Общи условия

Активация на акаунт