💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 5 (02.10 - 09.10)

• 148 023
  • 3 264
  •   1
Отговори
# 1 380
  • Sofia
Изобщо не съм съгласна и хич не е сигурна тази стратегия. За да се получи Калоян трябва да гласува, както Радо очаква, а той е хлъзгав, мнооого хлъзгав. Нещо, което Радо не оцени.

# 1 381
Така е да, аз гледам със закъснение и чак сега видях колебанията на Калата. Абсолютно сигурен бях, че вече е към Радо и другите след начина по който му стисна ръката и му го каза. В шок съм в момента, ако на съвета им обърне гръб и двама от коалицията на Радо са номинирани ще е епично Grinning

# 1 382
  • Sofia

А защо Момчил трябва да е искрен?! И беше ли Румен такъв?
Аз само казвам, че съм съгласна с Румен а дали той е искрен още нямам наблюдения но по нататък ще разберем евентуално Simple Smile
Все пак е стратегическа игра, тук искренността или липсата ѝ не са достойнство или липсата му. За да са добри играчи е задължително да мислят в перспектива за себе си, да заблуждават и да не си издават плановете.
Точно за това казах, че Момчил ми харесва но коментара ми беше относно думите на Радев и че нищо невярно не е казал. За мен бяха доста точни и логични думите му и се изненадах на това че всички го нападнаха. Даже и коментар написах а аз рядко го правя 😀

# 1 383
"Мъжката дума" показно как се спазва. Калоян всичко изтропа от Радо,
той нека си живее в неговия си свят и му вярва. Яд ме е, Радо е прекрасен атлет, удоволствие
е да го гледаш как плува, но сега главата му е на пангара. Първо заради собствената
му самоувереност и грешна преценка, и заради Калоянчо фурнаджийската лопата.
Калоян такива ги надроби, така ги злепостави момчетата, че сега ще ги сготвят един по един.
Егати помията забърка и хвърли към Радо и компания, ще го отнесат и Рълев, и Мишо.

Така е да, признавам си, че бях убеден, че планът му е сполучил и е оплел Калата. Може би малко подцених Калата, не знам. Но планът на Радо си беше добър като цяло. Явно и той не е осъзнал колко хлъзгав е Калата Grinning

# 1 384
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Според мен грешиш. Радо изобщо не осъзна, че Калоян е в противниковата коалиция. Пусни си пак разговора между него и Мишо в началото на епизода. Радо изначално няма/ше/ никаква идея кой с кого и защо, та той дори и Цвети мислеше, че играе с тях!!! Той е абсолютен инвалид в социалната игра, пълна противоположност на мислещия Рълев.
А би трябвало да знае Радо, че Калоян е в противниковата коалиция, защото още като дойдоха с Рълев, им беше обяснено напоително, че шестимата първоначални Гладиатори са си обещали да се пазят и нищо лично срещу новите, но те са си ядро. Нали в началото Радо беше напълно наясно, че все те ще са на номинации точно по тази причина. Не знам как сега изведнъж го забрави това.
За Цвети смята, че играе с тях, просто защото за него това, че не иска да си комуникира с нея изобщо, както и пренебрежителното му отношение към чувствата й, не е причина за разпадане на коалицията. Но за нея очевидно е. Той просто минава през формАта малко като някакво величие, което не се интересува ни най-малко от играта, нагласите и емоциите на останалите и не им обръща внимание. Сякаш другите са длъжни да се съобразяват с него. Дали заради его, дали защото му липсват социални умения, но да играеш в отборна игра, все едно си сам, никога не е било добро решение. Все пак колкото и да се смята за добър и да не се притеснява от елиминации, като му дадат един пъзел и ще е дотам звездното му участие.

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 01:40 от Reinа

# 1 385
  • София
Замислих се няма ли да е по-добре, ако правилата забраняват обсъждане на номинации и правене на коалиции..Говоря за сезон в който няма роднини. Така всеки сам ще решава, без натиск и всички ще са в неведение до последно. Нещо като в Биг брадър, където наказват, ако някой сподели с друг за кого ще гласува.
Тука са много предвидими ходовете..
То пак ще я има социалната игра, но по-завоалирана...

# 1 386
Дразнещото в думите на Румен беше това, че на Него Момчил Му трябвал да Му реди пъзелите. Сори, пич (Румен), ама теб едва те пуснаха от Чистилището, щото видяха, че все мъничко не ти достига и мъничко ти остава д ревнеш. И понеже пак не ти стигаха гласове, трябваше скромно да избереш себе си.
Заради това по-малко трябваше да говори Румен, а да играе, защото поне на терен наистина е много добър.

# 1 387

А защо Момчил трябва да е искрен?! И беше ли Румен такъв?
Аз само казвам, че съм съгласна с Румен а дали той е искрен още нямам наблюдения но по нататък ще разберем евентуално Simple Smile
Все пак е стратегическа игра, тук искренността или липсата ѝ не са достойнство или липсата му. За да са добри играчи е задължително да мислят в перспектива за себе си, да заблуждават и да не си издават плановете.
Точно за това казах, че Момчил ми харесва но коментара ми беше относно думите на Радев и че нищо невярно не е казал. За мен бяха доста точни и логични думите му и се изненадах на това че всички го нападнаха. Даже и коментар написах а аз рядко го правя 😀
Румен говореше снисходително и обвинително, заради това са критиките. 🙂

# 1 388
  • София
Гледам началото на епизода и ми е много тъжно, че толкова много хора в предаването се съмняват в това дали поведението на Момчил е стратегия. Не идеализирам Момчил, когото харесвам, но не виждам нещо престорено в поведението му, смятам, че е нормално да играе с отбора си, без значение дали е съставен от жени или от мъже. И думите на Румен относно жените и това, че са взаимозаменяеми, бяха по-грозни от това, че смята Момчил за фалшив. Момчил просто представи два обективни факта: Ива не може да бъде заменена на плуване и силата на Оряшкова е необходима на терен, но на хора като Румен им е трудно да повярват, че някоя жена може да има ценно и уникално за нея качество, та реши, че Момчил го казва, за да се хареса на зрителите.

Второто нещо, което ме кара да мисля, че Момчил не се преструва, е мнението му относно коалициите, в синхрон преди време спомена, че е против тях или нещо подобно, т.е. смятам, че е от хората, които искат да се доказват на терен, а не стратегически (а аз съм върл привърженик на стратегиите). Та, тъжно ми е, че възпитанието и буквално логическото мислене (визирам факта, че жените в племето на Амазонките определено нямат еднакви умения) са смятани за поза и "престорен морал". Явно е в природата на мъжете в този формат да искат да гонят всички жени и да играят за "мъжки финал", та всичко различно от това, е поза.

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 12:10 от Не се сърди, човече

# 1 389
  • Sofia
Ама то неискреността на Румен се видя в има няма две сцени, в рамките на само един епизод – отношението му към Момчил лице в лице и зад гърба му, докато го коментираше с Мудева. На мен лично повече наблюдения не ми трябват.
Не знам каква откритост може да искаш/очакваш, докато си плетеш кошницата зад нечий гръб.

Другият двоен аршин, който ме разсмива е – долно е да ми се краде коалиционен партньор, но ако аз го правя, е ок (по Крум и Агрономчето). И винаги някак е оправдано с възвишени причини и морални алабализми.

# 1 390
По повод Румен за Момчи...
Румен е прав,че трябва да се държат силно племе,за да продължават напред,а не да се крепят по приятелска линия.Също така е много прав,че дори и най-силните могат да отпаднат по всяко едно време,дори да имат няколко спечелени битки зад гърба.
Вярно е също,че без Момчи племето е за никъде.

Обаче това изказване го направи по един грозен начин  и това всъщност е дразнещото.Особено ме издразни,когато каза,че Момчи е фалшив герой!
До вчера рева и едва крета на острова,от 2 дни в племето и вече се е наежил като едно петле там..  Не се прави така.
На трасе е добър да.

Утре за мен Мартин ще спечели.Двамата с Момчи ще са последните двама оцелели на цветовете.
Гатьо Майна на втория рунд още ще се изложи. Laughing

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 06:09 от Adoralova

# 1 391
Във всеки случай старейшините са само пет и са равностоен съперник и не мисля,че пак ще са подложени на риск да намалеят. Според мен жълтите ще изгубят довечера, не напразно беше тоя разговор между Момчил и Румен какво ще правят на номинации.

# 1 392
Утре битката ще е за памет, ще е интересно кой ще спечели.
От Амазонките Момчи, Теди и може би и Ива имат шансове. От Старейшините Мартин и Дени. Виктория ми е енигма все още.
ГатЮ без конкуренция ще е първия отпаднал Nerd

# 1 393
  • Варна
Освен Мартин и Момчил не знам кой ще се справи добре с играта довечера. Всеки друг ще е изненада за мен

# 1 394
Освен Мартин и Момчил не знам кой ще се справи добре с играта довечера. Всеки друг ще е изненада за мен

+1

Общи условия

Активация на акаунт