Перилни препарати и омекотители - 74

• 57 536
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
За какво ли ми трябваше....
То по скоро на нищо ще стане след прането ми.
Е трябва да съхне легплнало,така ли?

# 481
За какво ли ми трябваше....
То по скоро на нищо ще стане след прането ми.
Е трябва да съхне легплнало,така ли?
Като се изцеди го сложете върху кърпа за да не увисне и деформира. Като влагата намалее, може и да продължите да го сушите на окачалка.

# 482
Аз това яке бих го пуснала на програмата за ръчно пране на възможно най-ниски обороти-да речем 400, колкото да се поотцеди. Това, разбира се, ако пералнята има такава програма.
Ако няма-леген. Simple Smile

# 483
  • Paris, France
Якето бих го сложила в плик за пране с цип. Бих го пуснала със студена вода на програма вълна или ръчна и центрофуга 800, с препарат за вълна. Ще го сложа легнало на ей такава сушилня:

https://www.ikea.com/fr/fr/p/frost-sechoir-interieur-exterieur-blanc-40244831/

Първо с голяма хавлия отдолу, та да попива. Даже ще сменям хавлиите, та да съхне по-бързо. На 3 часа ще обръщам и като усетя сухо, обръщам да се изсуши вътре и после закачам на дебела закачалка, та да минава въздух отвън и отвътре и на слънце или на някоя врата, евентуално на релсата за пердето над ваната докато изсъхне на 100%.

Редовно пера такива якета, всяка седмица. Нищо им няма.

# 484
Аз като купувам якета гледам този етикет. Купувам якета, които се перат в пералня и сушат в сушилня. Якетата с естествен пух на бенетон са ми идеални. И техните ги правят някъде там, като норвежкото в Китай. И това направо в пералнята, програма вълна, центрофуга 800. После в сушилнята. Роб на дрехи не ставам. Ако не, купувам със силиконов пух и си свиркам.

# 485
Съгласен съм с предложението на petiaivanov за пране на програма  на ПМ ръчно. За центрофуга съм резервиран. Зависи как са обособени камерите-големина и гъстота /шити или не, какъв шев или друга технология/. Една центрофуга може да ги "поизскубе"  и да наруши термоизлациията и да събере полиамида на топки.
Производителят, в това, което е отразил е поспестил инфо, но поне е отразил на етикета нужното, без центрофуга, без хим. чистене /тук са важни и конци те с които е шит шева-да не се разпадне на съставни части/, и т. н.
Разбира се, всеки може да експериментира на своя отговорност. Ако е яке за градска среда, ще си вземе такси. Кофти, ако е в планината на ски или друго.

# 486
Съгласна съм. Прав си за центрофугата, но на програмите за ръчно пране тя е нещо от сорта на минута-две. Докато завърти на 400 оборота и е спряла. Иначе трябва да го вади течащо и ще е голям зор...

# 487
Съгласна съм. Прав си за центрофугата, но на програмите за ръчно пране тя е нещо от сорта на минута-две. Докато завърти на 400 оборота и е спряла. Иначе трябва да го вади течащо и ще е голям зор...
Не мога да съм категоричен в препоръка. Може би само изпомпване или слаба центрофуга /стартиране и стопиране, преди да е приключила. /

# 488
  • Paris, France
На сегашната ми машина, Whirlpool, след центрофуга 400 излизат мокри дрехите и от тях тече вода.

Нищо им няма на конците на 800 оборота. Ако много ви е страх, може да извадите якето и да го пъхнете в малък плик за пране, така че да не се разкекерчва от центрофугата. Трябва да се сложи още нещо в пералнята за да не хлопа. Един цикъл само центрофуга на 800 и от него нищо не капе и не тече.

Като студентка увивах подобни якета в голяма, хавлиена кърпа напъхвах в преносима центрофуга, добавях хавлии да е добре натъпкана и центрофугирах 2 пъти по 30 или 60 секунди, като не допусках да ускори до максималните 2800 или 3200 оборота, а само наполовина, долу горе и спират. После съхнеха бързо якетата. Ако имах място, бих си донесла една такава в къщи. Даже и коприна и плетива може да центрофугира.

# 489
Пуснете си допълнителна центрофуга на 400 оборота , ако ви се струва много мокро,  там времето е фиксирано и предполагам е повече от 1-2 минути.
Според мен обаче якетата трябва да се пускат на високи обороти , на най- високите,  особено пухените . Иначе не се разпухват добре,  дори и със сушилня . Аз винаги си ги пускам на максимални обороти (на предишния Уърпул 1200 , на сегашното Миеле 1400) , поне засега не съм имала проблеми . Обаче и не пера якета всяка седмица .

# 490
Всичко центрофугирам на макс, моята има до 1600. До сутринта са сухи якетата, пера и нашите, и на децата, нищо им няма. На дрехи не робувам, ръчно няма да ги пера, или да ми текат из стаите, ако ще от пух на елфи да са.

# 491
Като имам предвид конци, то е за забраната за химическо чистене. Пране в ателие за хим. чистене - знаците за това не присъстват на етикета, но може да провери.
 . Предполагам, че сушенето е със студен въздух, тъй като за топлината и какво може да увреди е отразено в етикета.
На същият обикновено освен пълнеж е отразен горен слой и защита-воден стълб, и хастар като материал. Производителите на ПМ и СМ, препоръчват да се спазват препоръките за поддръжка на дрехите. В случая не става въпрос за блуза, а за яке/енипировка от което очакакваме да ни пази от студ, според предназначението си.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 07:21 от niljaniljo

# 492
Лично аз бих пуснала това яке в пералня поне на 800 оборота с течен перилен за цветни или за декликатни тъкани.
Ако оживее — добре, ако не, здраве да е. Не се наемам да пера на ръка.
Човек ако чете етикетите и трябва да се гръмне. Всичко трябва да пере на максимум 40С — памук, гащи, спално бельо…
При мен 40С е минимумът за вълна, якета и ски екипировка. Жертви нямам.

# 493
При мен проблемът с якетата е, че понякога не се изплакват добре, особено на черните се е случвало да останат следи от препарат след като изсъхнат. Затова първо ги пера на къса програма, и след това ги пускам на същата програма без препарат, за да се изплакнат последните остатъци.

# 494
Съфоромеца да прецени. Може да погледне и Teodor якета. Те работят с този пълнеж. Зависи кой къде си ползва екипировката. Хубава екипировка може да се ползва и 10 години. /напр. Diel. bg/Няма да давам други примери. Ако е за градска среда и подмяна в крак с модата, може и да рискува/едносезонки, но не всички /
Една поддръжка на monkler

Етикетът е ръководещ. Ако не е отразено, че подлежи на почистване, няма да го вземат за такова/напр. в хотел, с отрязан етикет също/.

Общи условия

Активация на акаунт