Любители на котки - Тема 188

• 35 734
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
  • София
На Харко физиономията е "Леле, какво ми дойде до главата?" Joy

# 106
Ние също имаме проблем с котето ни, изобщо не иска да я види тази транспортна чанта. Два пъти действахме така - понеже обича да влиза в торби за пазаруване започваме да се гоним, тя влиза в торбата, която е оставена настрани, веднага хващаме дръжките и изправяме чантата. Тъй като е дълбока няма как да излезе от нея. Така я водим до колата, а когато пътуваме, тя се успокоява или се притеснява по-скоро и става по-мирна. Чак тогава успяваме да я вкараме в клетката.

# 107
  • София
Ох, като ви чета историите с чанти и клетки, направо си завидях 😅
Блеки като види, че приготвям клетката бързо се настанява вътре (сам си отваря вратичката) и чака (може и час да изкара вътре), знае че ще ходим някъде.
Когато е болен също няма против- ходим поне 5 поредни дни на инжекции. Мисля, че знае, че ветовете му помагат и не се дърпа- влиза сам в клетката, а в кабинета просто  се сгушва в мен и те си действат.
Безценният ми той! 😻

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 15:07 от AnyHr

# 108
  • София
NoProblems,налагало ми се е няколко пъти да хвана Изи за врата. Въобще не замръзва,напротив скача да хапе веднага и ръмжи ужасно страшно. 😖
За първи път преди 20 дни ми се наложи да я гоня за да я вкарам в клетката 🙂Друг път я гушкам и без проблем я вкарвах в нея,сега обаче се озорих. Вкарам ли я се мушка под нейното си одеалце(второ ) то се използва само ,когато я водя на лекар. Трепери през цялото време по път. Не знам какъв съвет да дам,но наистина за да не се стресира и тя и ти ще е по- добре да и се даде нещо успокояващо. Успех!

# 109
  • Стара Загора
Да се запишем и ние в темата

NoProblems, мога само да ти пожелая успех с транспортирането на Мъри до клиниката.

# 110
  • София
Чак сега си дадох сметка,че винаги имаме на разположение 2 чифта ръце при прибиране на котка в клетка. Simple Smile Сигурно и аз бих се затруднила, ако съм сама. NoProblems, в момента съм далече, но знам, че дъщеря ми няма да откаже помощ. Ако ти трябват още чифт ръце, кажи! Wink

За котето, което е погълнало връвчица - ако случайно се покаже от дупето, в никакъв случай не я дърпайте. Не се знае къде може да се е оплела и при дърпане да станат поразии. Изчаквате сама да излезе или водете на ветеринар.

# 111
Благодаря, Танче за съвета, проблема е, че още не е акала.
Трябваше да се случи снощи, защото тя обикновено ходи тогава и съм много притеснена.
Доктора каза да наблюдаваме и за сега не виждам нищо сериозно.
Току-що, хапна половин пауч с охота, игрива е, поддържа хигиената си, въобще същата си е като изключим акането.

П.П случи се най-накрая, конци няма,  но видях нещо, което много напомня на пълнежа на дивана, нещо като мъхче, ако се сещате...
Ох, все си знаех, каква ми е беладжийка, но този път яко ме притесни, че ще стигнем до операция. И задължително, винаги сме с проблеми, когато и двамата с мъжа ми сме по цял ден на работа и точно преди уикенда.
Надявам се да е минала опасността...

# 112
Фейсбук сигурно и той ми е влязъл в положението, защото ми предложи следното клип че, което чудесно онагледява днешния следобед
https://fb.watch/nv-0k70jg_/
Аййй, това много страшно. Чак мъка ми става за котето. То сигурно сърчицето му ще изхвръкне от страх.
А Пиратя Ришко съм си го водила най-спокойно само с едно одеалце. Е, гледам да държа здраво де. Сега си давам сметка защо ветеринарният каза нещо от сорта на ""Ааа, ама той как кротичко си стои". Пък Ришко се беше смразил от страх. Ама не мърдаше и това създаде у вета впечатлението за "кротичко".
Ние имаме такава чанта за път. Води се за куче. Май щото има отвор отпред, но на отворчето има мрежа, за да не изскача. Хареса ми нищо, че не е за котки. Но е просторна, мека е, а в същото време дъното е с твърда вложка. Струва ми се, че така котето ще се чувства защитено като е ограддено отвсякъде. Но в интерес на истината не сме я ползвали досаега. Даже в момента е у нашите приятели дето ще вземаме тяхната женска котка като я кастрират.

Преди година-две имаше някакъв пушек в блока и ни евакуираха за час долу пред входа. Тогава купих чантата. Защото всички си бяха взели животинките си и само Ришко беше останал горе самичък. То вярно, че не беше пожар в истинския смисъл на думата, но се почувствах много лош стопанин и купих чантичката.

# 113
  • Бургас
Аз съм идиотка.
Харко умира за конци, мартеници, всякакви такива истории.
И два пъти сме имали връвчица, която стърчи от дупето и много леко и внимателно съм я издърпвала.
Уфф...Добре, че всичко е наред, пу, пу,пу.

# 114
Същата чанта като на Защо ме търсиш имаме и ние, друг десен. Много удобна за кротки котчици, с Фиона ползваме само нея. Обаче Чуи щеше да я изкърти, хем само тримесечна беше при първата ваксина. Затова нея само в транспорта кутия ще я возим вече, че и по-якичка расте.
 Купих ей такава за маминия Мишел, излезе също здрава и удобна. https://www.amazon.de/Vailge-Transporttasche-Schultergurt-Tierar … Caps%2C157&sr=8-5

# 115
Видях вчера Бени на двора. Явно подозренията ми, че денем спи, а нощем идва в нашия двор да хапва са правилни Blush
Сега се учим на ядене от капан, който не съм активирала още, стигнал е вчера до 30 см навътре за да яде от купичка. В началото отказваше и от входа на капана да яде, та още 3-4 дни и ще го активирам. Не съм го гонила вчера, повиках го, той ме загледа нещо и се изниза.

# 116
Някой знае ли какво стана с котето с ампутираното краче дето щяха да го осиновяват в чужбина?  Май съм изтървала как се развиват събитията.

# 117
Здравейте, дами, днес трябва да сме с Мъри на лекар. Обаче проблем и то голям - Мъри не иска да си влезе в клетката. Имаше увещавания, молби, прилъгване, натиск, насилие (и от двете страни), кръв (само моя) и ако до 16:30 не я напъхам в клетката, така си оставаме и днес без преглед.
Не съм вярвала, че няма да мога една котка в клетка да вкарам, но тя е явно гърмян заек и дори с одеало отгоре не става.
Идеи? Дори да не е днес, все някога ще трябва да се случи.
С "гъза назад" пробва ли? Моята сениорка Лъки само така влиза.
Кошници с отвор отгоре все още имаше в Кауфланд преди 3 дни.
Пробвай да ѝ пригодиш транспортната чанта като легло. Т.е., оставяш на твоето легло долната половинка на чантата, с нещо уютно в нея. Ще свикне да спи в нея и после само ще добяваш капака и решетката.
За такъв проблем аз не бих давала седативно. Просто трябва да ѝ намериш цаката безболезнено. По-важно е на вет как ще се държи.

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 11:49 от amy_nka

# 118
  • София
Видях вчера Бени на двора. Явно подозренията ми, че денем спи, а нощем идва в нашия двор да хапва са правилни Blush
Сега се учим на ядене от капан, който не съм активирала още, стигнал е вчера до 30 см навътре за да яде от купичка. В началото отказваше и от входа на капана да яде, та още 3-4 дни и ще го активирам. Не съм го гонила вчера, повиках го, той ме загледа нещо и се изниза.

Noragami, той най- вероятно и през деня си спинка във вашия двор (там е най- спокоен)- намерил си е някое скрито местенце.
Май му е добре навън.
Стискам палци скоро да е вкъщи!

# 119
  • Варна
Благодаря на всички, които се включиха по повод проблема с Мъри.
Адашке, всичките ги бутам с дупето напред. Никога не съм имала коте като Блеки, само да влиза в клетката.
В тежките случаи мъжа ми наистина ми помага, Таня е права, че за сам човек е по-трудно.
Поми, Мъри не ми вярва все още. Нямаме връзка помежду си, просто тя прие, че не я насилвам и чистя добре тоалетна и сипвам манджа, та е по-добре да ме маркира оттук-оттам, че знае ли се. И затова е толкова трудно дори да я хвана. А тя скача нагоре като котето от видеото има тежки лапи.
Снощи след двубоите, тя реши, че е спечелила и оттогава се е разположила като царица и само ме гледа. Не идва дори, когато слагам ядене. Явно съм понижена в длъжност.
Адашке, знам че изглежда малко прекалено. Но мен не ме е страх от седативите - и да повърне и да се поолигави, по-добре от побесняло от паника животно. Не мога да я хвана, като ли взема на ръце, като й хвърля Одеяло отгоре, тя скача нагоре и се изсулва, за врата забрави вече и като наближава на повече от три крачки се пъха под някой диван. В спалнята например има и диван и легло и скрин и маса. Прашинка вече няма под тях.

Стискам палци Бени бързо да се върне при вас, Норагами. Не знам къде си, но явно му е добре, щом не иска да се връща. При нас се връщаха сами, умрели от глад.

Общи условия

Активация на акаунт