Любители на котки - Тема 188

• 35 343
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
Ще трябва успокоително. Изпуснахме и двата часа,които ни предложиха.
Толкова ме е яд на мене си, че дори не помислих, че може да е проблем. Диваци дворни съм напъхвала, с Мъри не можах.
Тя сега като се успокои и дойде при мен да ми се гали, даже в скута ми седна, явно притеснена да не я оставя. И в момента, в който я хвана за врата и става звяр. Или като усети, че ще правя нещо. За пръв път котка, която като я хвана за врата и се обръща и напада.
Едната ми котка е упорита и не влиза в клетка.
Вариант е да я завия с кърпа и така бързо я пъхам... И затварям още по-бързо вратичката!

# 91
Котьо, защо толкова дълго се е наложило да наблюдаваш?

# 92
Sharky, и аз не обичам да хващам за врата, но в случая се принудих. Тя е много подозрителна и трудно позволява да се приближавам. Трябва тя да дойде при мен. И като я хвана както ти описваш, хапе.
Освен това, дори и да напъхам, при лекаря ще е цирк голям. По-добре да си хапне хапчето и тя да е спокойна и лекаря и аз. Моите ветове ми изписаха рецептата и утре ще я изпълня. Запазвам нов час в сряда и така.
Благодаря за съветите, това с калъфката е супер идейно. Тя обаче бяга, а като я приклещя в ъгъла директно напада.
Знам, че звуча като някаква кифла, която си търси оправдания и се прави на интересна,  но честно не бях виждала такова нещо.
Сега клетката стои точно по средата на стаята, да свиква с нея. Преди малко почти сама влезе в нея. Ако беше лакома, щеше да е толкова лесно...
Как изглежда тази мешка?
Само със седатив. И Рали имаше проблеми с нейното транспортиране. Много , много благодаря за грижите , които полагате за котето! А ние, 3 жени, които се редувахме да ходим да я храним, докато Ралица отсъстваше, бяхме с повишено внимание, защото тя никого не признава , освен Ралица

# 93
  • София
Нещо такова: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=mrgK_QnToSU, само че без джоба с цип и капака отгоре. Котката се слага в мешката и въженцето се връзва под главата, на врата, така тя вижда, без да може да драска и да бяга.

Щях да снимам нашата, но тя е барабар с Барни при свеки. В мешката при пътуване му държим пеленичките за дъното на клетката, мокри кърпички за животни и всякакви подобни принадлежности в случай, че омаже пейзажа по време на пътуване. Имало е моменти, когато пуска всичките три жокера Simple Smile. Напоследък не ни се е случвало: откак се усетихме, че ако се изака преди да тръгнем, пътува безпроблемно. Добре, че ни е с желязна дисциплина - сутрин става, хапва малко консерва, извеждаме го на разходка в двора за 30-60 мин, после директно го прибираме в тоалетната и той ни възнаграждава с резултат Simple Smile.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 20:18 от Sharky*

# 94
  • на брега на морето
Котьо, защо толкова дълго се е наложило да наблюдаваш?
Щото съм страхлива; страхувам се да не изпусна нещо важно, което би могло да създаде проблеми. Особено за котките, нали не мога да говорят нашия език. Това е особеност на характера ми, питай моите хора как им досаждам
Simple Smile

# 95
NoProblems, ти правиш всичко,което може да се направи в случая.Интересно,че не замръзва,когато я хванеш за врата. При всички положения,щом е толкова трудно,дори и да успееш да я напъхаш,при вет ще е стресирана.Най-добрия вариант са успокоителни.
Закари всеки път си скъсява живота при вет., прави всичко в слюнка от стрес и дано не ми се налага,но следващия път ще бъде с успокоителни.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 20:40 от red soul

# 96
  • Варна
Благодаря ти, Sharky, но не мисля, че имам ръце да измайсторя нещо такова. Евала на хората, които могат.
Фейсбук сигурно и той ми е влязъл в положението, защото ми предложи следното клип че, което чудесно онагледява днешния следобед
https://fb.watch/nv-0k70jg_/

Радвам се, че Кирил и Наско са добре.

Ред, милия Зак. Голяма слабост ми е той.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 20:35 от NoProblems

# 97
  • София
Аз също не мога Simple Smile. Свеки е пенсионирана учителка по трудово от техникум за шивачки. Е, мен не се е пробвала да ме учи Simple Smile.

# 98
  • на брега на морето
Друг вариант са Баховите капки. Аз ги ползвам за себе си, ползвала съм ги за Зайко и за едното канарче. Доволна съм; Зайко вдигнах на крака след 6 месечно залежаване; канарчето примира на пода на клетката след като му се почисти. Няколко капки го вдигат на кацалката. Рескю са капките. Абсолютно безвредни и могат да се дават заедно с човешки и ветеринарни лекарства. За животинките поръчвах без алкохол за стабилизатор.

# 99
Малеееее, този дзвер от видеото е…. Малко ми стана кофти как вероятната стопанка снима и се смее, а ветовете изподрани гонят горкото животно. Характер…

# 100
  • София
Да се запиша в темата със снимка от днес. Томи на село:

Все ми се струва, че не е щастлив Joy като не съм там.

# 101
Няма проблем, ти имаш проблем и отсега ти казвам че няма да стане лесно хващането. Трябва ти да си промениш мисленето.
Котките са умни и интуивни и усещат. Ти си имаш Мъри знаеш кога е спокойна, какво обича. Ще се наложи да й предадеш доверието. Знаеш от какво я е страх. Действай умно.

Имах един Бегинс. От подуто око тръгнахме по лекари. Той - господар, глезен, гледан как може. В началото ни вярваше. Взимахме го на ръце и в транспортната клетка. Така няколко месеца. Към края ни дереше но се справяхме.

После дойдоха Феликс и Кокорчо.
Нея я лъжехме с храна. Понякога се криеше и с мъка я хващахме. Той все иска да е навън. Интересно му е. Гушкам го и в раницата.

Няма проблем, седни спокойно и размисли за нейния котешки живот. Номера/тайната е да стане както тя иска. Тя колко ти вярва?

Да имаш котка е да разбереш какво означава доверие. Най - скъпата стока в днешно време.

# 102
  • Варна
Аз съм голямо пате.Sad
Днес купих екотоалетна, изхвърлих старата и .... от 6 часа Тео не е пишкал. Водих го, рових, говорих му.... страх го е дори да стъпи.
Ужас.
През ум не ми мина, че смяната на двата вида ще създаде такъв проблем.

# 103
NoProblems, как изобщо си го помисли, че звучиш като кифла и търсиш оправдание, ти направи и правиш много за Мъри. И двечките сте се измъчили днес, гушкам ви много, наистина трябва да има начин, но не го знам. Една съседка имаше една блуза и като седне котето в нея обръща нагоре и закопчава с нещо има малка дупка за главата, пак сама си го е правила и така я носи като кенгуру видяла го в някакво видео. Беше на квартира и не живее вече тук, ще видя да й пиша да ми прати снимка. В никакъв случай не се ядосвай на себе си, няма как да предвидиш как ще реагира Мъри, та тя от скоро е при теб и те допусна до себе си. Вярвам в теб и твоето търпение и ви стискам палци да успеете. Нямам опита на всички вас, за да споделя  начин за да помогна, но ви мисля! Heart

# 104
  • Бургас
Моят Харко е от група във Фейсбук.
Тук гледаше лошо, почти както Зак, защото гушках Мони. И той ревнува.Личи му.

Мони:

Много е лакома тази Мони, но ако ги огранича, Харко ще стои гладен. Свикнал е цял ден да си хруска през известно време буквално по три зрънца гранули. За да си изяде супата, затварям Мони в моята стая, иначе тя е като прахосмукачка. Дори варен картоф яде...

Много съм доволна, че си намерих пръстена. Явно го извадиха, за да си играят и си го видях нареме. Къде го бяха забутали не знам, но два дни се убих да го търся без резултат. Те го измъкнаха отнякъде.

Общи условия

Активация на акаунт