Любители на котки - Тема 188

• 35 149
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
Моите наблюдения са обратните. Франки ставаше невротичен и агресивен след паучове, на Ускас главно, а суровата храна (много обича бъбречета) му действа много добре. Сега обаче няма кой да му дава защото сина ми, който го гледа е гнуслив и му у гадно да му ги реже и дава.

# 586
И ние в един период давахме далаци и сърца сурови на нашия котарак, но след около седмица буквално спря да яде каквото и да е. Само лежеше по корем и изглеждаше изтощен. Гледаха го на ехограф, имал много газове в червата  и ни казаха, че е претоварен от суровата храна и че не бива да го храним така. Дори два пъти в месеца било много, та камо ли всеки ден да яде сурово месо. Сега вече не му даваме сурово месо.

# 587
  • София
От време на време замествам едно хранене на Блеко със сурови месо или субпродукти
(купувам пилешки сърца и воденички специално за него), но спазвам да е замразявано за поне 72 часа (заради паразитите).
Яде и паучове и суха храна.

Скрит текст:
Сега като се замисля... при нас тези паразити дали виреят?! Бляк...

# 588
Търся възможни причини котето да ме напада. Не спира да ме дебне и да ме напада. На 3 месеца и половина е. Взех го преди около месец и малко, в началото си беше супер, сега също е толкова любвеобилен колкото и тогава, но все гледа как да ме захапе и забелязвам, че го прави агресивно към мен, а към приятелят ми не. Няма причина, с която да го дразня, обгрижвам го много и все аз го храня. Промяната се случи, откакто почнах суровото месо. Или пък да възмъжава и затова да е такъв. Не знам 😞

# 589
Не е от месото. От възрастта е. Някакви инстинкти се включват. Трябва да се кастрира. И Франки е така. Особено когато нещо снова насам натам по апартамента това някак му включва нещо и напада. Използвам пръскалка. Трябва винаги да ми е под ръка. Или някоя играчка с която да му отвлека вниманието. Но не е от храната със сигурност.

# 590
Не е от месото. От възрастта е. Някакви инстинкти се включват. Трябва да се кастрира. И Франки е така. Особено когато нещо снова насам натам по апартамента това някак му включва нещо и напада. Използвам пръскалка. Трябва винаги да ми е под ръка. Или някоя играчка с която да му отвлека вниманието. Но не е от храната със сигурност.
Да, ще обсъдя кастрацията с ветеринарите. Проблемът е, че аз просто си лежа и той идва да ме хапе. Аз го бутвам и тогава започва да си ме напада и не спира докато не го изхвърля от леглото.

# 591
Сигурно е някаква форма на игра. Те се хапят като играят малките.

# 592
  • До морето...
eegg,играе си,но и търси внимание вероятно. Моето по същия начин е.От бебе на няма и месец до 3-4 месеца много мил и добричък, но оттам нататък започна да играе по-грубо само с мен и ако не му обръщам известно време внимание и ми напада или крака или ръцете.Кастриран е на 6,5 месеца, сега е на година и половина и си продължава по един и същи начин..Мисля си,че се държи така само с мен,защото аз съм му посветила като цяло и дните(работя от вкъщи)и нощите..Търси най-вече моето внимание и така.Не го прави постоянно,а когато му е игриво-преди обед. От 4ч сутринта пък ме буди за компания да си стоим ...🤷‍♀️Добре ,че не работя като преди на смени да се налага да ставам много рано ,че наистина не знам какво щях да правя.

# 593
Сърцето ми спря днес.
Дойде майстор и оставил вратата отворена.
Тути изчезна.
Добре че е ограден двора и е с каишка.
Татко я намери скрита в мазето.

# 594
  • Варна
Simple Smile
Аз пак с въпрос... че ММ ми вкара нова муха в главата.
Нормално ли е очите на Тео при определена светлина, ъгъл...да изглеждат като стъклени, не знам как да го опиша, светят направо все едно... преди малко в тоалетната, пак така едното му око проблясна все едно. Стреснах се. Сега го преследвам да се гледаме в очите, и вече си мисля, че са мътни, че нещо не им е наред...
Че вижда - вижда. Преди малко пак пощръкля от някаква мушица тип винарка. Като детектор за насекоми е.

# 595
Нормално е, такива са им очите. Стига сте се психирали.

# 596
  • Варна
Говори ми. Hug
Усещам се аз, ама ...

Какво стана с малкото коте дето беше болничко със сгрешения тест?

# 597
Говори ми. Hug
Усещам се аз, ама ...

Какво стана с малкото коте дето беше болничко със сгрешения тест?

Ако въпросът е към мен не знам за какво болно коте става дума, може би ме бъркате с някого.

# 598
Днес минах през ДМ за нещо и попаднах на коледен календар за котки, не бях виждала, има и за кучета. Не че си представям как котката си отваря и брои дните до Коледа с лакомства. За някои с по-малки деца може да е интересно

# 599

Добре е моето коте, обаче не е много активно, не знам дали е нормално - основно яде и спи, все още. Понякога си играе, но не е буйна и бързо й омръзва.

Общи условия

Активация на акаунт