Любители на котки - Тема 188

• 35 188
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Кетенцето тази сутрин най-после се прежали да легне пак на дивана, а по едно време дори се тръшна върху Ленка Laughing Голямо сърдене беше, 2 седмици спа на земята.

# 661
  • София
Франки не те е забравил, а се опитва да ти каже, че не одобрява, че толкова дълго време не те вижда, един вид, че ти е сърдит. И Барни ми ги прави подобни демонстрации. Върти дупе, подминава, и след няколко часа забравя да се сърди и се цопва при мен в леглото. Всъщност, и на малкия ми син ги прави същите демонстрации (малкия следва в друг град и си идва рядко).

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 19:45 от Sharky*

# 662
  • на майната си
Момичета, много съм раздвоена - малката се потвърди, че е разгонена, но чета за Ноновулин-а и въобще не са добре нещата, от друга страна е малка и на месеци и на кг за кастрация. Мъчат ли се животните, когато са разгонени? Направо ми се плачи, като я гледам. Аааа, и след колко време евентуално ще я повтори? Надявам се до 2 месеца да наддаде достатъчно за да я кастрирам.

# 663
А какви са изискванията (за кг), за да се кастрира коте? Нашият лекар само казва, когато навърши 6 месеца, но не съм питала за други неща. Нямам търпение да мине и този процедура.

При нас проблемът с пишкането извън тоалетната продължава. Има дълги периоди, когато всичко е наред и влезе ли във фаза с пишкането по плочките, няма спирка. Не знам защо го прави- гушкан е, играем с него, постоянно има храна, вода, тоалетната всеки ден я чистя и основно чистене на 2 седмици приблизително.

# 664
Аз като гледам по анимал планет ги кастрират по на два три месеца. Предполагам проблема е за дозировката на анестезията.
Ние сме слагали инжекции на старите котки. Но ги кастрирахме след третото слагане.

# 665
2 кг минимум трябва да тежат, гледат и общото състояние, да са в добро здраве. За мъжките не е добре да са толкова малки, както го правят американците.

# 666
  • на майната си
Женска е котката, но е 2 кг, а сега сякаш малко свали.  Много е дребничка, храни се, но преди да се разгони беше хиперактивна 🤣, а сега само спи и една като отвеяна.

# 667
Майки сега на 16.11 ще стане на 6 месеца,  и на кг върви добре струва ми се- вече е 3 кг. Освен в понеделник пак да нахалствам при лекаря.

# 668
  • София
Момичета, много съм раздвоена - малката се потвърди, че е разгонена, но чета за Ноновулин-а и въобще не са добре нещата, от друга страна е малка и на месеци и на кг за кастрация. Мъчат ли се животните, когато са разгонени? Направо ми се плачи, като я гледам. Аааа, и след колко време евентуално ще я повтори? Надявам се до 2 месеца да наддаде достатъчно за да я кастрирам.
Щом се е разгонила, според мен няма значение на колко месеца е. 2 кг е приемливо тегло. Нашата Преслава така и не стана повече от 2 кг. Обикновено при такова ранно разгонване изпадат в серия и не може да се намери пролука за кастрация. Почти винаги след операцията казват, че всичко е било в кисти. Направо се обади в клиниката и обясни случая. Те ще кажат дали е удачно.

Да ви покажа колко смешен беше Рижко преди малко. Облизваше се и си остави езика навън. Говорим му, обръща се, наглася се, накрая дори заспа с езика навън. И ушите много странно си ги държеше. Joy

А ето и езичето на Богдана, която е решила да пътешества:

Simple Smile

Накрая по поръчка на Котьо показвам и Преслава:

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 01:45 от Таня67

# 669
  • Варна
Ох, тази Преслава! Лъки е тя. Родѝ ме, мамо, с късмет Heart

# 670
  • До морето...
No problems,много ви се радвам с Мъри.Щастливи дни да имате заедно🙂
Pandorina, котките са си своенравни животни като цяло и те разбирам как де чувстваш .Можем да се успокоим поне,че е защитен и нахранен.
Като гледам бездомничетата навсякъде ми се къса сърцето .Как ме гледат с невинните си очи и се надяват на една хапка хляб дори и й се радват.Влизам да споделя радостта си с вас.Днес съм много щастлива, че успях да намеря дом на едно от многото пред блока ни.Това коте е рядко срещано явление заради поведението, което има.Изключително Добро и социално без някой да го е опитомявал. Личеше си как ходи след хората и се надява да бъде приютено. Ако имах възможност к мъжа щяхме да вземем няколко,но на този етап сме с по 1 в апартамента и братчето му на къщата .Та ,показвам ви една сладурка на около 7 месеца. Кръстих я Мая 😊Днес е вече в новия си дом.Още от колата до дома й се държа така,все едно това е чакала.Стопаните й са вече влюбени в нея по тяхни думи.
Майка й изчезна и тя остана сама.
Същите хора/мои роднини / пожелаха скоро да си вземат и още едно от бездомничетата, но то е още на няма и 3 месеца и се разбрахме като се адаптира напълно Майчето,тогава.Ето го пухчо.Не знам дали е женско или мъжко.Има още 3 пухени топки в котилото.
Извинете за дългия пост .Просто исках и тук да споделя радостта си.Дано повече котенца намират своя дом.❤️

# 671
И на нас ветеринаря ни каза за кастрация, че не трябва да е под 2 кг., а Лина още е под 2 та ще го мислим до тогава, освен да не ни изненада и тя да се разгони. Знам, че си е индивидуално, ама кога горе - долу се разгонват за пръв път и ще разберем ли веднага, много ли се променят като поведение?
Кака все хубави снимки прави, аз като пълен лаик я хващам в супер странни пози 😄 та да сложим от на кака 😉рошличка

# 672
Линка е красавица! Колко е сериозна, докато позира! 😍
Rox, много се радвам, че си намерила дом на Мая, прекрасна е! На седем месеца вече очаквайте разгонване, особено на топло у дома. Та поговорете за кастрация. Бебето е невероятно, дано всички от котилото си намерят дом и своите хора. Но навън толкова малки нямат голям шанс през зимата. Може би по-разумно е още сега да го вземат. Ако му се случи нещо лошо, ще се обвиняваш. Пък и Мая ще свикне, че е сама, и по-трудно ще го приеме после. Вече ще се чувства на своя територия. Струва ми се, че ако двете заедно свикват на новото място, ще е по-добре. Късметлийки! ♥️

# 673
lusia, женските се разгонват по-рано от мъжките - някъде на около +/-6 месеца. Разбира се по едно различно мяукане, което е през по-голямата част от денонощието. Друг признак е повдигане на дупето - позата е специфична и няма да влизам в детайли. Smiley Котката на приятел се беше разгонила някъде на 7-8 месеца и тези проявления бяха за няколко дена през седмица-две. Уж бяха поотминали признаците и я заведе за кастрация и опа - милата беше още разгонена. Както бяха казали другите - веднъж започне ли, не можеш точно да определиш кога ще спре разгонването.

# 674
  • До морето...
Djaky,напълно съм съгласна .Говорихме днес за кастрация и скоро време ще се свържем с вет.А относно маника, идеята е след няколко дни да го вземат ,когато ще има за цял ден човек вкъщи ,за да може да ги обгрижва.😊

Общи условия

Активация на акаунт