Любители на котки - Тема 188

• 35 291
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
А защо не активираш клетката щом влиза вътре и яде? Не си сложила купичката достатъчно навътре ли? Трябва храната са е в дъното, за са стъпят сериозно върху активиращата пластина

# 121
Радвам се да чуя това за Бени.Щом е наоколо,шанса скоро да е в къщи е 100%.
Сакура беше същата-спят през деня,през нощта щъкат и си играят.Моята и с таралеж си игра.Ние капана го заложихме веднага,като в първата нощ се хвана друга котка.На втората с много чакане,Сакура след игри и разходки,все пак реши да яде и влезе.Явно и тя не беше гладна,но ние и слагахме пауч всяка нощ,а тя може и да си е ловяла неща.
За Мъри е важно да е спокойна при вет,за да мине успешен преглед.Не е работата само да я набутат в кутията.Така,че и аз те подкрепям за успокоителното.

# 122
Не бързам, защото той е умен и до дъното на клетката отведнъж няма да отиде, а ме е страх че ако остане гладен ще се отдалечи в търсене на храна. Затова така бавно действам, той е страхлив и умен, и е бил достатъчно дълго уличен. Благодаря за стиснатите палци!
Не спи в нашия двор, ами в някоя градина отдясно. Подозирам една, в която има Сушина с дървета и ламарини натрупани, но не мога да вляза, защото собствениците ги няма/не отварят. Иначе сме в нещо като комплекс - много градини една до друга между каре от къщи на калкан, няма улици никакви, само глухи алеи за паркиране. Общо взето е безопасно, на хората котките си се разхождат наоколо.

# 123
Ако само знае Бени какъв кеф е да се разхождаш и да можеш да се прибираш когато ти е кеф…. Но за него е било бягство към свободата

# 124
  • Велико Търново
Някой знае ли какво стана с котето с ампутираното краче дето щяха да го осиновяват в чужбина?  Май съм изтървала как се развиват събитията.
Бела е добре, все още е в приемния си дом тук в Търново. Вече има първа ваксина, ще и сложат още една. Тя и ето тези късметлии ще пътуват заедно към новите си домове в Англия през ноември или декември, в зависимост от това кога са готови медицински и документално, за да тръгнат всички. Снимката е от страницата на организацията, която я пое след нас, а всички те са уличничета с късмет ❤️

Noragami, много се радвам, че Бени е добре и е наоколо! Чакам добрите новини ❤️

# 125
Joy Аз имах предвид обърната с главата към теб да я пъхнеш (май не се изразих много правилно). Simple Smile Така не може да забие контра с предните лапи. Иначе ако е с гръб към теб и глава към отвора на чантата може да разпери предните лапи и да се извърти. Ако напъхаш първо дупето в чантата, предните ѝ лапи остават заклещени между твоите ръце.
Иначе остава варианта от горе да ѝ затваряш капака. Така няма да има противопоставяне.

# 126
  • София
Вариантът с празен кашон (има ли котка, която да може да устои на изкушението да се пъхне в кашон?) пробвала ли си?

# 127
  • Варна
Не. Честно, пбезкуражена съм от вчера. И надрана и нахапана. Не искам пак да си го причинявам. Добре, че нося очила.
Котка, котка, ама и аз съм човек.
Не мисля, че ще й причиня вреда от малко седатив, нали така?

# 128
  • София
И аз така мисля, още повече, че както се каза, не е въпросът само да се натика в клетката. Трябва да преживее всичко това, и прегледа,  що-годе успешно, без да изпадне в шок и да се върнат на начална позиция с No problems.

Noragami, силно стискам палци скоро да си го уловите този скитник калпазанин!!

# 129
  • София
+ 1 от мен за седатив.

# 130
  • на брега на морето
Не мисля, че ще й причиня вреда от малко седатив, нали така?
Ама каква вреда, моля ти се! Питай доктора за седатива и дозировката. Рафаела например пуска пяна в колата. Покрай Мъри се сетих за седатива и ще взема да имам за всеки случай.

# 131
NoProblems,
Нещо забравих защо щеше да водиш котето на ветеринар...
Вариант ли е домашно посещение?

# 132
  • Варна
Защото има едно доста голямо образувание, което трябва да решим какво да правим. А и да се запише час за кастрация, евентуално. Важно е да се отиде, не е глезотия, за съжаление.
Мъри допреди малко ми се галеше и умилкваше. Странно е че след вчера започна да идва при мен с високо вдигната опашка, за пръв път да я видя тая опашка навирена. Може би реши, че йерархията е уточнена и тя е точно там, където трябва да бъде Simple Smile милата тя
Извинявай, Шарки, то не стига, че борба да хвана, ами и се чувствам виновна, че я стресирам. А рецептата я изписаха ветовете ми според теглото като я изписаха от стационара. Оттогава със сигурност е качила, така че няма как да я предобрим.
Сега стои и дебне една саксия с цвете, която ми подариха днес и просто се чудя кой ще оживее до сутринта Simple Smile

# 133
Давах им седатиф за преместването и съм страшно благодатна на докторите им , че го предписаха. Не само летенето мина добре, но после и свикването в новия апартамент беше от раз. Когато се налага е по-добре да се ползва.

Един Ади ви показвам. Вече осинови и опитоми приятеля ми и са си първи дружки

# 134
NoProblems,изобщо няма нужда да се оправдаваш или да се чувстваш виновна.Ти гледаш котката,ти решаваш как.
Котката трябва да е достатъчно спокойна,за да позволи прегледа да се случи.Набутвайки я насила,само ще се прибави към стреса и, и може в кабинета да е като онази в клипа😊Което пък, да наложи ново водене и ново приключение.
А като казахте одеве празен кашон = пълен с котка кашон,ето горещо дори и преди секунда.Дойдоха ни едни поръчки и някой не дава да сгъна кашоните за контейнера.

Общи условия

Активация на акаунт