Любители на котки - Тема 188

• 35 288
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
Няма проблем, успокой се! Не чувствай вина че не знаеш как да действаш.  Нормално е ...
Всяка котка си е с различен нрав и характер. Действаш според нея.
Нищо не пречи да звъннеш на доктора, да му обясниш ситуацията и да го питаш какво да правиш.

Ето, ти казваш че Мъри си променя поведението. Значи и ти трябва да промениш твоето. Но започва да ти вярва. Прилича на моята Феликс, страхлива и бита, инат с характер.

Говорят ти тука в темата за кашони. Ако не е срам да вземеш от боклука или да помолиш от някой хранителен магазин. Котка която не обича кашони почти няма.
Кокорчо си има кашони навсякъде - за лягане, за ядене. Феликс си има един на нисък шкаф и го ползва за спане нощем.
Зависи и кашона за какво ще е. За спане - твърд да е защото пази топло. За криене също става. Понякога и покрива става за лежане.
Кашон от чипс или зрънчо е удобно скривалище. Предната част е с отворен капак, но кашона е мек. Кашона се слага на скрито място и котката е там.

Няма проблем, ще станат нещата. Трябва време и търпение. Говорила ли си с доктора за нейното поведение?

# 136
Моите котки не обичат никакви кашони. Изобщо не ги отразяват 😄 нито искат да играят с тях, нито да влизат или крият в тях.
И моите са изключително страхливи и не понасят пътуване и прегледи. И аз мисля занапред да им давам хапчета срещу стреса, който изживяват благодарение на мен. Те от ужас чак грозни стават.
След кастрацията и аз не знам дали втори път ще мога да вкарам Манди в клетката. След нея е много тъжна и летаргична чак ме яд, че и го причиних. Вече се страхува от мен, като и кажа "Манди, шоши, хайде ела" изобщо не ме отразява. Гледа ме с едно такова презрение. Милото ми животинче какво му причиних.
Когато я водих нямаше часове и за Тобчо и той си остана. После аз имах работа и така и не го закарахме и него, сега имам време, но се чудя да го водя ли изобщо. Още едно тъжно и нещастно коте не знам дали искам да виждам. Много се чудя какво да правя.
Бебето го ваксинирахме с първата ваксина след месец още една. Доктора каза здраво е, но продължава да събира черно в ноздрите. Ох, цялото е станало черно 🙊 трябва и него да го къпя. Ужас, не знам как ще го поддържаме това коте чисто с тоз косъм. То е като метла 🙄🤦
Манди има очи като на Мая, а Тобчо наистина е двойник на Зак.
Нямах много време за всички теми,.в които чета и пиша затова чак сега ще честитя празници ви. Бъдете здрави, ценени, обичани и в хармония със себе си, дами! Това мисля, че е най-важното в този уж просто устроен живот.
 И аз пак си имам неволи и терзания около моите.

# 137
Данък и от мен. Сина, заврял муцунка в чашата с кафе / не пропуска /.

# 138
Здравейте, котешки мами 😅 Не съм сигурна, че въпросът ми е за тук, но ще питам. Имам котка на 2г. около 4кг., понеже често и купувам храна (паучове) в кашони, все имам спомен, че съм мяркала, че трябва да яде по около 2 пакетчета максимум 3 за нейните кг. обаче почвам да се замислям дали това не е за 1 хранене? 😂 Храня я по 3 пъти, и все е гладно, бе! Дори току що да си е изяла дозата, отворя ли хладилника веднага е дошла, забелязвам, че е станала и страшно нахална.. ако ме види, че ям веднага идва, скоро дори ми отмъкна луканката.. абе с 2 думи МНОГО СТРЪВНА!
П.с Живеем в къща и я пускам да се разхожда по квартала, скоро носеше кюфте в устата 🤣 явно и съседите и дават отвреме на време.
Та въпросът ми е, дали според вас и е малко, по колко давате на котките си, хубаво ли е да “преяждат” или да ядът доста повече от позволеното?

# 139
  • Бургас
Котка в кашон = много доволна котка...

# 140
  • София
Неделно ми е ❤️

Скрит текст:

Наближава обяд, а той ме е затиснал и не смея да мръдна (или не искам)😻

# 141
# 142
Не. Честно, пбезкуражена съм от вчера. И надрана и нахапана. Не искам пак да си го причинявам. Добре, че нося очила.
Котка, котка, ама и аз съм човек.
Не мисля, че ще й причиня вреда от малко седатив, нали така?

Само със седатив. Ралица имаше подобни проблеми с нея. Много страхливо животинче е.
Днес са 40 дни на Рали. Да я почетем и нека да почива в мир!

# 143
Не се коси, дай успокоително на котето.
Хората нали и ние вземаме нещо при стресови състояния…

А за лакомото коте - ами лакомо си е, аз сита котка - не съм видяла Simple Smile как се устоява на кюфте Simple Smile
Ако сутринта му предложиш втори пауч изяжда ли го? Бих му дала сутринта повечко, да се засити и после гранулки налични за през деня ако иска.

# 144
Здравейте,

Пиша Ви тук с молба за съвет или мнение относно спрея против бълхи и вредители Ектомин.
Котката ми роди 4 малки котенца, юли тази година, бяха вече на два месеца и реших да им взема спрея, защото се чешеха постоянно. Казаха ми в аптеката че е безвреден при близане, но все се съмнявам че това може би е причината за смъртта на котката ми и три от котенцата Sad  Нея я пръсках около 2 дни последователно каквото и малките, те сучеха от нея. Тя изчезна за два дни, повръщаше и след като я намерихме я заведохме в клиника, казаха че явно е вирус и след два дни лечение почина. През следващите дни всяко от котетата повръщаше, не искаше да се храни и починаха едно след друго.. просто искам да разбера причината дали спреят е довел до това. Все пак ги кърмеше и е отслабнал организма. Не е обезпаразитявана. И живееше в двор на село.

# 145
Да почива в мир, Ралица! NoProblems, разбира се, че си човек, но носиш голяма, голяма душа, и аз така повече от година се опитвам да се убедя, че и аз съм човек(заради тежката година, която имах с татко и дечко) и... заслужавам да ми се случи нещо добро... и то дойде, в къщи е, най - прекрасното слънчице Линка! Прекрасен човек си, затова се тормозиш, че трудно се получава с Мъри, но ние всички тук го знаехме, че няма да е лесно!
Не се тормози повече! Правиш най - доброто за нея, и Рали ако гледа от царството небесно ще е горда с теб и всички усилия, които полагаш за любимата Мъри! Гушкам те и успех с Мъри!
Една щастлива кака, разнасяща насам-натам Линка, пълнят ми сърцето. ❤️

И една пухена Линка - започна да ѝ расте повече козина 😻

И един въпрос, забравила съм как се слагаше скрит текст, малко помощ, че със снимките стават много дълги постовете ми. 😳

# 146
О, аз май тук също не споменах, че бебето ни се оказа момче 🙃😆. Обаче на мен супер много ми прилича на момиченце и му говоря в женски род 😄😆. Гледам го и не мога да му измисля име, нищо не ми се струва подходящо. Даже не знам женско ли да му дам или мъжко. За мен си е принцеса Пуха  🤭🤭🤭Повече клоня да му дам женско име и да си му говоря в женски род.  Вече така свикнах и ми е трудно в мъжки 😅

# 147
  • София
Здравейте коте-мами, имам въпроси :
- как да приуча коте Сиси да спи в леглото за нея - то е от тези високите , на три етажа
-- проблем ли е, че напада кучешкия пастет от Билла   / веднаж, до като се озърна, Яде от него /  и от тогава обръща гръб на суха/мокра котешка храна и то качествена
мерси

# 148
  • Варна
Светла ѝ памет на Ралица. да почива в мир.

Дами, супер са сладки котета в кашоните. Зак и Харко - обичам ги.
AnyHr, знае си Блеки кое е хубавото, не му разваляй рахата, я как райски се разположил Simple Smile
Cardhu, Сина ми е също любимец голям - радвам се да го видя и не знаех, че е кафеджия разкошния той
Morkovelka, и Мъри не отразява кашоните. Хем има поне 6-7 в едната спалня, празни. И в хола ми стои единия куфар отворен - заобикаля го отдалеч. Ако беше във Варна, щеше да има бой за тоя куфар кой да се пльосне в него. Тя обича да се препича на слънчице на вратата на терасата.
Лина става все по-сладка и мила. Явно е, че е добре гледана и много обичана. Благодаря за добрите думи, Лусия и и на всички вас, дами, вие си знаете, че сте страхотни.
Да не е гол спам и една снимка на царица Мъри.

# 149
Няма проблем, пожелавам ти успех в борбата за водене на лекар!

Общи условия

Активация на акаунт