Любители на котки - Тема 188

• 35 287
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
Мъри е копие на съседската котка. Разликата им е само в това, че съседската има и малко бяло под очите.
Да ви се оплача от едни познати. Много ме дразнят и не знам вече как да се оправям с тях😄. Искат да ме изкарат ненормална и луда затова, че си пускам котките и вътре😤.Улични ми ги наричат нямали място вътре, мръсни били, защо съм им слагала каишки, карат ме да ги пусна, да не ги храня, за да съм видела аз как щели да избягат. Те ми говорят 1000 пъти по-откачени неща, а мен луда искат да направят 😾🤦‍♀️🤦. Ще си прасна главата в стената. Просто не ги понасям, но трябва да си мълча.
Мърлячи ли сме ние хората дето си гледат котките вън и вътре?Не мога да им хвана логиката как за куче може, но не и за котка,  защото видеш ли ходели навсякъде.
Пак ще ви питам как ги почиствате вашите след като ги пуснете вътре. Може и аз да съм в грешка, но толкова много хора си ги гледат така.

# 151
Явно са ти близки роднини,затова те докосва какво ти говорят.
Преди да имам изцяло собствени котки,"имах" тези на бабите ми.Живееха точно така-вътре-вън.За мен това е най-доброто,компромисно решение.Най-добре е да са свободни навън.
Аз знам,че моите не ги гледам,както трябва,защото не ги пускам навън.Обаче си имам странности-страхувам се,че няма да се върнат,че ще ядат сурови животни и много ме е страх от  кърлежи.
Иначе,с удоволсрвие бих ги оставяла да ходят навън,както много други котки тук/бездомни животни тук няма/.Още повече,че ми доказаха и двамата,че обожават да са навън.
Ако не съм права,че тези хора са ти близки,не си го слагай никъде.Ако съм права,не знам.Роднинските отношения са много сложна работа.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 23:22 от red soul

# 152
Здравейте,

Пиша Ви тук с молба за съвет или мнение относно спрея против бълхи и вредители Ектомин.
Котката ми роди 4 малки котенца, юли тази година, бяха вече на два месеца и реших да им взема спрея, защото се чешеха постоянно. Казаха ми в аптеката че е безвреден при близане, но все се съмнявам че това може би е причината за смъртта на котката ми и три от котенцата Sad  Нея я пръсках около 2 дни последователно каквото и малките, те сучеха от нея. Тя изчезна за два дни, повръщаше и след като я намерихме я заведохме в клиника, казаха че явно е вирус и след два дни лечение почина. През следващите дни всяко от котетата повръщаше, не искаше да се храни и починаха едно след друго.. просто искам да разбера причината дали спреят е довел до това. Все пак ги кърмеше и е отслабнал организма. Не е обезпаразитявана. И живееше в двор на село.
Малко е съмнително дали може да е от спрея. Трябват още данни. Така описано аз бих казала, че от панлевкопения са загинали, но възрастните над годинката обикновено оцеляват. Освен ако не е била млада майка под годинката... Rolling Eyes И обикновено измират котетета между 3-6 месечни, под 3 месечните имат шансове да оцелеят, тъй-като сучат от майката и взимат антитела. Ако първо майката е загинала, е много вероятно да е панлевкопения. При панлевкопенията освен повръщане има и диария. Малките имаха ли диария?
Само едничко ли оцеля? Ако всички си пръскала накуп няма логика само едно да не се е натровило. Клони към панлевкопения повече.

Здравейте коте-мами, имам въпроси :

-- проблем ли е, че напада кучешкия пастет от Билла   / веднаж, до като се озърна, Яде от него /  и от тогава обръща гръб на суха/мокра котешка храна и то качествена
мерси
Кучешкия пастет, особено с телешко, е доста апетитен. И моите котки са яли от него. Проблемът е само един - подрискват се.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 21:43 от amy_nka

# 153
Оооо, и аз си гледам моята и вътре и вън, отначало имах същите опасения, че няма да се върне или че нещо ще и стане, но дойде 1 период, в който бяхме в абсолютно основен ремонт и постоянно влизаха и излизаха хора, понякога дори нас ни нямаше (разбираемо) и тя излизаше, защото я беше страх. След това започнах да я пускам по малко, а сега вече си е почти като куче на режим 😁 научи се да ходи на тоалетна навън и вътре дори нямаме и пясък, което е още по-добре! Съседите повечето знаят, че е нашо коте, както вече казах, дори и я хранят понякога. През нощта си спи вътре (повечето пъти) стига да не се е запиляла някъде 😅 Иначе си я къпеме понякога, има си каишка и за бълхи, водим си я на ветеринар, но не правя нищо специално. Котките сами по себе си са доста чисти, козината никога не и е била мръсна, и то се усеща като я погали човек, че не остава мръсно по ръката, другото е, че тя постоянно се мие, особено преди сън по 20-30 мин. “душ” си прави 🤣 И на пук на всички, които се чудят “ама как така и вътре и вън” ще добавя, че имам бебе на 1г.4м. с което от самото начало са заедно, детето си играе с нея, скубе я, дърпа я, гушка я … 😂 вероятно е похапнал тук там и някой косъм… Еми нищо му няма, бе! Нито е дал някоя реакция, нито пъпчица е имал. 😊 И въпреки, че повечето ми роднини бяха против, да гледам котка + бебе, не им се получи. Никога не бих си изоставила животното, за мен то също е дете. Както обичам да казвам - Не е важно кой те е родил, а кой те е отгледал, а като знам, че като я взех беше една шепичка живот, някой да ми каже, че не ми е дете! 😁

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 21:50 от ForestFairy13

# 154
Ехаа,още една европейска❤️

# 155
Ехаа,още една европейска❤
Не ги разбирам много породите 😁 тази е “улична превъзходна” … Но пък е с косъм почти като на персийка 😅

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 22:18 от ForestFairy13

# 156
Фиона се разхожда в градината и в градините на близките съседи по няколко пъти на ден. Не се отдалечава, не скита. Прибира се сама.
Малкото още си е само в къщи, докато не я кастрираме ще е така. На каишка сме я разхождали няколко пъти, любопитна е и харесва да е навън.

# 157
Видях Бени пред вратата на хола, но като му отворих запраши пак нанякъде. Ще ме побърка това добиче Rage

# 158
Нори,ако идва в градината,сложете му капана в нея.Явно е изплашен и недоверчив за това.

# 159
Капанът е в градината, вътре му слагам яденето и всичко си изяжда. Ще го активирам утре или вдругиден. Ама нахалникът ме гледаше през стъклото все едно иска да се прибере, а пак избяга..

# 160
И аз мислех,че Сакура търси да се прибере,обаче истината беше друга.Много страда,когато си я прибрахме.Зак също рева с дни пред прозореца,от който излизаше,когато му го затворих.Те си обичат навън.
Но,щом Бени си стои я двора,ще се хване в капана.

# 161
Здравейте, вчера взех вкъщи едно котенце и му сложих препарат за външно обезпаразитяване. Взех го от магазин за домашни любимци - поисках такъв препарат (като казах, че е за малка котка) и ми дадоха ампула Фипрон. Сега се чудя дали постъпих правилно, защото пише да не се слага на котка под 1 кг, а това определено е по-малко (макар и да не е съвсем малко коте). За съжаление не прочетох цялата листовка предварително.

Слагала съм на моя котка в миналото, но беше друг препарат(помня само, че беше син) и не помня какви са били инструкциите и противопоказанията.
Освен това - вече трябва да са минали поне 8 часа, а бълхите още се движат - дали ще опадат сами?

От магазина ми препоръчаха и хапче за вътрешно обезпаразитяване, но не съм много сигурна как да му го дам ...

# 162
  • София
Хубава нова седмица!

# 163
Котка вътре и вън е може би на-чудесното. Хем си запазват свободата, хем има къде да се приютят когато е много студено и има кой да сипе съд с вода когато са големите горещини.

Но с една уговорка все пак, при това съществена - ако не се живее близо до оживени градски булеварди с бързо профучаващи коли. И животното все пак е по-добре да е кастрирано.

Инак се получават кофти инциденти. До къщата ни в малък град в Родопите имаме една съседка, която има десетина котки. Малък, малък градът, но къщите ни са на единствения оживен булевард. Съседка до нас отглежда така котките си на този принцип - вътре и вънка. Ми то хубаво ама с тоя булевард ко праим? Миналото лято бяхме там за няколко дни. Съседката се оплака за няколко убити от коли нейни животинки.

Ама чакай сега то не става хем навън да ги пускаш,. хем да не кастрираш, хем да са 10 броя. Като се разгонят котките и котараците заради мерака си прескачат улици, огради, ходят къде ли не.

# 164
  • Бургас
Лигла:

Глезла:

Тук се вижда как виси счупената опашка:

Общи условия

Активация на акаунт