Любители на котки - Тема 188

• 35 277
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, днес дечко е чула мяукаща кола и е написала бележка и я оставила на чистачката, че се чува мяукане на коте да огледат колата
преди да тръгнат и под капака. Та ме пита какво се прави в такъв случай,  аз не знам, добре се е сетило за бележка, ама колата е чужда собственост, не може да я пипа. Дайте съвет какво може да се направи, единствено се сетих да я примами с храна и ако не е заклещено да излезе.

# 166
До момичетата с котетата, които са поглъщали чуждо тяло.
Според вас нормално ли е вече поне 3 изхождания да изхвърля от тъпия плюш на дивана? Направо недоумявам, колко точно е изяла, за да го има в изпражненията....
За капак отворих 3 пауча от които само един хареса и изяде половин.
Тя никога не е отказвала пауч /но и никога не съм и предлагала предимно пауучове/ та съм доста във филма, че се случва нещо и не мога да се успокоя. Не дава да и пипам коремчето и дори става агресивна и аз си вадя заключения, че я боли коремчето.
Иначе бяга, подскача, гони мухички и играе с опашката си...
Говорих с докторката, която я преглежда и решихме да не я подлагаме на стрес за момента.
Определи я като котка с характер, наистина е такава моята Кити.

# 167
Здравейте, вчера взех вкъщи едно котенце и му сложих препарат за външно обезпаразитяване. Взех го от магазин за домашни любимци - поисках такъв препарат (като казах, че е за малка котка) и ми дадоха ампула Фипрон. Сега се чудя дали постъпих правилно, защото пише да не се слага на котка под 1 кг, а това определено е по-малко (макар и да не е съвсем малко коте). За съжаление не прочетох цялата листовка предварително.

Слагала съм на моя котка в миналото, но беше друг препарат(помня само, че беше син) и не помня какви са били инструкциите и противопоказанията.
Освен това - вече трябва да са минали поне 8 часа, а бълхите още се движат - дали ще опадат сами?

От магазина ми препоръчаха и хапче за вътрешно обезпаразитяване, но не съм много сигурна как да му го дам ...

Бълхите ще изчезнат до 3-4 дена - при Том за толкова време стана, въпреки че не ми се чакаше много-много и си го пощех всеки ден. Laughing
Относно хапчето - аз успях да го дам по старомодния начин директно в устата. Ако е някое борбено коте - може другите да знаят по-хитри начини.

# 168
Благодаря за отговора Simple Smile Мисля към четвъртък да го изкъпя - дано да са измрели до тогава.
Още не съм сигурна какъв му е характера - познавам го от навън като много добричко (затова и реших да взема точно него), вчера ме депресира как плачеше и се мяташе в клетката, но след това се държа добре - яде, пи и ходи до тоалетна (на правилното място - само не съм сигурна дали е разбрало, че ще трябва да ходи все на едно и също място). В момента май е в апатия - основно спи и изглежда тъжно - не че му липсва навън, а иска непрекъсната компания (обаче само от време на време му обръщаме внимание, заради бълхите - ако не бяха те, щях да го пускам навсякъде).

# 169
Няма проблем, какво си правите с Мъри?

# 170
Гордея се с мойто момиче! ❤️Котенцето е спасено и вече мърка при моя приятелка. Мислих, че ще я уговарям дълго, но било любов от пръв поглед.
Появил се някакъв чичко като видял деца да се суетят около колата, те му обяснили, че чуват коте. Той познавал собственика и се обадил и слава на Бога не е било заклещено, само много, много уплашено, дечко каза даже много охраненко. Аз се бях обадила на моя дружка да иди да види какво се случва и да помогне на дечко ако се наложи, че бях на работа и... пълно щастие, било момиченце и вече си мърка при моята дружка.

# 171
Браво на детето!

# 172
  • До морето...
lusia,еха,че късмет е имало❤️Браво на дъщеря ти и твоята приятелка. Една бездомна душа по-малко..

# 173
pppqqq , като взехме Биби тя имаше доста бълхи, мисля че около 48 ч. по-късно ММ я занесе при ветеринаря и той я напудри с някакъв прах, който гони бълхите.
Още от самото и вземане не съм я ограничавала, гушках я и оставях да се движи свободно навсякъде.
Никой от нас не е бил нахапан от бълхи.
Честно казано не знам как точно действа пудрата, дали убива бълхите или ги отблъсква по някакъв начин, но проблеми не сме имали.

# 174
  • Бургас
Когато взех Харко, беше целият в бълхи. Както е беличък, се виждаха как нон стоп щъкат.
Бялата гад обаче настоя да спи при мен на леглото. Нямаше как, оставих го. Никаква бълха не ме ухапа, на другия ден ходихме на лекар за обезпаразитяване.
Сам не можеше да се качи на леглото,  даваше лапи да го взема и кача:

# 175
Гордея се с мойто момиче! ❤️Котенцето е спасено и вече мърка при моя приятелка. Мислих, че ще я уговарям дълго, но било любов от пръв поглед.
Появил се някакъв чичко като видял деца да се суетят около колата, те му обяснили, че чуват коте. Той познавал собственика и се обадил и слава на Бога не е било заклещено, само много, много уплашено, дечко каза даже много охраненко. Аз се бях обадила на моя дружка да иди да види какво се случва и да помогне на дечко ако се наложи, че бях на работа и... пълно щастие, било момиченце и вече си мърка при моята дружка.

Респект към всички замесени! ❤️

# 176
# 177
Толкова ми е емоционално детето, че почти не спа за радост на Лина. Grinning Аз го разказах красиво, но и двамата мъже са псували и нареждали какви ли не, детето от това се е стресирало много, та добре, че дружката ми е отишла на време и се е намесила. От това се притеснявах най-много, защото си познавам детето, че нямаше да се откаже, а и по телефона звучеше тревожна, повтаряше, може ли да умре, какво ще му стане и т.н.,и като не знам на какво ще попадне от човеците... душата ми се пукна. В къщи много говорихме за цялата случка и колко трябва да внимава с хората, защото от това, което чух, човека сериозно е бил разтревожен за колата си и това как децата могат да направят нещо заради тъпата котка. Все пак, псуващи и груби свършиха работа, така гледах да говоря да поспи малко ама... Защо сме такива хората...? Май само в тази тема срещнах Човеците!

# 178
....Защо сме такива хората...?
Ми защо, защо... Защото рядко някой в днешно време разсъждава над въпроса защо съм на тоя свят. Всеки спасява кожата, кинтите... А сме тук да учим. Чисто и просто училище. Ама вместо да се учим на състрадание, ние често бягаме от час.

Гледах клипчето, което сподели Red Soul. Някои котки какъв бурен и интересен живот водят.

# 179
  • Варна
Lusia, дъщеря ти е се е доказала като истински Човек. Можеш да се гордееш с нея, тя е не само добра, но и действена - най-важната комбинация за успех в живота.
Относно грубостта и псуването - въпрос на натюрел, но също и гледна точка. От гледната точка на шофьора, коте под капака е най-голямата възможна гадост, защото ако  не го забележиш и запазиш колата, а то е в двигателя, освен че ще го убиеш особено жестоко, и двигателя на колата ще замине. Та освен за котето, тук притеснението и за колата е допринесло за разпалване на емоциите.
Добре, че котето е вече задомено.

По въпроса за бълхите - мен от бълхи не ме е страх, но са ми неприятни, а кърлежите  още повече. Ако са много много, бих изкъпала и след това внимателно сресала/опощила.

Поми, с Мъри сме си супер. Понеже не давам индикации за клеткозалавяне, тя е много добро, мило, гальовно и послушно котаче. Говори ми, закача се с мен, умилква се. Хвана ли клетката обаче - дим да я няма и кой откъде е!
Обича Пурина финално - и гранули и супа. Храни се по малко през целия ден, ака и пишка редовно, току повърне като преяде. Нормална котешка картинка.
Усмихнат ден, дами, и да ви е на късмет!

Общи условия

Активация на акаунт