Любители на котки - Тема 188

• 35 257
  • 764
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Грижа се за доста котки, но в момента имат страшно много бълхи при положение, че ги обезпаразитявам с Fypryst за кучета (разделям приетата и ги капя всички). Пробвала съм и с повече мл да им сложа, тъй като меря със спринцовка, но резултат няма…Възможно ли е, паразитите да са развили резистентност към активната съставка - Фипронил или аз не мога да оцеля дозата? Моля, дайте ми съвети за друго лекарство, което действа, но е и рентабилно.

# 181
 Сега си оставих котето за първи път само, не знам дали няма да се почувства зле...
Видях, че шампоанът, който са ми дали в зоомагазина е за малки кученца, а не за малки котенца - взех го с други неща и въобще не съм му погледнала етикета. Дали ще му стане нещо от него?

# 182
Нищо няма да му стане.Обаче,като си взела котето от магазин,върви по-скоро на вет да провери здравословното му състояние.
Защо ме търсиш?, също като хората.Някой живеят интересно,други си живуркат.

# 183
Котето не е от магазин, от улицата е. Ще го заведа скоро на ветеринар.
Преди да го взема отидох в зоомагазин и му купих тоалетна и други неща.

# 184
О,извинявай! Мисля че скоро имаше коте от магазин...

# 185
Здравейте! Грижа се за доста котки, но в момента имат страшно много бълхи при положение, че ги обезпаразитявам с Fypryst за кучета (разделям приетата и ги капя всички). Пробвала съм и с повече мл да им сложа, тъй като меря със спринцовка, но резултат няма…Възможно ли е, паразитите да са развили резистентност към активната съставка - Фипронил или аз не мога да оцеля дозата? Моля, дайте ми съвети за друго лекарство, което действа, но е и рентабилно.
Да. Някои бълхи са резистентни на фипронил. Смени с Advantage. С тях обаче не можеш да си правиш дозировки за котка от пипета за куче. Втората съставка е в пъти повече от допустимата за котка в кучешките пипети. Трябва да купиш кутия от 3 пипети по 0,8 мл, за да ти излезе най-евтино. Дозираш по 0,1 мл/кг.
Още по-евтино ще ти излезе ако вместо Advantage купиш аналога Moxiclear, който освен за външно съставките, включва и за вътрешно. Пак по 0,1 мл/кг е дозата за котка. Не можеш да ползваш кучешките. Този трик с кучешките става само с фипронила.

# 186
  • София
Здравейте,
отскоро имам коте вкъщи.Взех го от улицата.Може ли да ми кажете най-ефикасният метод за отстраняване на космите от дрехите.Благодаря.

# 187
Такива ролки - тази е от Икеа, там има и допълнителни накрайници, но ги продават и другаде.
https://www.ikea.com/de/de/images/products/baestis-fusselrolle-g … 08842_s5.jpg?f=xl

# 188
  • София
Такива ролки - тази е от Икеа, там има и допълнителни накрайници, но ги продават и другаде.
https://www.ikea.com/de/de/images/products/baestis-fusselrolle-g … 08842_s5.jpg?f=xl
Благодаря.
С тези съм в момента, но много бързо свършват.Все ми се искаше някаква "машинка".Има най-различни в интернет и затова се допитах до вас.

# 189
Благодаря.
С тези съм в момента, но много бързо свършват.Все ми се искаше някаква "машинка".Има най-различни в интернет и затова се допитах до вас.

Може би силиконова ролка ще Ви свърши работа, тя е за многократна употреба.
https://levon.bg/pochistvane-i-poddruzhka/rolka-za-pochistvane-n … onova-mnogokratna

# 190
  • Варна
Силиконова ролка взех от Пепко, забравих колко лв бяха, върти ми се 2 лева. Вършат работа. Другото което имам е това
Скрит текст:
, също върши добра работа.

Вчера взех фурминатор, за котета, за късокосмести. Много му е гъста и перушинеста козината, мисля, че има много за сваляне.
В събота сложихме първа ваксина на Тео, 5 валентна. До снощи ми беше един такъв омотан, посърнал, ленив. Намали храната наполовина Sad.
Тази сутрин вече си беше предишната фурия, доста се притесних.
Данък от снощи на моя глезанчо
Скрит текст:

# 191
  • Бургас
И аз имам от Пепко.
Около 2.50 лв.

# 192
Данък от снощи на моя глезанчо
Скрит текст:
Прекрасен плюш е Blue Heart

# 193
При нас се получи много гадно - заведох котето на ветеринар, казаха ми, че е болно от т.нар. котешка чума и че ще умре, а ако го лекуваме има само 30% вероятност да оживее. На улицата си беше здраво, не знам как стана това изведнъж Sad
Някой тук имал ли е подобен проблем - как протича лечението и дали има смисъл да го провеждаме? Ветеринарката не даде много надежда...
Скрит текст:
Такова малко коте - да не го измъчим напразно с тези вливания (то направо подивя по време на прегледа, имах чувството че ще му се пръсне сърцето, а и е разбираемо - правят му тестове, мерят му температура)... Има ли вероятност тестът да не отговаря на истината и да се оправи?

# 194
Днес и двете ми говеда са ваксинирани, след месец - с бустър.

Казаха ни по ветеринарни кабинети и аптеки да търсим това за обезпаразштяване и да се дава всеки месец. Имало го на хапчета и пипети, било бюджетно. Сега ни дадоха Стронгхолд.

Първа ваксина им е. Тя е на 4 години, той на две, апартаментни. Мериха ни - тя е 5,800 кг, той - 5,200. Трябвало да ядат сутрин и вечер ама на мен ми е трудно. Свикнали са хем да просят сутрин, хем като се прибера.

Гледаха устата на Саблезъб- така го нарече докторката. Всичко му е наред.
Говорихме и за поведението му спрямо нея. Битка за територии е основно. Да внимаваме да не я гони да й яде яденето. Казва че много го е боляло докато е имал зъби.

Хващането си беше мъка. Имах работа, прибрах се в уречения час. Той с каишка на врата, тя си дреме в кашона. Хванах я, майка ми не успя да затвори клетката. Избяга и се качи на гардероба. Свалих я, втори опит. Прибрахме я и проглуши света. Даже и той започна да реве с глас в асансьора. Почти ням е.
Докторката много му се зарадва, похвали го. С него няма проблеми. Казах й че с нея битката беше половин час за влизане в клетката и я попитах дали има ръкавици. Тя каза че едва ли е толкова страшно. Тя я вижда за първи път.
Приготви едно плюшено одеяло и качих клетката на масата. Три ръце - нейните, на майка ми и моите и я извадихме. Аз се мръдна встрани. Докторката каза сега много бавно и спокойно. Говори й колко е хубава, успя да й огледа устата и каза че всичко е наред. Премери я в другия кабинет като майка ми я носеше на ръце.

Моите и двамата имат обикновени кожени каишки.  Понякога помага.

Сега вече и двамата са с ваксини, кастрирани, обезпаразитени. Яд са ни само кг и храненето. Вече добър господар/слуга ли съм?

Всякакви мнения ще са ми от полза.

Няма проблем, вие все някога трябва да отидете на доктор ... Как?

Общи условия

Активация на акаунт