Любители на котки - Тема 188

• 35 252
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
Съжалявам за котенцето с чума,но нямам опит и съвет.В темата има опитни потребители,дано се включат.
Аз исках да покажа Закари.Какъв е кавалер и колко внимателен,грижовен и нежен е с това ефирно същество. От както го имам ми доказва,пе си е "слон в стъкларски магазин"

# 196
Ох, не знам и аз какво да направя - то от два дни е вкъщи, кога се е заразило... Отвън има толкова котки - и малки, и големи - живеят си с години, а на това какво му стана, горкичкото Cry

# 197
А то изглежда ли болнаво?

# 198
Здравейте,
отскоро имам коте вкъщи.Взех го от улицата.Може ли да ми кажете най-ефикасният метод за отстраняване на космите от дрехите.Благодаря.
С тиксо.

# 199
То получи три пъти разстройство днес (по малко), но може и да е от пауча.
Освен това беше стресирано от това, че го залових, така че не съм сигурна какво е нормалното му поведение. Сега след прегледа е унило (въпреки че при пренасянето и по време на прегледа буйстваше), а и му биха инжекция срещу разстройството, което също го стресира.

Сега чета, че за котета под 5 месеца няма шанс за оцеляване, дори при агресивно лечение - ужасно Sad

# 200
Под капака на една кола пред блока мяукаше коте.
Майка му жално го търси.
С огромни усилия разбрах чия е колата и собственика го извади и пусна при котката, която го търсеше.
Обаче тя го изсъска и те го прие, то се изплаши, пробвах да го хвана, но е даваче и се скри някъде, вероятно пак под капака на кола.
Имате ли някакви идеи какво да правя, вече не мяука и не мога да се ориентирам.
Възрастната котка продължава да обикаля и мяука, но него не чувам...

# 201
До 48 часа няма ли подобрение, след 72 часа няма да е живо. В рамките на това време можеш само да му пуснеш топлина (кварцова печка, ел. възглавница, водна възгавница) и да му даваш течна храна със спринцовка. Ще спре да яде и ще се обезводни. Ще започне също да повръща. Съжалявам за мъчението, което ще видиш и преживееш... Pensive

Пп. Няма такова нещо като "агресивно лечение". Има съпортив терапия, която се състои в подаване на течности, защото умират от обезводняване и глад.

# 202
Говедата след стреса днес:

П.П.

Меси си кашона.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 20:36 от Поми

# 203
pppqqq, ужасно, amy_nka разбира много и ако това го чака котенцето... много тъжно, много!
 kitty007, и ти си в нашия филм от вчера. Уффф, стана им студенко на котенцата и се навират където не трябва!
Поми, много сладки говеда 😁 и на Лина днес ѝ боднаха втората ваксина.
Днес беше другия лекар и той огледа оченцето дето сълзи и той каза, че е от слъзния канал, разтри го хубаво и да продължаваме и ние така с масажче. Каза, че има и друг вариант да ни прати при негов колега, който под упойка с тъпа игла минава по канала, но не било наложително да масажираме, секрета е бистър, очето също изглежда добре. Не мисля да ѝ го причиняваме на бубичка. За сега да не чуе дявола Линка се държи доста прилично на ветеринар, предния доктор, който я гледа надничаше и каза "това е най - яката мацка" 😄. Още е мъничка и предполагам за това, личи си, че се страхува, зениците ѝ се разширяват яко.
Една размазваща Линка. 😁

# 204
Здравейте, преди 3 дни нашето котенце падна през балкона на петия етаж, без да го видим. То е само на 5 месеца. От тогава излизаме по всяко време на деня и нощта, обикаляме наоколо, викаме го по име но няма и следа от него.
Живеем в блок който се намира в центъра на града, като наоколо е доста оживено. До нас има много къщи с големи дворове,  където е много вероятно да се скрие. Разпитахме всички съседи, но никой не я е виждал. Отчаяни сме , но имаме надежда че е жива. Ако някой от вас е бил в подобна ситуация моля да сподели опит. Всичко ще ни е от полза.
Лека вечер!

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 23:32 от Lusy7

# 205
Здравейте, преди 3 дни нашето котенце падна през балкона на петия етаж, без да го видим. То е само на 5 месеца. От тогава излизаме по всяко време на деня и нощта, обикаляме наоколо, викаме го по име но няма и следа от него.
Живеем в блок който се намира в центъра на града, като наоколо е доста оживено. До нас има много къщи с големи дворове,  където е много вероятно да се скрие. Разпитахме всички съседи, но никой не я е виждал. Отчаяни сме , но имаме надежда че е жива. Ако някой от вас е бил в подобна ситуация моля да сподели опит. Всичко ще ни е от полза.
Лека вечер!
Разлепете плакати със снимката на котенцето в квартала ви, или ако сте от малък град, можете да пуснете и снимка във фейсбук, че я търсите ( в големите градове като София трудно ще подейства този метод според мен, аз съм от малък град и не веднъж съм виждала такива “обяви”, повечето пъти се намират животинчетата 😊 ) не се сещам за друго, дано се намери и да не и се е случило нищо лошо! Успех 🙏🏻

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 01:04 от ForestFairy13

# 206
И роднини ме дразнят и такива дето не са ми никакви. Онзи ден ме ядосаха хора с куче , които  ми казваха да не храня котетата и как съм щяла да видя, че ще изчезнат. Те намали къщи, а ходили там където има ядене. Да съм си вземела куче, че били по-хубави, те не знам си какви истории слушали за котки, 1000 идиотии още. И почнаха заради това, че казах, че ще им взема табелки с имената😂. И се почна 🤦🤦🤦много съм се вживявала.

На мен нищо не ми даде доктора след като боцна бебето. Да искам ли нещо другия път?
Доктора на моите нищо не им прави 🙄 изобщо не ги преглеждат така както описвате вашите прегледи. Нито зъби им е гледал, уши, теглене, нищо, а и тест никакъв не направи на бебето 🤔.
Сега се сетих, че те нямат и паспорти. Да им направя ли? Само за ваксините ли е тоя паспорт? От ветеринаря ли да искам да им направи? Толкова и ще ми направи тоз техен доктор 😂. 20 лв ли струваше тоя паспорт?

# 207
Morkovelka99, на нас паспорт ни издаде с първата ваксина и не ни е взимал пари за него, защото гледам, че сега след втората цената си е същата. Единствено ни попита, домашно ли ще е котето или ще излиза на вън и ще има контакт с други котета защото тогава се слагало допълнителна ваксина. Иначе вчера я прегледа, но не я изтегли, забрави ли, не знам, но на другата маса имаше 3 бебета кученца, кантара беше там, сигурно за това. На лепящо листче ми написа на колко кг. по колко се дава обезпаризитяващо и следваща ваксина  1 година след тази, която сложи и ми го лепна отгоре на паспорта.
Опита ми с ветеринарите покрай кучетата ми в миналото е дооооста богат и този, който най - много харесвах е починал за съжаление, невероятен беше, а с каква любов се грижеше от 100 км личеше, че е роден за това! Заради Лина бях разпитала много хора, които знам, че имат любимци и се спрях на двама, отидохме при този, който ни е по - близко и за сега сме доволни. Трима доктори са, и тримата са я преглеждали и ми харесаха, а дано и за напред да е така и Линка да е здрава де, да не се налага освен рутинни прегледи.

# 208
Паспорт не е задължителен,ако няма да излиза някъде.
Иначе,за себе си може да го направиш.Ще си пазиш ваксинациите и поне няма да записваш другаде какво и кога сте правили.

За изгубеното коте- малко по-назад в тази тема и в края на миналата,има писано и идеи.

# 209
Ми за сега нямам планове да ходят в чужбина.
Lusia,  каква допълнителна, знаеш ли?
На мен 20 лв ми взе за първата, другия път сигурно пак толкова, не знам не съм питала.
Може и да не им обръща толкова внимание, защото знае, че са външни🙄.Ама хапчета и пипети им купувам и от него, ваксини, това не ли показателно, че на собствениците им пука за тях, а не са ей така. Знам ли го, но такава грижи не са получавали 😄. Даже и болни като съм водила  Манди и Тобчо пак лечение по това какво му казвам само.
Много ми е близо и затова там ги водя. Нямам друг избор за жалост. Другия път ще се направя на луда и ще искам да изтеглим бебето 🤣 ей, така за експеримента да го видя кво ще ми каже.

Общи условия

Активация на акаунт