Любители на котки - Тема 188

• 35 257
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
Тя не му изписа лечение - каза ако искам да го нося на вливания, но шансът за оцеляване е малък. И това беше.
Не се отказвай от него, рррqqq. Понякога стават чудеса, а и да не станат поне му дай топлинка в краткия му живот.
От днес започнах да й давам хапчета (изписани от друг вет) - не с храната, с насилствено вкарване в гърлото. Също и пробиотици. Тя все още си пие вода сама от време на време, като че живна малко след първата доза лечение, но ще видим до довечера.

# 241
Здравейте! Имам мъжки британец на 1г. и 5 м. Пролетта беше направил алергия от една марка храна и от тогава вече няколко месеца яде само Josera sensicat. Поръчвах чувал чета по 2кг. от зооплюс, той си хапване с кеф и всичко беше точно, докато не реших да му поръчам 10кг. чувал, защото излиза по-изгодно. Оказа се обаче,  че той само я помирисва и отказва да я яде. След няколко дни в опити да го накарам днес купих от магазина до нас същата марка само, че насипна 200гр.да го пробвам и за мое учудване си я хапна с кеф. Забелязах, че гранулите, които са насипни и тези в чувала са с различна големина и леко разминаване в цвета. Случвало ли се е на някой от вас подобно нещо? Чудя се сега какво да го правя този чувал за който дадох 116лв. Дали ако пробвам да му смесват и двете ще мине номера?

# 242
Морковелка, моята Кити, също не е от мъркащите котета. Мърка, но рядко и не на мен, тя обича приятеля ми.
Lusia, скоро водих същия разговор с нашата вет. Предходните две ваксини на Кити са тривалентни. Тогава не ме бяха информирали, че съществува друга.
Питах дали е проблем, следващата, която се прави на годинката да бъде петвалентна, тя каза, че няма нужда след като котето не излиза навън и не контактува с други котки.
Препоръчва, ако котетата са повечко у дома. Когато попитах не може ли ние да пренесем отвън нещо, тя отговори, че тия болести не се предават по този начин.
Аз все още не съм решила за себе си с какво ще я ваксинираме, но ти споделям, за да не се притесняваш, какъвто и избор да направиш.

# 243
Vivian321 и нашата принцеса го е правила и прави този номер. От разговор с работещ в зоомагазин разбрах, че по-малките опаковки на една и съща марка храна са различни от големите. Може и завода на производство да е друг. От личен опит - купувам от зооплюс Роял Канин 4 кг. Всяка нова опаковка в началото след отваряне и се цупи и не я иска, после я прояжда. Според мен, всяка партида е леко по-различна на мирис. Пробвала съм да смесвам храни и не се приема от моята глезла. Успех и дано я прояде.

# 244
Морковелка, аз мислех, че голямото ни  котараче не мърка. Обаче всъщност мърка, но някак безшумно. Чувствам трептенето, когато допрем глави или си сложа ръката на гушката му. Малкият пък за сметка на това толкова мърка, че чак имам чувство, че се дави от мъркане.

По повод на малкото болно котенце - явно има такива 'ветеринари'. Скоро съседка грабнала от улицата съвсем мъничко плачещо котенце със залепнали очички. Взела го и веднага в махалата на вет. Той ѝ дал само мехлем, до колкото разбрах не го прегледал, претеглил. Никакви други лекарства, предписания, съвети как да го лекува, как да го храни, колко се очаква да яде, как да му помага да се изхожда. За мен това е крайно неадекватно отношение!

# 245
Vivian321 и нашата принцеса го е правила и прави този номер. От разговор с работещ в зоомагазин разбрах, че по-малките опаковки на една и съща марка храна са различни от големите. Може и завода на производство да е друг. От личен опит - купувам от зооплюс Роял Канин 4 кг. Всяка нова опаковка в началото след отваряне и се цупи и не я иска, после я прояжда. Според мен, всяка партида е леко по-различна на мирис. Пробвала съм да смесвам храни и не се приема от моята глезла. Успех и дано я прояде.
   Ох, да да я прояде, че е много гадно така. Като го взехме беше на 3 месеца и аз накупих  един куп скъпи храни, които после подарявах на познати. Омръзна ми да си давам парите на вятъра, явно ще е най-добре да му взимам насипна, поне няма да се чудя какво да я правя като спре да я яде Sad

# 246
То освен, че не мърка и гласчето не можеш да му чуеш 🤭. Почти не мяука, а когато го прави е толкова тихичко и нежно. Много е добричко. Малко не обича май да бъде пипано, но като реши само си идва и си ляга до теб.Аз затова пиша, че искам да го науча да бъде гушливо, за да не му пречи галенето и мачкането. В главичката ми прилича на лисиче🤭🤭🤭.Ох, новата ми любов😆.
Как да го кръстя само се чудя.

# 247
Така нежно го описа❤️,че ми идва да е Облаче.
Миналият "чврен петък" ин взех количество храна,което стигна почти до юни.Обаче и аз се притеснявах да не се проявят като "истински котки" и да се чудя к'во да ги правя тия килограми котешка храна.
Опитай да я смесваш с другата,реално и нямаш кой знае какъв избор друг

# 248
Здравейте нова съм в темата. Искам да ви представя нашия Оливър❤️. На 1 година и 3 месеца,  кастриран. .

# 249
Колко любопитно гледа Оливър!

# 250
  • До морето...
Здравейте нова съм в темата. Искам да ви представя нашия Оливър❤️. На 1 година и 3 месеца,  кастриран. .
Здравей, сладък Оливър😊
Наборче е с моето котаче🥰

# 251
Добре дошли в темата. Много сладък е Оливър.
Поздрави от Оливия, сякаш му е братовчедка.

# 252
Благодаря на всички за топлото посрещане❤️.
Оливия я бях видяла някъде преди. И аз се изненадах приятно от съвпадението в имената и силната прилика😍. Радвам се, че и вие я забелязвате🤗.

# 253
Удивителна прилика между Оливър и Оливия, като братче и сестриче.
Моята Кити също е наборче на Оливър ❤️❤️❤️

# 254
Morkovelka99, толкова е миличко бебче, сладкишко, идея нямам за име. И за Лина бях с друга идея, ама дечко рече и отсече Лина и мама замълча, мир да има.  Grinning
Привет, Оливър, красавец!
Kitty007,  благодаря за инфото за ваксините!
Дечко ако разбере, че съм качила нейни снимки, ще ми се разсърди, ама майчино сърце...прелива, да ги гледам заедно-безценно! Лина е истинска магия, върна усмивката и блясъка в очите на кака. Обожавам ги тези мои бамбини!

Общи условия

Активация на акаунт