Любители на котки - Тема 188

• 35 241
  • 764
  •   1
Отговори
# 255
pppqqq, наскоро и ние в къщи преживяхме същия кошмар, като теб сега с малкото коте. Ние така и не стигнахме до ветеринар и не разбрахме, какво се случи така внезапно, но сега като ви чета може би е било чума, само че при нас нещата се развиха много бързо на седмия ден, от както беше у дома и до другия ден си отиде.
Сега ми се е загнездила една мисъл в главата, че може би Оливър е самотен, тъй като по цял ден е сам в къщи. И решихме да му вземем другарче. Котето, което очакваме всеки момент да пристигне е на около годинка и се чудим дали ще се харесат. Малко се притесняваме дали ще се наредят добре нещата.
Вие как мислите, дали изпитват чувство на самота, когато са сами котките?

# 256
Две котки е по-добре от една. Мишето не е същата, откакто остана сама. Почти не яде, иска да играем с нея, а преди се бореше с Белка и определено й е скучно. Започна да ми скача по краката, по-тревожна е, лесно се плаши, не се гушка. Определено се промени. Cry

# 257
  • София
Днес рязах месо и имах помощник- седи и си чака наградката 😹

Скрит текст:
Няма такова мъркотене и подмазване... и имаше защо 🤣

# 258
Аминка, за това ли пишеш
Да вида да взема от някъде на моите освен.
Объркала съм. Sweat Smile Вместо Ветомун, съм написала Имуновет. Vetomune на VetExpert имах предвид. Това дето показваш не съм го срещала, но също би трябвало да върши същата работа.

Бебето е много хубавко!

# 259
Ветомун им давах с 300 зора пролетта май. Не помня кога, но тази година беше. Повече май няма да им взимам, защото зор видях с даването 😬. Аз каквото и да съм давала зор съм виждала с моите. Всичко усещат и не го искат. Изключение прави витаминозната паста на Дм и витамините на Beaphar. Тях с кеф ги поглъщаха и още искаха даже.
А слагате ли нещо на дъното на транспортните клетки като ги водите на лекар?
Като водих бебето, а и преди това Манди им сложих пелени, но те се въртят от страх и я правят на топка. Ако се напикат от страх пак няма да има ефект от пелените. А и да им е мекичко и комфортно докато са вътре макар и за кратко да им слагам ли нещо?

# 260
На дъното на транспортната клетка на Кити, слагам едно одеялце. Купила съм и от вторите употреби и тя много си ги харесва, а и така не я отделям съвсем от средата и. 
Виждам, че трудно даваш Ветомун, а защо не пробваш да го скриеш в тази паста от ДМ. Ние вече така я лъжем капризната, когато трябва да пие хапчета, изобщо не се усеща, даже за още пита.

# 261
  • София
Прекрасен петък 13-ти! 🍀🌞

# 262

Добро утро и честит Петък 13ти от Елизабет и Белла Sparkling Heart
Двечките сякаш посвикнаха, гонят се, играят си, търсят се, но това малкото е страшна напаст и досада Grin Не ни оставя на мира, Елизабет не може да се добере до нас от нея ...вечер само Белла като я няма се отпуска и идва ...Не знам, черното диване е хиперактивно ...дали не е от храната? Яде пастети от малка на Гурме голд. Свикна с тях, защото не ядеше сама и и ги давах със спринцовката ...
Ще бъда много щастлива ако ги видя да лежат още по близо една до друга, а още повече ако се гушкат ...ама ... за сега това са само мечти Hands Pray

# 263
  • Варна
Кетята ме притесни тази нощ. Вчера като се прибрах и двете се наредиха както винаги да ядат, после обаче бях страшно ангажирана с домашни, уроци и проекти на малкия, къпах се, готвих, пак писахме домашни, абе с две думи малко позабравих котките. И като си лягахме видях Кетя, че е легнала на паркета зад цветарника до телевизора. Друг път скача отгоре ми като си легна, гушка се, седи пак на паничката, тоя път нищо такова. Вдигнах я и я преместих на фотьойла, тя ме изсъска недоволно няколко пъти. Легна си там де, сви се на кравай и си заспа. През нощта към 4 часа се събуждам - няма я там. Намерих я под дивана... Пак свита на кравай и спи. Цяла нощ не излезе от там, сутринта пак беше там, но изправена. Изшумулках с гранулите, тя се наведе да ме гледа през една дупка в предната част, откъдето се хваща матракът да се изтегли напред, после излезе изпод дивана, дойде, аз я погалих по коремчето, както обича, тя се размърка и си хапна гранули, после пи вода, изяде пауч и половина, пак пи вода, излиза на терасата, приказва на сина ми, обаче... продължава да се държи стреснато и уплашено... Като тръгвах на работа я взех да я сложа на леглото, защото седеше в коридора, пак се разсъска и разпищя. Легна си нормално обаче, в нормална поза, една идея по-наежена. Преди 2-3 години имаше такъв епизод пак, два дни се кри, после все едно нищо. Мислех да я водя на доктор, но при положение, че сутринта изяде света... Да не я стресирам още повече? Какво може да я изплаши, нямаше буря, гърмежи, не сме се карали Crazy, нищо...

# 264
Излишно е да я водиш за момента. Някакво временно настроение или неразположение е било. Наблюдение.

# 265
  • София
Петък 13-ти ли било? Да се включа и аз с един Черньо. Simple Smile

Беше много смешно. Рибарят си имаше любимец и хвърляше малките рибета само на него. Дойде една костенуркова майчица, само кожа, кости и увиснали гърдички. Стоя при него, моли се, но нищо не ѝ даде. Тръгна си. След това дойде този Черньо. Рибарят хвърли поредната рибка на котарака с привилегиите, а Черньо му я взе под носа и бързо, бързо си я отнесе нанякъде. Joy

Месечинке, понякога се плашат от нищо. У нас някой ако се стресне от нещо, всички побягват панически и се скриват. А може и да ѝ се е случило нещо. Наскоро Преслава си беше разранила жестоко един нокът. Явно се е закачила и се е дърпала зверски. След подобна болка, винаги са с необичайно поведение.

pppqqq, как е котето?

# 266
Хванахме го с капана най-сетне Blush
Беше вир вода мокър, но иначе ми изглежда добре. Дали да записвам час за ветеринар? Не ми се ще да го стресирам допълнително. Не смея да го пусна и при Ади и другите котки. Изобщо всякакви съвети за приобщаване приемам и за какво да дебна здравословно.

# 267
  • София
Ей, браво! Hug

Аз не бих го стресирала. Сложи му капки за бълхи и вътрешни паразити. Когато ги срещнеш, сложи и на другите. Той е ваксиниран и не би трябвало да се е разболял.

# 268
  • До морето...
noragami,супер новина.Вярвам,че е добре беглеца.Нека си почине и успокои 😊

# 269
Здравейте, група! Надявам се да приемате нови членове Simple Smile
Отскоро се сдобихме не с едно, а с две котета Simple Smile А сме хора с никакъв опит в отглеждането на домашни любимци Simple Smile Едното е улична превъзходна, а другото - златна чинчила. В началото беше ръмжене и хъскане, но вече започват да се заиграват и да свикват заедно Simple Smile
Хубавото е, че и двете си ходят в тоалетната и не сме имали проблеми с това още от първия ден. Проблемът е главно със спането, защото се будят нощем и на другия ден не съм адекватна на работа, но започват да се поуспокояват.
Проучвам какви храни да им взимам, така че да са качествени и не най-скъпи. Тоалетната им е от кауфнанд, едни камъчета и се чудя дали да м взимам силикатна, или ще е доста по-скъпо. С тази ми правят много боклуци, не знам с другата дали ще е по-добре.
Ако може да ме ориентирате и за цените на ваксините и кастрирането. В нашия град разбрах, че е доста по-скъпо, ако трябва ще ги водим другаде. Кастрирането на женска котка ми казаха в кабинета, че е 120 лв. За ваксината не помня.
Приемам всякакви съвети Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт