Любители на котки - Тема 188

• 35 238
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
  • София
NoProblem,как сте? Не си писала тези дни🌷
Какво стана с Мъри? Успяхте ли да отидете на лекар?

# 346
  • София
Според мен, котето се оправи от инфекцията, но още е рисково, защото е много слабо.

Скрит текст:
От снощи стана по-активно и непрекъснато иска да яде (давам варено пилешко и детски гранули, защото това иска). Сега пък ме е страх да не й дам прекалено много. Пие много вода сама, още ходи прекалено често до тоалетната.

Ще й дам и последните две дози от лекарствата - явно те й помогнаха.

Добри новини! 👏
Pppqqq, аз съм овладявала разстройство на котета с РЕКОМФОРТ

За малко коте разделям 1 таблетка на 8 и давам сутрин и вечер няколко дни, за голямо- 1/4 Табл., оказа се много ефективно.
Купи му и лечебни гранули за разстройство.

Колко време продължава това състояние?
Стискаме палци и лапички!

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 10:53 от AnyHr

# 347
Във вторник я заведохме на първия ветеринар (ветеринарка), който каза, че е обречена. След това (в сряда вечерта или в четвъртък - не съм сигурна) на втори, който изписа лекарствата. Котето беше много отпаднало и не искаше да яде (освен това има диария, но си ходеше до тоалетна само - не е повръщало и не се е изпускало, нито е припадало), а сега е по-бодро(но не може да си играе - мисля, че няма сила; ходи насам-натам, меси и мърка) и има апетит.

# 348
  • София
За съжаление не е минал критичният период, но апетитът е добър признак. 🤗

# 349
Роси_, предполагам заради новото място е така и се стиска. При нас ветеринарят използва някакъв разтвор в спринцовка, който го сложи в дупето. Може и да има лекарства, които се приемат през устата, но не мога да потвърдя. Предлагам да се обадите на ветеринаря, за да знаете дали трябва да носите котето на място и как ще е най-добре да действате.

# 350
Благодаря ти, Вели. Ще отида до ветеринаря да попитам какво да правим.
Редактирам се..
Ходих до ветеринаря и ми даде 10 капсули Валериан да му даваме всеки ден по една за да се отпусне. Каза, че е много описано да бъде толкова време без уриниране.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 13:31 от Роси_

# 351
Във вторник я заведохме на първия ветеринар (ветеринарка), който каза, че е обречена. След това (в сряда вечерта или в четвъртък - не съм сигурна) на втори, който изписа лекарствата. Котето беше много отпаднало и не искаше да яде (освен това има диария, но си ходеше до тоалетна само - не е повръщало и не се е изпускало, нито е припадало), а сега е по-бодро(но не може да си играе - мисля, че няма сила; ходи насам-натам, меси и мърка) и има апетит.
Много се радвам на положителното развитие! Продължавай да си му даваш варено пилешко и каквото яде. Значи втория вет подозира гиардия? Повторихте ли тестове? Смятай, колко е бил фалшив първия тест, за да даде положително на парвовироза и отрицателно на гиардия.
Като се оправи напълно апетита на котето, можеш да пробваш да му дадеш 2-3 дни само сурово свинско. Ако го яде от него трябва да се оправи диарията. Без да даваш други храни - само сурово чисто свинско месо на малки късченца.

# 352

Ето я, сега непрекъснато иска храна.
Мъничка е, на снимката не си личи.

Да, вторият вет каза, че сигурно е било нещо друго, независимо от теста. Като поукрепне ще я заведа за още тестове при него. Той отначало каза, че диарията е обичайна при малки котенца и даде една храна, която е за котки болни от гастрит (но тя не я иска).

# 353
Свикнахме със затворената тоалетна, но засега е без вратичка🫣
Стъпка по стъпка...

# 354
Хубава сладка душичка! Дано по- бързо да се оправи Kissing Heart

# 355
  • София
Свикнахме със затворената тоалетна, но засега е без вратичка🫣
Стъпка по стъпка...

DZ,  браво на момчето!
Вкъщи така и не сложих вратичката на тоалетната на Блеко (ама той е голям- 6+ кг и обикновено главата си я държи отвън като си върши работата 😅). Пред тоалетната съм сложила постелка да събира бетонита.

Pppqqq, много сладка мацуранка! 😻

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 18:27 от AnyHr

# 356

Ето я, сега непрекъснато иска храна.
Мъничка е, на снимката не си личи.

Да, вторият вет каза, че сигурно е било нещо друго, независимо от теста. Като поукрепне ще я заведа за още тестове при него. Той отначало каза, че диарията е обичайна при малки котенца и даде една храна, която е за котки болни от гастрит (но тя не я иска).
Браво на бебата! ♥️🐾И на теб, че се погрижи!

# 357
Какви са тези капсули Валериан? Човешките или за животни, ако действат успокоително да купя и аз. Да им давам като ги водя на лекар и да се успокои малко Манди.

На бебето купих IAMS храна и има кашави изпражнения и мисля да му давам и аз малко оризова водичка. Не е разтройство неговото. Аминка, имаш ли предположения на моето бебе какво му е. Продължава да си събира черно в нослето и да има гурели. Изчистваме го и след малко пак е същото. Болест някаква ли е това според теб?

И аз трябва да купувам нова тоалетна, че старата им стана малка то само на Манди. И аз искам затворена, но големите никога няма да влязат в такава. Бебето ще свикне с такава, но две не ми се купуват и пак ще взема отворена. С какви размери да гледам да взема?
Толкова много ми хареса името Бижу и започвам да се чудя дали да не кръстя и аз така бебето. И той е едно малко бижу🥰.
Djaky, вдъхнови ме, ако си го кръстя и аз така ще имаш ли нещо против?

# 358
  • София/Испания

Леглото вече ни е малко, но любимо

# 359
Morkovelka99, то нашето име си дойде някак естествено, докато я галех и успокоявах. Казвах й, че е прекрасна, че е истинско бижу, и ето ти име. 😂 Радвам се, че ти допада.

Общи условия

Активация на акаунт