Любители на котки - Тема 188

• 35 213
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
В зооплюс не могат да се комбинират купони, нали?
Имам един при покупка над 79 лв подарък 100 зооточки. Сега пък има на сайта 150 точки подарък при поръчка над 35 лв и още един подарък одеяло. И сега се чудя кой да ползвам 😂 искам ги всички 🤭. Одеяло може и да не ми пратят, че било да изчерпване, но ако ми пратят пък 😆. Точки ли да взема,одеяло ли много се чудя

# 421
  • София
В зооплюс не могат да се комбинират купони, нали?
Имам един при покупка над 79 лв подарък 100 зооточки. Сега пък има на сайта 150 точки подарък при поръчка над 35 лв и още един подарък одеяло. И сега се чудя кой да ползвам 😂 искам ги всички 🤭. Одеяло може и да не ми пратят, че било да изчерпване, но ако ми пратят пък 😆. Точки ли да взема,одеяло ли много се чудя
За съжаление кодовете не могат да се комбинират. Колкото до одеялцето (виж му все пак размера дали е добър), ако можеш да го поръчаш, означава, че има наличност и ще го получиш.

# 422
Много тъпо така ☹️ Моя подарък купон за 100точки е валиден до края на месеца, а няма да поръчвам пак и ще си изгубя точките, ако взема одеало😕. Сега виждам, че има и купон 5% намаление в приложението,ако реша да го използвам пак нищо друго не мога да взема😆 . Ето го одеялото Има ли го някой?
А ползвате ли такива найлони за тоалетните? При ровене си мисля, че ще ги късат, а има коментари от хора, че не се късат и са доволни.Много по-лесно се чистили с тях тоалетните.Чудя се да поръчам ли за новата им тоалетна.

# 423
Много тъпо така ☹️ Моя подарък купон за 100точки е валиден до края на месеца, а няма да поръчвам пак и ще си изгубя точките, ако взема одеало😕. Сега виждам, че има и купон 5% намаление в приложението,ако реша да го използвам пак нищо друго не мога да взема😆 . Ето го одеялото Има ли го някой?
А ползвате ли такива найлони за тоалетните? При ровене си мисля, че ще ги късат, а има коментари от хора, че не се късат и са доволни.Много по-лесно се чистили с тях тоалетните.Чудя се да поръчам ли за новата им тоалетна.
  Аз ползвам такива от самото начало. Доволна съм много! Когато чистех  на предната ми котка падаше едно търкане( понеже винаги на дъното всичко беше полепнало в пясък и урина), сега само хващам торбичката слагам я в чувала и забърсвам с мокра кърпичка. Случвало се е да направи някоя дупка при ровене и някъде да изтече малко пясък, но не е нищо фатално. Аз ги поръчвам от zooplus  на biokats XXL размер 12 броя са вътре и ми стигат за доста време, понеже винаги сипвам повече пясък, цената им е някъде около 10лв. ако не се бъркам понеже последните пъти ги взимам със зооточки.   Даже сега ги проверих 6лв са.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 08:58 от Vivian321

# 424
Одеалото го взех аз. Малко е като размер, около метър на метър. Но пък е мекичко за месене.

CalmVet са замислени за даване при идеопатичен цистит породен от стрес. Няколко потребителки са споделяли, че са ги давали по предписание за успоконие и че не успокояват кой знае колко или ефектът е много временно. Т.е., въобще не са някакви наркотични.

# 425

Снимките лъжат. Няма затопляне в отношенията. Малкото все така я гледа като Господ, следва я по петите и се глези. Тя го бие и го гони. Надеждата умирала последна, казват.
Ох, и нашите са така ...малкото е като лепка за голямата ...тя не го ще ...ама при вас разликата в годините сякаш не е толкова голяма ...

# 426
На 6 месеца е малката, на 10 г. голямата.

# 427
  • София

Ето го одеалцето, на снимката е сгънато на две. Малко е, но е доста мекичко. Тъй като пусках доста поръчки тези дни, разделям ги на по 80 лв, чакам още две одеала и в четвъртата поръчка пуснах и 100те точки. Имам одеала и от предишни години, все им намирам приложение.

# 428
  • на брега на морето
Т.е., въобще не са някакви наркотични.
Когато на шега дадох на Рафаела да помирише течен валериан настръхна цялата и промени поведението си. Още съжалявам за тази си простотия.

# 429
Сутринта ми пристигна поръчката от Зооплюс, но заради пусто одеяло, току що направих нова. Joy

# 430
Може би е от миризмата, може човешките добавки да съдържат и други вещества, може при поглъщане да е друг ефекта... Може да е нищожно съдържанието на валериан в тези капсули.... Не знам. Не вярвам да тръгнат да правят вредни за животните капсули. Инфо има и в сайта на Ветексперт. Подчертават, че точно тази добавка може да се дава доста продължително време, защото съставките са напълно натурални и научно доказани върху котки и кучета. Rolling Eyes
Скрит текст:
Триптофанът е аминокиселина и прекурсор на невротрансмитера серотонин. Повишаването му в храната води до повишаване на концентрацията му в мозъка и покачване нивата на серотонин, който се освобождава в междусинапсните пространства и може да се свърже с различни субтипове рецептори. Така, серотининът контролира много физиологични функции като например хормонални нива, болка, апетит, настроения и поведение

Лайката има способността да намалява възбудата и безпокойството. Aпигенинът е съставна част на екстракта от лайка. Той се свързва с бензодиазепиновите рецептори и намалява нивата на стреса и безпокойство без никакво вредно въздействие. Освен апигенина лайката съдържа също и други вещества, които се свързват с бензодиазепиновите рецептори и тези на гама-аминобутировата киселина (GABA) в мозъка и по този начин предизвикват успокояващия ефект на лайката.

Валерианът има успокояващи и антистресови свойства. Механизмът на действие на валериана е базиран на наличието на терпенови съединения, основно валерианова и гама-аминобутирова киселина (GABA). Активните субстанции, съдър-жащи се в екстракта се свързват с много от рецепторите на невротрансмитерите, включително 5-HT5A рецептора, който участва в регулацията на чувствата и безпокойството

Valerian root contains actinidine, a compound that acts as a stimulant for some of our feline friends. It causes mental stimulation as well as an increase in exercise, but can also leave your cats with an overall calm and relaxed aura.

Valerian Root is completely safe for your cat to smell and ingest in the amounts used in play. Because it is not metabolited it is impossible to overdose on, be addicted to, have withdrawal from, or cause any long lasting physical effects.

На въпрос има ли натурален седатив за котки, Гугъл отговаря, че това е лайката.
Chamomile: One of the most widely used herbal remedies in the world, chamomile is thought to work by altering neurotransmitter levels in the brain—for example, by binding to the same receptors that are used by medications like diazepam (Valium®).

Valerian root is a stimulant for cats. It promotes play, reducing stress and anxiety.
Т.е., не се казва, че приспива котката, ами че я успокоява до степен, че се отпуска свободно да играе. Ако е под стрес това няма как да се случи. Значи не трябва да бъркаме седиращ ефект с намаляващ стреса ефект.

# 431
  • София
Дъщерята на трицветка, малката трицветка туку що докара поколението си.
Онези от клиниката с по-евтината кастрация не ми отговарят на мейл, а на мен ми е неудобно да звъня да питам... Ще видя да помоля една приятелка да се обади и да закарам майка им и майка и за кастриране.
Един малък страх, малка лапичка и бебе пух.
За бебе пух се чудя дали да пробвам да му намеря дом, като е с дълъг косъм има някакъв шанс някой приятел да го хареса.
От снимките не си личи, но са много малки и доста хърбави. Майката още ги кърми, но явно не им е достатъчно, могат вече да ядат мокра храна без проблем.
Бебета :
Скрит текст:
Лапичка:

Малък Страх:

Пух:

# 432
Здравейте! Знаете ли ветеринар в Пловдив, който издава електронни рецепти? В аптеките ме връщат с хартиената, а този при когото водя котето, не може да изпише електронна. Според последната наредба ветеринарите могат да изписват с приложението eRx и електронен подпис. Ако познавате такъв, моля да се отзовете!

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 13:05 от MargaritkaM

# 433
На 6 месеца е малката, на 10 г. голямата.
О, малкото е едричко Simple Smile Голямата сама ли е живяла до сега?

# 434
Ой, какви рошленца! Лапичка също е със шансове - има бяло сърце на коремчето.

Общи условия

Активация на акаунт