Любители на котки - Тема 188

• 35 149
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Охх направо ме боли сърцето за това котенце. Не знам как ще ми мине, но..не посмях. С болна майка с деменция, която пие и кръворазреждащи не посмях дя го задържа. А и вече имам котарак изоставен на грижите на сина ми точно заради ситуацията с майка ми. Но просто ме боли сърцето.

Аз пък мисля, че на котето ще му е супер да живее в 🏡 и да си има дворче (не съм привърженик на живота в... клетка/апартамент..., освен през зимата, де ☺️).
То е толкова миличко и красивичко, че всеки се влюбва в него (от толкова косморляк разбрахте ли какво е- момче или момиче?... всъщност Моли ще да е момиче).

Скрит текст:
Сега като се замисля и четирите котанки, които пуснах за осиновяване си намериха семейства, живеещи в къща и са супер обгрижвани. И всички живеят с другарчета 🐕и са свободни и щастливи.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 18:53 от AnyHr

# 541
Много съм притеснена, Кити не е акала 48ч. Тя е котето, което беше изяло конец. Всичко изглеждаше наред... Вчера намерих повръщано, еднократно. Оттогава по-рядко посещава тоалетната и за пишкане.
Не знам какво да правя. Извън града съм, тя ще е сама до полунощ, а лекар можем да посетим утре към 8-9ч. Не знам какво се случва ...

# 542
Здравейте! Преди около месец осинових коте на около три месеца. Било е бездомно, намерено мяукащо на покрив повреме на наводненията в Царево. Много гушливо и добро момченце, бързо свикна и много ни заобича. Започнах да го храня със суха храна Аплаус, след което ми препоръчаха(ветеринари) да започна лека полека да го свиквам със суровата храна. Допреди нея нямаше проблем с постоянно искане на храна или дори да е мяукау е било в рамките на нормалното, все пак е бебе. Но отскоро, откакто е изцяло на сурова, постоянно мяука и изяжда храната буквално за секунди, след което иска още. Дневната дажба му е според килограмите, няма липса на храна, няма паразити, няма и сваляне на тегло. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо и може ли това, че е бил на улицата и предполагам по-дълго време без храна заради наводнението, да го кара да се страхува от това, че ще остане без храна. Обяснението ми затова, че не се е случвало повреме на храненето със суха е, че имаше постоянно суха и коремчето му се е пълнило, защото самата храна го издува. Нещата, които прочетох в интернет, като възможни причини са: глисти, които няма, лакомия(която е разбираема за малко коте, но неговото не ми се струва нормално) и психологическа причина. Благодаря предварително за отделеното внимание. Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 20:48 от eegg

# 543
Кити, стискам палци да не е нещо сериозно!
Мишел гурмето. Отказва други консерви (аплауз и други, уж с месо, по-добри), иска си гурме.

# 544
Леле това Мишелче колко е нежно !

# 545
Здравейте, колко време след поставяне на Фиприст комбо започва действието?
Имам котка и взех още една от улицата, но ме е страх да ги събера все още заради бълхи и други паразити. В момента тази от улицата я държа изолирана в банята, но вече много ме хваща жал. И на двете котки им сложих по една ампула от препарата. Колко часа или дни след използването му е безопасно да събера котките?
Също относно вътрешно обезпаразитяване: Колко време след външното обезпаразитяване е добре да направим и вътрешно?

# 546
  • София
Кити, стискам палци да няма нещо сериозно!!

Eegg, каква сурова храна давате? Само на нея ли е вече? Не ми се струва да има проблем, може просто да е по-лакомо, но аз нямам опит с малки котета...

За Фиприста имам едно наум, много бълхи са вече резистентни на фипронил и кой знае дали ще има ефект. Иначе до ден-два би трябвало да ги изтреби.

# 547
    Кити, стискам палци да няма нещо сериозно!!

Eegg, каква сурова храна давате? Само на нея ли е вече? Не ми се струва да има проблем, може просто да е по-лакомо, но аз нямам опит с малки котета...

За Фиприста имам едно наум, много бълхи са вече резистентни на фипронил и кой знае дали ще има ефект. Иначе до ден-два би трябвало да ги изтреби.
      Давам Барф пилешко, в което има сърце и дроб.

# 548
      Нашият хубавец (на 5 месеца и поровина вече) от 2-3 дни си показва мъжкото достойнство. Това може ли да е знак, че е възмъжал и готов за кръцкане на орехчетата? 😅

# 549
      Кити, водихте ли котето при ветеринар? Наред ли е всичко?

# 550
      • София
      Намерил е нова непозната част от тялото Simple Smile
      Моят на 6-7 м. възраст се кекерише на брат си. Напористо.

# 551
      # 552
      Дара, не се стигна до вет, тя се е изходила снощи.
      Щеше ми се поне профилактично да я прегледат, но много трудно преживява посещенията при доктора. Драска, съска, дере, просто е неузнаваема, когато се наложи да я водим. От доктора знам, че понякога дори стреса, който ще преживее по време на прегледа, може да се окаже негативно върху състоянието на животното и да се задълбочи проблема.
      Изглежда здрава, хапва, играе, лудее, но както се казва "на страха очите са големи" и аз както бях далече от дома, много се бях притеснила.
      След 2 седмици е датата ни за годишната реваксиция и тогава ще настоявам да я прегледат и ако преценят да направят изследвания, ако разбира се не ни се наложи по-скоро, пази Боже!

# 553
      Здравейте, постоянно ви чета и попивам знания, а ето че и аз имам въпрос. Арти е вече на 10 месеца и периодично обикаля из нас мяукайки неистово. Ясно е, че е съзрял полово и сигурно надушва котките пред входа. Въпроса е, че нещо хич не яде с хъса, с който ядеше преди. Консервите му ги сменях, пробвахме нови, само ги ближе и изхвърлям по-голямата част. Дали може това злоядство да има общо с разгонването му?

# 554
      Има общо с разгонването му. Ще му мине.

Caramel Mocca, 24 часа за кърлежи и 48 за бълхи. Ако след 3 дни има още бълхи, значи имаш гнезда на бълхи вкъщи, които също трябва напръскаш или бълхите са резистентни на фипронил и ти трябва Advantage. Ако котето е изолирано в банята не би трябвало да имаш гнезда. Просто изхвърляш всички постелки от банята след няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт