Любители на котки - Тема 188

• 35 182
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
Привет и от мен. В последните 16 години сме с котки.Моя мъж донесе една улична, след две години намерихме едно новородено коте и така 16 годино щастливо живеехме.Първо едната, после и другата си заминаха. Поживяхме известно време без котка(10 месеца) до онзи ден, когато на улицата в квартала(доста оживена) пред нас стоеше една сива топка и се чудеше на къде да поеме.Е вече е в къщи, обезпаразитена, напудрена леко стресната, заради всичките крещящи деца, но щастлива така като я гледам.Проблема с нея е, че не използва тоалетната по предназначение.Два пъти до сега е влязла вътре, иначе около нея маркира. Чудя се дали и е висока тоалетната(стандартна за котки е, голяма) и да не пробвам с по-ниска и малка паничка някаква.С предните две не сме имали подобни проблеми и се чудя тая девойка какво да я правя.
Самата тоалетна е от рода на бентонита, мека е, не е силикон да боцка.

# 616
Ох, отдъхнах си. Моето което с възпалените лимфи е с перфектни кръвни. Според лекарят е бил с корона вирус и тогава сме му сложили и първата ваксина и е реагирало. Направи му тестове за корона и разни други неща- всичко е ок. Има херния и ще я затворят като го кастрират. За 5 дена е качил още 200 грама и на 11 седмици е почти 2 кг. Ето го моят уличник, вечно е в боклука, цветята … абе … мръсотийка му дай 😆

# 617
  • Варна
Не съм чела назад, но да се похваля - Мъри е в клетката и след 10 минути пътува към вет за преглед. Стискайте палци, молим.

# 618
  • София
NoProblem, стискам палци! 🩷🍀

# 619
Не съм чела назад, но да се похваля - Мъри е в клетката и след 10 минути пътува към вет за преглед. Стискайте палци, молим.

На Мъри стискаме палци и всички налични лапки ♥️
Belakova, много се радвам за рижата фурия! Моля, не го наричай уличник, момчето си има дом 😍 Голяма слабост са ми, заради един прекрасен Рижи😍🐾
Браво за осиновеното пухче! Мисля, че трябва да му помогнете за тоалетната, те бързо схващат. Аз лично само веднъж купувах пластмасова тавичка за съвсем малко коте, което сякаш си знаеше за какво служи тоалетната, но просто не можеше да влезе в нея. Ако пишка отвън, намокри малко пясък и го сложи вътре, може би ще се ориентира по-лесно. И чакаме снимка🤗

# 620
Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

# 621
Ето това е госпожицата. Според ветеринаря е около три месечна и е 800 гр.

Сложих ако в тоалетната да и мирише, ще напоя и с урина да си знае.

# 622
Ето това е госпожицата. Според ветеринаря е около три месечна и е 800 гр.

Сложих ако в тоалетната да и мирише, ще напоя и с урина да си знае.

Мамина душица сладка! ♥️😍
Belakova, защото си добър човек. Не безчувствено двукрако. Шях да ти пиша да не четеш в нета, но се сетих аз що нещо изчетох, къде как лекуват, че и запитвания пращах до чужди клиники... Ама винаги си струват усилията, когато видиш едно болно, отписано бебе, как се превръща в здрава, разкошна и игрива маца♥️ Моите без изключение са такива. Даже сама се старая да не си спомням какви са били и колко нищожен е бил шансът да оцелеят.

# 623
  • София
NoProblems, стискаме палци и лапи!!! Браво на вас двете Simple Smile.

# 624
  • Варна
Радвам се, че котетата, за които се притеснявахме, са вече добре.
Тази тема ни е къметлийска.
И Мъри е вероятно в графата късметлийче - образуванието е киста, в която има едно уплътнение 3/0.5 см, суспектно за малигнено. рентген на бял дроб - чист, ехо на корем - спокойно. Единствената "находка" беше един "изсъхнал" бъбрек с давност - Мъри е реално с едно бъбрече,което не би попречило на операцията.
Обсъждахме премахване на образуванието + цялата редица млечни жлези + лимфна дисекция + кастрация. В една упойка със скенер преди това.
Струва ми се добро решение, още повече като знаем, че става въпрос основно за киста.
А сега битовата част: Мъри подозрително облиза соса на една супа, подправен със седатива. Вкусно ѝ беше и се кротна да поспи при мен на леглото. Даже не разбра кога я вдигнах и сложих в клетката.  Държа я до половината път на връщане към вкъщи. В клиниката я обявиха за най-доброто и послушно коте, което са имали днес! Simple Smile Ходи обяснявай за звяра, който спи вътре в нея Simple Smile Вече сме си вкъщи и Мъри регресира до криене в килера, откъдето цели 5 минути гръмко се оплаква. Понеже не ѝ обърнах внимание се изниза към спалнята и сега е на леглото и се жали и гали и като се присети за някой особено страшен момент - бегом в килера.
Иначе вета беше чудесен и изписа по моя молба обезболяващо за три дни (много плаче в последно време и не е разгонена - вероятно остеоартритни болки със смяната на времето) и лек трансдермален антидепресант, за да се успокои и да започне да се храни повече, защото сега според мен яде твърде малко и не е наддала. Смятаме, че е на нервна почва. Купих поредната серия котешки храни, дано тях прояде. Засега една съща храна повече от пет поредни дни не е яла.А спре ли веднъж да я яде - не поглежда повече.
Накратко - добре сме тази вечер с Мъри и ви изпращаме много любов и усмивки. Благодарим за стиснатите лапки и палчета, явно помогнаха.

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 18:12 от NoProblems

# 625
NoProblems, имаш стиснати палци и лапки и от нас!  Heart
Момичета, ще споделя с вас, че от едно известно време се наблюдавам, тъй като постоянно съм със запушен нос и ми сълзят очите, май имам алергия от Линка, защото като съм на вън всичко отшумява, прибера ли се и като я нагушкам и... се почва. Обаче, няма да се откажа от Линка,  не мога, даже на детето нищо не казвам измислям хиляди други неща, че ми е влезнало нещо в окото и т.н. Сигурно има начин да свикна, готова съм на всичко, но колко може да се задълбочи, какви мерки мога да взема, дайте съвет. Не съм се изследвала, това са мои наблюдения, не е от днес, просто си търпя, обичам я много, кака е много, много щастлива и не е опция да нямаме Линка. Не искам детето да се тревожи, започва да се усеща и ме пита даже да не е някаква алергия, отклонявам темата с аз и алергия да бе да,  ама... уфффф. Наистина ако знаете как  да действам ще се постарая да се справя заради детето, заради Линка и заради мен самата, толкова усмивка внесе това съкровище в дома ни.

# 626
  • Варна
NoProblems, имаш стиснати палци и лапки и от нас!  Heart
Момичета, ще споделя с вас, че от едно известно време се наблюдавам, тъй като постоянно съм със запушен нос и ми сълзят очите, май имам алергия от Линка, защото като съм на вън всичко отшумява, прибера ли се и като я нагушкам и... се почва. Обаче, няма да се откажа от Линка,  не мога, даже на детето нищо не казвам измислям хиляди други неща, че ми е влезнало нещо в окото и т.н. Сигурно има начин да свикна, готова съм на всичко, но колко може да се задълбочи, какви мерки мога да взема, дайте съвет. Не съм се изследвала, това са мои наблюдения, не е от днес, просто си търпя, обичам я много, кака е много, много щастлива и не е опция да нямаме Линка. Не искам детето да се тревожи, започва да се усеща и ме пита даже да не е някаква алергия, отклонявам темата с аз и алергия да бе да,  ама... уфффф. Наистина ако знаете как  да действам ще се постарая да се справя заради детето, заради Линка и заради мен самата, толкова усмивка внесе това съкровище в дома ни.

О, lusia, какво злощастно стечение на обстоятелствата! Искрено съчувствам. За контрол на симптомите - антиалергични таблети половин час преди прибиране. И колкото се може по-малко пръсъствие на котката в спалнята ти. Хубаво е да имаш поне една стая, свободна от котешки алергени. Щом чак сега споделяш, явно не е остра алергия, а от бавен тип и има шанс да отшуми, един вид организмът да свикне с нея. Може и да е сезонно, сега всички такива респираторни/алергични състояния се обострят с есенното време. Все пак, бъди подготвена, че може и да не отшуми, а да се задълбочи и тогава да трябва да се предприемат по-сериозни мерки.
Не знам какво да посъветвам, според мен ниска доза антихистамин засега е най-доброто решение.

# 627
  • София
Ериус хапченца по едно на ден (антихистамин), и ако не се повлияе хремата и очите - има спрей Авамис.

Принципно най-правилно е да си направиш изследване за алергия. Ако си по-млада от 40 г., има едни капки Стилорал, слагат се сутрин  по 15 капки под езика, които правят десенсибилизация, т.е. лекуват алергията.

П.С. Писали сме едновременно с NoProblems Simple Smile.

# 628
Благодаря, сладурки! Имам ериус, ще взема тази вечер да видим...
Sharky, минала съм ги 40 - те, на 48 съм - дърто магаре вече, и за пръв път се сблъсквам челно с алергия, все детето ги има всякакви и се притеснявах при нея да не се прояви, но слава на Бога тя си е добре! Аз ще го мисля, но няма да се откажа за нищо на света! Лина ми върна детето още докато мислехме за нея и не беше в къщи, а я чакахме да порасне, но това е друга тема много болезнена за мен, така Heartче ще си рева, ще говоря носово, все тая, детето ми е най, най, а Лина е още по - най, моята надежда и светлина, че всичко с детето ще е хубаво и лошото е зад гърба ни.

# 629
  • София
Аз съм с полиалергии и целогодишни симптоми (алергени - прах, брезови, тревисти, плюс уртикарии от някои храни), и Авамисът и Ериусът са ми първи "дружки". И съм на 56, никакъв шанс нещо да ме излекува. А със Стилорал излекуваме астмата на малкия ми син, 5 г. си "играхме" на капки сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт