💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 109

• 36 211
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Аслан първо запалва някакви снимки. Мисля, че на тях е Хюлия.

Сега като гледам пак, тя по скоро гледа като човек, който не може да повярва какво му се случва и просто е занемяла.

А иначе пак върти очи и се кара с Девин. Направо и завиждам на нервите на Девин.

И тя продължава да се притеснява за Аслан.

Честно казано този фраг ми става най-любим. Очаквах, че след вчерашния любовен откъс ще има екшън днес, но не чак толкова.

# 331
  • au bout du monde
Аслан пали семейния албум, дето стои в стаята на бабата.
Любовният фраг беше за заблуда Laughing Никва любов няма да има този епизод. Laughing

Хулия е загубила всичко човешко в себе си, ако изобщо го е имала. Не знае какво е щастие, за това и не го разпознава и признава при децата си. За нея е не е важно да си щастлив, важно е да са "семейство". Ама какво семейство - нещастно. Защото никой там не беше щастлив, когато започна сериала.

Съмнявам се, че обича и Аслан. Да вижда колко той обича жена си, да вижда щастието в очите му, когато я погледне и пак да иска да ги раздели. И то не просто раздели, ами да я убие, да я прати в затвор.
Вече копае дъното.

Каймет и тя не е по-различна. Но там са лошите. И сина й е лош. И не очакваме друго при нея.
Докато при Х. само тя е такава, а децата й са добри.

Направо ще я удуши с голи ръце. Девин е в бяло, а другите в тъмни цветове.
Забелязаха, че Джейлян броди из къщата като призрак. Нея никой не я забелязва.

# 332
Как беше.... ако в първо действие пушката виси на стената до края на пиесата трябва да гръмне, нещо такова.

Вече видяхме как Аслан се съблича 😊 ще трябва да видим и Девин 😂
При тях всичко стана много бързо затова бавят нещата.

Джейлян добре че е още малка, не че и нея не я тормозеше, но в сравнение с Лейла, Джихан, Девин нейното е нищо.

Аслан как полудя дали ги е изкарал отвътре.

# 333
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря за споделеното, дружки!
Малко ме разочарова това с поръчковото нападение в затвора.
Или съм твърде наивна, или съм глупава, но допускам Хюлия да не е поръчителят. За какво ѝ е? Тя искаше децата, а след като ги взе, Девин е по- сериозният ѝ проблем в момента.
Аз мисля, че е работа на Иляс.
Ако всички вие сте прави, ако и самият Аслан допуска, че Хюлия е способна да го направи, ако тя беше първата заподозряна за стрелбата по Еко, ако тя беше сред заподозрените за излъчване на видеото, е тогава, защо аджеба Аслан е в тази къща, на една и съща маса с тази жена?
Ако се окаже прав и тя е виновна, очаквам да вземе децата и Девин, и да напусне къщата.
Иначе съм по- склонна да разбера Хюлия, отколкото него.

# 334
  • au bout du monde
Аслан ще пали всички. Кой излязал, излязал.😄 Писнало му е вече 🤣
И аз това питам: Аслан какво изобщо прави там? Поддържа имиджа на едно разпаднало се семейство ли? Опита се да го обедени, но се видя, че го съботират отвътре. Майката е против децата си. Той повече няма работа там. 🙄

Джейлян сигурно сама си говори вече 🤣 Ако си хване гадже, майка й ще убие и него. Ама какво гадже, те не й дават да излиза.

Я, пак, че нещо не схванах 😁 какви пушки, какви събличания🤣

За пушката е така. Учителят ми по литература все това повтаряше, пушка да има на сцената, трябва да гръмне.

За Девин не съм сигурна. Нея все я опаковат като е близо до Аслан 🤣 Сега и с поло даже 🤣🤣
Още се чудя как съблече онзи гащеризон в Измир като се просна така на леглото🤣

Инази Серап гола ще я съблекат още малко, а Девин чак и с пуловер вече.
Как беше.... ако в първо действие пушката виси на стената до края на пиесата трябва да гръмне, нещо такова.

Вече видяхме как Аслан се съблича 😊 ще трябва да видим и Девин 😂
При тях всичко стана много бързо затова бавят нещата.

# 335
Алинка,като знам как ни объркват всеки път няма да се учудя ако става въпрос за нещо друго, а не за поръчване на нападение над Лейла.
Възможно е Аслан да разбере, че Хюлия иска да вземе децата от Лейла и всички глупости, които беше написала и затова също може така да побеснее като нищо.

Аслан разбра и затова подпали всичко. Само да не се окаже, че Девин ще спасява къщата

За пушката е така 😜 Щом в началото на втори сезон ги видяхме как почват до края ще видим цялата сцена 😜

Полото ми е най-любимата дреха. Имам 26

# 336
  • au bout du monde
Аслан разбра и затова подпали всичко. Само да не се окаже, че Девин ще спасява къщата

За пушката е така 😜 Щом в началото на втори сезон ги видяхме как почват до края ще видим цялата сцена 😜

Полото ми е най-любимата дреха. Имам 26

Голям базик ще е накрая Девин да каже- Аслан, нека останем при мама Laughing

Надявам се да не гледаме спомени Laughing а да има нещо ново Laughing
Честно казано аз не очаквам да покажат повече от това. Нашият сериал се води скромен, не е като някои други Laughing нищо, че имаме най-горещата двойка Satisfied

Хич не са ми удобни, сякаш някой ме е стиснал за гърлото и не мога да дишам.

# 337
Алинка Heart Eyes всичко е възможно, и аз най- напред си помислих, че това е дело на Серап. Но, ако превода е верен и Аслан е убеден, че тя е заложила капан на Лейла, какво друго може да бъде ? Thinking Още повече, че Хюлия и се закани , че ще я накара да си плати заради портрета на баща и, а тя винаги си спазва обещанията. Майдрийм е права, че няма да се откаже в опитите си да навреди на Девин, тя си го и каза в откъса, който ни показаха. И след това в къщата ще е цветя и рози, а най - щастлив ще е Аслан ... Не видях да отрече това, което той я питаше ? Но, дори и да се окаже, че не Хюлия е поръчала нападението над Лейла, не виждам дори едно нещо, което да ме накара да я разбера поне малко. Не съм забравила нито едно нещо, което тя извърши до сега. И за мен това същество просто не е трябвало изобщо да става майка. Докато Аслан мога да го разбера - той е на една маса все още с нея единствено защото му е майка и независимо какви ги върши той все още я обича. А освен това, той счита за свой дълг да пази както нея, така и сестрите си и баба си. Но, всичко в този живот си има граници, всеки има своя лимит на търпение! Не вярвам да запали чак къщата просто ей така за нищо, ще видим скоро какви пак ги е натворила.
Пепи пък чак се размечта Stuck Out Tongue Closed Eyes Защо ли си мисля, че ще си останем с нищо повече от толкова само?

Но, дано да бъркам, де Stuck Out Tongue Winking Eye
Лека, дружки! Hug

# 338
  • au bout du monde
Аз мисля, че говори за самия затвор, че Х е натопила Лейля да влезе в затвора.  А не за нападението вътре. Не мисля, че чак би я убила. Няма да е Х. поръчителя.
Колкото и лоша майка да е, тя не би убила някое от децата си. Да, вреди им, но ги пази живи т.е не иска те да умират.
Иска да убива само любимите им 🤣

Направи ми впечатление, че Джихан обича племенниците си, въпреки, че не им е истински чичо и не е брат на Лейля.
Против убийството на Толга съм обаче.

Има надежда според мен той да се върне в семейството на Аслан, Лейла и Джейлян. Спомням си тя как се радваше, когато идваше Джихан. Всички му се радваха. Те са всъщност неговото семейство. Те го обичат като брат. И това е най-важното.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 00:59 от La Libellule

# 339
Добро утро, момичета 🤗🤗🤗

Аслан само готви, кафе не прави 😂

След като изгледах двата фрага вече съм напълно убедена, че добре ни объркват.

И така, когато Девин пристигна в края на епизода видяхме как е облечена та затова от фраговете може да се сглоби някаква последователност на събитията, които ни показаха.

Първо има разговор между Девин и Аслан, или Девин и Хюлия.

В първия фраг има този момент

Деца показват на Зейно тази статия на телефона.
 После двамата са в училището и следва тази сцена.

Когато Девин показва нещо на Аслан

е през деня, а пристигането на Аслан става вечерта.

И двамата са облечени по един и същи начин както през деня.т.е Аслан тогава нещо е проучил, което е направила Хюлия.

И накрая
цялата сцена прилича на първата, която качих, но Девин тук е официално облечена.

Вече написах, но в случая с Лейла за мен първопричината за сегашните и страдания е Джихан. Той извърши убийството, той видя как Хюлия прибира децата, но само каза милата ми Лейла. Превръща се в копие на Юсуф и Хюлия. Извърши убийство на бащата, сега стана причина за страданията на човек, който уж обича, но го прави сигурно с "добри намерения ". Целта да отмъсти на Хюлия го кара да причинява зло на всички около нея. Очаквам да удари и по Джейлян, а най-сигурният начин да уязви Аслан е Девин.
Не знам как би се върнал отново в семейството вече.
Сетих се за статията, която Фени вчера качи, за порочния кръг създаден старото поколение. Джихан влезе в него, въпроса сега е Аслан и Девин ще могат ли да се спасят от него и да поставят ново начало.
Лейла изгори портрета, сега Аслан подпали къщата, злото винаги се чисти с огън /във всички култури и традиции/ .
Въобще не обърнахме внимание и на този момент.

Хората, които посрещнаха Илияс с целуване на ръка, сега го изпращат по друг начин.

Хубав ден, момичета 🤗🤗🤗

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 09:58 от pe04

# 340
  • au bout du monde
Интересно ми е дали Джихан ще направи нещо за сестра си.

Обаче си мисля, че на Девин няма да навреди по никакъв начи. Той я харесва. Каза й го, че е първият човек протегнал му ръка.

За сцената с черните дрехи се чудя кога е. Аслан изглежда е със същите дрехи, но Девин е с други. А после е с бели🤔

Малко от гардероба, ако някой иска нещо 😁 От Зара са. На Серенай й стоят по-добре от на моделите в сайта.
Забелязала съм, че Девин носи както неща от Зара, така и доста скъпарски марки. А колата й е 70хил лева 😁 бая печелят тези психолози 😆

Много ми харесват, но този велур гррр, имала съм и мн трудно се почистват.

Коланчето на дънковите панталонки 😁

И рокличката.

# 341
Добро утро, дружки! Hug

Пепи, Ками, благодаря! Kiss Не знам, не знам, и на мен дори, дето очаквам всичко от Хюлия ми е трудно да си представя, че тя може да стигне чак до там. Но е ясно, че Аслан е разбрал нещо много ужасно, за да освирепее до такава степен Thinking Освен да е ходил на свиждане с Лейла и тя да му е казала, че подозира майка си за нейното арестуване ? И ако е видял снимките на хората на Ибо на мястото на убийството да е решил, че това наистина е тяхна работа, нали те двамата винаги действат заедно? Thinking Скоро ще разберем. Но, серията ще бъде огнена, в пряк и преносен смисъл.
Не вярвам, че Джихан ще наранява точно сестрите си, неговата цел са Аслан и майка му. А и това с Лейла беше чисто съвпадение, няма как да е знаел, че Лейла и Толга са стигнали до бой и какви думи са си разменили. После, той буквално нареди на Серап да действа по освобождаването и веднага, че няма да позволи Лейла да страда заради него. Дори я заплаши, че ако не направи нещо, те двамата ще влязат в затвора. Аз вярвам, че има надежда Джихан на края да избере бившето си семейство пред Иляс. Не случайно дадоха казаното от Къймет за него, че е предател, Иляс също не му вярва изобщо, но ще го използва докато може.
Тази Серап ... не зная какво да мисля за нея Thinking Тръпки ме побиват от нея.Толкова е закоравяла, че дори не и трепна нищо, когато видя арестуването на Лейла и как плачеха децата. Дори каза на Джихан, че при суша изгаря всичко наред, и за победата са добри всякакви методи. Истинска дъщеря на баща си. Да  видим дали Джихан ще успее да я промени Thinking
Дали ще се появят най- сетне лелята и сина и? Време е и те да се покажат.
Имайте прекрасна неделя, дружки Hug

# 342
Много ми харесва как ги обличат всички във втори сезон. Зара явно са стъпили сериозно във филмовият бизнес, защото и в друг сериал обличат ГГ от Зара и тя много ми харесва.

Аз мисля, че Аслан полудя, за това, че Хю е виновна да вкарат Лейла в затвора, все не ми се ще да повярвам, че и нападението е поръчано от нея.
Може би Илияс? Не вярвам да е някой от семейството. Заблуждават с фраговете.

# 343
Не е нужно Джихан да прави нещо специално по отношение на Девин. Достатъчно е да причинява зло на човека, който тя обича, за да страда тя. Да ви напомня за някой ?
Фени, Джихан вече стана причина за страданията на Лейла. Тя е в затвора, а той е убиец. Ако толкова я обича отива, предава се и я спасява.

# 344
Хубава неделя! Nature Sunny

Благодаря за фрагмана и коментарите. Green Heart
Символите изгоряха, и семейството изгоря.
Аутодафе, организирано от децата.
Джейлян на възрастта на Хюлия, когато е започнала създаването на това семейство, до нея – мащаб за измерване на времето и мястото на семейството в житейските планове на 17 годишните: майката е мечтала за семейство, дъщерята – купонът да продължи.

В първи сезон обсъждахме много въпроси от областта на психологията, но когато преди няколко дни се върнахме в началото на историята на Хюлия, си зададох въпроса: защо нея сме я изключили от такъв анализ? Реших да погледна на Хюлия от по-различна гледна точка, а именно от психологическа. Искам да я разбера, не ми идва отвътре да я осъждам и заклеймявам преди да съм разбрала каква е тя. Не правя това дори и за убиеца Юсуф, искам и за него да разбера защо е убил; нито за убиеца Аслан. Всеки си има своите оправдания. Юсуф го няма, но никой не задава въпроси на Хюлия, сякаш Хюлия не е била там, когато Юсуф е убил семейството. Не знам дали моите въпроси са правилните, но опитвам.   

Свекървата е била против брака на Хюлия с Юсуф; в първата брачна нощ Хюлия получава плесница от младоженеца; убийството, извършено от Юсуф, е наскоро след сватбата, двойката е била разделена; тайна се настанява в сърцето на семейството; Джихан е отнет от ръцете на Хюлия и отглеждан в началото от Сехер, после става спътник на Юсуф; първото родено в брака дете -  момиче. Като имам предвид важността на семейството - „мъж без семейство е никой“, особено в по-старо време, тези събития имат травматичен характер: не са позволили на младата жена да създаде семейство и са поставили под съмнение изобщо способността и за това. Когато току-що са сключили брак, следва една поредица от провали, която е могла да създаде в Хюлия комплекс за малоценност. Може би тя е имала нормално желание, а може би и амбиция да създаде хубаво семейство, но наскоро след брака вместо с щастливо семейство, се е оказала разделена от съпруга си и сама с малко момиченце. 

Комплексът за малоценност е описан за първи път от виенския психоаналитик Алфред Адлер.
Той смята, че в основата на този комплекс стои страхът да не бъдеш отхвърлен и ненужен, както и страхът от самотата. Дали точно такива чувства не са завладели Хюлия? По-нататък психоаналитикът казва, че чувството за малоценност се ражда в ранна детска възраст. Това чувство се основава на много силна болезнена емоционална памет, заложена в психиката. Обикновено човек не помни какво точно не е получил в детството, но самото усещане за липса на нещо постоянно го съпътства в ежедневието. Хюлия е била на финала на детството, когато се е омъжила, но тази забележка на психолога насочва към това, че Хюлия може да е дошла от проблемно семейство. Може това да е причината Сехер да не я е искала. Това може да е също причина Хюлия да е мечтала за семейство още преди да се омъжи, което допълнително да я е травматизирало от крайно неуспешното начало на семейството им с Юсуф. Срещу много силно желание за семейство – много голям неуспех.   
Във всеки случай проблемното начало на семейния живот сигурно е дало отражение върху психиката на Хюлия и я е комплексирало по въпроса за семейството.

В психологията се приема, че психологическият отговор на хората, страдащи от комплекс за малоценност, е компенсация. Чрез определени действия човек се опитва да компенсира това, което не е получил. Компенсацията е  психологическа защита, която работи на несъзнателно или подсъзнателно ниво и често човек не може да контролира тези защитни механизми на психиката.
В случая на „Семейство“ тази теория може да се види в поведението на Хюлия. Вероятно тя се е чувствала като провалила се в началото, но с появата на Аслан, е започнала да работи по създаването на това семейство, което ние виждаме. Разбира се, не веднага, а едно след друго. Първо Юсуф е станал глава на семейството – изместил е Ибо и семейният състав се е увеличил. Така Юсуф е извършил най-важните неща от страна на съпруга, докато Аслан е растял. Не знам кога Хюлия е разбрала, че Аслан ще заеме мястото на Юсуф, но не само като негово продължение, а като негов заместник, когато Юсуф вече няма да го има. Най-вероятно Хюлия е компенсирала загубата на своето семейство с друго семейство, израснало от първото. Хюлия остава постоянна, постепенно съпругът преминава от Юсуф в Аслан. Съпружеските функции са приключили и Аслан може да заеме мястото на баща си: „Аслан е навън, аз съм в дома.“ Това е формула за разделение на ролите между съпрузи, която Хюлия използва по отношение на себе си и Аслан.  Създаденото от Хюлия семейство не е същото, което са създали двамата с Юсуф. В нейното семейство, Аслан е на мястото на съпруга. Затова за жена до Аслан няма място в тази схема. Хюлия не е против Девин, тя е против всяка жена, която Аслан би довел в имението. Дъщерите са фигури, пълнеж, те допълват илюзията за цялост и голямо семейство. Семейството има форма, но няма съдържание то съществува само за Хюлия, поддържа нейната болна душа.

Хюлия е постигнала това, което в началото за нея е било невъзможно. Тя се е доказала като жена, която е създала семейство. Но, всичко това съществува само в нейната глава. Никой от членовете на семейството  не  знае, че участва в тази пиеса. Това ерзац семейство е насочено към значимите вътре в семейството – свекървата, която трябва да види, че Хюлия е способна да направи семейство, но най-вече навън към обществото, което ще оцени семейството като нейн успех. Хюлия е била много жестоко смачкана в началото и с това фалшиво семейство тя се доказва. Разбира се, това семейство е смесица между реалност и фикция при това временна, защото Аслан все някога ще доведе някоя Девин, но в главата на Хюлия това няма значение, защото нейното семейство не е съобразено с реалността. Тя изобщо не разбира, че това семейство няма перспектива. Хюлия е с много болна психика и се нуждае от лечение. Обяснението на нейните действия трябва да се прави като се има предвид това. И аз преценявам намерението на Хюлия да отдели децата от Лейля като чудовищно. Но това е, защото разсъждавам от гледната точка на реалността. Когато искам да разбера Хюлия обаче, за нея вероятно това е посегателство към семейството, което тя въпреки всичко е създала, и което Лейля, когато извежда децата, руши. Да се гледа на поведението на Хюлия по този въпрос само като на лошата майка и баба, за мен е елементарно и недостатъчно, а го има и в безброй други филми. Това, което на мен ми е интересно, е да разбера специфичното за този сериал в поведението на Хюлия.
Пропускам въпроса за хиперкомпенсация, може би и това го има при нея, когато нещата излизат много извън семейството и се намесват власт, пари, престиж. 

Девин, бунтът на децата, разкриването на тайната, заплахите от Джихан и обществената реакция, когато стана ясно, че царят е гол, вероятно вече са дали начало на някакви процеси вътре в Хюлия. Стори ми се, че в един момент имаше звуков ефект, подобен на вътрешни гласове, които Хюлия чува. Тя изглежда страшно, когато Аслан запали масата и дома на нейното семейство.  Не знам как за Хюлия може да завърши това психологическо преживяване. Вече всички знаят каква е истинската история на семейството, бащата - убиец, знаят историята на Джихан, Лейля изнесе пред всички истината за отношенията в семейството, бутафорията беше разобличена. Лечението, към което психолозите насочват, е връщане към първопричините, създали нуждата от такава компенсация. „Диагнозата“, която  и поставям, предполага да се отнесат към нея като към човешко същество и да говорят с нея. Обвиненията са безсмислени, тя не ги разбира, по-точно тя разбира всичко като покушение към „детето“, което тя въпреки всичко е създала. Нейният мозък работи по друг начин. Тя е повярвала в това, което прави, и отдавна е напуснала реалността. Хюлия е болна и живее в илюзорен свят.

Не съм сигурна в това, което споделям. В момента така виждам. Може и друго да е обяснението за Хюлия. Интересно ми е дали може да бъде върната в реалността.  Защото каквото и да е ообяснението за нейното поведение, то е някакъв вид душевно разстройство. 

Общи условия

Активация на акаунт