Това за утре сутринта 😜
Много сте писали 🤗 и все хубаво и интересно.
Накарахте ме да се върна назад, да погледна някой откъси, да си припомня някой думи.
В края на третата серия Аслан за пръв път спомена за онова момиче, което е била Хюлия. Разговорът всъщност беше за предбрачния договор и той тогава я попита какво е станало с нея. И въпреки това, ние виждаме крайния резултат, за Аслан промените не са ставали толкова рязко, той волно или неволно винаги е гледал на нея като това малко дете, което прегръща майка си, когато тя плаче. Имаше един коментар по този повод, "сега разбрах защо Аслан прегърна Хюлия в болницата, след сватбата,а отмина Девин" и може би това е точно така.
Момента на отрезвяването вече настъпва, поне от това, което видяхме във фрага. Мисля си, че дори да се изнесат от имението Аслан и Девин няма да е достатъчно. Единственият начин да бъде спряна Хюлия е да и се отнеме властта, а тя има власт, защото има достъп до парите на семейството. Фактът, че избраща все още "заплата на снахата" говори за това. Нямам представа дали достъпа до парите и се полага по волята на Юсуф или има друга причина, но няма ли пари тя много малко може да направи. Разбира се, че може да върти интриги пак, но тяхната сила няма да имат това въздействие както сега.
Истината е, че всички от Сойкан са търпели и свикнали на живота, който водят и само екстремни ситуации ги карат да променят статуквото.
Лейла първа си тръгна и направи немислимото, но 17 години безропотно е търпяла. Не само е приела своя брак, но и е родила две деца. Болестта я накара да погледне по друг начин на живот си и това и даде смелост да действа. Помните ли как почна първи епизод, Лейла пияна, Зейно имитира баба си, Кая вечно с табла. Лейла майката липсваше. Не знам дали ще прости на Джихан това, което направи, вече писах, при мен той е с огромна черна точка, защото търсейки днес сцената между Аслан и Хюлия, попаднах на момента, когато тя удари шамар на Аслан за побоя му над Толга. А децата вече видяха снимките на майка им и баща им и най -вероятно информацията, че майка им е убиец на баща им.
За мен Девин е права да стои далеч от Аслан най-вече, защото може би и тя осъзна, че неговото спасение и желание да промени живота си е само и единствено в неговите ръце. Той трябва да положи усилие , защото той иска тази Девин, но не иска себе си такъв. Ще трябва сам да се освободи от товара да мисли и да се тревожи за близките си, те всички са големи хора. Тук отново обаче има сблъсък с традицията и възпитанието. Девин няма този проблем. При Девин също има грижа за майка й и сестра й, но нещата при нея стоят по по различен начин.
Ваня, припомня на Джихан за Хюлия, сега Аслан разказа на Девин своите чувства пред Девин. Ако направя паралел между двата спомена, спомена на Джихан ми звучи като копнеж към миналото, в спомена на Аслан виждам стремеж към бъдещето, " искахме да се оженим и да бъдем щастливи" . И понеже дълбоко ми убеждение, че новото, винаги е по силно от старото мисля, че този копнеж по бъдещето на Аслан ще се сбъдне.
Всъщност ние сме гледали точно половината от целия сериал и има още време да разберем как ще се развият събитията.
За детето, но откакто стана ясно, че Девин не може да има деца/ много се надявам в чудото на турската медицина / в главата ми се върти една история, която няма нищо общо с нашите герои, но по някакъв странен начин я свързвам с думите на Девин трябва ли да се раждат деца в това семейство. Не знам дали знаете, но всички оцелели роднини на Хитлер след войната правят нещо като негласно споразумение и нито един от тях не се жени и няма деца с идеята да се прекъсне този род. Та думите на Девин и този факт ме карат да ви питам и вас, трябва ли съзнателно да направиш такъв избор, за да не причиниш страдания на тези деца и евентуално на други хора, ако те станат като роднините си.
Камилита, много ми хареса твоя предполагаем край.
Лека, момичета 🤗🤗 🤗 Малко остава.

благодаря за прекрасната новина! 
Не смятам, че ако недай боже в рода ти е имало психопат, ти самия не трябва да се жениш и да създаваш деца, за да се унищожи рода. Децата стават такива, каквито си ги моделираш и възпиташ. Гена си е ген, но ако ти им даваш още от раждането им любов и ги учиш да постъпват правилно, да станат добри хора чрез твоя пример, който им даваш през годините с отношението си към околните, сигурна съм, че не съществува опасност да станат психопати някой ден. Много хубаво го беше написала Беа мисля, че насилниците се създават в семейството. И честно казано, много пъти съм се чудила, как децата на Сойкан, независимо, че са попили все пак някои черти и поведение от родителите си, няма как да не е така, все пак никой от тях тримата всъщност не е станал лош човек