💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 109

• 36 231
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, момичета!
Благодаря за всичко споделено! 🌸🌸
Колкото повече части от пъзела се подреждат, толкова повече въпроси изникват.
Ванче,  благодаря за интересния пост за комплекса за малоценност и компенсацията. 🌸🌸
След 3-4  епизод аз също съм търсила обяснение за Хюлия в психологията.
Беше ми много интересно да се върна назад в темите и да прочета как сме разсъждавали тогава, приемайки Джихан за роден син на Хюлия.
Тогава съм разсъждавала така:
“Семейството, място, където всички злини са изпълнени с добри намерения”.
Ужасяващо е всичко, през които са минали тези деца и все още преминават като вече големи, зрели хора.
Извратена, неправилна и отблъскваща е подобна любов.
……..
Контролирането на мисли, емоции, животи дава фалшиво чувство за сигурност на контролиращия, че е способен да предпази контролираните от беди, от грешки, от евентуални загуби.
Желанието за контрол произхожда от инстинкта за самосъхранение.
В основата му стоят страхове от провал, от бъдещето и най- вече да не  загуби контрол и да се случи нещо ужасно и непоправимо.
Според психолозите, след преживяна травма от предателство, човек може да залитне на тема контрол.

Контролиращият се стреми да си създаде живот, обстоятелства и среда, в които всичко е добре предвидено и планирано, за да избегне всякаква форма на предателство.

Контролът в родител, упражняван върху деца, оставя щети като: бунт- Джейлян; невъзможност за справяне сам със ситуация - Лейля; нервност, психол. разстройство, в случая мигрената е част от щетите при Аслан, нарцисизъм, изразен в подхранване на Аз- а.

Сега мисля, че е по- комплексно.

Напълно съм съгласна защо Джихан е държан настрана.
Когато е наранена, Хюлия допуска децата да я утешат, да я прегърнат.
Извън тези моменти, въпреки разказа на Джихан обаче, в някакъв момент, Сехер беше казала, че когато Аслан видел майка си, лицето му пребледнявало. Четейки назад, си спомних за това.
Сега не е трудно да разберем защо.
По- лесно е да разберем и желанието му да я закриля и оневинява, въпреки всичко.
До тази нощ, в която нещо ще възпламени гнева му и ще изпепели буквално спомена за невинната Хюлия от детството му.
За отношенията между Девин и Аслан- да ви призная, на мен ми хареса това, което виждаме.
Първо, защото продължавам да намирам решението на Девин за правилно.
Никога не бих се съгласила, че на Аслан му е било по- трудно.
Не че болките могат да се сравняват и измерват.
Аслан искаше дете, а тя не беше убедена, така е.
Нищо не ме вбесява повече, от тези желания на килограм в сериалите за дете. Било да скрепява семейство, било да продължава род, било да лекува нечия рана. Това е решение, с което ще доведеш на бял свят отделна личност, на която си длъжен да осигуриш не само подслон и храна, но спокойствие, стабилност, сигурност. Без обич не може, но и само с любов не става. Тя и Хюлия вярва, че обича.
Прескачаме всичко това, Девин е изживяла  не само психическата болка от загубата, но и физическата. Изживяла я е не веднъж, и пак, и пак, преминала е през цялата хормонална буря, през депресията, през гнева.
И затова, въпреки че методите му и на мен не допаднаха, но пък си получи заслуженото от самата Девин, отново и в този случай, ако Девин беше моя близка приятелка, която обичам, бих постъпила като Илкай.
На този етап не виждам нещо да се е променило, не виждам Аслан да се е променил, за да промени тя решението си.
Ако Девин е сгрешила, скривайки за сеансите си с Джихан, сякаш Аслан е бил винаги напълно откровен с нея, то и неговата реакция беше пресилена.
Не мога да кажа, че единият има повече вина от другия.
Но разбира се, че ще е гневна заради плана на Аслан, разбира се, че няма да промени решението си.
Освен че ми е ужасно мъчно за нея, ще се бори на два фронта в проклетото имение- и с Хюлия, и с Аслан, много ми е хубаво да наблюдавам страстта им, докато са толкова близо и толкова далечни, обичам тези трепети, набезите на Аслан и усилията на Девин да устои.
Ще трябва да се прероди Девин и любовта им и г- н Аслан ще трябва доста да се потруди за това.
 А удоволствието ще е наше.
Хубав понеделник и успешна нова седмица! 🍀

# 391
Нови снимки

# 392
  • au bout du monde
Alynna, Съгласна съм. И аз така ги чувствам нещата.
В началото казах, ако беше моя приятелка щях да я посъветвам да се маха. Трудно би се променило нещо в такова семейство.

Хладното й държание също е нормално. Тя иска да се съхрани. Ако се поддаде на чувствата си, пак ще попадне в този омагьосан кръг.
Аслан трябва да покаже, че нещата може да са различни. Наистина искам да видя промяна. Не искам Девин да бъде отново засмукана в този водовъртеж.

Ако Зейно остане с баба си е напълно  възможно да се превърне в нейно копие. Видяхме как в 1ви епизод ходеше след нея и я имитираше. После когато повтори думите на баба си пред Ямур.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 13:39 от La Libellule

# 393
Привет и от мен в понеделник!! Hug

Благодаря за всичко споделено- задълбочени коментари, нови снимки, гифчета, превод.!! Heart Decoration

Здрава и успешна седмица!

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 14:48 от Airra

# 394
  • au bout du monde
Понеделника и вторника са ми най-оттекчителни... това чакане ме убива 🫣 другите дни сякаш по-бързо ми минават 😁

Тази вечер дали ще пуснат пак нещо🤔

# 395
Много интересни разсъждения, момичета. Благодаря ви за което. Hug

Аз не съм останала с впечатление, че Хюлия е обичала много Юсуф.
Не съм останала и с впечатление, че цяла Адана е знаела историята на Джихан, инче нямаше Хюлия и Ибо да са толкова притеснени, че Илияс ще разкрие тайната. Да, знаели са, че Джихан е доведен, но, не и че Хюлия и Юсуф са убийците на родителите му, инче до сега да беше разбрал 100 пъти. Не съм останала и с впечатление, че поведението на Хюлия е на някакъв по-късен етап. От разказаното от Джихан най-ранните му спомени са все как е отхвърлен и как Аслан е фаворита.
Лейла на паритито каза много истини за майка си като родител и нещата, които е "научила" от нея-да мълчи, да роди дете за да си спаси брака и т.н. все неща, които явно тя самата е правила. Виждайки обаче резулатата въпреки всичко е принуждавала и дъщеря си да е нещастна.
Явно Хюлия е жертва на нравите и средата си, но въпреки всичко не я оправдавам, изобщо. Всички около нея са жертви, но всички имат сърца, тя не. За мен тя  не е по-стока от Илияс и ужасната му майка. Даже и страхливеца Ибо има някаква капчица добро. Хюлия ще гръмне всеки, ако застраши плановете й. Още по-лошо, ще го мъчи без да й мигне окото. Лейла е живото доказателство за това.
Тежки дни я чакат Девин. Трябва да защити децата, но трябва да защитава и себе си. Веднъж от Хю, веднъж от чувствата си към Аслан.

# 396
  • au bout du monde
Хюлия така е възпитана, така е възпитала и дъщеря си Лейля. Но Лейля има друго виждане, тя не се примирява с ролята, която й е отредена.
Хюлия дали е имала възможност да се махне? Според мен дори и не се е замисляла за развод или да напусне съпруга си.
Мястото на жената е до мъжа й. Лош, крив, тя трябва там да остане.
Тя има криворазбрана представа за семейство.
Но друго е по-притеснително, тя иска да убива тези, които й пречат. Окото не й трепва.

Всъщност още дават Хюлия чрез спомените на другите, но аз все още не мога да видя същността й.

Девин е облагодетелствана от времето, в което живее. Има работа и самостоятелност. Може да се разведе, когато поиска.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 18:26 от La Libellule

# 397
Здравейте Благодаря за споделеното

Беше пуснат кратък клип от новата реклама на сътрудничеството на Kıvanç Tatlıtuğ и Hepsiburada.

https://www.instagram.com/stories/kivanctatlitug/3214953879068369999/

https://twitter.com/ktatlitugnews/status/1713950553854685371

# 398
Привет!
Благодаря за всичко споделено!!!
По въпроса за Девин и охладняването и към Аслан.
Не мисля, че Девин е охладняла, но според мен - всичко, което
е изживяла покрай Аслан /извън интимните моменти и страстта/ и донесе само болка. Как бихте постъпили, ако открито родната майка на човека, когото обичате: заплашва живота ви, поставя ви капани, следи ви, изпраща пари и полиция в дома ви, прави уговорки с най-добрия ви приятел да ви изпрати зад граница, заканва ви се, че ще съжалявате, че живеете в тази къща, настройва сина си против вас, както и открито показва омразата си, счита ви за враг номер 1 на семейството?
Аз не бих издържала подобни: натиск, заплаха за живота ми, страх, тормоз, несигурност, морално, духовно и физическо унищожение.
Представете си - само чувате нещо неприятно за себе си от човек, когото срещате рядко или дори изобщо не познавате и се разтрепервате, а това чудо, което Хюлия причинява на Девин е откакто тази жена разбра за съществуването и в живота на Аслан.
Денонощно!
Не бих издържала колкото и да обичам този мъж. Просто бих поставила условието, което в началото Девин постави на Аслан - да не живеят в чифлика.
Къзъм, мъзъм, имам нужда от теб, искам те, обичам те, ние, нас...
Влюбена, обсебена, Девин отиде, заради Аслан, заради чувствата, заради лудостта на  двамата и поотделно, защото мислеше, че няма начин да няма начин, но нещата стигнаха твърде далеч.
Тя е заплашена физически. За психическото убийство, за  стреса, за загубата на детето - това как се оправя, то остава завинаги. Тези травми се лекуват най-трудно или изобщо не се лекуват.
Да, Аслан също има право на щастие, но и Девин не си е намерила живота на пътя. Достатъчно изтърпя. Какво вижда, когато се обърне назад? Кръв, страх, ужас, тайни, семейство с мръсен бизнес, заплахи, врагове от подземния свят, неуредени сметки...
Ами, то е ясно, че трябва филм да става, но Аслан да си оправи нещата в семейството, да се погрижи за близките си, ако може и
ако е писано ще се срещнат някой ден.
Девин много хубаво му каза, само дето не я загробиха...Натам се е запътила майка му.
Ако толкова я обича - просто е. Остава баба Хюлия да се грижи за децата, да се оправи с Лейла - дъщеря и е, а той - голям мъж да си мисли за неговото семейство.
Ако ли не - всеки по пътя си...
Всъщност, в последния епизод след разговора той това  и направи, остави Девин, тя него също, съгласи се на развод, но...както писах - сериал да става. Лейла върна Девин в имението.
Сагата продължава!

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 22:18 от Mydream

# 399
# 400
  • au bout du monde
Най-после и на нашите плакат😃мислех, че няма да има.

Mydream, 👏 много точно. Колкото и да го обича, колко още да изтърпи. А положението става все по-зле.
Аслан трябва да предприеме нещо, но не може и семейството да си остави. Чувства се задължен към тях.

Ако в онзи сцена го беше прегърнала и утешила, до къде щяха да стигнат. До никъде, пак в началото. Нямаше да се спрат само с една прегръдка, защото изгарят един за друг. Вижда се на Девин колко й е трудно.

# 401
Привет, дружки! Hug
Благодаря ви за интересните коментари, снимки, гифчета! Kiss
Ванче, благодаря, беше ми интересно споделеното от теб! Flowers Hibiscus
Алинка Heart Eyes, съгласна съм с теб за повечето неща, а най - вече с това! Kiss
Цитат
Но разбира се, че ще е гневна заради плана на Аслан, разбира се, че няма да промени решението си.
Освен че ми е ужасно мъчно за нея, ще се бори на два фронта в проклетото имение- и с Хюлия, и с Аслан, много ми е хубаво да наблюдавам страстта им, докато са толкова близо и толкова далечни, обичам тези трепети, набезите на Аслан и усилията на Девин да устои.
Ще трябва да се прероди Девин и любовта им и г- н Аслан ще трябва доста да се потруди за това.
 А удоволствието ще е наше.
Девин изобщо не е виновна за нещо, но наистина намирам думите и към Аслан за несправедливи затова, че от първата си среща с него живее в затвор, тя сама пожела това да се ожени за него, независимо , че знаеше в какво семейство отива. Е, наистина не знаеше в какво точно се набърква и до каква степен е луда свекърва и, така е. А вече взе да става наистина опасно за нея. И Аслан е виновен, че не спря майка си, това е. Не е достатъчно само да я спасява от нея, трябва да предприеме крути мерки, иначе е немислимо да продължават както досега.
Когато написах, че Аслан е имал по- трудно детство и от Девин, имах предвид единствено това, че Девин, въпреки, че и в нейното семейство е имало караници и баща им ги е напуснал и не му е пукало за нея и Ямур, поне не го е виждала жесток, пиян до козирката, ранен, не се е сблъсквала с убийства в обкръжението си. Само като си представих какво са изживели тези три малки деца, сърцето ме заболя за тях.
Цитат
Според психолозите, след преживяна травма от предателство, човек може да залитне на тема контрол.
Явно това се е случило с Хюлия. Но, аз ще чакам още части от пъзела, преди да си отговоря на много въпроси по отношение на нея. Видяхме спомените на всички деца вече за майка им. Направи ли ви впечатление, че първи малкия Аслан е отивал да успокоява майка си ? Е, и до ден днешен го прави. Сега наистина разбрахме по - добре защо и прощава всичко. И въпреки това как е била възпитавана, какво е преживяла като снаха в тази къща, нищо не я оправдава в моите очи, че насила е дала Лейла на този тюфлек Толга, че се е отнасяла по този начин с Джихан, че се държи по този начин с Девин, че не позволява на Аслан да е щастлив.
Мире, съгласна съм с теб Hands Plus1
Цитат
И все пак няма за мен оправдание за това, че се е превърнала в чудовище. Да се отнасяш с децата си като с боклуци, с изкривената си представа за семейство. Дори продължава да нарича Сехер майко, нали я е тормозила. Защо? Защото традицията ли повелява... За Хюля явно е важал принципа щом ме бий значи ме обича. Дори е родила трето дете на тоя години по късно. Въобще не ми е жал за такива като нея. Смисълът на живота й е да съсипва не просто живота на другите, а живота на децата си. Ей туй не ми го побира акъла и това е.
Беа, абсолютно! Hands Plus1
Цитат
Много емоционален откъс, интересно, след годините, на които е била подложена на насилие, Хюлия изглежда очаква като отплата синът ѝ да е за нея, до нея, само с нея в къщата, в която тя е устояла на всичко, и сега ѝ се полага тя да е силната, тя да командва наляво-надясно и да се разпорежда с живота на всичко живо наоколо.
Още един нагледен пример как най-често когато си живял дълго време в насилие, в последствие или ставаш лесна потенциална жертва за друг насилник, или ти самият се превръщаш в такъв...
Тук сигурно иска от Лейла да подпише, че е съгласна да стане настойник на децата и Thinking И нищо чудно, след като и е отказала , да е решила да и даде урок. Предполагам и се моля затова, че няма да я убие онази, иначе щяха от канала да подскажат, че Джанан ще напуска сериала Thinking Ще видим.

Според мен Аслан взе да се променя, макар и бавно. Това, че най - сетне наистина успя да разбере какво и причинява той самия, че прие раздялата , за да е по-добре любимата му е голяма крачка за мен от един нарцистичен човек. Очаквам и още да се променя. Втората крачка вече е направена с изгарянето на имението. Никога дотогава не се е държал така с Хюлия. Затова имам надежди, че нещата между АсДев ще се оправят, но няма да скоро. Не виждам сега докато е жив Иляс и Джихан не се промени да зареже семейството си, но след като приключи всичко, трябва да го направи, да се оправят без него, ако иска да има щастлив дом, заедно с любимата жена.
Колкото до Илкер, щях да го разбера защо толкова искаше да и повлияе да се разведе с Аслан, ако го правеше наистина само като добър приятел, за нейно добро, а не да си прави сметките някога да е с Девин. Защо беше необходимо да пътува за Лондон с нея ? Че и обща квартира наел. На какво се надяваше, се чудя ? Много ме изкефи Девин как го изхвърли от колата!
Майдрийм,  така е Hands Plus1
Благи, Ками, Диве, Терзи, Айре Heart Eyes благодаря! Kiss
Е, най- после! И аз се чудех защо още не са там.

Хубава вечер, дружки! Hug

# 402
  • au bout du monde
Представям си накрая АсДев наистина се разделят. И се срещат след няколко месеца отново в самолет 😃 той вече свободен от семейството си, и започват на чисто историята си. 💟

# 403
Представям си накрая АсДев наистина се разделят. И се срещат след няколко месеца отново в самолет 😃 той вече свободен от семейството си, и започват на чисто историята си. 💟
Очаквам всичко. Никак не е лоша тази твоя представа, само да са заедно, пък може и след месеци раздяла Hands Plus1

# 404
Привет!
Да си призная, че доста дълги години съм далеч от турските сериали и не знам какво да очаквам от Бономо за Аслан и Девин...
Страхувам се от трагично развитие на обстоятелствата и след "Ямата", която зарязах доникъде, май не съм готова за тъжен край. Наясно съм, че не мога да очаквам чудо и да имат деца и т.н., но не искам да се разделят завинаги или по-лошо...

Общи условия

Активация на акаунт