Благодаря за всичко споделено! 🌸🌸
Колкото повече части от пъзела се подреждат, толкова повече въпроси изникват.
Ванче, благодаря за интересния пост за комплекса за малоценност и компенсацията. 🌸🌸
След 3-4 епизод аз също съм търсила обяснение за Хюлия в психологията.
Беше ми много интересно да се върна назад в темите и да прочета как сме разсъждавали тогава, приемайки Джихан за роден син на Хюлия.
Тогава съм разсъждавала така:
“Семейството, място, където всички злини са изпълнени с добри намерения”.
Ужасяващо е всичко, през които са минали тези деца и все още преминават като вече големи, зрели хора.
Извратена, неправилна и отблъскваща е подобна любов.
……..
Контролирането на мисли, емоции, животи дава фалшиво чувство за сигурност на контролиращия, че е способен да предпази контролираните от беди, от грешки, от евентуални загуби.
Желанието за контрол произхожда от инстинкта за самосъхранение.
В основата му стоят страхове от провал, от бъдещето и най- вече да не загуби контрол и да се случи нещо ужасно и непоправимо.
Според психолозите, след преживяна травма от предателство, човек може да залитне на тема контрол.
Контролиращият се стреми да си създаде живот, обстоятелства и среда, в които всичко е добре предвидено и планирано, за да избегне всякаква форма на предателство.
Контролът в родител, упражняван върху деца, оставя щети като: бунт- Джейлян; невъзможност за справяне сам със ситуация - Лейля; нервност, психол. разстройство, в случая мигрената е част от щетите при Аслан, нарцисизъм, изразен в подхранване на Аз- а.
Сега мисля, че е по- комплексно.
Напълно съм съгласна защо Джихан е държан настрана.
Когато е наранена, Хюлия допуска децата да я утешат, да я прегърнат.
Извън тези моменти, въпреки разказа на Джихан обаче, в някакъв момент, Сехер беше казала, че когато Аслан видел майка си, лицето му пребледнявало. Четейки назад, си спомних за това.
Сега не е трудно да разберем защо.
По- лесно е да разберем и желанието му да я закриля и оневинява, въпреки всичко.
До тази нощ, в която нещо ще възпламени гнева му и ще изпепели буквално спомена за невинната Хюлия от детството му.
За отношенията между Девин и Аслан- да ви призная, на мен ми хареса това, което виждаме.
Първо, защото продължавам да намирам решението на Девин за правилно.
Никога не бих се съгласила, че на Аслан му е било по- трудно.
Не че болките могат да се сравняват и измерват.
Аслан искаше дете, а тя не беше убедена, така е.
Нищо не ме вбесява повече, от тези желания на килограм в сериалите за дете. Било да скрепява семейство, било да продължава род, било да лекува нечия рана. Това е решение, с което ще доведеш на бял свят отделна личност, на която си длъжен да осигуриш не само подслон и храна, но спокойствие, стабилност, сигурност. Без обич не може, но и само с любов не става. Тя и Хюлия вярва, че обича.
Прескачаме всичко това, Девин е изживяла не само психическата болка от загубата, но и физическата. Изживяла я е не веднъж, и пак, и пак, преминала е през цялата хормонална буря, през депресията, през гнева.
И затова, въпреки че методите му и на мен не допаднаха, но пък си получи заслуженото от самата Девин, отново и в този случай, ако Девин беше моя близка приятелка, която обичам, бих постъпила като Илкай.
На този етап не виждам нещо да се е променило, не виждам Аслан да се е променил, за да промени тя решението си.
Ако Девин е сгрешила, скривайки за сеансите си с Джихан, сякаш Аслан е бил винаги напълно откровен с нея, то и неговата реакция беше пресилена.
Не мога да кажа, че единият има повече вина от другия.
Но разбира се, че ще е гневна заради плана на Аслан, разбира се, че няма да промени решението си.
Освен че ми е ужасно мъчно за нея, ще се бори на два фронта в проклетото имение- и с Хюлия, и с Аслан, много ми е хубаво да наблюдавам страстта им, докато са толкова близо и толкова далечни, обичам тези трепети, набезите на Аслан и усилията на Девин да устои.
Ще трябва да се прероди Девин и любовта им и г- н Аслан ще трябва доста да се потруди за това.
А удоволствието ще е наше.
Хубав понеделник и успешна нова седмица! 🍀

, съгласна съм с теб за повечето неща, а най - вече с това! 
И нищо чудно, след като и е отказала , да е решила да и даде урок. Предполагам и се моля затова, че няма да я убие онази, иначе щяха от канала да подскажат, че Джанан ще напуска сериала