💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 109

• 36 231
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Доста драматична сцена. Явно Юсуф е побийвал майката. Кой обаче умря и чия халва ядоха децата не разбрах. Една рускиня сега писа, че няма време да преведе всичко, че е дълго, но ще напише в коментар най-важното. Явно този разговор е преди или след сцената, в която я пита дали наистина ще допусне някой друг до себе си.
Къванч пак изригна с изпълнение. Не, че е имал слабо такова Grinning

# 376
  • au bout du monde
Мисля, че ще е след. Още не я е питал. Според мен.

# 377
  • Plovdiv, Bulgaria
“И ние бяхме така, и ние така спяхме отзад в колата. Също лато тях- тримата, братя и сестра, Джихан, аз и Лейла.
Навън бяхме много щастливи. Вкъщи ужасно нещастни. Ти нали все казваш, в тази къща се чувствам като в ада. Ние като малки също така се чувствахме. Но изглежда сме свикнали някак с този ад. Защото вкъщи, накъдето и да се обърнеш- кръв, сълзи, разбираш ли, разправии, псувни. Юсуф Сойкан ще вземе да се появи, пиян, избухва, друг път ще дойде целият ранен, друг път ще съобщят за смъртта на някого от близките ни. На всеки 2-3 дни да умира по някой от обкръжението но беше съвсем нормално. Това за нас беше напълно нормално. Ще тръгне нанякъде к няма да се върне с месеци. Майка мо ще плаче. Ако останеше пък, друг проблем, не се разбираха, псувни, разправии, крясъци.
После се успокояваха нещата, бурята отминава, майка ми се успокояваше, сякаш нищо не е било. Ние гледахме отдалече и си казвахме, че ще пораснем, ще се оженим, ще бъдем много щастливи, ще създадем рай в домовете си. Но не стана.  Виж и трима ни, братя и сестра.
-Може би ще създадеш този рай, Аслан.
Виж Лейла. Почти успя. Даже съм сигурна, че ще успее, като излезе. Надявам се, че и ти ще успееш един ден.
-Ще успея.
-Искам да успееш. “

Само по слух е преводът, надявам се, че няма съществени грешки.

# 378
Айлинка, много ти благодаря!

# 379
Алинка, много благодаря 😍

Открехна вратата на миналото.
Девин обаче е твърдо решена за сега да се махне.

Лека, момичета 🤗🤗🤗

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 23:05 от pe04

# 380
Алинка, много ти благодаря Heart Decoration
Хюлия ако е била в общи линии-нормална, то явно Юсуф й е разбил психиката,
Аслан и Девин- не говорят за общо бъдеще.
а бяха така....

лека!!

# 381
Алинка Heart Eyes много ти благодаря! Kiss
Ох, този откъс ми скъса сърцето ... и за трите деца! Какво детство само са имали, ужас! Weary Оказа се, че детството на Аслан е било още по-трудно от това на Девин ...
Юсуф никога не се е възстановил след това убийство и е разрушил живота на цялото си семейство ... Видя се, че са си живели заедно трите деца, обичали са се и са обичали майка си и тя тях, никой не е отделял Джихан от къщата  Thinking По каква ли причина наистина после се е превърнала в жестоката жена, която е измъчила децата си ? Като слушах Лейла какво каза на Девин за нея, потръпнах - тя и така е свикнала да живее в затвор, с най- лошия пазач в него. Интересно ще е да го разберем. Ванчето и Алинка се оказаха прави, че нищо не е толкова елементарно в тази история Hands Plus1
Айре Heart Eyes така ще се окаже, явно Юсуф я е побъркал. Дано ни разкрие Хакан Бономо всичко.
Аз не губя надежда за общо бъдеще на АсДев, възможно е! Стига да не затрият някого от тях двамата, пу пу пу!
Появи се превод, ще го споделя, въпреки, че Алинка се е справила чудесно!
Цитат
- И ние бяхме така. Също спяхме на задната седалка на колата. Точно така. Двама братя и сестра. Джихан, аз и Лейла. Бяхме много щастливи навън. Изобщо не искахме да влизаме в къщата. Защото у дома бяхме нещастни. Казваш, че се чувстваш  у дома като в ада? Ние също се чувствахме така като деца. Възможно е все още да мислим така, но вече сме свикнали с този ад. В нашата къща имаше всичко: кръв и сълзи, разбираш ли? Ругатни, крясъци. После идваше Юсуф Сойкан. Адски пиян. Ако го докоснеш, ще се взриви. Не вижда какво има под краката си. Идва друг ден, целият в кръв. Ранен. Следващият ден носи новина за смъртта на близък човек. Той поднасяше новината за смъртта на човека, с когото сте яли и пили заедно преди два дни, като нещо напълно нормално. За нас това беше напълно нормално. Тръгваше си и не се връщаше много месеци. Мама плачеше с месеци. Но когато оставаше, възникваше друг проблем. Когато той оставаше вкъщи, те никак не се разбираха. Кавги, крясъци, истерии. После обстановката става по-спокойна. Бурята утихва. Татко също се успокояваше. Сякаш нищо не се е случило. Гледахме ги отдалеч и си казвахме: "Ще пораснем, ще се оженим, ще бъдем много щастливи и ще превърнем дома си в рай.“ Но не се получи. Не се получи, не успяхме. Виж, двама братя и сестра. Тръгнахме в различни посоки. Разбити на парчета.
- Аслан, може би трябва да превърнеш друга къща в рай... Ето виж, Лейла почти успя. И вярвам, че ще се справи, когато излезе на свобода. Надявам се и при теб да се получи.
- Ще ми се получи ли?
- Бих искала да успееш.
- Благодаря ти.
Лекинка! Hug

# 382
Фени 😍🤗

# 383
  • au bout du monde
Уф, следващия епизод няма да има повече моменти на Аслан и Девин. Имам чувството, че всичко издадоха.
Място да се изясняват няма да има.
Ще чакаме вече по- следващия Laughing

Нормално е да не се поддаде толкова лесно. Тя е твърдо решена да се разделят.
Само ме е страх да не убият Лейла и така тя да се принуди да остане. Според мен ще е грешка. Sad Решението за оставането трябва да дойде от нейна страна, без някой друг да й го налага.

ох, замислих се че доста им е трудно. Девин няма да си промени решението, докато продължават да живеят там. Сигурна съм. Pensive

Гледам в туитър я обвиняват, че постъпила студено с Аслан. Аз мисля, че си е съвсем наред. Вижда се, че и тя е разтроена. Не иска да му дава надежди. Ако го прегърне няма да може да го пусне Satisfied

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 01:50 от La Libellule

# 384
За лелята, както се казва - "Враговете на моите врагове са мои приятели"...
Не знам що за птица ще се окаже, но съм много обнадеждена, че някой с достатъчно власт и сила ще даде отпор на разбеснялата се Хюлия, която все повече ми напомня на сърдит съскащ язовец..

Много емоционален откъс, интересно, след годините, на които е била подложена на насилие, Хюлия изглежда очаква като отплата синът ѝ да е за нея, до нея, само с нея в къщата, в която тя е устояла на всичко, и сега ѝ се полага тя да е силната, тя да командва наляво-надясно и да се разпорежда с живота на всичко живо наоколо.
Още един нагледен пример как най-често когато си живял дълго време в насилие, в последствие или ставаш лесна потенциална жертва за друг насилник, или ти самият се превръщаш в такъв...

# 385
И все пак няма за мен оправдание за това, че се е превърнала в чудовище. Да се отнасяш с децата си като с боклуци, с изкривената си представа за семейство. Дори продължава да нарича Сехер майко, нали я е тормозила. Защо? Защото традицията ли повелява... За Хюля явно е важал принципа щом ме бий значи ме обича. Дори е родила трето дете на тоя години по късно. Въобще не ми е жал за такива като нея. Смисълът на живота й е да съсипва не просто живота на другите, а живота на децата си. Ей туй не ми го побира акъла и това е.

# 386
  • au bout du monde
Всичко, което пуснаха като спойлери до сега стана. За след 3ти еп няма нищо.
Казаха, че Аслан и Девин ще се съберат в 3ти еп, но Девин ще е охладняла към него 😔

Много е интересно кога точно е станал момента на пречупване на Хулия. Кога се е превърнала в насилник на децата си.

Тя е търпяла насилието и го е прехвърлила към децата си. Като най-беззащитни те са станали нейна жертва.

# 387
Здравейте!
Сърдечно благодаря за превода на епизода. Green Heart
Благодаря също за откъса, превода и коментарите. Yellow Heart

Много тъжна история.
Престъплението безвъзвратно е променило Юсуф, разбило им е семейството и живота на децата. Юсуф е имал две големи струи в себе си: благородство и сила. Тласнат е бил да упражнява силата си и това го е унищожило, другата му половина не е издържала. Семейната атмосфера е била ужасна, после двамата с Хюлия са се успокоявали, все едно нищо не е било…Обичали са се, но това не е помогнало. Аслан много прилича на баща си и той чувства тези две половини в себе си. Затова неистово се стреми към Девин и любовта, чувства, че това ще го спаси от звяра в него.

Много ми харесва разкриването на миналото като мозайка. Последният откъс може да бъде съпоставен с двата разказа на Джихан пред Девин, предсмъртното писмо на Юсуф до Джихан и други моменти със Сехер, Хюлия. Чрез съпоставка получаваме по-цялостна картина за отношенията в миналото.
Спомените на Аслан са от времето, когато Джихан е на 11-12, Аслан на 6-7, Лейля е малко след Джихан. Аслан разказва за времето около 1-2 год. след спомените от разказите на Джихан.
Когато се съпоставят двата разказа, прави впечатление различното отношение на Хюлия към Джихан: в дома той е наравно с Аслан и Лейля – Хюлия прегръща и тримата. Въпреки, че майка на Джихан е била всъщност Сехер – знаем това от Хюлия и то е потвърдено от Юсуф, а и видяхме след смъртта на Айсел, че Джихан се отпусна и плака само при Сехер. Сякаш в дома Хюлия не прави разлика между децата. Но навън, по-точно - и това е важното - в Адана, където е живеело семейството на Джихан и беше извършено престъплението, Хюлия се е държала много дистанцирано. И двата разказа на Джихан са от времето, когато са прекарвали лятото в Адана. Там децата са подхвърляли някаква дума пред Джихан, после същата той чу от мъжете от Адана на сватбата и това стана повод за боя. Според мен, Хюлия също е дочувала някакви неща, усещала е отношението на хората по погледи, прекъснати разговори – по много начини, че се обсъжда Джихан, неговата история и престъплението. Може силата на Юсуф да ги е спирала да говорят по-открито, но Хюлия е усещала заплахата. Поведението и към Джихан си обяснявам със страха от разкриване на тайната или по-скоро със страха да се говори открито за тайната, която за хората в Адана едва ли е била изобщо тайна. Хюлия вероятно се е пазила да показва някакви чувства към Джихан пред хората, които са знаели каква е историята. Може би по този начин се е пазила да не ги предизвиква.   
Семейните отношения са били подчинени на престъплението и отражението му върху Хюлия и Юсуф. На 7 Джихан вече е видял как пред очите му Юсуф убива човек и някъде от времето на спомена на Аслан Джихан е започнал да ходи с Юсуф и постепенно се е отдалечил още повече от дома.

Предсмъртното писмо до Джихан показва, че Джихан не само е бил причина Юсуф да сложи край на живота си, но след престъплението Джихан е бил главната мисъл за Юсуф през целия му живот. Юсуф насочва Джихан към Адана: земята, хората. Сякаш иска да го върне там, откъдето го е откъснал – към някакви родни за Джихан неща. Насочва го да си направи семейство, каквото той му отне. Но потвърждава принадлежността му към Сойкан. Най-ценното, което има, Юсуф поверява на Джихан: семейството. Интересно е, че сред тези, за които Джихан трябва да се погрижи, е и сестрата на Юсуф – Недрет, заедно с нейното семейство. Значи, Юсуф и Недрет са имали добри отношения. Това е интересно, защото жените имат различно отношение към Недрет. За Сехер Недрет е змия. Хюлия не е изразила конкретно отношение към Недрет. Но веднъж направи гримаса при споменаване на нейното име, не прие дарението от неизвестно лице на името на Недрет и сина и  за фонда и не я беше поканила. Какво конкретно – ще разберем сега. Недрет явно е много богата, щом може да помага на Аслан финансово.

Две поколения с мечта за щастливо  семейство.

Хубав ден! Nature Sparkles

# 388
И друго забравих да напиша 😚

Лейла също е жертва на тормоз, нежелан брак, но е запазила човешкото в себе си въпреки всичко което е преживяла. И може да бъде дадена за пример на жените, които се борят с тормоза, че има надежда за спасение. Тези нежелани бракове за мен са си чисто изнасилване. Аз не мога да си представя да легна до някой, към който не изпитвам нищо камо ли две деца да родя. А колко такива реални ситуации има. 😡

Аслан и Девин мисля, че могат да се излекуват и взаимно да преодолеят травмите от детството, но не в тази среда и не в тази къща кланяйки се на някакъв портрет. Добре, че Лейла го изгори. Маминка сега може да поръча нов да сложи като нищо. 😎

Интересно какви ли са неуредените сметки между Недрет и Хю 🤔🙄

# 389
  • au bout du monde
Лейла можеше да стане като Х. Да започне да тормози децата си.

Аслан и Девин трябва да са само двамата,  сами. Тази къща е злокобна. Изпълнена с много насилие и негативна енергия.

Общи условия

Активация на акаунт